Τροφή για στειρωμένο νεαρό γάτο
+3
panthiras_maurogatos
LAROGATA
Gardie
7 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Τροφή για στειρωμένο νεαρό γάτο
Καλησπέρα και από εμάς.
Ένας γάτος 10 μηνών ο οποίος έχει στειρωθεί τι τροφή πρέπει να τρώει; Kitten ή για στεριωμένους;
Ένας γάτος 10 μηνών ο οποίος έχει στειρωθεί τι τροφή πρέπει να τρώει; Kitten ή για στεριωμένους;
Gardie- Kitten
-
Αριθμός γατουνίων : 1
Ημερομηνία Εγγραφής : 13/01/2015
Απ: Τροφή για στειρωμένο νεαρό γάτο
υπαρχουν και kitten για στειρωμενα,τωρα αν ο γατουλης δεν ειναι αδυνατος μπορει να τρωει για ενηλικα στειρωμεναGardie έγραψε:Καλησπέρα και από εμάς.
LAROGATA- Γατοκαβατζώστρα
-
Τόπος : ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Αριθμός γατουνίων : Δώδεκα τη φτιάξαμε την ομάδα!!
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Παντός καιρού,φτάνει να μην ξεπερνά τους 32 βαθμούς
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Ότι μαύρο και λιλά κυκλοφορεί!
Motto : Πότε θα κάνει ξαστεριά?
Ημερομηνία Εγγραφής : 21/07/2010
Mood :
Καλησπέρα στην όμορφη γατοπαρέα..
Εγώ έχω άλλη απορία. Πρίν από μια εβδομάδα κάναμε κι εμείς στείρωση στον Πάνθηρα. Είναι περίπου 11 μηνών και η κτηνίατρος μου είπε για ξηρά τροφή για στειρωμένους γάτους. Και φυσικά να προσέξω από εδώ και μπρος για το ουροποιητικό και να μην παχύνει. Μια άλλη κτηνίατρος που είχα ρωτήσει στο παρελθόν, μου είχε πει ότι είναι καλύτερα να τρώει κονσέρβα ή βραστό κοτόπουλο και λιγότερο ξηρά τροφή. Έχω μπερδευτεί! Τελικά τί είναι καλύτερα , ξηρή τροφή ή κονσέρβα; Και ποια μάρκα είναι καλύτερη για στειρωμένους γάτους; Παίρνω την Nutram την οποία μου την σύστησαν από το κατάστημα ως την καλύτερη. Αλλά μια δεύτερη άποψη πάντα είναι χρήσιμη.
Εγώ έχω άλλη απορία. Πρίν από μια εβδομάδα κάναμε κι εμείς στείρωση στον Πάνθηρα. Είναι περίπου 11 μηνών και η κτηνίατρος μου είπε για ξηρά τροφή για στειρωμένους γάτους. Και φυσικά να προσέξω από εδώ και μπρος για το ουροποιητικό και να μην παχύνει. Μια άλλη κτηνίατρος που είχα ρωτήσει στο παρελθόν, μου είχε πει ότι είναι καλύτερα να τρώει κονσέρβα ή βραστό κοτόπουλο και λιγότερο ξηρά τροφή. Έχω μπερδευτεί! Τελικά τί είναι καλύτερα , ξηρή τροφή ή κονσέρβα; Και ποια μάρκα είναι καλύτερη για στειρωμένους γάτους; Παίρνω την Nutram την οποία μου την σύστησαν από το κατάστημα ως την καλύτερη. Αλλά μια δεύτερη άποψη πάντα είναι χρήσιμη.
panthiras_maurogatos- Kitten
-
Τόπος : Κορυδαλλός- Πειραιάς
Αριθμός γατουνίων : 2 - Πάνθηρας Μαυρόγατος και Εύα Κοκόνα
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Χειμώνας για τις αγκαλίτσες και τα χάδια.. Άνοιξη για όλα τα υπόλοιπα!
Motto : Ήμουν αδέσποτη μέχρι την στιγμή που με βρήκε η γάτα μου.
Ημερομηνία Εγγραφής : 03/03/2015
Mood :
Ο δικός μας κτηνίατρος επιμένει σε ξηρά τροφή και μια-δυο φορές την βδομάδα κονσερβούλα.
Η Χιονάτη ήταν μίζερη στο φαγητό και καταδέχτηκε μετά από πολλές βδομάδες αφού της πήρα ότι κυκλοφορούσε στην αγορά την κτηνιατρική της Ρογιαλ Κανίν. Και της δίνω και τις κονσερβούλες Gourmet Diamant (Νιφάδες τόνου με γαρίδες)
Το κοτόπουλο δεν κάνει κακό αλλά απόφυγε το πολύ λάδι στο βράσιμο και κυρίως αλάτι και μπαχαρικά.
Η Χιονάτη ήταν μίζερη στο φαγητό και καταδέχτηκε μετά από πολλές βδομάδες αφού της πήρα ότι κυκλοφορούσε στην αγορά την κτηνιατρική της Ρογιαλ Κανίν. Και της δίνω και τις κονσερβούλες Gourmet Diamant (Νιφάδες τόνου με γαρίδες)
Το κοτόπουλο δεν κάνει κακό αλλά απόφυγε το πολύ λάδι στο βράσιμο και κυρίως αλάτι και μπαχαρικά.
Kαλο ειναι να τρωει κονσερβα και μαλιστα οσο πιο συχνα γινεται. Στο θεμα της ξηρας η Nutram ειναι μια καλη τροφη και εχει και κωδικο ειδικα για στειρωμενα αρσενικα.
Μαυρογατος- Senior Cat
-
Αριθμός γατουνίων : 2 ζωη να'χουν!
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Την τρελη και τις Χιονατες!
Ημερομηνία Εγγραφής : 06/01/2012
Mood :
panthiras_maurogatos έγραψε:Καλησπέρα στην όμορφη γατοπαρέα..
Τελικά τί είναι καλύτερα , ξηρή τροφή ή κονσέρβα; Και ποια μάρκα είναι καλύτερη για στειρωμένους γάτους;
Καταρχήν κούκλος ο μαυροτσούκαλος!!
Ως προς την ερώτησή σου δεν υπάρχει απόλυτη απάντηση ότι το τάδε είναι η καλύτερη λύση για φαγητό. Πολλοί κτηνίατροι υποστηρίζουν ότι αρκεί μία κροκέτα για στειρωμένα τύπου Royal Canin και ότι η κροκέτα δεν επιβαρύνει το ουροποιητικό από τη στιγμή που έχει συγκεκριμένες ποσότητες των μετάλλων που σχηματίζουν του λίθους. Πολλοί δεν προτείνουν κονσέρβα γιατί λέει βάζουν παραπάνω λίπη και προσθετικά για να τις κάνουν πιο νόστιμες, με κίνδυνο να παχύνει πιο εύκολα ο γάτος και να χαλάσουν πιο γρήγορα τα δόντια του. Άλλοι θα σου πούνε ο στειρωμένος αρσενικός πρέπει να τρώει κατά βάση υγρή τροφή για να μην επιβαρύνεται το ουροποιητικό του από την έλλειψη υγρασίας στην κροκέτα. Άλλοι είναι υπέρ του μαγειρευτού ως συμπληρωματικό της κροκέτας, αλλά όχι ως βασικό γεύμα επειδή δεν είναι πλήρες αν δεν βάλεις συμπληρώματα. Άλλοι θα υποστηρίξουν το ωμό. Άλλοι δεν θέλουν πάνω από 30% πρωτεΐνη στην κροκέτα γιατί πολύ πρωτεΐνη σε ξηρά τροφή επιβαρύνει χειρότερα τα νεφρά λόγω έλλειψης υγρασίας κ.ο.κ. Και στο ίντερνετ θα βρεις απόψεις υπέρ και κατά όλων αυτών και άλλων τόσο, όπως και παραδείγματα γατιών που τρώνε χρόνια τύπου friskies και δεν έπαθαν τίποτα ή τρώγανε πολύ καλή τροφή και είχαν εμφανίσει από μικρά προβλήματα στο ουροποιητικό λόγω προδιάθεσης.
Οπότε ο καθένας κρίνει όσο καλύτερα μπορεί αυτά που διαβάζει και του λένε και παίρνει μία απόφαση για το τι θα ταΐζει τον γάτο του που πιστεύει ότι είναι η καλύτερη για την υγεία του γάτου, αλλά και για τα οικονομικά τα δικά του.
