ΑΙΜΑΤΟΥΡΙΑ
3 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΑΙΜΑΤΟΥΡΙΑ
Εδώ και 3 εβδομάδες ο γάτος μου παρουσιάζει αιματουρία και βλέπω άμμο στην ντουζιέρα.Το είπα στον Κτηνίατρο.Έδωσα Amoxil για 7 ημέρες και σταμάτησε ,να ουρεί αίμα,αλλά υποτροπίασε!Ξεκίνησα ξανά amoxil και του άλλαξα τροφή.Του δίνω friskies.
Tι άλλω να κάνω?
ευχαριστώ!
Tι άλλω να κάνω?
ευχαριστώ!
nionios- Kitten
-
Τόπος : Πύργος Ηλείας
Αριθμός γατουνίων : 2
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : χειμώνας
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : σιβηρίας
Ημερομηνία Εγγραφής : 05/12/2013
Mood :
Απ: ΑΙΜΑΤΟΥΡΙΑ
O γάτος σας είναι στειρωμένος;nionios έγραψε:Εδώ και 3 εβδομάδες ο γάτος μου παρουσιάζει αιματουρία και βλέπω άμμο στην ντουζιέρα.Το είπα στον Κτηνίατρο.Έδωσα Amoxil για 7 ημέρες και σταμάτησε ,να ουρεί αίμα,αλλά υποτροπίασε!Ξεκίνησα ξανά amoxil και του άλλαξα τροφή.Του δίνω friskies.
Tι άλλω να κάνω?
ευχαριστώ!
Ειναι πολύ σοβαρό αυτό που περιγράφετε, οι γατοι - ειδικά οι στειρωμένοι - υποφέρουν από ουρολοιμώξεις/ουρολιθιάσεις που ειναι πολύ σοβαρές για την υγεία τους!
Χρειάζεται οπωσδήποτε να τον δει γιατρός (και θα έλεγα άλλος από αυτόν που τον είδε), οπωσδήποτε ειδικά διατροφή κατάλληλη για το πρόβλημά του και την κατάλληλη αντιβίωση!
Και όλα αυτά άμεσα..
+++++houlieta έγραψε:O γάτος σας είναι στειρωμένος;nionios έγραψε:Εδώ και 3 εβδομάδες ο γάτος μου παρουσιάζει αιματουρία και βλέπω άμμο στην ντουζιέρα.Το είπα στον Κτηνίατρο.Έδωσα Amoxil για 7 ημέρες και σταμάτησε ,να ουρεί αίμα,αλλά υποτροπίασε!Ξεκίνησα ξανά amoxil και του άλλαξα τροφή.Του δίνω friskies.
Tι άλλω να κάνω?
ευχαριστώ!
Ειναι πολύ σοβαρό αυτό που περιγράφετε, οι γατοι - ειδικά οι στειρωμένοι - υποφέρουν από ουρολοιμώξεις/ουρολιθιάσεις που ειναι πολύ σοβαρές για την υγεία τους!
Χρειάζεται οπωσδήποτε να τον δει γιατρός (και θα έλεγα άλλος από αυτόν που τον είδε), οπωσδήποτε ειδικά διατροφή κατάλληλη για το πρόβλημά του και την κατάλληλη αντιβίωση!
Και όλα αυτά άμεσα..
Επίσης , άσχετα απο την αιτία του προβλήματος, άρχισε να εξετάζεις το ενδεχόμενο να μην του δίνεις friskies.
Θα πρότεινα -αν δεν είναι στειρωμένος- να τον στειρώσεις, και να του δίνεις ειδική τροφή για στειρωμένα
Όλα να πάνε καλά με τον γατούλη σου!
marina289- Σχολιάστρια επί παντός γατηστιτού
-
Αριθμός γατουνίων : άστατος!
Motto : For every dark night,there's a brighter day
Ημερομηνία Εγγραφής : 14/03/2012
Mood :
ξέχασα να γράψω ότι ήδη είναι στειρωμένος.Ο γιατρός συνέστησε κάποια τροφή που λέγετα cd και κάνει 11 ευρώ το κιλό.Το πρόβλημα είναι ότι έχω και άλλο γάτο,επίσης στειρωμένο,ο οποίος όμως είναι υγιής!Πως θα τρώει χωριστά ο ένας από τον άλλο?
Να τα βάλω τα δοχεία σε 2 διαφορετικές τουαλέτες και να τα κλειδώνω μέσα?!!!
Να τα βάλω τα δοχεία σε 2 διαφορετικές τουαλέτες και να τα κλειδώνω μέσα?!!!
nionios- Kitten
-
Mood :
Οι περισσότεροι εδω μέσα έχουμε πάνω από μια γατες και τις ταϊζουμε χωρια..
Εγω εχω τρεις!..
Το κάθε ένα τρώει στο δικό του μπωλ και μάλιστα εχουν μάθει πια και περιμένει το κάθε ενα στη θέση του!..
Οι στειρωμένοι γατοι είναι πολύ ευαίσθητοι στις ουρολοιμώξεις, χρειάζονται τροφή για στειρωμένα ζώα και εφόσον έχει γατο με πρόβλημα (πια) πρεπει να τρεφεται με ειδική διατροφή για ένα μεγάλο διάστημα. Και αυτό αν ειστε τυχεροί και δεν χρειαστεί επέμβαση ή καθετηρα.
Η κατασταση στην οποία βρίσκεται ο γάτος είναι ΠΟΛΥ σοβαρη και μπορεί να γίνει μοιραία.
Χρειάζεται άμεσα να τον δει γιατρός που θα δώσει καταλληλη αγωγή και οπωσδήποτε αλλαγη τροφής..
Στις περιπτωσεις σαν την δική σας ειναι προτιμώτερο μάλιστα να δίνεις ειδική υγρη τροφή και όχι κροκέτες.
Θα στα πει όλα ο γιατρός αλλά πρέπει να πας ΑΜΕΣΑ!
Εγω εχω τρεις!..
Το κάθε ένα τρώει στο δικό του μπωλ και μάλιστα εχουν μάθει πια και περιμένει το κάθε ενα στη θέση του!..
Οι στειρωμένοι γατοι είναι πολύ ευαίσθητοι στις ουρολοιμώξεις, χρειάζονται τροφή για στειρωμένα ζώα και εφόσον έχει γατο με πρόβλημα (πια) πρεπει να τρεφεται με ειδική διατροφή για ένα μεγάλο διάστημα. Και αυτό αν ειστε τυχεροί και δεν χρειαστεί επέμβαση ή καθετηρα.
Η κατασταση στην οποία βρίσκεται ο γάτος είναι ΠΟΛΥ σοβαρη και μπορεί να γίνει μοιραία.
Χρειάζεται άμεσα να τον δει γιατρός που θα δώσει καταλληλη αγωγή και οπωσδήποτε αλλαγη τροφής..
Στις περιπτωσεις σαν την δική σας ειναι προτιμώτερο μάλιστα να δίνεις ειδική υγρη τροφή και όχι κροκέτες.
Θα στα πει όλα ο γιατρός αλλά πρέπει να πας ΑΜΕΣΑ!
Έχει επεξεργασθεί από τον/την houlieta στις Δευ Αυγ 04, 2014 10:54 am, 1 φορά
Δεν υπάρχει λόγος να τα περιορίσεις σε κάποιο χώρο.
Απλώς αν έχουν συνεχώς πρόσβαση στην τροφή,είναι μια καλή αφορμή να τα ταΐζεις 2 φορές την ημέρα , να τρώνε και να μαζεύεις τα μπωλάκια τους.
Έτσι, θα ελέγχεις, θα επιβλέπεις τί τρώει ο καθένας τους.
Και ούτως ή άλλως , είναι καλό για μια γάτα να μην τσιμπολογάει όλη μέρα και να έχει πιο στάνταρ γεύματα.
υγ συμπεθερα συγχρονως γραφαμε
Απλώς αν έχουν συνεχώς πρόσβαση στην τροφή,είναι μια καλή αφορμή να τα ταΐζεις 2 φορές την ημέρα , να τρώνε και να μαζεύεις τα μπωλάκια τους.
Έτσι, θα ελέγχεις, θα επιβλέπεις τί τρώει ο καθένας τους.
Και ούτως ή άλλως , είναι καλό για μια γάτα να μην τσιμπολογάει όλη μέρα και να έχει πιο στάνταρ γεύματα.
υγ συμπεθερα συγχρονως γραφαμε
-
Mood :
ευχαριστώ για τις συμβουλές.Ξεκίνησα αντιβίωση και ειδική τροφή για τον ένα γάτο..
Ελπίζω να τα καταφέρει γιατί είναι και ο αγαπημένος μου...
Ελπίζω να τα καταφέρει γιατί είναι και ο αγαπημένος μου...
nionios- Kitten
-
Mood :
Ο γάτος μου βελτιώθηκε αλλά ο κτηνίατρος μου συνέστησε να το ταίζω εφόρου ζωής με την Hill's Feline CD που κάνει 11 ευρώ το κιλό.
Είναι απαραίτητο?Μήπως όταν κρυώσει ο καιρός να το ξαναγυρίσω στα friskies ή τα Α/Β και την Άνοιξη να ξαναδώσω την ειδική τροφή?
Μ'ηπως ξέρετε κάποια άλλη πιο φτηνή τροφή για ουρολιθίαση?
Είναι απαραίτητο?Μήπως όταν κρυώσει ο καιρός να το ξαναγυρίσω στα friskies ή τα Α/Β και την Άνοιξη να ξαναδώσω την ειδική τροφή?
nionios- Kitten
-
Mood :
Πονεμένη ιστορία αυτή των τιμών των ειδικών τροφών...
H friskies θεωρείται γενικότερα -όχι μόνο για τον γατούλη σου με το πρόβλημα- άκρως ακατάλληλη τροφή.
Σε τέτοιου είδους προβλήματα καταλληλότερες θεωρούνται οι υγρές τροφές. Εγώ στον γάτο μου δίνω αυτή http://www.pet4u.gr/purina-veterinary-diets-ur-urinary.html
Ακριβή, όντως...Μία την ημέρα τρώει.
Και μετρημένες 10 κροκέτες -γιατί λιώνει για κροκέτες- , της royal high dilution
http://www.tiendanimal.pt/royal-canin-urinary-high-dilution-p-4711.html
Δεν ξέρω αν ξέρει κάποιος να προτείνει κάτι οικονομικότερο... Η πλέον οικονομική και επιβοηθητική κίνηση που μπορείς να κάνεις, είναι να του δίνεις νερό. Αν δεν πίνει αρκετό απο μόνος του, εν ανάγκη με σύριγγα (έχεις βγάλει τη βελόνα εννοείται)
Ο γατούλης μου είναι 4 ετών, και δεν τον έχουμε δει ΠΟΤΕ να πίνει νερό. Ποτέ όμως...
H friskies θεωρείται γενικότερα -όχι μόνο για τον γατούλη σου με το πρόβλημα- άκρως ακατάλληλη τροφή.
Σε τέτοιου είδους προβλήματα καταλληλότερες θεωρούνται οι υγρές τροφές. Εγώ στον γάτο μου δίνω αυτή http://www.pet4u.gr/purina-veterinary-diets-ur-urinary.html
Ακριβή, όντως...Μία την ημέρα τρώει.
Και μετρημένες 10 κροκέτες -γιατί λιώνει για κροκέτες- , της royal high dilution
http://www.tiendanimal.pt/royal-canin-urinary-high-dilution-p-4711.html
Δεν ξέρω αν ξέρει κάποιος να προτείνει κάτι οικονομικότερο... Η πλέον οικονομική και επιβοηθητική κίνηση που μπορείς να κάνεις, είναι να του δίνεις νερό. Αν δεν πίνει αρκετό απο μόνος του, εν ανάγκη με σύριγγα (έχεις βγάλει τη βελόνα εννοείται)
Ο γατούλης μου είναι 4 ετών, και δεν τον έχουμε δει ΠΟΤΕ να πίνει νερό. Ποτέ όμως...
-
Mood :
Οταν εχουμε στειρωμένα ζώα πρέπει να δίνουμε τροφές ειδικές για στειρωμένα.nionios έγραψε:Ο γάτος μου βελτιώθηκε αλλά ο κτηνίατρος μου συνέστησε να το ταίζω εφόρου ζωής με την Hill's Feline CD που κάνει 11 ευρώ το κιλό.
Η friskies δεν είναι μία από αυτές, είναι μάλιστα μια μετρια προς κακή τροφή για οποιαδήποτε γάτα.
Υπάρχουν οικονομικές τροφές για στειρωμένα ζώα όπως επίσης και οικονομικότερες από την Hills για ζωα με πρόβλημα ουρολιθιασης..
Οχι όμως στην Ελλάδα..
Θα μπορούσες να παραγγείλεις απ'εξω, αν γενικά κάνεις αγορές μέσω ιντερνετ..
Για δες αυτη: http://www.zooroyal.de/sanabelle-urinary-katzen-trockenfutter?c=904 ... είναι ?42 για 10kg...
...δεν είναι κλινική τροφή, είναι όμως σίγουρα καλύτερη από την friskies...
Το ιδανικό είναι να τρωει υγρές κλινικές τροφές...
Αν τα γατουλίνια σου είναι όλα στειρωμένα καλό θα ήταν να περάσεις σε μια καταλληλότερη τροφή για όλα..
Οι μεγάλες συσκευασίες συμφέρουν αρκετά!
Ξανά,ευχαριστώ,την παράγγειλα ήδη την τροφή στο γερμανικό σάιτ,ελπίζω να έλθει τελικά και σύντομα!!
nionios- Kitten
-
Mood :
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Πεμ Νοε 14, 2024 8:58 am από gatisios
» Ολική νάρκωση - ασφαλής;
Τετ Νοε 13, 2024 10:01 pm από gatisios
» Τριαδιτιδα διατροφη
Τρι Οκτ 15, 2024 6:58 pm από gatisios
» Χρόνια νεφρική ανεπάρκεια κι όλα τα καλά....
Παρ Οκτ 11, 2024 4:33 pm από marikaity
» Ερμηνεία εξετάσεων
Δευ Οκτ 07, 2024 4:58 pm από belezza
» Νόσος του Κατώτερου Ουροποιητικού της Γάτας (ΝοΚΟΓ)
Σαβ Σεπ 14, 2024 12:56 am από Sofiana
» Ο Τοσοδούλης ψάχνει σπίτι
Σαβ Αυγ 24, 2024 11:18 pm από annines
» Διάρροια σε γατάκι 2 μηνών περίπου
Σαβ Αυγ 10, 2024 5:59 pm από efikap
» Χαρίζεται μπόμπιρας.
Τρι Ιουλ 09, 2024 8:29 pm από gatisios
» Επείγουσα φιλοξενία/υιοθεσία!!!
Κυρ Ιουν 30, 2024 4:57 pm από Mary0
» Τα εμβόλια της γάτας
Δευ Ιουν 24, 2024 5:01 pm από belezza
» επιπλοκες απο στειρωση αδεσπωτης.
Τετ Ιουν 05, 2024 10:53 am από gatisios
» Οδοντιατρική της γάτας: πώς μπορεί να βοηθήσει η φροντίδα στ
Τετ Μάης 15, 2024 11:21 am από gatisios
» Αρθρίτιδα
Σαβ Απρ 27, 2024 11:02 pm από gatoulis2009
» Το ερωτηματολόγιο του υποψήφιου γατο-γονιού
Τρι Απρ 16, 2024 11:45 am από gatisios
» Μελανιά μετά από στείρωση
Τετ Απρ 03, 2024 12:36 am από Thor
» Στειρωση
Σαβ Μαρ 30, 2024 11:22 am από belezza
» Παρουσίαση
Δευ Μαρ 25, 2024 10:06 am από psipsa
» Είμαστε ευαίσθητες!
Κυρ Μαρ 24, 2024 10:57 am από psipsa
» Μύκητας!
Κυρ Μαρ 03, 2024 10:35 am από psipsa
» βοηθεια για γατουλα
Πεμ Φεβ 29, 2024 1:03 pm από annines
» ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΣΤΑ ΟΥΛΑ
Τρι Φεβ 27, 2024 2:28 pm από xrysa
» Μόλυνση στο ματάκι/χλαμύδια
Παρ Φεβ 16, 2024 9:52 am από psipsa
» Επιληψια γάτας
Πεμ Φεβ 01, 2024 1:11 am από tozouzou
» Αντιβίωση σε υγρή μορφή
Κυρ Ιαν 14, 2024 6:13 pm από TeoCats
» Αδεσποτακι με κρανιο-εγκεφαλικες κακωσεις
Κυρ Ιαν 14, 2024 12:12 pm από psipsa
» M A DOLI N A
Κυρ Ιαν 14, 2024 12:07 pm από psipsa
» Προπτωση ορθου...
Δευ Ιαν 08, 2024 10:52 pm από πατουσακια
» Καρκίνος στη μύτη
Δευ Ιαν 01, 2024 9:32 pm από gatisios
» ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΗ
Τετ Δεκ 27, 2023 9:17 pm από gatisios
» Γατάκι 1,5 μηνων με ελκος στο ματι
Παρ Δεκ 08, 2023 12:30 am από feggaraki12
» Γατούλα με παράλυση
Τρι Δεκ 05, 2023 1:20 am από Cat mum
» ναρκωση με αεριο
Τετ Νοε 29, 2023 10:07 am από LIZA_T
» Εγχειρηση στο ματι και αποριες
Κυρ Νοε 26, 2023 6:02 pm από Ζιζάνης
» θολο ματι σε γατακι
Κυρ Νοε 26, 2023 6:01 pm από Ζιζάνης
» οφθαλμιατρος για γατακι με ζημια στο ματι??
Κυρ Νοε 26, 2023 6:00 pm από Ζιζάνης
» Κόκκινα ούλα
Σαβ Οκτ 14, 2023 1:39 pm από maria. K
» Ωτοδηκτικη ψωρα σε γατακι!
Πεμ Σεπ 28, 2023 10:24 pm από Iliakos
» Λοιμ. Λευχαιμία (FeLV)
Τρι Σεπ 12, 2023 6:28 pm από Tsoufis1989
» Μαλακές κροκέτες για ηλικιωμένες γάτες;
Τρι Σεπ 12, 2023 12:16 am από gatisios