gatospito
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Περίεργα συμπτώματα.....

+15
vaso
vasokou
LAROGATA
nosyparker
thanoschris
houlieta
marina289
Μαυρογατος
koneko
ralou
Gatoplikti
purina
gatoula46
Fotoula
Kikiriki
19 απαντήσεις

Σελίδα 3 από 3 Επιστροφή  1, 2, 3

Πήγαινε κάτω

Περίεργα συμπτώματα..... - Σελίδα 3 Empty Απ: Περίεργα συμπτώματα.....

Δημοσίευση από LAROGATA Δευ Δεκ 02, 2013 11:32 am

Kikiriki έγραψε:ωχχχχχ. Μα και  ο Άρτσι φαινόταν να πονάει  όταν έτρωγε ( έστω και αυτό το λίγο που έτρωγε) και μου έκανε εντύπωση πως ενώ το είπα στους κτηνίατρους αυτοί είπαν όχι οχι δεν φαίνεται να έχουν κάτι σοβαρό τα ούλα του..
Στην περιοδοντίτιδα δεν υποχωρούν τα ούλα και φαίνεται η ρίζα των δοντιών; Στο λέω γιατί το έχω πάθει εγώ. ( εξ' αιτίας βουρτσίσματος μετά μανίας). Έκανα  εγχείρηση για να να σώσω το δοντάκι μου. Αν είναι έτσι, αν προχωρήσει η ασθένεια θα πέσουν τα δόντια από μόνα τους.  Ο κτηνίατρος τι σου έχει πει?

Τώρα ο Άρτσι ( μην τον ματιάσω)   καθαρίστηκε προσεκτικά ( γιατί τον είχα κάνει ροζ με την αντιβίωση ) και έχει γίνει βελουτέ!  
Ναι θα πεσουν,αλλα μεχρι τοτε θα την πονανε τα ουλα,τα οποια οταν ειναι ερεθισμενα,ειναι κατακοκκινα,σκετη φλογα!!!Το μονο που μπορω να κανω ειναι να την πηγαινω για ενεσιμη αντιβιωση καθε φορα που καταλαβαινω οτι εχει ενοχλησεις,προς το παρων συμβαινει καθε τριμηνο
LAROGATA
LAROGATA
Γατοκαβατζώστρα
Γατοκαβατζώστρα

Θηλυκό
Σκύλος
Τόπος : ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Αριθμός γατουνίων : Δώδεκα τη φτιάξαμε την ομάδα!!
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Παντός καιρού,φτάνει να μην ξεπερνά τους 32 βαθμούς
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Ότι μαύρο και λιλά κυκλοφορεί!
Motto : Πότε θα κάνει ξαστεριά?
Ημερομηνία Εγγραφής : 21/07/2010
Mood : Περίεργα συμπτώματα..... - Σελίδα 3 M_thunder

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Δημοσίευση από Kikiriki Δευ Δεκ 02, 2013 11:46 am

Ααααα πολύ ωραία.... Και τρώει ξηρά ή κονσέρβα? Η δεν έχει σχέση με το τι τρώει η φλεγμονή;
Kikiriki
Kikiriki
Γατού Fan Park
Γατού Fan Park

Θηλυκό
Γάτα
Τόπος : Zωγράφου
Αριθμός γατουνίων : Δυο διαβολάκια και τον Μαγιούλη, στην καρδιά......
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Καλοκαίριιιιιιι !
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Φρέγια και Ντάκιρι
Ημερομηνία Εγγραφής : 29/07/2008
Mood : Περίεργα συμπτώματα..... - Σελίδα 3 M_sad

Δημοσίευση από Gatoplikti Δευ Δεκ 02, 2013 5:01 pm

Aχχ περαστικά σε ολα τα γατουνια !! mati mati mati mati 
Gatoplikti
Gatoplikti
Γατόπληκτη
Γατόπληκτη

Θηλυκό
Βουβάλι
Τόπος : Αθήνα
Αριθμός γατουνίων : 2
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : To Μαντολίνι!!
Motto : "THE STALKER"
Ημερομηνία Εγγραφής : 19/09/2012
Mood : Περίεργα συμπτώματα..... - Σελίδα 3 M_choco