Προσωπικά έχω καταλήξει στο εξής προς το παρόν (έχω στειρωμένο μαυροτσούκαλο 8 μηνών). Δίνω 3 γεύματα την μέρα. Ένα περίπου 30 γρ ξηρά και άλλα δύο γεύματα μαγειρευτό ή κονσέρβα. Ξηρά έχω πάρει την Arden Grange light (μέχρι πριν λίγο έδινα Orijen) που είναι πολύ καλή grain free με 30% πρωτεΐνη όμως για να μην επιβαρύνονται τα νεφρά. Μέσα σε έναν μήνα χωρίζω τα άλλα δύο γεύματά του ως εξής: θα δώσω περίπου 15 μέρες (ανάκατες) ψητό/βραστό κοτόπουλο/μοσχάρι, 13 μέρες κονσέρβα (Κυρίως applaws, leonardo) και 3-4 μέρες μπορεί να δώσω μόνο κροκέτα.
Έτσι τρώει καθημερινά υγρή τροφή και κοιτάω να έχει ποικιλία για να μην προκύψει καμία έλλειψη βιταμινών ή ταυρίνης. Επίσης, βουρτσίζω τακτικά τα δοντάκια του και στο μαγειρευτό του το δίνω σε ολόκληρα κομμάτια ώστε να το μασάει για να μην συσσωρεύεται πλάκα στα δόντια του.
Αυτά. Ελπίζω να σε βοήθησα λιγάκι και να μην σε έμπλεξα χειρότερα. Την τροφή που λες δεν την ξέρω.
Από περιέργεια πόσα κιλά είναι ο γατούλης σου;
Ήσουν κατατοπιστικότατη και σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Κι εγώ καταλήγω στο συμπέρασμα από όσα έχω διαβάσει ότι μάλλον μια μικτή διατροφή είναι καλύτερη. Δηλαδή ξηρή τροφή κατά βάση και υγρή (καλής ποιότητας πάντα) σε τακτά διαστήματα για να παίρνει από εκεί υγρασία. Ειδικά ο δικός μου δεν πίνει και πολύ νερό, οπότε νομίζω ότι την χρειάζεται πότε πότε.
Είναι τεσσεράμισι κιλά. Το ξέρω επειδή τον ζυγίσαμε πρόσφατα. Και έντεκα μηνών. Εσένα πόσα κιλά είναι; ... Βέβαια παίζουν πολλά ρόλο, ο σκελετός ας πούμε. Εμένα είναι βαρύς αλλά δεν είναι παχύς. Είναι δεμένος με καλό μυικό ιστό. (λόγια της κτηνιάτρου που τον είδε χθες)...
Πάντως... άσχετο, δεν είναι πολύ κουκλιά τα κατάμαυρα γατούδια; καλά, όλα είναι κουκλιά, αλλά τώρα βλέπω και τον δικό σου τον μαυρούκο κι έχω πάθει πλάκα Πώς τον φωνάζεις;
Είναι τεσσεράμισι κιλά. Το ξέρω επειδή τον ζυγίσαμε πρόσφατα. Και έντεκα μηνών. Εσένα πόσα κιλά είναι; ... Βέβαια παίζουν πολλά ρόλο, ο σκελετός ας πούμε. Εμένα είναι βαρύς αλλά δεν είναι παχύς. Είναι δεμένος με καλό μυικό ιστό. (λόγια της κτηνιάτρου που τον είδε χθες)...
Πάντως... άσχετο, δεν είναι πολύ κουκλιά τα κατάμαυρα γατούδια; καλά, όλα είναι κουκλιά, αλλά τώρα βλέπω και τον δικό σου τον μαυρούκο κι έχω πάθει πλάκα Πώς τον φωνάζεις;
-
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Χειμώνας για τις αγκαλίτσες και τα χάδια.. Άνοιξη για όλα τα υπόλοιπα!
Mood :
............... Μόλις το είδα ....... Asher σωστά;
-
Mood :
panthiras_maurogatos έγραψε:Ήσουν κατατοπιστικότατη και σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Κι εγώ καταλήγω στο συμπέρασμα από όσα έχω διαβάσει ότι μάλλον μια μικτή διατροφή είναι καλύτερη. Δηλαδή ξηρή τροφή κατά βάση και υγρή (καλής ποιότητας πάντα) σε τακτά διαστήματα για να παίρνει από εκεί υγρασία. Ειδικά ο δικός μου δεν πίνει και πολύ νερό, οπότε νομίζω ότι την χρειάζεται πότε πότε.
panthiras_maurogatos έγραψε:............... Μόλις το είδα ....... Asher σωστά;
Ναι Asher τον φωνάζω. Εσύ τον λες πάνθηρα;
Τον δικό μου το είχα ζυγίσει στις 3 Μαρτίου στην κτηνίατρο και ήταν ακριβώς 4.5 κιλά και είναι σταθερός σε αυτά τον 1.5 τελευταίο μήνα. ^_^
Σε ρωτάω από περιέργεια επειδή η κτηνίατρος που πάω μου έλεγε να προσέχω να μην πάει πάνω από 5 κιλά, επειδή είναι στειρωμένος γιατί τότε θα αρχίσουμε να ανησυχούμε.. Από την φωτογραφία ο δικός σου μου φαίνεται σχετικό μέγεθος με τον δικό μου οπότε ήθελα να δω περίπου πόσα κιλά είναι.
Στο μεταξύ ο δικός σου έχει πάρα πολύ εκφραστική και αρχοντική φάτσούλα!! Σαν να έχει λίγο λυπημένα ματάκια ή σαν να θέλει να σου πει κάτι. Τέλειος είναι!
(Είναι κουκλιά τα μαυρόγατα )
Καλημέρα ...
Ναι τον φωνάζω Πάνθηρα. Επώνυμο ...Μαυρόγατος.
χαχαχαχ Μου αρέσει να τα βαφτίζω με ονοματεπώνυμο. Πραγματικά τα μάτια του είναι πολύ εκφραστικά.. Τις περισσότερες φορές έχει ένα μπλαζέ ύφος του στιλ "σας κάνω χάρη που μένω μαζί σας" . Άλλες πάλι φορές -όταν κάνει σκανταλιά- παίρνει το λυπημένο του. ...
'Οτι και να κάνουν είναι απίθανα τα γατούδια!!
Οι μαύρες γάτες είναι η αδυναμία μου, όχι όμως ότι δεν τρελαίνομαι και για τις άλλες... Όλες είναι κούκλες!
Πάντως κι ο Asher είναι αριστοκρατικός. Έχει στιλ ο άτιμος.
Ναι τον φωνάζω Πάνθηρα. Επώνυμο ...Μαυρόγατος.
χαχαχαχ Μου αρέσει να τα βαφτίζω με ονοματεπώνυμο. Πραγματικά τα μάτια του είναι πολύ εκφραστικά.. Τις περισσότερες φορές έχει ένα μπλαζέ ύφος του στιλ "σας κάνω χάρη που μένω μαζί σας" . Άλλες πάλι φορές -όταν κάνει σκανταλιά- παίρνει το λυπημένο του. ...
'Οτι και να κάνουν είναι απίθανα τα γατούδια!!
Οι μαύρες γάτες είναι η αδυναμία μου, όχι όμως ότι δεν τρελαίνομαι και για τις άλλες... Όλες είναι κούκλες!
Πάντως κι ο Asher είναι αριστοκρατικός. Έχει στιλ ο άτιμος.
-
Mood :
Μαυρογατος έγραψε:Kαλο ειναι να τρωει κονσερβα και μαλιστα οσο πιο συχνα γινεται. Στο θεμα της ξηρας η Nutram ειναι μια καλη τροφη και εχει και κωδικο ειδικα για στειρωμενα αρσενικα.
Θα συμφωνήσω με τον Μαυρογατο και φυσικα και στο θέμα της ποικιλιας.
Gatoplikti- Γατόπληκτη
-
Τόπος : Αθήνα
Αριθμός γατουνίων : 2
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : To Μαντολίνι!!
Motto : "THE STALKER"
Ημερομηνία Εγγραφής : 19/09/2012
Mood :
Παρόμοια θέματα
» τροφή για στειρωμένο γάτο
» Επιλογή τροφής για στειρωμένο γάτο.
» Τροφη για στειρωμενη γατα σε γατο που δεν εχει στειρωθει.
» Τροφή
» Τροφή Delicat
» Επιλογή τροφής για στειρωμένο γάτο.
» Τροφη για στειρωμενη γατα σε γατο που δεν εχει στειρωθει.
» Τροφή
» Τροφή Delicat
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Πεμ Νοε 14, 2024 8:58 am από gatisios
» Ολική νάρκωση - ασφαλής;
Τετ Νοε 13, 2024 10:01 pm από gatisios
» Τριαδιτιδα διατροφη
Τρι Οκτ 15, 2024 6:58 pm από gatisios
» Χρόνια νεφρική ανεπάρκεια κι όλα τα καλά....
Παρ Οκτ 11, 2024 4:33 pm από marikaity
» Ερμηνεία εξετάσεων
Δευ Οκτ 07, 2024 4:58 pm από belezza
» Νόσος του Κατώτερου Ουροποιητικού της Γάτας (ΝοΚΟΓ)
Σαβ Σεπ 14, 2024 12:56 am από Sofiana
» Ο Τοσοδούλης ψάχνει σπίτι
Σαβ Αυγ 24, 2024 11:18 pm από annines
» Διάρροια σε γατάκι 2 μηνών περίπου
Σαβ Αυγ 10, 2024 5:59 pm από efikap
» Χαρίζεται μπόμπιρας.
Τρι Ιουλ 09, 2024 8:29 pm από gatisios
» Επείγουσα φιλοξενία/υιοθεσία!!!
Κυρ Ιουν 30, 2024 4:57 pm από Mary0
» Τα εμβόλια της γάτας
Δευ Ιουν 24, 2024 5:01 pm από belezza
» επιπλοκες απο στειρωση αδεσπωτης.
Τετ Ιουν 05, 2024 10:53 am από gatisios
» Οδοντιατρική της γάτας: πώς μπορεί να βοηθήσει η φροντίδα στ
Τετ Μάης 15, 2024 11:21 am από gatisios
» Αρθρίτιδα
Σαβ Απρ 27, 2024 11:02 pm από gatoulis2009
» Το ερωτηματολόγιο του υποψήφιου γατο-γονιού
Τρι Απρ 16, 2024 11:45 am από gatisios
» Μελανιά μετά από στείρωση
Τετ Απρ 03, 2024 12:36 am από Thor
» Στειρωση
Σαβ Μαρ 30, 2024 11:22 am από belezza
» Παρουσίαση
Δευ Μαρ 25, 2024 10:06 am από psipsa
» Είμαστε ευαίσθητες!
Κυρ Μαρ 24, 2024 10:57 am από psipsa
» Μύκητας!
Κυρ Μαρ 03, 2024 10:35 am από psipsa
» βοηθεια για γατουλα
Πεμ Φεβ 29, 2024 1:03 pm από annines
» ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΣΤΑ ΟΥΛΑ
Τρι Φεβ 27, 2024 2:28 pm από xrysa
» Μόλυνση στο ματάκι/χλαμύδια
Παρ Φεβ 16, 2024 9:52 am από psipsa
» Επιληψια γάτας
Πεμ Φεβ 01, 2024 1:11 am από tozouzou
» Αντιβίωση σε υγρή μορφή
Κυρ Ιαν 14, 2024 6:13 pm από TeoCats
» Αδεσποτακι με κρανιο-εγκεφαλικες κακωσεις
Κυρ Ιαν 14, 2024 12:12 pm από psipsa
» M A DOLI N A
Κυρ Ιαν 14, 2024 12:07 pm από psipsa
» Προπτωση ορθου...
Δευ Ιαν 08, 2024 10:52 pm από πατουσακια
» Καρκίνος στη μύτη
Δευ Ιαν 01, 2024 9:32 pm από gatisios
» ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΗ
Τετ Δεκ 27, 2023 9:17 pm από gatisios
» Γατάκι 1,5 μηνων με ελκος στο ματι
Παρ Δεκ 08, 2023 12:30 am από feggaraki12
» Γατούλα με παράλυση
Τρι Δεκ 05, 2023 1:20 am από Cat mum
» ναρκωση με αεριο
Τετ Νοε 29, 2023 10:07 am από LIZA_T
» Εγχειρηση στο ματι και αποριες
Κυρ Νοε 26, 2023 6:02 pm από Ζιζάνης
» θολο ματι σε γατακι
Κυρ Νοε 26, 2023 6:01 pm από Ζιζάνης
» οφθαλμιατρος για γατακι με ζημια στο ματι??
Κυρ Νοε 26, 2023 6:00 pm από Ζιζάνης
» Κόκκινα ούλα
Σαβ Οκτ 14, 2023 1:39 pm από maria. K
» Ωτοδηκτικη ψωρα σε γατακι!
Πεμ Σεπ 28, 2023 10:24 pm από Iliakos
» Λοιμ. Λευχαιμία (FeLV)
Τρι Σεπ 12, 2023 6:28 pm από Tsoufis1989
» Μαλακές κροκέτες για ηλικιωμένες γάτες;
Τρι Σεπ 12, 2023 12:16 am από gatisios