Ένα ξεχωριστό μικρό ξωτικό γυρεύει μια αγκαλιά.
+4
crispyfelinagr
kat-cats
πατουσακια
Leviathan
8 απαντήσεις
gatospito :: ΓΑΤΟΣΠΙΤΕΣ, ΣΠΙΤΟΓΑΤΕΣ & ΑΛΛΕΣ ΓΑΤΕΣ :: Αναζητούνται γατογονείς! Ή και (σκυλο)γονείς...
Σελίδα 1 από 1
Ένα ξεχωριστό μικρό ξωτικό γυρεύει μια αγκαλιά.
Λέγκολας.. τα λόγια είναι περιττά για αυτό το συγκεκριμένο μωρό.
Κάπου είχα πετάξει μερικές φωτογραφίες του οπότε ίσως να τον έχετε δει.
Καθυστερούσα να τον βάλω αγγελίες, έπρεπε πρώτα να τον κάνω να με εμπιστευτεί. Όμως μας πρόλαβαν τα γεγονότα.
Ο Λέγκολας λοιπόν είναι ένα μικρό ξωτικούλι, περίπου 2 μηνών.
Έχει ετεροχρωμία, ένα ματάκι μπλε, ένα καστανό.
Είναι επίσης και κουφός.
Τον Λέγκολας πριν περίπου 10 μέρες τον άρπαξαν σκυλιά. Καταφέραμε να τον σώσουμε τελευταία στιγμή ωστόσο φοβικός καθώς είναι μας ξέσκισε τα χέρια και χώθηκε σε κάτι χαλάσματα όπου ήταν αδύνατο να τον βγάλουμε.
Τη γλύτωσε εν τέλει ωστόσο του έμεινε νευρολογικό πρόβλημα. Τρέμει ανεπαίσθητα, και ώρες ώρες όπως περπατάει χάνει την ισορροπία του και πέφτει. Οπότε δεν μπορεί να παραμείνει στη γατοαποικία πλέον.
Κατά τ'άλλα τρώει, τρέχει, παίζει με τα άλλα γατάκια και γίνεται προσπάθεια τσουπώματος του αυτές τις μέρες ώστε να πάρει φαρμακευτική αγωγή μήπως και βελτιωθούν τα συμπτώματα του.
Θα δοθεί αποπαρασιτωμένος, μόνο για μέσα στο σπίτι, και με προυπόθεση τη στείρωση του στην κατάλληλη ηλικία.
Μια που έγινε ότι έγινε, καλό θα ήταν να πάει σε σπίτι χωρίς σκυλιά.
Με τις άλλες γατούλες τηρεί σχετικά ουδέτερη στάση.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μου στείλετε ΠΜ, είτε να καλέσετε στο τηλέφωνο 6980153678, είτε να μου στείλετε μέιλ στο vivliolatrhs@gmai.com
Κάπου είχα πετάξει μερικές φωτογραφίες του οπότε ίσως να τον έχετε δει.
Καθυστερούσα να τον βάλω αγγελίες, έπρεπε πρώτα να τον κάνω να με εμπιστευτεί. Όμως μας πρόλαβαν τα γεγονότα.
Ο Λέγκολας λοιπόν είναι ένα μικρό ξωτικούλι, περίπου 2 μηνών.
Έχει ετεροχρωμία, ένα ματάκι μπλε, ένα καστανό.
Είναι επίσης και κουφός.
Τον Λέγκολας πριν περίπου 10 μέρες τον άρπαξαν σκυλιά. Καταφέραμε να τον σώσουμε τελευταία στιγμή ωστόσο φοβικός καθώς είναι μας ξέσκισε τα χέρια και χώθηκε σε κάτι χαλάσματα όπου ήταν αδύνατο να τον βγάλουμε.
Τη γλύτωσε εν τέλει ωστόσο του έμεινε νευρολογικό πρόβλημα. Τρέμει ανεπαίσθητα, και ώρες ώρες όπως περπατάει χάνει την ισορροπία του και πέφτει. Οπότε δεν μπορεί να παραμείνει στη γατοαποικία πλέον.
Κατά τ'άλλα τρώει, τρέχει, παίζει με τα άλλα γατάκια και γίνεται προσπάθεια τσουπώματος του αυτές τις μέρες ώστε να πάρει φαρμακευτική αγωγή μήπως και βελτιωθούν τα συμπτώματα του.
Θα δοθεί αποπαρασιτωμένος, μόνο για μέσα στο σπίτι, και με προυπόθεση τη στείρωση του στην κατάλληλη ηλικία.
Μια που έγινε ότι έγινε, καλό θα ήταν να πάει σε σπίτι χωρίς σκυλιά.
Με τις άλλες γατούλες τηρεί σχετικά ουδέτερη στάση.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μου στείλετε ΠΜ, είτε να καλέσετε στο τηλέφωνο 6980153678, είτε να μου στείλετε μέιλ στο vivliolatrhs@gmai.com
Leviathan- Γατόπληκτη
-
Τόπος : Κάπου στον κόσμο μου.
Αριθμός γατουνίων : x + 2 που είναι πλέον μακρυά μου ...
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Κανένας.
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Είμαι υπερπλήρης.
Motto : ...
Ημερομηνία Εγγραφής : 07/11/2014
Mood :
Απ: Ένα ξεχωριστό μικρό ξωτικό γυρεύει μια αγκαλιά.
Πανέμορφος και αυτος ιδιετερα το μπλε του το ματακι... μακαρη να βρει και αυτος ένα ζεστο σπιτικο...
πατουσακια- Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος
-
Τόπος : Βολος
Αριθμός γατουνίων : 4 στο σπιτι, 7 στο κτημα 1 στο γατοπαραδεισο και μερικα αδεσποτακια
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : γατανοιξη
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Ολλες της φουντοτες
Ημερομηνία Εγγραφής : 01/05/2014
Mood :
πατουσακια έγραψε:Πανέμορφος και αυτος ιδιετερα το μπλε του το ματακι... μακαρη να βρει και αυτος ένα ζεστο σπιτικο...
Ευχαριστούμε για το ποδαρικό, συμπεθέρα!
Το αξίζει ένα σπιτάκι ο μικρός, κινδυνεύει στο δρόμο.
Leviathan- Γατόπληκτη
-
Mood :
Τι ιδιαίτερο πλάσμα!!! τα μάτια του υπέροχα.... εύχομαι πραγματικά το καλύτερο για τον μικρό!!!
kat-cats- Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος
-
Τόπος : Αγ. Παρασκευή, Αθήνα
Αριθμός γατουνίων : 2 & 1 αγγελάκι
Ημερομηνία Εγγραφής : 27/03/2011
kat-cats έγραψε:Τι ιδιαίτερο πλάσμα!!! τα μάτια του υπέροχα.... εύχομαι πραγματικά το καλύτερο για τον μικρό!!!
Είναι ιδιαίτερο μωρό απ'όλες τις απόψεις..
Μόλις μου κάνει την τιμή να τον πιάσω θα γίνει κι αυτός φιλοξενούμενος μέχρι να βρει σπίτι, δεν γίνεται να επιστρέψει στη γατοαποικία δυστυχώς..
Κατά τ'άλλα, ευχαριστούμε Κατερίνα μου!
Leviathan- Γατόπληκτη
-
Mood :
Απιαστος, ε; Πλησιάζεται καθόλου τουλάχιστον;
Αχ, είναι πανέμορφος.
- Σπόιλερ:
- Τα σκυλιά που έχουν σχηματίσει αγέλη μένουν στην γειτονιά σας; Η απλώς έρχονται συχνά εκεί;
crispyfelinagr- Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος
-
Αριθμός γατουνίων : -
Motto : Tomorrow everything's gonna be better
Ημερομηνία Εγγραφής : 29/09/2013
Mood :
crispyfelinagr έγραψε:
Αχ, είναι πανέμορφος.
- Σπόιλερ:
Τα σκυλιά που έχουν σχηματίσει αγέλη μένουν στην γειτονιά σας; Η απλώς έρχονται συχνά εκεί;
Άπιαστος δεν ήταν.
Πλησίαζε, διστακτικά βέβαια. Πριν το περιστατικό με τα σκυλιά.
Πλέον μπορείς να τον πλησιάσεις μόνο την ώρα που τρώει και πολύ αργά, αλλιώς εξαφανίζεται. Χτες κατάφερα να τον ακουμπήσω πρώτη φορά να φανταστείς.
- Σπόιλερ:
- Και για να πω την αλήθεια κανονικά δεν θα το πάλευα, είναι γατούλης πολύ φοβικός -που όμως πιστεύω πως μόλις νιώσει ασφάλεια θα γίνει χαλβαδένιος. Απλά ο συγκεκριμένος γατούλης έξω δεν έχει καμία απολύτως ελπίδα.
- Σπόιλερ:
- Η γατοαποικία δεν είναι καν στη γειτονιά μου, είναι ένα 40λεπτο από το σπίτι μου. έχει τέσσερις 'εστίες' γατών, και στο σημείο που βρίσκεται ο Λέγκολας είναι οι περισσότερες.
Θα τραβήξω φωτογραφίες την κυριακή το μέρος να καταλάβεις.
Τα σκυλιά εδώ και μήνες περνάνε δύο ή τρείς φορές κάθε μέρα, ορμάνε στα γατιά, αν καταφέρουν να πιάσουν κάποιο το ξεσκίζουν ( ) και μετά ξαπλώνουν σε κάτι σκιές εκεί κοντά και κοιμούνται ως το βράδυ. Δεν είναι πεινασμένα, τα ταίζουν κάποιοι μαγαζάτορες σε απόσταση 4-5 τετραγώνων, απλά έχουν το ένστικτο της αγέλης..και δημιουργούν πρόβλημα, κυνηγάνε και αυτοκίνητα, ποδήλατα..εμένα με είχαν ρίξει.
Leviathan- Γατόπληκτη
-
Mood :
Leviathan έγραψε:crispyfelinagr έγραψε:
Αχ, είναι πανέμορφος.
- Σπόιλερ:
Τα σκυλιά που έχουν σχηματίσει αγέλη μένουν στην γειτονιά σας; Η απλώς έρχονται συχνά εκεί;
Άπιαστος δεν ήταν.
Πλέον μπορείς να τον πλησιάσεις μόνο την ώρα που τρώει και πολύ αργά, αλλιώς εξαφανίζεται. Χτες κατάφερα να τον ακουμπήσω πρώτη φορά να φανταστείς.
- Σπόιλερ:
Και για να πω την αλήθεια κανονικά δεν θα το πάλευα, είναι γατούλης πολύ φοβικός -που όμως πιστεύω πως μόλις νιώσει ασφάλεια θα γίνει χαλβαδένιος. Απλά ο συγκεκριμένος γατούλης έξω δεν έχει καμία απολύτως ελπίδα.
- Σπόιλερ:
Η γατοαποικία δεν είναι καν στη γειτονιά μου, είναι ένα 40λεπτο από το σπίτι μου. έχει τέσσερις 'εστίες' γατών, και στο σημείο που βρίσκεται ο Λέγκολας είναι οι περισσότερες.
Τα σκυλιά εδώ και μήνες περνάνε δύο ή τρείς φορές κάθε μέρα, ορμάνε στα γατιά, αν καταφέρουν να πιάσουν κάποιο το ξεσκίζουν ( ) και μετά ξαπλώνουν σε κάτι σκιές εκεί κοντά και κοιμούνται ως το βράδυ. Δεν είναι πεινασμένα, τα ταίζουν κάποιοι μαγαζάτορες σε απόσταση 4-5 τετραγώνων, απλά έχουν το ένστικτο της αγέλης..και δημιουργούν πρόβλημα, κυνηγάνε και αυτοκίνητα, ποδήλατα..εμένα με είχαν ρίξει.
Κάποια στιγμή θα τον καταφέρεις.
Οπως και στην παλιά μου γειτονιά, λίγο αφού έφυγα, έμαθα ότι εμφανίστηκε ένας γατούλης. Πήγα, τον είδα, εντελώς άπιαστος δεν άφηνε κανένα να τον πλησιάσει. Είχε εμφανιστεί με ένα άλλο γάτο, μεγαλύτερο και πανέμορφο, μπλε στο χρώμα, ο οποίος δεν πιανόταν αλλά ήταν πολύ πιο ήμερος από τον πρώτο. Μια μέρα ο μπλεδάκος πέθανε, και ο μικρός κόντεψε να πάθει κατάθλιψη.
Σιγά σιγά πλησιάζονταν από το κοριτσι που τα φροντίζει, μέχρι που έφτασε στο σημείο να μην φεύγει από δίπλα της, της τρίβεται με μανία, τους ξένους όμως τους φοβάται.
Ανέφερα το συγκεκριμένο περιστατικό διότι πριν μερικούς μήνες, έβλεπε το κορίτσι στα 10 μέτρα γινόταν καπνός, τώρα πια δεν την αφήνει να προχωρίσει από το τρίψιμο
Θα ηρεμήσει κάποια στιγμή, θα καταλάβει ότι θέλεις το καλό του
- Σπόιλερ:
- Δεν πίστευα ότι θα το έλεγα ποτέ για ζωα, αλλά αυτά τα σκυλιά που περιγράφεις έχω αρχίσει να τα μισώ
-
Mood :
αντε με το καλό να τον τσουπώσεις και να φιλοξενηθει σε πρώτη φάση....
ειναι πραγματικά πανέμορφος...σαν ψευτικος.......αν γινει και χαλβδάκος θα ειναι τυχερος οποιος τον παρει.....
ειναι πραγματικά πανέμορφος...σαν ψευτικος.......αν γινει και χαλβδάκος θα ειναι τυχερος οποιος τον παρει.....
Antonis-Valia- Senior Cat
-
Τόπος : Αθήνα
Αριθμός γατουνίων : 1 και περί τα δέκα αδεσποτάκια και αυξανόμαστε συνεχώς...
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : ήλιος κ αεράκι θαλασσινό
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Όλααααααα!!!
Motto : Αν είναι να 'ρθει, θε να 'ρθει....
Ημερομηνία Εγγραφής : 08/06/2013
Mood :
ξεχασα να....
-
Mood :
Leviathan έγραψε:
Lina- Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος
-
Τόπος : Πειραιάς
Αριθμός γατουνίων : 4
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : καλοκαίρι για πάντα
Ημερομηνία Εγγραφής : 29/10/2009
Mood :
Αχ το κακομοιρο μωρε και ειναι τοσο ομορφο και γλυκουλι !!!
Καλά αυτα τα σκυλια εκει πάνω δεν μπορει να γινει μια ομαδική κινηση να μαζευτούν οταν απειλουν ζώα και ανθρώπους ?
Καλά αυτα τα σκυλια εκει πάνω δεν μπορει να γινει μια ομαδική κινηση να μαζευτούν οταν απειλουν ζώα και ανθρώπους ?
Gatoplikti- Γατόπληκτη
-
Αριθμός γατουνίων : 2
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : To Μαντολίνι!!
Motto : "THE STALKER"
Ημερομηνία Εγγραφής : 19/09/2012
Mood :
crispyfelinagr έγραψε:Leviathan έγραψε:crispyfelinagr έγραψε:
- Σπόιλερ:
Αχ, είναι πανέμορφος.
- Σπόιλερ:
Άπιαστος δεν ήταν.
- Σπόιλερ:
Και για να πω την αλήθεια κανονικά δεν θα το πάλευα, είναι γατούλης πολύ φοβικός -που όμως πιστεύω πως μόλις νιώσει ασφάλεια θα γίνει χαλβαδένιος. Απλά ο συγκεκριμένος γατούλης έξω δεν έχει καμία απολύτως ελπίδα.
- Σπόιλερ:
Η γατοαποικία δεν είναι καν στη γειτονιά μου, είναι ένα 40λεπτο από το σπίτι μου. έχει τέσσερις 'εστίες' γατών, και στο σημείο που βρίσκεται ο Λέγκολας είναι οι περισσότερες.
Κάποια στιγμή θα τον καταφέρεις.
Οπως και στην παλιά μου γειτονιά, λίγο αφού έφυγα, έμαθα ότι εμφανίστηκε ένας γατούλης. Πήγα, τον είδα, εντελώς άπιαστος δεν άφηνε κανένα να τον πλησιάσει. Είχε εμφανιστεί με ένα άλλο γάτο, μεγαλύτερο και πανέμορφο, μπλε στο χρώμα, ο οποίος δεν πιανόταν αλλά ήταν πολύ πιο ήμερος από τον πρώτο. Μια μέρα ο μπλεδάκος πέθανε, και ο μικρός κόντεψε να πάθει κατάθλιψη.
Σιγά σιγά πλησιάζονταν από το κοριτσι που τα φροντίζει, μέχρι που έφτασε στο σημείο να μην φεύγει από δίπλα της, της τρίβεται με μανία, τους ξένους όμως τους φοβάται.
Ανέφερα το συγκεκριμένο περιστατικό διότι πριν μερικούς μήνες, έβλεπε το κορίτσι στα 10 μέτρα γινόταν καπνός, τώρα πια δεν την αφήνει να προχωρίσει από το τρίψιμο
Θα ηρεμήσει κάποια στιγμή, θα καταλάβει ότι θέλεις το καλό του
- Σπόιλερ:
Δεν πίστευα ότι θα το έλεγα ποτέ για ζωα, αλλά αυτά τα σκυλιά που περιγράφεις έχω αρχίσει να τα μισώ
Δεν φταίνε τα σκυλιά μωρέ..τι φταίνε αυτά που έχουν ένστικτα?
Όπως τα σκυλιά σκοτώνουν γάτες, έτσι και οι γάτες μου σκοτώνουν ότι ζωύφιο ή σαυράκι καταφέρουν να πιάσουν, και χορτάτες να είναι.
Απλά εδώ μιλάμε για έναν πολύ ανασφαλή γατούλη, προφανώς συντελεί και η κώφωση σε αυτό, που μάλιστα έξω δεν έχει καν πιθανότητα να ζήσει.
Και δεν έχουμε χρόνο μιας που κάθε μέρα περνάνε τα σκυλιά από κει.
- Σπόιλερ:
- Σήμερα έμαθα πως άρπαξαν τη Σερενάτα...
Antonis-Valia έγραψε:αντε με το καλό να τον τσουπώσεις και να φιλοξενηθει σε πρώτη φάση....
Antonis-Valia έγραψε:ξεχασα να....
Θα ηρεμήσει πιστεύω μωρέ..απλά θέλει ασφάλεια..εκεί λογικό είναι να γίνει φοβικός, με τόσες γάτες, συν τους εκάστοτε μ******* της περιοχής..έγινε κι αυτό με τα σκυλιά και τον αποτελείωσε.
Τώρα το ΣΚ που δεν θα κυκλοφορεί πολύς κόσμος γιατί θα είναι κλειστά τα μαγαζιά, θα ξαναπάω, έχω ήδη προμηθευτεί κονσέρβες τόνου.
Lina έγραψε:Leviathan έγραψε:
- Σπόιλερ:
Gatoplikti έγραψε:Αχ το κακομοιρο μωρε και ειναι τοσο ομορφο και γλυκουλι !!!
Eίχε γίνει πριν κανένα δίμηνο αλλά όταν ήρθαν αυτοί του Δήμου να τα μαζέψουν, τα έκρυψαν κάτι κυρίες σε ένα γκαράζ..από την άλλη να τα μαζέψουν να τα πάνε που?
Στο 'καταφύγιο' του Μ-πέου να πεθάνουν από μόρβα σαν όλα τα άλλα?
Leviathan- Γατόπληκτη
-
Mood :
Leviathan έγραψε:
- Σπόιλερ:
Σήμερα έμαθα πως άρπαξαν τη Σερενάτα...
- Σπόιλερ:
- Την άρπαξαν; Δηλαδη... ? 'Η έζησε;
-
Mood :
crispyfelinagr έγραψε:Leviathan έγραψε:
- Σπόιλερ:
- Σπόιλερ:
Την άρπαξαν; Δηλαδη... ? 'Η έζησε;
- Σπόιλερ:
- Όχι δεν έζησε. Τη βρήκε σκοτωμένη η άλλη κυρία που ταίζει. Και λείπει και η άλλη ταρταρουγίτσα ενώ το ασπρομαυράκι αδερφάκι τους ήταν χωμένο μέσα σε κάτι χόρτα, κατουρημένο.
Leviathan- Γατόπληκτη
-
Mood :
Leviathan έγραψε:crispyfelinagr έγραψε:Leviathan έγραψε:
- Σπόιλερ:
- Σπόιλερ:
Την άρπαξαν; Δηλαδη... ? 'Η έζησε;
- Σπόιλερ:
Όχι δεν έζησε. Τη βρήκε σκοτωμένη η άλλη κυρία που ταίζει. Και λείπει και η άλλη ταρταρουγίτσα ενώ το ασπρομαυράκι αδερφάκι τους ήταν χωμένο μέσα σε κάτι χόρτα, κατουρημένο.
- Σπόιλερ:
- Καλό ταξίδι, Σερενάτα, πήγες εκεί που είναι το αδελφάκι σου, εκεί που δε φτάνει η κακία των ανθρώπων, που σε αγρίεψαν, ούτε το ένστικτο των σκυλιών, που σε σκότωσε.
Θα σε θυμόμαστε έτσι, ήρεμη και φιλική. Αντίο γλυκό κορίτσι.
-
Mood :
crispyfelinagr έγραψε:
- Σπόιλερ:
Καλό ταξίδι, Σερενάτα, πήγες εκεί που είναι το αδελφάκι σου, εκεί που δε φτάνει η κακία των ανθρώπων, που σε αγρίεψαν, ούτε το ένστικτο των σκυλιών, που σε σκότωσε.
Θα σε θυμόμαστε έτσι, ήρεμη και φιλική. Αντίο γλυκό κορίτσι.
- Σπόιλερ:
Αντιο γλυκο πλασμα.....καλο παραδεισο να εχεις....
-
Mood :
Η επιχείρηση τσουπώματος -αν δεν μας τα χαλάσει ο καιρός- θα (ξανα)γίνει αύριο. Προς το παρόν, Λέγκολας και μανούλα στο σταθερό τους σημείο.
Leviathan- Γατόπληκτη
-
Mood :
Καλη τυχη με τσουπωμα...που θα φυλοξενηθει;
-
Αριθμός γατουνίων : 4 στο σπιτι, 7 στο κτημα 1 στο γατοπαραδεισο και μερικα αδεσποτακια
Mood :
πατουσακια έγραψε:Καλη τυχη με τσουπωμα...που θα φυλοξενηθει;
Αναγκαστικά σε μένα, ώσπου να τελειώσει η θεραπεία με την κορτιζόνη. Μετά βλέπουμε.
Leviathan- Γατόπληκτη
-
Mood :
Ωχ καταλαβα, καλη τυχη με την Αλασκα τοτε...αν και αυτος λογικα δεν κυνδυνευει.
-
Mood :
πατουσακια έγραψε:Ωχ καταλαβα, καλη τυχη με την Αλασκα τοτε...αν και αυτος λογικα δεν κυνδυνευει.
Ε δεν θα είναι στον ίδιο χώρο με την Αλάσκα.. και τις μικρές ξεχωριστά τις έχω, απλά αν έρθει ο Λέγκολας αυτές μάλλον θα πάνε αλλού για φιλοξενία γιατί και ο μικρός θα στρεσαριστεί και η νυφούλα σου.
- Σπόιλερ:
- Η οποία μας έχει ταράξει στο μαρκάρισμα αυτές τις μέρες γιατί την ενοχλεί το νιαούρισμα της Δωροθέας.
Leviathan- Γατόπληκτη
-
Mood :
Leviathan έγραψε:
Eίχε γίνει πριν κανένα δίμηνο αλλά όταν ήρθαν αυτοί του Δήμου να τα μαζέψουν, τα έκρυψαν κάτι κυρίες σε ένα γκαράζ..από την άλλη να τα μαζέψουν να τα πάνε που?
- Σπόιλερ:
Μεσα στον Μάιο υπήρξαν 2-3 καταγεγραμμένα περιστατικά με επιθέσεις αγέλης αδέποτων σκύλων σε ανθρώπους συν επιθέσεις σε κοπάδια προβάτων , κοτέτσια κλπ κλπ κλπ .
Επιθέσεις σε ανθρώπους έγιναν στην Λάρισσα και στην Αρτα.
Δεν θυμάμαι που ήταν η τρίτη επίθεση.
α )Το ζήτημα εδώ δεν είναι πλέον η ασφάλεια των σκύλων αλλά η ασφάλεια των ανθρώπων .
β) Στην Αρτα κινητοποιήθηκαν Δημοτική αρχή και το Φιλοζωικό σωματείο ,και στις αγέλες που εντοπίστηκαν απομονώθηκαν τα θηλυκα από τα αρσενικά , πιάστηκαν , στειρώθηκαν , τσιπαρίστηκαν με αποτελεσμα να διαλυθουν οι αγελες και να ησυχασει ο κόσμος. (το καταφύγιο ζωων στην αρτα έχει ένα δίμηνο περίπου που λειτουργεί )
Οσο για το καταφύγιο του μεσιε Μπέου , αναφερεσαι σε αυτό στην Ν Ιωνία προφανώς στο οποίο παράνομα κλεινουν τα σκυλιά .
Απο οσο ειμαι σε θεση να γνωριζω πιαστηκανε μαλλι με μαλλι ο Μπέος με τα μελη φιλοζωικών , επει΄δη τα σκυλιά κακοποιήθηκαν βάναυσα απο τους μπόγιες στην προσπαθεια τους να τα πιασουν , δεν εγινε ελεγχος για να διαπιστωθει ποια από αυτα ήταν τσιπαρισμένα και εγινε της μουρλης όταν ιδιοκτητης ασυλου - στο οποιο κατα το παρελθον βρεθηκαν σκυλοι οι οποιοι λιμοκτονούσαν - χτυπησε ενα αδεσποτο στην προσπαθεια του να το πιασει
Ο νόμος είναι σαφής σχετικά με την περισυλλογή αδέπσοτων σκύλων ή αλλιώς ζωων συντροφιάς όπως ονομάζονται .
Συγκεκριμένα βάσει του Άρθρου 46 του Ν. 4235/2014 :
«Τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς που περισυλλέγονται, οδηγούνται τμηματικά στα υπάρχοντα καταφύγια αδέσποτων ζώων, στα δημοτικά κτηνιατρεία ή σε ιδιαίτερες περιπτώσεις και σε ιδιωτικά κτηνιατρεία που διαθέτουν την κατάλληλη υποδομή και μπορούν να φιλοξενήσουν προσωρινά και για εύλογο χρονικό διάστημα τα προς περίθαλψη ζώα, μέχρι την αποθεραπεία τους , υποβάλλονται σε κτηνιατρική εξέταση, στειρώνονται, σημαίνομαι με ηλεκτρονική σήμανση ως αδέσποτα. Τα αδέσποτα ζώα που περισυλλέγονται και διαπιστώνεται ότι είναι υγιή ή έχουν αποθεραπευθεί, μπορούν να υιοθετούνται από ενήλικα άτομα ή από φιλοζωικές ενώσεις και σωματεία που λειτουργούν νόμιμα. Ζώα συντροφιάς που δεν έχουν υιοθετηθεί και σύμφωνα με γνωμάτευση κτηνιάτρου, κρίνονται ότι είναι υγιή, επανεντάσσονται άμεσα στο οικείο περιβάλλον τους, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου που περισυλλέχθηκαν, αφού προηγουμένως έχουν ελεγχθεί ότι έχουν σημανθεί και καταγραφεί ηλεκτρονικά και ότι έχουν υποβληθεί σε αποπαρασίτωση, εμβολιασμό και στείρωση.
Την ευθύνη για την επίβλεψη και τη φροντίδα των επανεντασσόμενων αδέσποτων ζώων έχουν από κοινού οι Δήμοι, οι οποίοι μάλιστα δύνανται να δημιουργήσουν και σημεία παροχής τροφής και νερού για τα ζώα αυτά, καθώς και τα συνεργαζόμενα με αυτούς φιλοζωικά σωματεία και ενώσεις».
dagger- Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος
-
Τόπος : Δάφνη - Αθήνα
Αριθμός γατουνίων : 16 και τέλος
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : όλες τις εποχές .... με μια αδυναμία στον χειμώνα
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : τώρα πια κανένα ...έκλεισα σαν γατομάνα
Motto : follow your dream
Ημερομηνία Εγγραφής : 28/04/2015
Mood :
dagger έγραψε:Leviathan έγραψε:
- Σπόιλερ:
Μεσα στον Μάιο υπήρξαν 2-3 καταγεγραμμένα περιστατικά με επιθέσεις αγέλης αδέποτων σκύλων σε ανθρώπους συν επιθέσεις σε κοπάδια προβάτων , κοτέτσια κλπ κλπ κλπ .
Επιθέσεις σε ανθρώπους έγιναν στην Λάρισσα και στην Αρτα.
Δεν θυμάμαι που ήταν η τρίτη επίθεση.
α )Το ζήτημα εδώ δεν είναι πλέον η ασφάλεια των σκύλων αλλά η ασφάλεια των ανθρώπων .
β) Στην Αρτα κινητοποιήθηκαν Δημοτική αρχή και το Φιλοζωικό σωματείο ,και στις αγέλες που εντοπίστηκαν απομονώθηκαν τα θηλυκα από τα αρσενικά , πιάστηκαν , στειρώθηκαν , τσιπαρίστηκαν με αποτελεσμα να διαλυθουν οι αγελες και να ησυχασει ο κόσμος. (το καταφύγιο ζωων στην αρτα έχει ένα δίμηνο περίπου που λειτουργεί )
Οσο για το καταφύγιο του μεσιε Μπέου , αναφερεσαι σε αυτό στην Ν Ιωνία προφανώς στο οποίο παράνομα κλεινουν τα σκυλιά .
Απο οσο ειμαι σε θεση να γνωριζω πιαστηκανε μαλλι με μαλλι ο Μπέος με τα μελη φιλοζωικών , επει΄δη τα σκυλιά κακοποιήθηκαν βάναυσα απο τους μπόγιες στην προσπαθεια τους να τα πιασουν , δεν εγινε ελεγχος για να διαπιστωθει ποια από αυτα ήταν τσιπαρισμένα και εγινε της μουρλης όταν ιδιοκτητης ασυλου - στο οποιο κατα το παρελθον βρεθηκαν σκυλοι οι οποιοι λιμοκτονούσαν - χτυπησε ενα αδεσποτο στην προσπαθεια του να το πιασει
Ο νόμος είναι σαφής σχετικά με την περισυλλογή αδέπσοτων σκύλων ή αλλιώς ζωων συντροφιάς όπως ονομάζονται .
Συγκεκριμένα βάσει του Άρθρου 46 του Ν. 4235/2014 :
«Τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς που περισυλλέγονται, οδηγούνται τμηματικά στα υπάρχοντα καταφύγια αδέσποτων ζώων, στα δημοτικά κτηνιατρεία ή σε ιδιαίτερες περιπτώσεις και σε ιδιωτικά κτηνιατρεία που διαθέτουν την κατάλληλη υποδομή και μπορούν να φιλοξενήσουν προσωρινά και για εύλογο χρονικό διάστημα τα προς περίθαλψη ζώα, μέχρι την αποθεραπεία τους , υποβάλλονται σε κτηνιατρική εξέταση, στειρώνονται, σημαίνομαι με ηλεκτρονική σήμανση ως αδέσποτα. Τα αδέσποτα ζώα που περισυλλέγονται και διαπιστώνεται ότι είναι υγιή ή έχουν αποθεραπευθεί, μπορούν να υιοθετούνται από ενήλικα άτομα ή από φιλοζωικές ενώσεις και σωματεία που λειτουργούν νόμιμα. Ζώα συντροφιάς που δεν έχουν υιοθετηθεί και σύμφωνα με γνωμάτευση κτηνιάτρου, κρίνονται ότι είναι υγιή, επανεντάσσονται άμεσα στο οικείο περιβάλλον τους, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου που περισυλλέχθηκαν, αφού προηγουμένως έχουν ελεγχθεί ότι έχουν σημανθεί και καταγραφεί ηλεκτρονικά και ότι έχουν υποβληθεί σε αποπαρασίτωση, εμβολιασμό και στείρωση.
Την ευθύνη για την επίβλεψη και τη φροντίδα των επανεντασσόμενων αδέσποτων ζώων έχουν από κοινού οι Δήμοι, οι οποίοι μάλιστα δύνανται να δημιουργήσουν και σημεία παροχής τροφής και νερού για τα ζώα αυτά, καθώς και τα συνεργαζόμενα με αυτούς φιλοζωικά σωματεία και ενώσεις».
- Σπόιλερ:
- Τα ξέρω όλα αυτά Μαρία μου.
Εδώ όμως ούτε η φιλοζωική μεριμνά για τα συγκεκριμένα σκυλιά ούτε προφανώς στο 'καταφύγιο' μπορούν να πάνε.
Ξέρω τι είχε γίνει με τον Μπέο, ήμουν κι εγώ εκεί.
Τα σκυλιά είναι 2 θηλυκές στειρωμένες -το ξέρω γιατί έχουν στειρωθεί από την κτηνίατρο της γειτονιάς- κι ένας αρσενικός.
Υπάρχουν άλλα δύο, επίσης στειρωμένα, τα οποία δεν είναι ούτε εχθρικά προς τις γάτες ούτε προς τους ανθρώπους.
Το πρόβλημα είναι αυτά τα συγκεκριμένα τρία σκυλιά.
Και η επιχείρηση σύλληψης του μικρού απέτυχε και σήμερα μια που είχε ήδη φάει.
Leviathan- Γατόπληκτη
-
Mood :
Καλή επιτυχία Πηνελόπη μου στην επιχείρηση.... τσουπώματος. Όλα να πάνε καλά!
Lina- Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος
-
Τόπος : Πειραιάς
Αριθμός γατουνίων : 4
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : καλοκαίρι για πάντα
Ημερομηνία Εγγραφής : 29/10/2009
Mood :
καλή επιτυχια!!!
-
Mood :
Παρόμοια θέματα
» Δάφνη το μικρό ξωτικό του Λεμονοδάσους
» Η Έλλη (Λαμπέτη) γυρεύει τον…Δημήτρη της!!! Υιοθετήθηκε
» Μια αγκαλιά για την Αγκαλίτσα? Υιοθετήθηκε.
» Μια αγκαλιά για την Ηρώ!!!
» ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΓΩ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ
» Η Έλλη (Λαμπέτη) γυρεύει τον…Δημήτρη της!!! Υιοθετήθηκε
» Μια αγκαλιά για την Αγκαλίτσα? Υιοθετήθηκε.
» Μια αγκαλιά για την Ηρώ!!!
» ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΓΩ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ
gatospito :: ΓΑΤΟΣΠΙΤΕΣ, ΣΠΙΤΟΓΑΤΕΣ & ΑΛΛΕΣ ΓΑΤΕΣ :: Αναζητούνται γατογονείς! Ή και (σκυλο)γονείς...
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Πεμ Νοε 14, 2024 8:58 am από gatisios
» Ολική νάρκωση - ασφαλής;
Τετ Νοε 13, 2024 10:01 pm από gatisios
» Τριαδιτιδα διατροφη
Τρι Οκτ 15, 2024 6:58 pm από gatisios
» Χρόνια νεφρική ανεπάρκεια κι όλα τα καλά....
Παρ Οκτ 11, 2024 4:33 pm από marikaity
» Ερμηνεία εξετάσεων
Δευ Οκτ 07, 2024 4:58 pm από belezza
» Νόσος του Κατώτερου Ουροποιητικού της Γάτας (ΝοΚΟΓ)
Σαβ Σεπ 14, 2024 12:56 am από Sofiana
» Ο Τοσοδούλης ψάχνει σπίτι
Σαβ Αυγ 24, 2024 11:18 pm από annines
» Διάρροια σε γατάκι 2 μηνών περίπου
Σαβ Αυγ 10, 2024 5:59 pm από efikap
» Χαρίζεται μπόμπιρας.
Τρι Ιουλ 09, 2024 8:29 pm από gatisios
» Επείγουσα φιλοξενία/υιοθεσία!!!
Κυρ Ιουν 30, 2024 4:57 pm από Mary0
» Τα εμβόλια της γάτας
Δευ Ιουν 24, 2024 5:01 pm από belezza
» επιπλοκες απο στειρωση αδεσπωτης.
Τετ Ιουν 05, 2024 10:53 am από gatisios
» Οδοντιατρική της γάτας: πώς μπορεί να βοηθήσει η φροντίδα στ
Τετ Μάης 15, 2024 11:21 am από gatisios
» Αρθρίτιδα
Σαβ Απρ 27, 2024 11:02 pm από gatoulis2009
» Το ερωτηματολόγιο του υποψήφιου γατο-γονιού
Τρι Απρ 16, 2024 11:45 am από gatisios
» Μελανιά μετά από στείρωση
Τετ Απρ 03, 2024 12:36 am από Thor
» Στειρωση
Σαβ Μαρ 30, 2024 11:22 am από belezza
» Παρουσίαση
Δευ Μαρ 25, 2024 10:06 am από psipsa
» Είμαστε ευαίσθητες!
Κυρ Μαρ 24, 2024 10:57 am από psipsa
» Μύκητας!
Κυρ Μαρ 03, 2024 10:35 am από psipsa
» βοηθεια για γατουλα
Πεμ Φεβ 29, 2024 1:03 pm από annines
» ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΣΤΑ ΟΥΛΑ
Τρι Φεβ 27, 2024 2:28 pm από xrysa
» Μόλυνση στο ματάκι/χλαμύδια
Παρ Φεβ 16, 2024 9:52 am από psipsa
» Επιληψια γάτας
Πεμ Φεβ 01, 2024 1:11 am από tozouzou
» Αντιβίωση σε υγρή μορφή
Κυρ Ιαν 14, 2024 6:13 pm από TeoCats
» Αδεσποτακι με κρανιο-εγκεφαλικες κακωσεις
Κυρ Ιαν 14, 2024 12:12 pm από psipsa
» M A DOLI N A
Κυρ Ιαν 14, 2024 12:07 pm από psipsa
» Προπτωση ορθου...
Δευ Ιαν 08, 2024 10:52 pm από πατουσακια
» Καρκίνος στη μύτη
Δευ Ιαν 01, 2024 9:32 pm από gatisios
» ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΗ
Τετ Δεκ 27, 2023 9:17 pm από gatisios
» Γατάκι 1,5 μηνων με ελκος στο ματι
Παρ Δεκ 08, 2023 12:30 am από feggaraki12
» Γατούλα με παράλυση
Τρι Δεκ 05, 2023 1:20 am από Cat mum
» ναρκωση με αεριο
Τετ Νοε 29, 2023 10:07 am από LIZA_T
» Εγχειρηση στο ματι και αποριες
Κυρ Νοε 26, 2023 6:02 pm από Ζιζάνης
» θολο ματι σε γατακι
Κυρ Νοε 26, 2023 6:01 pm από Ζιζάνης
» οφθαλμιατρος για γατακι με ζημια στο ματι??
Κυρ Νοε 26, 2023 6:00 pm από Ζιζάνης
» Κόκκινα ούλα
Σαβ Οκτ 14, 2023 1:39 pm από maria. K
» Ωτοδηκτικη ψωρα σε γατακι!
Πεμ Σεπ 28, 2023 10:24 pm από Iliakos
» Λοιμ. Λευχαιμία (FeLV)
Τρι Σεπ 12, 2023 6:28 pm από Tsoufis1989
» Μαλακές κροκέτες για ηλικιωμένες γάτες;
Τρι Σεπ 12, 2023 12:16 am από gatisios