Δημοσίευση από gatoula19 Πεμ Δεκ 05, 2013 1:28 pm

Παιδια εχω προβλημα και ανησυχω για τον γατουλη μου τον Χαρη. Πριν μια βδομαδα καναμε το τριπλο ετησιο εμβολιο του και αρχισαν τα προβληματα (δεν ξερω αν ηταν τυχαιο). Μετα απο 2 μερες ανεβασαι πυρετο και δεν ειχε ορεξη για τιποτα. Τον πηγα στον γιατρο κ του ξεκινησε αντιβίωση κ του εδωσε κ πολυβιταμινες κ αντιπυρετικο. Την επομενη ηταν λιγο καλυτερα και εφαγε ελαχιστα. Ομως χθες δεν εφαγε τιποτα απολυτος, ηπιε μονο νερο και δεν εχει παει να κανει κακα του 3 μερες. Ο γιατρος μου ειπε πως πρεπει να τον ταισω με το ζορι κ του εκανε κλισμα αλλα ακομη τιποτα!!!εχει κριφτει μεσα στη ντουλαπα και δεν εχει ορεξη για τιποτα,μονο νερο βγαινει να πιει κ ξανακρυβετε, ητε στη ντουλαπα η κατω απο το κρεββατι!!!!!ειναι πολυ χαλια ο καημενουλης κ δεν ξερω τι αλλο να κανω!!!λετε να εχει παθει καμοια αποφραξη εντερου?

gatoula19
Kitten
Kitten

Θηλυκό
Φίδι
Ημερομηνία Εγγραφής : 05/12/2013

Δημοσίευση από Kikiriki Πεμ Δεκ 05, 2013 2:14 pm

Πόσο χρονών είναι ο γάτος σου; Προσπάθησες να του δώσεις λίγη κονσερβούλα ή κάτι που του αρέσει πολύ; Αν δεν έπιασε το κλίσμα μήπως δεν έχει κακά; ( αφού δεν τρώει και κανονικά)
Kikiriki
Kikiriki
Γατού Fan Park
Γατού Fan Park

Θηλυκό
Γάτα

Δημοσίευση από gatoula19 Πεμ Δεκ 05, 2013 4:16 pm

ειναι 2μιση χρονων, δοκιμασα τα παντα!ουτε την αγαπημενη του λυχουδια τρωει, ουτε σαρδελιτσα ουτε τιποτα! δεν εχει ορεξη για χαδια, παιχνιδια κλπ....εχω κ εναν ακομη γατούλη που ειναι 3 χρονων και ειναι μια χαρα οποτε δεν ειναι κατι που εφαγε πιστευω αλλιως θα ειχε πειραξει κ τον Σπιθα μας!!

gatoula19
Kitten
Kitten

Θηλυκό
Φίδι

Δημοσίευση από koneko Πεμ Δεκ 05, 2013 5:30 pm

βασικα εχω την εντυπωση οτι η αρχικη προσεγγιση του κτηνιατρου χειροτερεψε την κατασταση του γατιου. 3 ημερες ειχε να κανει κακακια, χωρις μαλιστα να εχει φαει το αμοιρο. Τι να βγαλει; Το κλισμα μαλλον περισσοτερο το στρεσσαρε το γατι και προσωπικα δεν θα το θεωρουσα απαραιτητο. Γνωμη μου ειναι να τον πας σε αλλο κτηνιατρο και να κανετε οτι εξετασεις χρειαζεται για να βρειτε τι εχει (ακτινες, αιματολογικες, βιοχημικες, κοκ). Το να τον ταισεις με το ζορι, δεν μου φαινεται και τοσο καλη ιδεα.
koneko
koneko
Γατο-gourmeδιά
Γατο-gourmeδιά

Θηλυκό
Γάτα
Τόπος : Β. Αμερικη
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Όλες!!!
Ημερομηνία Εγγραφής : 26/03/2012
Mood : Περίεργα συμπτώματα..... - Σελίδα 3 M_tour10

Δημοσίευση από gatoula19 Πεμ Δεκ 05, 2013 5:38 pm

ναι, το καημενο δεν μπορω να το βλεπω ετσι.Αυριο ειναι η τελευταια δοση της αντιβιωσης οποτε θα τον παω παλι απο εκει(ειναι ενεσιμη αντιβιωση)και μετα θα τον παμε σε αλλον κτηνιατρο για οτι χρειαζετε να κανουμε για να δουμε τελικα τι εχει...ηταν γενικα πολυ δραστηριο γατουλινη και τωρα απλα καθετε, κοιματε και πινει νερο οταν ξυπνησει. ο πυρετος εχει πεσει παντως...

gatoula19
Kitten
Kitten

Θηλυκό
Φίδι

Δημοσίευση από Kikiriki Πεμ Δεκ 05, 2013 6:32 pm

Εγώ πάλι θα έλεγα να τον ταισεις έστω και με το ζόρι. Μιας και έγραψες στο θέμα που άνοιξα να σου πω πως τον Άρτσι όταν ήταν σε παρόμοια κατάσταση, του έβαλα κονσερβούλα στο στόμα, τη μασούλησε και μετά άρχισε να τρώει μόνος του. Μη φανταστείς καμιά ποσότητα, λίγα πράγματα. Γενικά οι γάτες καλό είναι να τρώνε έστω και ελάχιστα όταν είναι άρρωστες. Το κλίσμα ίσως δεν έπρεπε να το κάνει. και στον δικό μου που έδωσα παραφινέλαιο κακώς έκανα( αν και ο δικός μου είχε κακάκια). Την άλλη μέρα τον έβλεπα που πόναγε. Χαλάρωνε τον όσο μπορείς και αύριο που θα πάτε στο γιατρό συζήτησε για το τι μπορεί να φταίει.
Πάντως δεν είναι περίεργο να έχει "πέσει" μετά το εμβόλιο. Μπορεί όλα αυτά δλδ να είναι κάτι σαν αντίδραση του οργανισμού.
Οι εξετάσεις καλές είναι οι έρμες αλλά πολύ ακριβές. Και φαντάσου και εμείς κάθε φορά που αρρωσταίναμε να κάναμε εξετάσεις. Δες πως θα πάει συντηρητικά και αν η κατάσταση δε βελτιώνεται τότε να κάνεις τις εξετάσεις. Το ίδιο σκεφτόμουν και για τον δικό μου γάτο. Γενικά δεν εμπιστεύομαι τους κτηνίατρους που λένε αμέσως εξέταση αίματος! Στάσου ρε φίλε, κτηνίατρος σπούδασες ή αναλυτής εξετάσεων; Θέλω να πω πως πρώτα πρέπει να βλέπει την όψη του ζώου και μετά να σε παραπέμπει σε εξετάσεις.
Ευχομαι να πάνε όλα καλά!
Kikiriki
Kikiriki
Γατού Fan Park
Γατού Fan Park

Θηλυκό
Γάτα

Δημοσίευση από koneko Πεμ Δεκ 05, 2013 6:37 pm

μπορει να ειναι και παρενεργεια απο το εμβολιο. Πιστευω οτι εφοσον δεν εχει εμφανισει αλλα συμπτωματα, θα αρχισεις να βλεπεις συντομα βελτιωση. Αν δεις οτι συνεχιζει να μην τρωει μεχρι αυριο, πηγαινε τον στον κτηνιατρο. Περαστικα και καλη αναρρωση!
koneko
koneko
Γατο-gourmeδιά
Γατο-gourmeδιά

Θηλυκό
Γάτα

Δημοσίευση από koneko Πεμ Δεκ 05, 2013 6:45 pm

Kikiriki έγραψε:Εγώ πάλι θα έλεγα να τον ταισεις έστω και με το ζόρι.  Μιας και έγραψες στο θέμα   που άνοιξα να σου πω πως τον Άρτσι όταν ήταν σε παρόμοια κατάσταση, του έβαλα κονσερβούλα στο στόμα, τη μασούλησε και μετά άρχισε να τρώει μόνος του.  Μη φανταστείς καμιά ποσότητα, λίγα πράγματα. Γενικά οι γάτες καλό είναι να τρώνε έστω και ελάχιστα όταν είναι  άρρωστες. Το κλίσμα ίσως δεν έπρεπε να το κάνει.  και στον δικό μου που έδωσα παραφινέλαιο κακώς έκανα( αν και ο δικός μου είχε κακάκια). Την άλλη μέρα τον έβλεπα που πόναγε.  Χαλάρωνε τον όσο μπορείς και αύριο που θα πάτε στο γιατρό   συζήτησε για το τι μπορεί να φταίει.
Πάντως δεν είναι περίεργο να έχει "πέσει" μετά το εμβόλιο.   Μπορεί όλα αυτά δλδ να είναι κάτι σαν αντίδραση του οργανισμού.
Οι εξετάσεις καλές είναι οι έρμες αλλά πολύ ακριβές.  Και φαντάσου και εμείς  κάθε φορά που αρρωσταίναμε να κάναμε εξετάσεις. Δες πως θα  πάει συντηρητικά και αν  η κατάσταση δε βελτιώνεται  τότε να κάνεις τις εξετάσεις. Το ίδιο σκεφτόμουν και για τον δικό μου γάτο. Γενικά δεν εμπιστεύομαι τους κτηνίατρους που λένε  αμέσως  εξέταση αίματος!  Στάσου ρε φίλε, κτηνίατρος σπούδασες ή   αναλυτής εξετάσεων; Θέλω να πω πως πρώτα πρέπει να βλέπει την όψη του ζώου  και μετά να σε παραπέμπει σε εξετάσεις.
Ευχομαι να πάνε  όλα καλά!
συμφωνω σε γενικες γραμμες αλλα διαφωνω σε ορισμενα σημεια. Τον δικο μου οταν επιχειρησα να τον ταισω οταν ειχε αρρωστησει και δεν ετρωγε, το αποτελεσμα ηταν να κανει εμετο οτι ετρωγε. Γι' αυτο και διαφωνω με το ταισμα με το ζορι, ειδικα οταν το γατι δεν εχει ορεξη να φαει. Ξερω οτι ειναι επικινδυνο να μεινει μια γατα πολλες μερες νηστικη, αλλα αν αρχισει τους εμετους, τοτε η κατασταση μπορει να χειροτερεψει No 

Καταλαβαινω το σκεπτικο σου με τις αιματολογικες, αλλα δες το και απο την αλλη πλευρα. Εμεις μπορουμε να επικοινωνησουμε με τον γιατρο, αυτα οχι. Δεν μπορουν να πουν στον κτηνιατρο αν νιωθουν ναυτια ή αν πονανε στο ταδε σημειο, οποτε οι εξετασεις ειναι μονοδρομος. Παρολα αυτα, υπαρχουν κτηνιατροι που ειναι υπερβολικοι (σε εμενα πχ μου εχουν ζητησει να του βγαλουν ακτινες για ψυλλου πηδημα). Αυτο που βοηθαει πολυ ειναι να κρατατε ημερολογιο με συμπτωματα και οτι αλλο πιστευετε οτι μπορει να φανει χρησιμο. Βοηθαει παρα πολυ εναν κτηνιατρο να κανει σωστη διαγνωση!
koneko
koneko
Γατο-gourmeδιά
Γατο-gourmeδιά

Θηλυκό
Γάτα

Δημοσίευση από Kikiriki Πεμ Δεκ 05, 2013 6:54 pm

Μα δεν είπα να τον μπουκώσει. Λίγο να του βάλει με το δάχτυλο στο στόμα και αν αρχίσει να τρώει καλώς. Αλλιώς να τον αφήσει να χαλαρώσει.
Πέρυσι μια αδεσποτούλα ήταν άρρωστη. Μεσα στο κατακαλόκαιρο είχε γεμίσει μίξες και σάλια. Με την πρώτη δόση αντιβίωσης έφτιαξε. Αλλά δεν έτρωγε. Ε της έβαζα τη γατοτροφή μέσα στο στόμα και μόνο έτσι πήρε μπρος.
Ναι δεν μπορούν να πούνε τι έχουν αλλά δείχνουν κάποια συμπτώματα. Ο έμπειρος γιατρός πρέπει να τα αναγνωρίζει. Κρίνοντας από τη γενική εικόνα του ζώου. Όταν είχα πάει το Μαγιούλη που έχω στο άβαταρ, υπερβολικά αδυνατισμένο με τρίχωμα χάλια, μειωμένη όρεξη κτλ φυσικά ο γιατρός πρότεινε εξετάσεις αίματος γιατί υποπτεύθηκε κάτι πολύ σοβαρό.
Γι' αυτό είπα ας περιμένει λίγο να δει την εξέλιξη και αν δει πως δεν υπάρχει βελτίωση, βουρ για εξετάσεις.
Kikiriki
Kikiriki
Γατού Fan Park
Γατού Fan Park

Θηλυκό
Γάτα

Δημοσίευση από koneko Πεμ Δεκ 05, 2013 7:27 pm

Kikiriki έγραψε:Μα δεν είπα να τον μπουκώσει. Λίγο να του βάλει με το δάχτυλο στο στόμα και αν αρχίσει να τρώει καλώς. Αλλιώς να τον αφήσει να χαλαρώσει.
Πέρυσι μια αδεσποτούλα ήταν  άρρωστη. Μεσα στο κατακαλόκαιρο είχε γεμίσει μίξες και σάλια. Με την  πρώτη δόση αντιβίωσης έφτιαξε. Αλλά δεν έτρωγε. Ε της έβαζα τη γατοτροφή μέσα στο στόμα  και μόνο έτσι πήρε μπρος.
Ναι δεν μπορούν να πούνε τι έχουν αλλά δείχνουν κάποια συμπτώματα. Ο έμπειρος γιατρός πρέπει να τα αναγνωρίζει. Κρίνοντας από τη γενική εικόνα  του ζώου. Όταν είχα πάει το Μαγιούλη που έχω στο άβαταρ, υπερβολικά αδυνατισμένο με τρίχωμα χάλια, μειωμένη όρεξη κτλ φυσικά ο γιατρός πρότεινε εξετάσεις αίματος γιατί υποπτεύθηκε κάτι πολύ σοβαρό.  
Γι' αυτό είπα ας περιμένει λίγο να δει την  εξέλιξη και αν δει πως δεν υπάρχει βελτίωση, βουρ για εξετάσεις.
και εγω ετσι εκανα... πηρε μπρος, εφαγε ολη την κονσερβα και μετα απο λιγα λεπτα την εβγαλε No  Μετα απο αυτο ακομα και το νερο που επινε το εβγαζε. Μου το εχει κανει 2 φορες αυτο γι' αυτο και ειμαι λιγο επιφυλακτικη με το ταισμα με το ζορι. Καλο ειναι παντως να δοκιμασει με μικρη ποσοτητα και να μη το στρεσσαρει πολυ γιατι ηδη πιστευω οτι περασε αρκετα (αν μου εκαναν και εμενα κλισμα, δε νομιζω να ενιωθα και πολυ καλα μετα tafos )

Συμφωνω με αυτα που λες για τις εξετασεις. Αλλα νομιζω πως το γατι της ειναι σχεδον 5 ημερες ετσι και δεν εχει δει βελτιωση. Προσωπικα πιστευω οτι αυριο θα δει σημαντικη βελτιωση, αλλα αν δεν δει, καλο ειναι να κανουν μερικες εξετασεις γιατι μπορει να ειναι καποια σοβαρη παρενεργεια απο το εμβολιο ή να επαθε κατι αλλο ασχετο με το εμβολιο. Μη μου δινεις και πολυ σημασια ομως γιατι τεινω να φρικαρω με το παραμικρο και οι εξετασεις σιγουρα βοηθουν στο να καθησυχαστει λιγο με την κατασταση του γατιου (εμενα τουλαχιστον με καθησυχαζουν Laughing ).

Να ρωτησω κατι κατι σημαντικο την κοπελα... Γιατι πιστευεις οτι μπορει να εχει παθει εμφραξη εντερου; Εχει φαει κατι που δεν επρεπε να φαει (πχ κλωστη, κορδονι)? Εχει ιστορικο με τριχομπαλες; Ανεφερε στον κτηνιατρο οτι θεωρεις σημαντικο, γιατι καποια πραγματα τα προσπερναμε ενω παιζουν πολυ σημαντικο ρολο.
koneko
koneko
Γατο-gourmeδιά
Γατο-gourmeδιά

Θηλυκό
Γάτα

Δημοσίευση από gatoula19 Πεμ Δεκ 05, 2013 7:57 pm

Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας παιδια!!!τον ταισα λιγο με το ζορι κ δεν εχει κανει εμετο αλλα γκρινιαζε κ δεν το ηθελε με τιποτα οποτε του εδωσα μικρη ποσοτητα κ πινει νερακι μονος του χωρις εμετους! Αλλα στην αμμο του παω μονο για πιπι του...ισως στρεσαριστηκε πολυ με ολες τις ενεσεις κ το κλισμα κ να μην εχει διαθεση. Αυριο που θα τον ξαναπαω στον κτηνιατρο θα σας πω εξεληξεις.την αποφραξη την ανεφερα γιατι δεν εχει κανει καθολου κακα του, δεν εχουμε ιστορικο με τριχομπαλες αλλα γενικα μασουλουσε οτι εβρισκε χωρις ομως στα 2μιση χρονια να εχει καταπιει κατι...δεν ξερω εχω αγχωθει κ σκεφτομαι τα παντα!!!!

gatoula19
Kitten
Kitten

Θηλυκό
Φίδι

Δημοσίευση από koneko Πεμ Δεκ 05, 2013 8:42 pm

Ρωτησες τον κτηνιατρο μηπως τον εχει πειραξει η αντιβιωση που του εδωσε; Μπορει στην αρχη να τον πειραξε το εμβολιο και μετα η αντιβιωση. Ολα τα φαρμακα εχουν παρενεργειες, οποτε δεν ειναι απιθανο να εχει συμβει κατι τετοιο. Για τα κακα του μην ανησυχεις ιδιαιτερα. Ο δικος μου μια φορα ειχε να κανει 6 μερες και να φανταστεις ετρωγε κανονικα! Παιζει ρολο το οτι δεν εχει φαει σχεδον τιποτα, μην αγχωνεσαι γι' αυτο! Αν ειχε παθει εμφραξη θα εβλεπες σιγουρα εμετους, διαρροια και αλλα συμπτωματα!
koneko
koneko
Γατο-gourmeδιά
Γατο-gourmeδιά

Θηλυκό
Γάτα

Δημοσίευση από gatoula19 Παρ Δεκ 06, 2013 10:00 am

μολις γυρισαμε απο τον κτηνιατρο, δεν μπορει να του βρει τι εχει οποτε θα κανουμε εξετασεις αιματος.την αντιβιωση την σταματησε, μου ειπε πως ειναι καλυτερα να περιμενουμε να δουμε τι θα βγαλουν οι εξετασεις.Αυριο εχουμε ραντεβου σε αλλον κτηνιατριο να παρουμε κ μια δευτερη γνωμη κ να κανουμε κ τις αιματολογικες. Παντως καμοια αλλαγη στον μικρουλη μας.δεν τρωει κ κρυβεται σε ντουλαπες κ κατω απο το κρεββατι. ελπιζω να το ξεπερασουμε συντομα κ να επανελθει στον παλιο καλο του εαυτο!!!! Sad Sad Sad

gatoula19
Kitten
Kitten

Θηλυκό
Φίδι

Δημοσίευση από Kikiriki Παρ Δεκ 06, 2013 10:17 am

Ωχχχχ, ελπίζω να βελτιωθούν τα πράγματα.
Είναι πιθανόν όλο αυτό να είναι και από στρες? εμβόλιο, κλύσμα, επισκέψεις στον κτηνίατρο?
Kikiriki
Kikiriki
Γατού Fan Park
Γατού Fan Park

Θηλυκό
Γάτα

Δημοσίευση από gatoula19 Παρ Δεκ 06, 2013 10:21 am

δεν ξερω, μπορει να ειναι κ απο αυτο...δεν του αρεσει κ το αυτοκινητο καθολου κ ολο αυτο το πηγαινελα τις τελευταιες μερες τον εχει στρεσαρει οσο να πεις!!θα δουμε αυριο τι θα μας πει κ ο αλλος κτηνιατρος!ευχομαι να μην ειναι κατι σοβαρο!!!!!

gatoula19
Kitten
Kitten

Θηλυκό
Φίδι

Δημοσίευση από koneko Παρ Δεκ 06, 2013 12:18 pm

κατι τον ενοχλει σιγουρα. Ευχομαι να μην ειναι κατι σοβαρο! Μπορει και μεχρι αυριο να νιωσει λιγο καλυτερα οταν θα εχει φυγει η αντιβιωση απο τον οργανισμο του (σε περιπτωση που η αντιβιωση του προκαλεσε παρενεργειες). Ευχομαι να μην χρειαστουν οι εξετασεις και να ειναι μια χαρα μεχρι αυριο! Περαστικα!!!

ΥΓ: αστον να κρυβεται και μη προσπαθεις να τον βγαζεις (αν προσπαθεις βεβαια) γιατι στρεσσαρεται περισσοτερο, απλα πηγαινε και ριχνε καπου καπου μια ματια να δεις πως ειναι.
koneko
koneko
Γατο-gourmeδιά
Γατο-gourmeδιά

Θηλυκό
Γάτα

Δημοσίευση από gatoula19 Παρ Δεκ 06, 2013 1:04 pm

Ευχαριστω πολυγια τις συμβουλες Smile ναι,ειναι μεσα στην ντουλαπα και παω τον χαιδευω και τον τσεκαρω!προσπαθησα στην αρχη ειναι η αληθεια να τον βαλω να καθησει μαζι μας στο σαλονι αλλα δεν θελει με τιποτα οποτε τον αφησα στην ησυχια του! αντε να δουμε αυριο τι θα γινει!!!

