gatospito
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Εμετοί;

3 απαντήσεις

Πήγαινε κάτω

Εμετοί; Empty Εμετοί;

Δημοσίευση από joyinthesky Τρι Ιουν 02, 2015 1:29 am

Γεια σας...

Είδα πρώτη φορά το γάτο μου (σήμερα 10 μηνών) να κάνει εμετό πριν τρεις μήνες, του είχα δώσει λίγη γαλοπούλα (το αλλαντικό) και το έβγαλε όπως το έφαγε μετά από κάποια ώρα. Από τότε δεν του ξαναέδωσα. Μετά, πριν δύο μήνες έκανε δέκα φορές σε μια μέρα, κάτι αφρώδη υγρά μέχρι που δεν είχε κάτι άλλο να βγάλει, χωρίς να έχει φάει. Η γιατρός του έκανε μια ένεση για τους εμετούς και σταμάτησαν, μου είχε πει ότι ή τον κόλλησα κάτι ή έφαγε κάτι. Πριν μια βδομάδα ξαναέκανε εμετό, την κονσέρβα που του είχαμε δώσει το πρωί μετά από ώρες (ήταν stuzzy αν θυμάμαι καλά). Σήμερα, εκεί που καθόταν δίπλα στο μαξιλάρι μου έκανε και πάλι εμετό, αυτή τη φορά πολύ διαφορετικό από τα υγρά που είχα δει και γενικά, πολύ διαφορετικό και από όποιον ανθρώπινο εμετό έχω δει ... Ήταν πολύ συμπυκνωμένος, συμπαγής, μακρόστενος σαν μάζα (έχω και φωτό για όποιον δεν τρομάζει εύκολα...). Εννοείται ότι θα επικοινωνήσω με τη γιατρό άμεσα, αλλά θα ήθελα να ακούσω γνώμες και εμπειρίες.. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι τον πειράζουν οι κονσέρβες...

joyinthesky
Junior Cat
Junior Cat

Θηλυκό
Μαϊμου
Αριθμός γατουνίων : 1
Ημερομηνία Εγγραφής : 15/10/2014

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Εμετοί; Empty Απ: Εμετοί;

Δημοσίευση από koneko Τρι Ιουν 02, 2015 5:21 am

Καλωσηρθες στον μαγικο κοσμο της... τριχομπαλας happy2 happy2 happy2 happy2

Οι εμετοι ειναι πολυ συνηθισμενοι στις γατες και οπως επισης και οι εμετοι τριχομπαλας (αντιθετα με το ονομα τους, δεν μοιαζουν καθολου με μπαλα, αλλα με σκ*το). Οταν το γατι κανει εμετο αλλα συμπεριφερεται κανονικα, δηλαδη τρωει, παιζει, ειναι ευδιαθετο, κτλ, τοτε δεν χρειαζεται να ανησυχεις. Απλα εχε τον νου σου για τυγχον ευαισθησια στην τροφη. Αν κανει εμετο διαφορες τροφες που του δινεις, τοτε καλυτερα να τις αποφευγεις. Αν επισης δεν τρωει και φαινεται πεσμενος, τοτε καλο ειναι να τον δει κτηνιατρο.
koneko
koneko
Γατο-gourmeδιά
Γατο-gourmeδιά

Θηλυκό
Γάτα
Τόπος : Β. Αμερικη
Αριθμός γατουνίων : 2
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Όλες!!!
Ημερομηνία Εγγραφής : 26/03/2012
Mood : Εμετοί; M_tour10

Δημοσίευση από joyinthesky Τρι Ιουν 02, 2015 7:31 pm

Πω πω πράγματι το έψαξα στο ιντερνετ και τριχόμπαλα ήταν λογικά!! Γιατί είναι τέλεια γενικά και παίζει και όρεξη έχει τεράστια.. Και τρόμαξα, δεν είχα ξαναδεί τέτοιο πράγμα! Η αλήθεια είναι ότι τώρα τελευταία μαδάει πολύ λόγω του καιρού που ζεσταίνει. Τι δώρο ε; Δίπλα στο μαξιλάρι μου!
Ευχαριστώ koneko!!

A, πρέπει να κάνουμε κάτι συγκεκριμένο για τις τρίχες; Ή να τρώει κάτι; Μου έκανε εντύπωση γιατί είναι κοντότριχος, κλασικό ελληνικό αδεσποτάκι  Smile
Διάβασα ότι χρειάζονται χτένισμα. Έχω και ένα σπρει που λέει antihairball (αυτό http://www.drsfostersmith.com/product/prod_display.cfm?pcatid=23125), η αλήθεια είναι ότι 2-3 φορές του το χω βάλει οπότε δεν ξέρω για αποτελέσματα.

joyinthesky
Junior Cat
Junior Cat

Θηλυκό
Μαϊμου
Αριθμός γατουνίων : 1
Ημερομηνία Εγγραφής : 15/10/2014

Δημοσίευση από koneko Τρι Ιουν 02, 2015 7:48 pm

Καποιοι τους δινουν να τρωνε μια ειδικη παστα αλλα στον δικο μου δεν βοηθησε. Αν καθεται να τον χτενιζεις τοτε αυτη ειναι η καλυτερη λυση. Βοηθαει πολυ επισης το χορτο (γατοχορτο, κριθαρι, σιταρι, βρωμη, φακες). Ειναι φυσιολογικο παντως να σου βγαζει καπου καπου απο μια ειδικα τωρα που μαδανε. Ο δικος μου μεχρι την περασμενη εβδομαδα εβγαζε απο μια μερα παρα μερα. Αλλα ευτυχως τωρα δεν μαδαει οπως μαδουσε και σταματησαν και εμετοι τριχομπαλας.
koneko
koneko
Γατο-gourmeδιά
Γατο-gourmeδιά

Θηλυκό
Γάτα
Τόπος : Β. Αμερικη
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Όλες!!!
Ημερομηνία Εγγραφής : 26/03/2012
Mood : Εμετοί; M_tour10

Δημοσίευση από Gatoplikti Τετ Ιουν 03, 2015 6:13 pm

Χτενισμα οπωσδήποτε και αν δεν τρώει το χορτο και έχει προβλημα τοτε αναγκαστικα πάστα για τριχομπαλα!
Gatoplikti
Gatoplikti
Γατόπληκτη
Γατόπληκτη

Θηλυκό
Βουβάλι
Τόπος : Αθήνα
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : To Μαντολίνι!!
Motto : "THE STALKER"
Ημερομηνία Εγγραφής : 19/09/2012
Mood : Εμετοί; M_choco

Επιστροφή στην κορυφή

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης