Γαστρεντερικό - Ενδοπαράσιτα
+48
psipsa
belezza
Stella M.
Αλεχ90
maraki172
vanilia cat
Spiros82
PiperMaru
startmarha
Gatoplikti
Constant1ne
SoFiA11
otz
koneko
MOLLY17
LAROGATA
kleinekatze
Τζούλι το Κατσούλι
kouix
Osi
niki
kardioygeia
alex..niaou
barkoulitses
SuperCatz
maritina
goodone
doremi
natalouko
Μενεγάτα
XIONIS
Anatoli
Πούπσυ
gatoras
Kikiriki
niou
Tiger Lilly
sardela
ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ
christiana
Φωτεινή
Pepita
OrAnGeLo
Chouzouris
Milly
Marcos
marmanga
Αστρογάτος
52 απαντήσεις
Σελίδα 4 από 7
Σελίδα 4 από 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Απ: Γαστρεντερικό - Ενδοπαράσιτα
Τα χαπάκια για τα ενδοπαράσιτα δεν έχουν "ισχύ" κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στο σώμα της γάτας, η αποπαρασίτωση γίνεται "άπαξ". Δεν είναι σαν τις αμπούλες για ψύλλους που διαρκούν ένα μήνα. Κοινώς δίνουμε χαπάκι-σκοτώνει ό,τι έχει μέσα-βγαίνουν σκοτωμένα σε δυο τρεις μέρες και τέλος. Μετά η επανάληψη έχει νόημα είτε να σκοτώσει αυτά που είχαν μείνει ως αυγά πριν την πρώτη αποπαρασίτωση και "βγήκαν" και μετά η επανάληψη κάθε τρεις μήνες είναι προληπτική, εκτός κι αν συντρέχει άλλος λόγος. Το πιο πιθανό είναι ότι το γατάκι ξανακόλλησε από τα χώματα πχ, αυτά που ζουν έξω κολλάνε πάρα πολύ εύκολα! Επίσης, απ' ό,τι θυμάμαι, κάποια σκουλήκια πεθαίνουν βγαίνοντας με την αφόδευση και μένει μέσα ένα κομμάτι και αυγά, οπότε λογικό να τα βλέπεις ψόφια στον ποπό του, εξαρτάται από το είδος του παρασίτου. Τώρα έτσι όπως το περιγράφεις, θέλει πάλι αποπαρασίτωση. Αν θεωρείς ότι το μιλμπεμάξ κάνει καλύτερη δουλειά (εμένα το ίδιο μου είχαν φανεί, αλλά ό,τι σου λένε οι γιατροί), δώσε αυτό.
Τζούλι το Κατσούλι- Γατόπληκτη
-
Τόπος : Γατάγου
Αριθμός γατουνίων : Δυο λευκά θαύματα εντός σπιτιού, η μικρή μου πριγκίπισσα του ονείρου και οι νιαουριστοί μου θαμώνες στον κήπο!!
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Τρελλλλή ηλιοφάνεια και ζέστη!
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Ό,τι βγαίνει σε άσπρο, μαύρο, γκρι, πορτοκαλί, μπλε και όλες τις αποχρώσεις και τους συνδυασμούς τους...
Motto : Μια γάτα έχει εννιά ζωές. Στις τρεις πρώτες παίζει, στις τρεις επόμενες γυρίζει, στις τρεις τελευταίες μένει.
Ημερομηνία Εγγραφής : 03/11/2010
Mood :
Αρα θα του ξανακανω κανονικα ανα 15 μερες μπας και δω προκοπη..!!
Osi- Senior Cat
-
Αριθμός γατουνίων : 4 ζωη να 'χουν...!!
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Ηλιο και παλι ήλιο!!!!!!
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Goldene, Συλβεστρος και Ματίλντα!!!!
Motto : Soft kitty, warm kitty, little ball of fur... Happy kitty, sleepy kitty, pur pur pur....
Ημερομηνία Εγγραφής : 06/11/2012
Mood :
Γνωρίζει κανείς κάποιο φυσικό τρόπο αντιμετώπισης της διάρροιας στη γάτα?
kleinekatze- Kitten
-
Αριθμός γατουνίων : 2
Ημερομηνία Εγγραφής : 19/12/2013
Mood :
kleinekatze έγραψε:Γνωρίζει κανείς κάποιο φυσικό τρόπο αντιμετώπισης της διάρροιας στη γάτα?
Τι εννοεις φυσικο??
Υπαρχουν ειδικες τροφες για το γαστρεντερικο πχ η gastroenteric purina -i/d Hill's. Επισης υπαρχει και το fortiflora της purina το οποιο ειναι σκονη με προβιοτικα τα οποια βοηθουν παρα πολυ. επισης χρησιμοποιειται και ως βελτιωτικο γευσης ή αν ειναι πολυ ευαισθητη η γατα και θελεις να κανεις αλλαγη τροφης ωστε να μην παθει διαρροια. Εγω τα εχω χρησιμοποιησει ολα εκτος απο την Hill's και εμεινα ικανοποιημενη. Το θεμα ομως ειναι γιατι εχει διαρροια η γατουλα? εκανε εμβολιο? Αν εχει πολυ καιρο διαρροια καλο ειναι να την πας στον κτηνιατρο διοτι μπορει να της δημιουργηθει κολλιτιδα. Απο εκει και περα ο κτηνιατρος θα κρινει!
Osi- Senior Cat
-
Motto : Soft kitty, warm kitty, little ball of fur... Happy kitty, sleepy kitty, pur pur pur....
Mood :
εγω θα συμφωνησω με την Τζουλι οτι καποια παρασιτα πεθαινουν οταν ερχονται σ'επαφη με το εξωτερικο περιβαλλον,επομενως δεν σημαινει οτι εχουν καταπολεμηθει μαλλον το αντιθετο.Εμενα στα μικρα που μεγαλωσα και που ηταν καργα στα σκουληκια ,σαν αρχη εδωσα milbemax(και οχι drontal,γιατι ειναι μικροτερο το milbemax)και συμφωνα με τις οδηγιες της γιατρου,επανελαβα μετα τις 15μερες.Σε περιπτωση που συνεχιζει ,ξαναδινεις για τριτη φορα μετα απο 15μερες.Επομενως καλο ειναι να κανεις αποπαρασιτωση απ΄την αρχηOsi έγραψε:Το σκεφτηκα, αλλα ειμαι πολυ τυπικη με την αποπαρασιτωση! Επισης αυτο που με προβληματισε ειναι οτι βγαινουν νεκρα 2 μηνες μετα! Το οτι ειναι νεκρα ειναι σαφως καλο και αυτο θελουμε οταν κανουμε για πρωτη φορα αποπαρασιτωση αλλα γιατι 2 μηνες μετα δεν καταλαβαινω...
Να ξανακανω απο την αρχη αποπαρασιτωση με Μιλμπεμαξ και advocate?? Τελικα οτι δινεις παιρνεις...
LAROGATA- Γατοκαβατζώστρα
-
Τόπος : ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Αριθμός γατουνίων : Δώδεκα τη φτιάξαμε την ομάδα!!
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Παντός καιρού,φτάνει να μην ξεπερνά τους 32 βαθμούς
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Ότι μαύρο και λιλά κυκλοφορεί!
Motto : Πότε θα κάνει ξαστεριά?
Ημερομηνία Εγγραφής : 21/07/2010
Mood :
LAROGATA έγραψε:εγω θα συμφωνησω με την Τζουλι οτι καποια παρασιτα πεθαινουν οταν ερχονται σ'επαφη με το εξωτερικο περιβαλλον,επομενως δεν σημαινει οτι εχουν καταπολεμηθει μαλλον το αντιθετο.Εμενα στα μικρα που μεγαλωσα και που ηταν καργα στα σκουληκια ,σαν αρχη εδωσα milbemax(και οχι drontal,γιατι ειναι μικροτερο το milbemax)και συμφωνα με τις οδηγιες της γιατρου,επανελαβα μετα τις 15μερες.Σε περιπτωση που συνεχιζει ,ξαναδινεις για τριτη φορα μετα απο 15μερες.Επομενως καλο ειναι να κανεις αποπαρασιτωση απ΄την αρχηOsi έγραψε:Το σκεφτηκα, αλλα ειμαι πολυ τυπικη με την αποπαρασιτωση! Επισης αυτο που με προβληματισε ειναι οτι βγαινουν νεκρα 2 μηνες μετα! Το οτι ειναι νεκρα ειναι σαφως καλο και αυτο θελουμε οταν κανουμε για πρωτη φορα αποπαρασιτωση αλλα γιατι 2 μηνες μετα δεν καταλαβαινω...
Να ξανακανω απο την αρχη αποπαρασιτωση με Μιλμπεμαξ και advocate?? Τελικα οτι δινεις παιρνεις...
Της εκανα απο την αρχη με Milbemax και Advocate! Απο την πρωτη μερα σταματησαν! Τρεις φορες συνολο της εκανα ανα 15 ημερες. Τωρα ανα μηνα παλι! Καλε αυτο οτι βρει το βαζει στο στομα του! εχω τρελαθει! παιζει ολη μερα στον κηπο και καταλαβαινεις...
Osi- Senior Cat
-
Mood :
ο σκυλος του αδελφου μου που τον πηρε απο εκτροφειο και προφανως δεν ειχε γινει καλη αποπαρασιτωση απο την αρχη ,πηρε κοντα στα 12 drontal,ανα καποιες μερες,δεν θυμαμαι τωρα ακριβως.Καλυτερα τοτε παρε τον γιατρος σας τηλεφωνο για κατι παραπανωOsi έγραψε:LAROGATA έγραψε:εγω θα συμφωνησω με την Τζουλι οτι καποια παρασιτα πεθαινουν οταν ερχονται σ'επαφη με το εξωτερικο περιβαλλον,επομενως δεν σημαινει οτι εχουν καταπολεμηθει μαλλον το αντιθετο.Εμενα στα μικρα που μεγαλωσα και που ηταν καργα στα σκουληκια ,σαν αρχη εδωσα milbemax(και οχι drontal,γιατι ειναι μικροτερο το milbemax)και συμφωνα με τις οδηγιες της γιατρου,επανελαβα μετα τις 15μερες.Σε περιπτωση που συνεχιζει ,ξαναδινεις για τριτη φορα μετα απο 15μερες.Επομενως καλο ειναι να κανεις αποπαρασιτωση απ΄την αρχηOsi έγραψε:Το σκεφτηκα, αλλα ειμαι πολυ τυπικη με την αποπαρασιτωση! Επισης αυτο που με προβληματισε ειναι οτι βγαινουν νεκρα 2 μηνες μετα! Το οτι ειναι νεκρα ειναι σαφως καλο και αυτο θελουμε οταν κανουμε για πρωτη φορα αποπαρασιτωση αλλα γιατι 2 μηνες μετα δεν καταλαβαινω...
Της εκανα απο την αρχη με Milbemax και Advocate! Απο την πρωτη μερα σταματησαν! Τρεις φορες συνολο της εκανα ανα 15 ημερες. Τωρα ανα μηνα παλι! Καλε αυτο οτι βρει το βαζει στο στομα του! εχω τρελαθει! παιζει ολη μερα στον κηπο και καταλαβαινεις...
LAROGATA- Γατοκαβατζώστρα
-
Τόπος : ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Αριθμός γατουνίων : Δώδεκα τη φτιάξαμε την ομάδα!!
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Παντός καιρού,φτάνει να μην ξεπερνά τους 32 βαθμούς
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Ότι μαύρο και λιλά κυκλοφορεί!
Motto : Πότε θα κάνει ξαστεριά?
Ημερομηνία Εγγραφής : 21/07/2010
Mood :
Τι εννοεις φυσικο??
Υπαρχουν ειδικες τροφες για το γαστρεντερικο πχ η gastroenteric purina -i/d Hill's. Επισης υπαρχει και το fortiflora της purina το οποιο ειναι σκονη με προβιοτικα τα οποια βοηθουν παρα πολυ. επισης χρησιμοποιειται και ως βελτιωτικο γευσης ή αν ειναι πολυ ευαισθητη η γατα και θελεις να κανεις αλλαγη τροφης ωστε να μην παθει διαρροια. Εγω τα εχω χρησιμοποιησει ολα εκτος απο την Hill's και εμεινα ικανοποιημενη. Το θεμα ομως ειναι γιατι εχει διαρροια η γατουλα? εκανε εμβολιο? Αν εχει πολυ καιρο διαρροια καλο ειναι να την πας στον κτηνιατρο διοτι μπορει να της δημιουργηθει κολλιτιδα. Απο εκει και περα ο κτηνιατρος θα κρινει![/quote]
Λέγοντας φυσικό εννοώ π.χ κάποιο βότανο.Διάρροια έχει σύμφωνα με τα λεγόμενα του γιατρού απο ενδοπαράσιτα.
Υπαρχουν ειδικες τροφες για το γαστρεντερικο πχ η gastroenteric purina -i/d Hill's. Επισης υπαρχει και το fortiflora της purina το οποιο ειναι σκονη με προβιοτικα τα οποια βοηθουν παρα πολυ. επισης χρησιμοποιειται και ως βελτιωτικο γευσης ή αν ειναι πολυ ευαισθητη η γατα και θελεις να κανεις αλλαγη τροφης ωστε να μην παθει διαρροια. Εγω τα εχω χρησιμοποιησει ολα εκτος απο την Hill's και εμεινα ικανοποιημενη. Το θεμα ομως ειναι γιατι εχει διαρροια η γατουλα? εκανε εμβολιο? Αν εχει πολυ καιρο διαρροια καλο ειναι να την πας στον κτηνιατρο διοτι μπορει να της δημιουργηθει κολλιτιδα. Απο εκει και περα ο κτηνιατρος θα κρινει![/quote]
Λέγοντας φυσικό εννοώ π.χ κάποιο βότανο.Διάρροια έχει σύμφωνα με τα λεγόμενα του γιατρού απο ενδοπαράσιτα.
kleinekatze- Kitten
-
Mood :
LAROGATA έγραψε:ο σκυλος του αδελφου μου που τον πηρε απο εκτροφειο και προφανως δεν ειχε γινει καλη αποπαρασιτωση απο την αρχη ,πηρε κοντα στα 12 drontal,ανα καποιες μερες,δεν θυμαμαι τωρα ακριβως.Καλυτερα τοτε παρε τον γιατρος σας τηλεφωνο για κατι παραπανωOsi έγραψε:LAROGATA έγραψε:εγω θα συμφωνησω με την Τζουλι οτι καποια παρασιτα πεθαινουν οταν ερχονται σ'επαφη με το εξωτερικο περιβαλλον,επομενως δεν σημαινει οτι εχουν καταπολεμηθει μαλλον το αντιθετο.Εμενα στα μικρα που μεγαλωσα και που ηταν καργα στα σκουληκια ,σαν αρχη εδωσα milbemax(και οχι drontal,γιατι ειναι μικροτερο το milbemax)και συμφωνα με τις οδηγιες της γιατρου,επανελαβα μετα τις 15μερες.Σε περιπτωση που συνεχιζει ,ξαναδινεις για τριτη φορα μετα απο 15μερες.Επομενως καλο ειναι να κανεις αποπαρασιτωση απ΄την αρχηOsi έγραψε:Το σκεφτηκα, αλλα ειμαι πολυ τυπικη με την αποπαρασιτωση! Επισης αυτο που με προβληματισε ειναι οτι βγαινουν νεκρα 2 μηνες μετα! Το οτι ειναι νεκρα ειναι σαφως καλο και αυτο θελουμε οταν κανουμε για πρωτη φορα αποπαρασιτωση αλλα γιατι 2 μηνες μετα δεν καταλαβαινω...
Της ειχα κανει κανονικα αποπαρασιτωση. Και ο κτηνιατρος μου ειπε ξανακανε απο την αρχη! Οποτε και αυτο εκανα! Απλα πλεον της δινω το συγκεκριμενο συνδιασμο (milbemax+ advocate) που για μενα ειναι κορυφη. Την προηγουμενη φορα της ειχα κανει με drontal οποτε ισως δεν την επιασε. Γενικα το drontal δεν πιανει τοσα οσα το milbemax.
Ανα 15 ημερες ειναι κανονικα για την πρωτη φορα. Καλα ο σκυλος ηταν απο εκτροφειο και ειχε ενδοπαρασιτα??? τι εκτροφειο ειναι αυτο? Τα ενδοπαρασιτα συνηθως τα κολλανε και απο τη μαμα τους που σημαινει οτι ουτε και σε εκεινη ειχε γινει σωστα...
Τον καημενουλη.. μα 12 χαπια?? ας του εδινε Milbemax για σκυλους! Τελος εγω δεν το αλλαζω με τιποτα πλεον! Ανοιξε και μια φιλη μου μαγαζι με κτηνιατρικα φαρμακα και το πουλαει 4,50? απο 5,5 που το επαιρνα. Σωθηκα!
kleinekatze έγραψε:Τι εννοεις φυσικο??
Υπαρχουν ειδικες τροφες για το γαστρεντερικο πχ η gastroenteric purina -i/d Hill's. Επισης υπαρχει και το fortiflora της purina το οποιο ειναι σκονη με προβιοτικα τα οποια βοηθουν παρα πολυ. επισης χρησιμοποιειται και ως βελτιωτικο γευσης ή αν ειναι πολυ ευαισθητη η γατα και θελεις να κανεις αλλαγη τροφης ωστε να μην παθει διαρροια. Εγω τα εχω χρησιμοποιησει ολα εκτος απο την Hill's και εμεινα ικανοποιημενη. Το θεμα ομως ειναι γιατι εχει διαρροια η γατουλα? εκανε εμβολιο? Αν εχει πολυ καιρο διαρροια καλο ειναι να την πας στον κτηνιατρο διοτι μπορει να της δημιουργηθει κολλιτιδα. Απο εκει και περα ο κτηνιατρος θα κρινει!
Λέγοντας φυσικό εννοώ π.χ κάποιο βότανο.Διάρροια έχει σύμφωνα με τα λεγόμενα του γιατρού απο ενδοπαράσιτα.[/quote]
Δεν εγινε σωστη αποπαρασιτωση? Βοτανο προσωπικα δεν θα εδινα... και ουτε και ξερω! Επειδη εγω την πατησα απο τετοια διαρροια, λογω ενδοπαρασιτων, η οποια μετατραπηκε σε κολιτιδα και ετρεχα και δεν εφτανα! ειχε ταλαιπωρηθει πολυ το μικρο μου! οποτε προσοχη..
Osi- Senior Cat
-
Mood :
kleinekatze έγραψε:Τι εννοεις φυσικο??
Λέγοντας φυσικό εννοώ π.χ κάποιο βότανο.Διάρροια έχει σύμφωνα με τα λεγόμενα του γιατρού απο ενδοπαράσιτα.[/quote]
Δεν εγινε σωστη αποπαρασιτωση? Βοτανο προσωπικα δεν θα εδινα... και ουτε και ξερω! Επειδη εγω την πατησα απο τετοια διαρροια, λογω ενδοπαρασιτων, η οποια μετατραπηκε σε κολιτιδα και ετρεχα και δεν εφτανα! ειχε ταλαιπωρηθει πολυ το μικρο μου! οποτε προσοχη..[/quote]
Κολίτιδα ε? Θα έχω το νου μου ευχαριστώ!
kleinekatze- Kitten
-
Mood :
Κοιτα τα πραγματα ειναι πολυ απλα και τα λεω κατοπιν εορτης επειδη τα περασα, μετα απο πολυ κοπο, προσπαθεια, αγχος και κυριως χρημα.. πολυ χρημα για το τιποτα βασικα..!
Ξεκινας με σωστη αποπαρασιτωση, εφοσον εχεις κανει παρε μια τροφη απο αυτες που σου ειπα, υπαρχουν και αντιστοιχες κονσερβες, δωσε και κανενα φορτιφλορα θα βοηθησει! Αν μεσα σε μια με δυο εβδομαδες δεν δεις αποτελεσματα (που αποκλειεται... εγω σε μια ειδα) τοτε πηγαινε ξανα στον κτηνιατρο σας, συνηθως κανουν καποια ενεση οι οποια σταματα τη διαρροια, αλλα αυτο θα το αφησεις ως τελευταια λυση εφοσον δεν πιασουν τα υπολοιπα!
Ξεκινας με σωστη αποπαρασιτωση, εφοσον εχεις κανει παρε μια τροφη απο αυτες που σου ειπα, υπαρχουν και αντιστοιχες κονσερβες, δωσε και κανενα φορτιφλορα θα βοηθησει! Αν μεσα σε μια με δυο εβδομαδες δεν δεις αποτελεσματα (που αποκλειεται... εγω σε μια ειδα) τοτε πηγαινε ξανα στον κτηνιατρο σας, συνηθως κανουν καποια ενεση οι οποια σταματα τη διαρροια, αλλα αυτο θα το αφησεις ως τελευταια λυση εφοσον δεν πιασουν τα υπολοιπα!
Osi- Senior Cat
-
Mood :
Osi έγραψε:Κοιτα τα πραγματα ειναι πολυ απλα και τα λεω κατοπιν εορτης επειδη τα περασα, μετα απο πολυ κοπο, προσπαθεια, αγχος και κυριως χρημα.. πολυ χρημα για το τιποτα βασικα..!
Ο κτηνίατρος της είχε δώσει μια αλοιφή για τα παράσιτα απο το στόμα.Δύο δόσεις πήρε μέχρι τώρα.Αυτή η τροφή που μου λες θυμάσαι πόσο κάνει?
kleinekatze- Kitten
-
Mood :
Αλοιφη ειχε παρει και εμενα στην αρχη αλλα δεν του εκανε τιποτα! Γενικα να προτιμας τα χαπια απο την αλοιφη. Εγω πλεον απορω γιατι τις βγαζουν! Αν του εδινα απο την αρχη χαπι δεν θα καταληγαμε εκει που καταληξαμε!
Ναι, την επαιρνα το 1,5 κιλο 14?. Την εχω παρει βεβαια και 22? αλλα μετα εψαξα και την βρηκα τοσο φθηνα.
Ναι, την επαιρνα το 1,5 κιλο 14?. Την εχω παρει βεβαια και 22? αλλα μετα εψαξα και την βρηκα τοσο φθηνα.
Osi- Senior Cat
-
Mood :
Osi έγραψε:Αλοιφη ειχε παρει και εμενα στην αρχη αλλα δεν του εκανε τιποτα! Γενικα να προτιμας τα χαπια απο την αλοιφη. Εγω πλεον απορω γιατι τις βγαζουν! Αν του εδινα απο την αρχη χαπι δεν θα καταληγαμε εκει που καταληξαμε!
Τα χάπια σου τα πρότεινε ο κτηνίατρος ή μόνη σου το ήξερες και τα αγόρασες?
kleinekatze- Kitten
-
Mood :
Η κτηνιατρος! Ειχα αλλαξει τοτε κτηνιατρο γιατι εκεινος επεμενε με την παστα και με κατι αλλα χαζα φαρμακα που μου εδινε και ειχε ταλαιπωρηθει πολυ ο Οσακος μου.. και ευτυχως που αλλαξα δηλαδη γιατι αμεσως ειδα διαφορα.
Osi- Senior Cat
-
Mood :
θα ήθελα να ρωτήσω αν τα σκουλήκια που εχουν τα μικρά γατάκια ει αι κολλητικά για τα παιδιά.
MOLLY17- Kitten
-
Αριθμός γατουνίων : 1
Ημερομηνία Εγγραφής : 01/06/2014
koneko- Γατο-gourmeδιά
-
Τόπος : Β. Αμερικη
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Όλες!!!
Ημερομηνία Εγγραφής : 26/03/2012
Mood :
koneko έγραψε:ειναι
... με την προϋπόθεση ότι το παιδάκι θα βάλει τα χέρια στο στόμα χωρίς να τα πλύνει. Αλλά αυτό το κάνουν συχνά τα παιδάκια.
otz- Καλλιτεχνό-γατα
-
Τόπος : Χίος
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Καλοκαίρι
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Dexter και Ninja
Motto : Καλύτερα να είσαι αισιόδοξος και να έχεις άδικο, παρά να είσαι απαισιόδοξος και να έχεις δίκιο.
Ημερομηνία Εγγραφής : 24/07/2011
Mood :
ευχαριστώ πάρα πολύ για την απαντήσεις σας.Της δώσαμε ειδικη πάστα τώρα....σε δέκα μέρες πάλι.
MOLLY17- Kitten
-
Ημερομηνία Εγγραφής : 01/06/2014
Χθες (οπως ειπα και στο θεμα μας) η Φίφα ή η Μπομπό εκαναν στο πατωμα διπλα στην αμμολεκανη ΑΥΤΟ:
(ροζ υγρο διαφανες ΜΕ σκουληκια μικρα σαν κουκιδες και μακρουλα σαν κλωστες 5 εκ μηκους)
Γνωρίζει κανεις αν αυτο μπορει να ειναι "εμετος"...?
Εχετε δει δηλαδη ποτε εμετο με σκουλήκια....?
Δεν φαινεται να ειναι προϊον που εχει βγει απο "πισω" (απο πωπουδάκι δηλαδη)
Και αν ειναι προϊον εμετου, τοτε, υποθετουμε οτι το εκανε η Φίφα η οποια γλυφει συνεχεια την Μπομπό για να την καθαρίσει (και στο πωπουδάκι της) και μαλλον τα .. "ΕΦΑΓΕ"...απο τον ω της Μπομπος
(ροζ υγρο διαφανες ΜΕ σκουληκια μικρα σαν κουκιδες και μακρουλα σαν κλωστες 5 εκ μηκους)
Και αν ειναι προϊον εμετου, τοτε, υποθετουμε οτι το εκανε η Φίφα η οποια γλυφει συνεχεια την Μπομπό για να την καθαρίσει (και στο πωπουδάκι της) και μαλλον τα .. "ΕΦΑΓΕ"...απο τον ω της Μπομπος
___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___
kouix- Εφτάψυχος-η M^o-o^derator
-
Αριθμός γατουνίων : 5 νιάου, 2 γαβ, 1 τσίου
Ημερομηνία Εγγραφής : 28/04/2013
Mood :
Μύρισέ το...Πιστεύω δεν είναι εμετός.Κι εμένα μου το κανε και μύριζε διαφορετικά απο εμετό.
Εμένα δεν έτρωγε και είδα ξαφνικά δύο λιμνούλες.Η μια ήταν όπως την περιγράφεις και η άλλη ήταν σαν αφρός και υπέθεσα ότι είναι γαστρικά υγρά (παίρνει φάρμακο για ενδοπαράσιτα + το ότι δεν έτρωγε --> έβγαλε μόνο τα υγρά του στομάχου του).Τελικά το πρόβλημα πέρασε αφού τον έβαλα δίπλα σε ηλεκτρικό καλοριφέρ σε περίπτωση που ήταν κρύωμα + για την αφαγία, του έβαλα με το ζόρι λίγη τροφή απ' την κονσέρβα στο στόμα για να του ανοίξει η όρεξη.Κατα τ' άλλα παίρνει ακόμα αγωγή για ενδοπαράσιτα γιατί έχει ακόμα διάρροιες.
Εμένα δεν έτρωγε και είδα ξαφνικά δύο λιμνούλες.Η μια ήταν όπως την περιγράφεις και η άλλη ήταν σαν αφρός και υπέθεσα ότι είναι γαστρικά υγρά (παίρνει φάρμακο για ενδοπαράσιτα + το ότι δεν έτρωγε --> έβγαλε μόνο τα υγρά του στομάχου του).Τελικά το πρόβλημα πέρασε αφού τον έβαλα δίπλα σε ηλεκτρικό καλοριφέρ σε περίπτωση που ήταν κρύωμα + για την αφαγία, του έβαλα με το ζόρι λίγη τροφή απ' την κονσέρβα στο στόμα για να του ανοίξει η όρεξη.Κατα τ' άλλα παίρνει ακόμα αγωγή για ενδοπαράσιτα γιατί έχει ακόμα διάρροιες.
SoFiA11- Prime Cat
-
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : 10&24 Ιουλίου, 1η Νοέμβρη, 17 Σεπτέμβρη και 26 Δεκέμβρη.
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Αυτό https://www.youtube.com/watch?v=s-_29aRm9LE
Motto : I'd rather die than kiss you
Ημερομηνία Εγγραφής : 23/10/2014
Mood :
Kανενα απο τα τα δυο γατακια που μπορει να ΤΟ εκαναν αυτο, δεν εχει διαρροια.
Χθες μαλιστα, εψαξα και τα θκατουλακια τους (μετα το συμβαν) και δεν ειδα δια γυμνού οφθαλμού σκουλικια μεσα σ' αυτα.
Και τα δύο εχουν ορεξη και τρωνε κανονικά.
Και τα δυο το πρωι ειχαν διαθεση και παιζανε μεταξυ τους.
Οσο για να ΤΟ μυρισω, δεν μπορω πια, αφου ΤΟ μαζεψα ΧΘΕΣ και ΤΟ πεταξα.
Χθες μαλιστα, εψαξα και τα θκατουλακια τους (μετα το συμβαν) και δεν ειδα δια γυμνού οφθαλμού σκουλικια μεσα σ' αυτα.
Και τα δύο εχουν ορεξη και τρωνε κανονικά.
Και τα δυο το πρωι ειχαν διαθεση και παιζανε μεταξυ τους.
Οσο για να ΤΟ μυρισω, δεν μπορω πια, αφου ΤΟ μαζεψα ΧΘΕΣ και ΤΟ πεταξα.
___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___
-
Mood :
Έχω διαβάσει ότι τα σκουλήκια μπορούν να πάνε παντού ακόμα και στο συκώτι.Αν βγαίνουν απ' το στόμα πρόσεξε με τα χαιδέματα γιατί είναι κολλητικά.
SoFiA11- Prime Cat
-
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : 10&24 Ιουλίου, 1η Νοέμβρη, 17 Σεπτέμβρη και 26 Δεκέμβρη.
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Αυτό https://www.youtube.com/watch?v=s-_29aRm9LE
Mood :
kouix έγραψε:Χθες (οπως ειπα και στο θεμα μας) η Φίφα ή η Μπομπό εκαναν στο πατωμα διπλα στην αμμολεκανη ΑΥΤΟ:
Καλημέρα!!Δεν ξέρω αν το πήγες στον κτηνίατρο αλλά έχω νέα...Σήμερα έκανε το ίδιο και ο γατούλης μου και ήταν προιόν που βγήκε απο πίσω όπως λες κι εσυ ..Ο δικός μου κάνει θεραπειά για ενδοπαράσιτα αλλά δεν ξέρω αν φταίει αυτό...εσύ τελικα τον πήγες σε γιατρό;;
SoFiA11- Prime Cat
-
Mood :
Ναι, το πηγα. Εδειξα και την φωτο στην γιατρο και αυτη λεει οτι ειναι προϊον που βγηκε απο μπρος. Μοου ειπε οτι αν εχουν ΠΟΛΛΑ παρασιτα, καμια φορα, βγαινουν και απο το στωμα.
Κι εμας "εντατική" θεραπεια για ενδοπαρασιτα μας εδωσε.
Δηλαδη 2 φορες ανα 15ημερες και μια μετα σε 30 μερες.
Περαστικα μας μας ευχομαι!!!!
Κι εμας "εντατική" θεραπεια για ενδοπαρασιτα μας εδωσε.
Δηλαδη 2 φορες ανα 15ημερες και μια μετα σε 30 μερες.
Περαστικα μας μας ευχομαι!!!!
-
Mood :
Ναι ναι ναι!!!Περαστικά!!
SoFiA11- Prime Cat
-
Mood :
Αρέσει στον χρήστη wildone
Να ρωτησω κατι. Ο κτηνιατρος μου, μου ειπε οτι απ τη στιγμη που δεν βγαινει ποτε απ το διαμερισμα, δεν υπαρχει λογος να τον επιβαρυνω με χαπια και αμπουλες. Να τον ακουσω;
Constant1ne- Kill Deal Cats
-
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Ημερομηνία Εγγραφής : 08/09/2014
Mood :
ναι, εγω τον αποπαρασιτωσα (εσωτερικα-εξωτερικα) περυσι μετα απο 4+ χρονια επειδη κολλησε ψυλλους απο το μικρο που εφερα σπιτι. Κατα τα αλλα δεν τον αποπαρασιτωνω αν δεν υπαρχει λογος.
koneko- Γατο-gourmeδιά
-
Mood :
Ισχυει το ιδιο και για τα εμβολια; Εννοω εκτος απ τα πρωτα που κανουν μικρα
-
Mood :
Κωνσταντινε, αυτο (για τα εμβολια) ειναι μια αποφαση που θα παρεις εσυ.
ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ "κατι".
ΟΜΩΣ, αν θες την δική μου γνωμη (με την εννοια τι κανω ή τι θα κανω εγω στις γατουλες μου)
θα σου πω το εξης:
-εχω αποφασισει, να κανουν και οι δύο
α) τα παιδια (που γινονται οταν ειναι "μηνων".) ===> αυτα εγιναν
β) του έτους ===> η φίφα τα εκανε κι αυτα (η μπομπο δεν εχει χρονίσει ακόμη)
γ) και μετα ή θα κανω και στο δευτερο ετος και μετα θα το πηγαινω ανά 3ετία, ή ανα 3ετία κατευθείαν.
ΦΥΣΙΚΑ ανω των 9-10 χρονων, δεν ξερω ΚΑΝ αν θα τις ξαναεμβολιασω..... αργουμε μεχρι τοτε.
ΥΓ: προβλημα με τα εμβολια υπαρχει σιγουρα οταν ταξιδευεις με αεροπλανο που ζητανε ενημερωμενα βιβλιαρια για ολα τα εμβολια -και της λύσσας.
ΥΓ2: η λογική η δικη ΜΟΥ , μου λεει, πως ΑΝ ο γατουλης σου ΔΕΝ ερχεται σε επαφη με άλλες γατες, δεν παιζει να κολλήσει κατι μεταδοτικό απο γάτα, ακόμη κι αν ειναι εντελως ανεμβολίαστος.
Παρολο που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ οι εμβολιασμοι ειναι υποχρεωτικοί,
κατ' εμέ, το θεμα των εμβολιων, ειναι ενα ρισκο που παιρνουμε εμεις για τα ζωακια μας.
Βαζουμε κατω τα δεδομενα, και βλεπουμε ΠΟΥ γερνει πιο πολυ η ζυγαρια.
ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ "κατι".
ΟΜΩΣ, αν θες την δική μου γνωμη (με την εννοια τι κανω ή τι θα κανω εγω στις γατουλες μου)
θα σου πω το εξης:
γ) και μετα ή θα κανω και στο δευτερο ετος και μετα θα το πηγαινω ανά 3ετία, ή ανα 3ετία κατευθείαν.
ΦΥΣΙΚΑ ανω των 9-10 χρονων, δεν ξερω ΚΑΝ αν θα τις ξαναεμβολιασω..... αργουμε μεχρι τοτε.
ΥΓ: προβλημα με τα εμβολια υπαρχει σιγουρα οταν ταξιδευεις με αεροπλανο που ζητανε ενημερωμενα βιβλιαρια για ολα τα εμβολια -και της λύσσας.
ΥΓ2: η λογική η δικη ΜΟΥ , μου λεει, πως ΑΝ ο γατουλης σου ΔΕΝ ερχεται σε επαφη με άλλες γατες, δεν παιζει να κολλήσει κατι μεταδοτικό απο γάτα, ακόμη κι αν ειναι εντελως ανεμβολίαστος.
κατ' εμέ, το θεμα των εμβολιων, ειναι ενα ρισκο που παιρνουμε εμεις για τα ζωακια μας.
-
Mood :
Εγω θα τα εκανα ολα τα εμβολια, ακομα και της λυσσας και της λευχαιμιας μεχρι τον 1ο χρονο και μετα ειτε δεν θα τα εκανα καθολου ειτε θα τα εκανα ανα 3-5 χρονια (μονο το 4πλο ομως). Πρεπει να ζυγισεις τα υπερ και τα κατα. Εγω απο τον 1ο χρονο και μετα δεν του εχω κανει κανενα εμβολιο εκτος απο το αντιλυσσικο και αυτο επειδη χρειαστηκε να ταξιδεψουμε. Ο γατος μου ομως ζει σε περιοχη οπου δεν υπαρχουν αδεσποτα και δεν τον αφηνω σε ξενοδοχεια ζωων, ουτε ερχεται σε επαφη με αλλα, επομενως δεν εχει νοημα να τον εμβολιαζω για το τιποτα. Το ιδιο μου συνιστα και ο κτηνιατρος μου. Το 4πλο εμβολιο περιλαμβανει καποιες ασθενειες οι οποιες ειναι επικινδυνες στα γατακια, αλλα οχι στις ενηλικες.
Να πω την αληθεια οταν βρηκα την μικρη στον δρομο ειχα πανικοβληθει γιατι φοβομουν μηπως κολλησει λευχαιμια ή aids (για το aids απο οσο γνωριζω δεν υπαρχει εμβολιο). Γι' αυτο και την ειχα σε καραντινα σε αλλο δωματιο για μηνες μεχρι να εξεταστει. Ξερω οτι παρολο που εχει να κανει εμβολια σχεδον 6 χρονια, εχει καποια προστασια ακομα απο αυτα, αλλα ηταν ρισκο αυτο που εκανα με το μικρο και το εφερα σπιτι. Ηταν βεβαια απροβλεπτη η κατασταση και δεν προκειται να ξανασυμβει, οποτε θα συνεχισω να μη τον εμβολιαζω. Το ιδιο θα κανω και στην μικρη μου. Ολα τα εμβολια για 1-2 χρονια και μετα τελος. Προτιμω να τα εχω εμβολιασμενα για ολες τις ασθενειες και να μη τα επαναλαμβανω, παρα να επαναλαμβανω μονο το τριπλο/τετραπλο (χωρις να ειναι εμβολιασμενο αρχικα με ολα τα εμβολια) που δεν καλυπτει την λευχαιμια την οποια θεωρω πολυ πιο επικινδυνη απο την ρινοτραχειτιδα.
Να πω την αληθεια οταν βρηκα την μικρη στον δρομο ειχα πανικοβληθει γιατι φοβομουν μηπως κολλησει λευχαιμια ή aids (για το aids απο οσο γνωριζω δεν υπαρχει εμβολιο). Γι' αυτο και την ειχα σε καραντινα σε αλλο δωματιο για μηνες μεχρι να εξεταστει. Ξερω οτι παρολο που εχει να κανει εμβολια σχεδον 6 χρονια, εχει καποια προστασια ακομα απο αυτα, αλλα ηταν ρισκο αυτο που εκανα με το μικρο και το εφερα σπιτι. Ηταν βεβαια απροβλεπτη η κατασταση και δεν προκειται να ξανασυμβει, οποτε θα συνεχισω να μη τον εμβολιαζω. Το ιδιο θα κανω και στην μικρη μου. Ολα τα εμβολια για 1-2 χρονια και μετα τελος. Προτιμω να τα εχω εμβολιασμενα για ολες τις ασθενειες και να μη τα επαναλαμβανω, παρα να επαναλαμβανω μονο το τριπλο/τετραπλο (χωρις να ειναι εμβολιασμενο αρχικα με ολα τα εμβολια) που δεν καλυπτει την λευχαιμια την οποια θεωρω πολυ πιο επικινδυνη απο την ρινοτραχειτιδα.
koneko- Γατο-gourmeδιά
-
Mood :
kouix έγραψε:Κωνσταντινε, αυτο (για τα εμβολια) ειναι μια αποφαση που θα παρεις εσυ.
ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ "κατι".
θα σου πω το εξης:
Συμφωνώ απολυτα!!
Gatoplikti- Γατόπληκτη
-
Τόπος : Αθήνα
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : To Μαντολίνι!!
Motto : "THE STALKER"
Ημερομηνία Εγγραφής : 19/09/2012
Mood :
Ωραια, σας ευχαριστω για τις απαντησεις!
-
Mood :
Καλέ πώς μεγάλωσε το γατούλι!!Constant1ne έγραψε:Ωραια, σας ευχαριστω για τις απαντησεις!
SoFiA11- Prime Cat
-
Mood :
4 κιλα μου γινε και ανεβαινει!!!
-
Mood :
Σελίδα 4 από 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Σελίδα 4 από 7
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Πεμ Νοε 14, 2024 8:58 am από gatisios
» Ολική νάρκωση - ασφαλής;
Τετ Νοε 13, 2024 10:01 pm από gatisios
» Τριαδιτιδα διατροφη
Τρι Οκτ 15, 2024 6:58 pm από gatisios
» Χρόνια νεφρική ανεπάρκεια κι όλα τα καλά....
Παρ Οκτ 11, 2024 4:33 pm από marikaity
» Ερμηνεία εξετάσεων
Δευ Οκτ 07, 2024 4:58 pm από belezza
» Νόσος του Κατώτερου Ουροποιητικού της Γάτας (ΝοΚΟΓ)
Σαβ Σεπ 14, 2024 12:56 am από Sofiana
» Ο Τοσοδούλης ψάχνει σπίτι
Σαβ Αυγ 24, 2024 11:18 pm από annines
» Διάρροια σε γατάκι 2 μηνών περίπου
Σαβ Αυγ 10, 2024 5:59 pm από efikap
» Χαρίζεται μπόμπιρας.
Τρι Ιουλ 09, 2024 8:29 pm από gatisios
» Επείγουσα φιλοξενία/υιοθεσία!!!
Κυρ Ιουν 30, 2024 4:57 pm από Mary0
» Τα εμβόλια της γάτας
Δευ Ιουν 24, 2024 5:01 pm από belezza
» επιπλοκες απο στειρωση αδεσπωτης.
Τετ Ιουν 05, 2024 10:53 am από gatisios
» Οδοντιατρική της γάτας: πώς μπορεί να βοηθήσει η φροντίδα στ
Τετ Μάης 15, 2024 11:21 am από gatisios
» Αρθρίτιδα
Σαβ Απρ 27, 2024 11:02 pm από gatoulis2009
» Το ερωτηματολόγιο του υποψήφιου γατο-γονιού
Τρι Απρ 16, 2024 11:45 am από gatisios
» Μελανιά μετά από στείρωση
Τετ Απρ 03, 2024 12:36 am από Thor
» Στειρωση
Σαβ Μαρ 30, 2024 11:22 am από belezza
» Παρουσίαση
Δευ Μαρ 25, 2024 10:06 am από psipsa
» Είμαστε ευαίσθητες!
Κυρ Μαρ 24, 2024 10:57 am από psipsa
» Μύκητας!
Κυρ Μαρ 03, 2024 10:35 am από psipsa
» βοηθεια για γατουλα
Πεμ Φεβ 29, 2024 1:03 pm από annines
» ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΣΤΑ ΟΥΛΑ
Τρι Φεβ 27, 2024 2:28 pm από xrysa
» Μόλυνση στο ματάκι/χλαμύδια
Παρ Φεβ 16, 2024 9:52 am από psipsa
» Επιληψια γάτας
Πεμ Φεβ 01, 2024 1:11 am από tozouzou
» Αντιβίωση σε υγρή μορφή
Κυρ Ιαν 14, 2024 6:13 pm από TeoCats
» Αδεσποτακι με κρανιο-εγκεφαλικες κακωσεις
Κυρ Ιαν 14, 2024 12:12 pm από psipsa
» M A DOLI N A
Κυρ Ιαν 14, 2024 12:07 pm από psipsa
» Προπτωση ορθου...
Δευ Ιαν 08, 2024 10:52 pm από πατουσακια
» Καρκίνος στη μύτη
Δευ Ιαν 01, 2024 9:32 pm από gatisios
» ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΗ
Τετ Δεκ 27, 2023 9:17 pm από gatisios
» Γατάκι 1,5 μηνων με ελκος στο ματι
Παρ Δεκ 08, 2023 12:30 am από feggaraki12
» Γατούλα με παράλυση
Τρι Δεκ 05, 2023 1:20 am από Cat mum
» ναρκωση με αεριο
Τετ Νοε 29, 2023 10:07 am από LIZA_T
» Εγχειρηση στο ματι και αποριες
Κυρ Νοε 26, 2023 6:02 pm από Ζιζάνης
» θολο ματι σε γατακι
Κυρ Νοε 26, 2023 6:01 pm από Ζιζάνης
» οφθαλμιατρος για γατακι με ζημια στο ματι??
Κυρ Νοε 26, 2023 6:00 pm από Ζιζάνης
» Κόκκινα ούλα
Σαβ Οκτ 14, 2023 1:39 pm από maria. K
» Ωτοδηκτικη ψωρα σε γατακι!
Πεμ Σεπ 28, 2023 10:24 pm από Iliakos
» Λοιμ. Λευχαιμία (FeLV)
Τρι Σεπ 12, 2023 6:28 pm από Tsoufis1989
» Μαλακές κροκέτες για ηλικιωμένες γάτες;
Τρι Σεπ 12, 2023 12:16 am από gatisios