gatoula19
Kitten
Kitten

Θηλυκό
Φίδι

Δημοσίευση από gatoula19 Σαβ Δεκ 07, 2013 11:07 am

καλημερα παιδια,μολις γυρισαμε απο τον κτηνιατρο. Τελικα βρηκαμε τι εχει ο μικρος μας!!!δεν ξερουμε βεβαια την αιτια του κακου αλλα ειναι κατι που μπορουμε να αντιμετοπισουμε.Τον πηγαμε σε αλλον κτηνιατρο και με την ψιλαφηση καταλαβε οτι ποναει καπου κοντα στην κοιλια...καναμε αμεσως εξετασεις αιματος κ βγηκε πως εχει προβλημα το συκωτι του και αυτο γιατι δεν ετρωγε τοσες μερες. Οποτε χειροτερευε μερα με τη μερα. Μας εδωσε ειδικη τροφη που θα πρεπει να του δινουμε με το ζορι μεχρι να αρχισει να τρωει απο μονος του καθως και ταπλεντες για το συκωτι...μας ειπε πως δεν ειναι σοβαρο αλλα θελει χρονο..απο 15-30μερες θεραπεια κ βλεπουμε! σε 3 μερες θα τον ξαναπαμε κ στη βδομαδα θα κανουμε παλι αιματολογικες να δουμε αν καλυτερευει.αυτα τα νεα,τουλαχιστον τωρα ξερουμε τι τον ενοχλει τον καημενουλη μας. Ποναει γιαυτο κ κρυβετε ολη μερα!!!

gatoula19
Kitten
Kitten

Θηλυκό
Φίδι

Δημοσίευση από maria 29 Σαβ Δεκ 07, 2013 11:51 am

Τα ιδια ακριβως ειχε και μια δικια μου γατουλα και της κανω θεραπεια εδω και δυο μηνες..το χαπι για το συκωτι βεβαια πρεπει να το παρει μεχρι Ιανουαριο..τα αυτακια της δικιας σου ειχαν κιτρινισει;;;;

maria 29
Kitten
Kitten

Θηλυκό
Χοίρος
Τόπος : Αθηνα
Αριθμός γατουνίων : 11
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Άνοιξη
Ημερομηνία Εγγραφής : 07/02/2013
Mood : Περίεργα συμπτώματα..... - Σελίδα 3 Lick

Δημοσίευση από gatoula19 Σαβ Δεκ 07, 2013 11:55 am

οχι, δεν ειχαν κιτρινισει γιατι το προλαβαμε νωρις μας ειπε!!η δικια σου τρωει τωρα κανονικα?εμεις με το ζορι του δωσαμε πριν λιγο την ειδικη τροφη κ θα περιμενουμε να δουμε ποτε θα παει κ στην αμμο του για κακα του.

gatoula19
Kitten
Kitten

Θηλυκό
Φίδι

Δημοσίευση από koneko Σαβ Δεκ 07, 2013 12:03 pm

Ελπιζω να μην εχετε προβλημα στο ταισμα με το ζορι και να ειναι συνεργασιμος! Στην χειροτερη, αραιωστε την τροφη με λιγο νερο και ταιστε τον με συριγγα. Τουλαχιστον τωρα ξερετε τι εχει και δεν αντιμετωπιζετε την κατασταση στα τυφλα. Περαστικα και καλη αναρρωση!

Να ρωτησω κατι; Ο γατουλης πριν το παθει αυτο ηταν υπερβαρος; Ρωταω γιατι υπαρχει συσχετιση βαρους-ηπατικης λιπιδωσης (οταν ενα υπερβαρο γατι δεν τρωει, εχει πιο πολλες πιθανοτητες να αρρωστησει το συκωτι του σε σχεση με ενα αδυνατο γατι).

ΥΓ: οι γατες που πονανε τεινουν να κρυβονται. Το εχει κανει και ο δικος μου οταν ειχε ερεθιστει η ουρα και ο πισινος του απο την διαρροια (η ουρα του ειχε σχεδον ματωσει). Ουτε για κατουρημα δεν εβγαινε, κατουρουσε εκει που κοιμοταν. Εκει ετρωγε, εκει κοιμοταν, εκει εκανε τις αναγκες του.

Περαστικα και παλι!!! gatoula 
koneko
koneko
Γατο-gourmeδιά
Γατο-gourmeδιά

Θηλυκό
Γάτα

Δημοσίευση από gatoula19 Σαβ Δεκ 07, 2013 12:08 pm

Ευχαριστω πολυ!!!! Smile δεν ηταν αδυνατος οχι, θα τον ελεγα χοντρουλη..6 κιλα αρα τα ειχε τα κιλακια του...τωρα εχασε βεβαια ειναι 5,4. εχεις δικιο παντως, τωρα που ξερουμε τι εχει νιωθουμε καλυτερα!θα κανουμε οτι χρειαστει για να επανελθει το μικρο μας!! με συρριγγα του δινω ναι,αλλιως δεν μπορω με τιποτα!

gatoula19
Kitten
Kitten

Θηλυκό
Φίδι

Δημοσίευση από maria 29 Σαβ Δεκ 07, 2013 12:44 pm

Εμας η δικια μας αρχικα δεν ετρωγε για λιγες μερες, αλλα δεν μας φαινοταν υποτονικη ή αρρωστη οποτε υποθεταμε οτι πηγαινε σε γειτονισσες και την τα'ι'ζαμε..μετα πηρε την κατω βολτα και σταματησε να ενεργειται. Της εδινα ποσιμο παραφινελαιο απο το φαρμακειο. Κατα τα αλλα, δεν ετρωγε και ηταν ληθαργικη.Της καναμε εξετασεις αιματος και οι τιμες συκωτιου, τρανσαμινασες κλπ ηταν πολυ ανεβασμενες συν του οτι τα αυτια της πια και το στοματακι της ειχαν γινει κιτρινα. Σταλθηκαν κι αλλες εξετασεις σε εξειδικευμενο εργαστηριο στην Αθηνα..
Στο μεταξυ η μικρη εμεινε στο κτηνιατρειο νοσηλευομενη για 4 περιπου μερες με ορους και ειδικη τεοφη σε κονσερβα.
Ηρθαν τα αποτελεσματα και μαθαμε οτι ειχε χολαγγειιτιδα....ο λογος:αγνωστος!
Το μονο σιγουρο ηταν οτι ηθελε αγωγη για καιρο και διαιτα.
Επαιρνε δυο αντιβιωσεις και σιροπι για στομαχι 6 ολοκληρες εβδομαδες, το χαπι της κορτιζονης μειωθηκε σταδιακα αλλα αρκετα πριν τις 6 εβδομαδες.το χαπι για το συκωτι το παιρνει ακομα καθε βραδυ και θα το παιρνει μεχρι τις 11 Ιανουαριου.
Επισης, τρωει μονο κοτοπουλο βραστο με ρυζακι γιατι δε θελουμε καθολου λιπος και δεν ξαναβγηκε εξω..

maria 29
Kitten
Kitten

Θηλυκό
Χοίρος

Δημοσίευση από maria 29 Σαβ Δεκ 07, 2013 12:47 pm

Χοντρουλια δεν κανει να τα εχουμε σε καμια περιπτωση..ειναι εχθρος το παχος και στα ζωα.το λεω γιατι εχουμε 14 και τα περισσοτερα ειναι χοντρουλια .. Αν και δεν τα τα'ι'ζω πολυ-ειναι ομως στειρωμενα οποτε..επισης,με τα πρωτα συμπτωματα και τις πρωτες αδιαθεσιες στο γιατρο.εγω για παραδειγμα εχασα χρονο

maria 29
Kitten
Kitten

Θηλυκό
Χοίρος

Δημοσίευση από gatoula19 Σαβ Δεκ 07, 2013 1:13 pm

πω πω η καημενουλα ταλαιπωρηθηκε πολυ! αλλα σημασια εχει που ειναι καλα τωρα. και τα δικα μου ειναι στειρωμενα κ δεν βγαινουν ποτε εξω...ελπιζω συντομα και ο δικος μας να ενεργηθει κ να αρχισει να τρωει μονος του.ηταν τοσο δραστηριο γατακι και τωρα δεν εχει ορεξη για τιποτα!!

gatoula19
Kitten
Kitten

Θηλυκό
Φίδι

Δημοσίευση από maria 29 Σαβ Δεκ 07, 2013 1:26 pm

Αυτη η ειδικη τροφη που λες ειναι σε κονσερβα;γιατι αρχικα και στη δικια μας τετοια ειχε δωσει ο κτηνιατρος! Βεβαια η Αγαπη ουτε να την φτυσει δε γυριζε..απλα αν την ζεστανεις ελαφρως και μυρισει πιο εντονα, μπορει να του ανοιξει την ορεξη

maria 29
Kitten
Kitten

Θηλυκό
Χοίρος

Δημοσίευση από gatoula19 Σαβ Δεκ 07, 2013 1:34 pm

Ειναι συνδιασμος φακελακι και κονσερβα μαζι...τα κανω στο μπλεντερ κ του τα δινω με συρριγγα, ειναι ο μονος τροπος προς το παρον.θα δοκιμασω να τη ζεστανω

gatoula19
Kitten
Kitten

Θηλυκό
Φίδι

Δημοσίευση από koneko Σαβ Δεκ 07, 2013 2:39 pm

μπορεις να βουτας το φακελακι σε ζεστο νερο για να ζεσταινεται ευκολα και γρηγορα. Τους αρεσει η χλιαρη τροφη (θερμοκρασια θηραματος) περισσοτερο Laughing 

Καλη αναρρωση και παλι μικρε!! gatoula 
koneko
koneko
Γατο-gourmeδιά
Γατο-gourmeδιά

Θηλυκό
Γάτα

Σελίδα 3 από 3 Επιστροφή  1, 2, 3

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης