απορία για οίστρο
+2
dagger
Eleniz95
6 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
απορία για οίστρο
Μπορεί να σας φανεί χαζή η ερώτηση μου..
Όπως ξέρουμε κατά τη διάρκεια του οίστρου οι γάτες νιαουρίζουν έντονα. Γενικότερα από διάφορα σημάδια είναι εύκολο να καταλάβουμε αν η γάτα μας είναι σε οίστρο. Υπάρχει όμως κάποια πιθανότητα τα σημάδια να μην είναι έντονα; πχ η γάτα να μη νιαουρίζει, να μην κάνει βαρελάκια κτλ; Η γάτα μου είναι 8 μηνών αλλά δεν έχει κανένα από αυτά τα συμπτώματα. Είναι βέβαια περισσότερο νευρική και έχει λιγότερη όρεξη, συμπτώματα που μπορεί να υποδηλώνουν οίστρο.
Ευχαριστώ
Όπως ξέρουμε κατά τη διάρκεια του οίστρου οι γάτες νιαουρίζουν έντονα. Γενικότερα από διάφορα σημάδια είναι εύκολο να καταλάβουμε αν η γάτα μας είναι σε οίστρο. Υπάρχει όμως κάποια πιθανότητα τα σημάδια να μην είναι έντονα; πχ η γάτα να μη νιαουρίζει, να μην κάνει βαρελάκια κτλ; Η γάτα μου είναι 8 μηνών αλλά δεν έχει κανένα από αυτά τα συμπτώματα. Είναι βέβαια περισσότερο νευρική και έχει λιγότερη όρεξη, συμπτώματα που μπορεί να υποδηλώνουν οίστρο.
Ευχαριστώ
Eleniz95- Kitten
-
Τόπος : Αθήνα
Αριθμός γατουνίων : 1
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : άνοιξη!
Ημερομηνία Εγγραφής : 30/08/2015
Mood :
Απ: απορία για οίστρο
Eleniz95 έγραψε:Μπορεί να σας φανεί χαζή η ερώτηση μου..
Ευχαριστώ
Οχι δεν είναι χαζή η ερώτηση σου .
Και ναι , μπορεί τα σημαδια του οιστρου να μην είναι έντονα ή καθολου εμφανή .
Η μια απο τις θηλυκιές μου (μπέμπα) ανήκει σε αυτή την κατηγορία.
8 μηνών που είναι η δικιά σου πιθανόν να μην έχει εκδηλωθεί ακόμα , στο μέλλον θα φανει αν ο οιστρος της είναι θορυβώδης ή οχι.
Δεν σκεφτεσαι να την στειρώσεις ??
dagger- Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος
-
Τόπος : Δάφνη - Αθήνα
Αριθμός γατουνίων : 16 και τέλος
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : όλες τις εποχές .... με μια αδυναμία στον χειμώνα
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : τώρα πια κανένα ...έκλεισα σαν γατομάνα
Motto : follow your dream
Ημερομηνία Εγγραφής : 28/04/2015
Mood :
Καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση.
Εννοείται πως θα την στειρώσω γιατί ξέρω πόσο επικίνδυνο είναι να μένει ένα ζώο αστείρωτο. Απλώς μου φαίνεται παράξενο που δεν έχει δείξει έντονα σημάδια.
Έχω κλείσει ραντεβού για στείρωση την άλλη βδομαδα. Απλώς επειδή είναι ένα πολύ αγχώδες ζώο φοβάμαι αρκετά μήπως δεν αντέξει η καρδιά της. Θα μου πεις ''υπερβολές''. Πιστεύω πως όσοι έχουν ζώα και τα αγαπούν έχουν άγχος γι'αυτά.
Εννοείται πως θα την στειρώσω γιατί ξέρω πόσο επικίνδυνο είναι να μένει ένα ζώο αστείρωτο. Απλώς μου φαίνεται παράξενο που δεν έχει δείξει έντονα σημάδια.
Έχω κλείσει ραντεβού για στείρωση την άλλη βδομαδα. Απλώς επειδή είναι ένα πολύ αγχώδες ζώο φοβάμαι αρκετά μήπως δεν αντέξει η καρδιά της. Θα μου πεις ''υπερβολές''. Πιστεύω πως όσοι έχουν ζώα και τα αγαπούν έχουν άγχος γι'αυτά.
Eleniz95- Kitten
-
Αριθμός γατουνίων : 1
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : άνοιξη!
Ημερομηνία Εγγραφής : 30/08/2015
Mood :
Μην φοβάσαι ολα τα ζωάκια έχουν αγχος με τον γιατρο τα περισσοτερα σιγουρα και ολοι οι γατογονεις επισης.
Ειναι μια καλη ηλικια για στειρωση.
Ειναι μια καλη ηλικια για στειρωση.
Gatoplikti- Γατόπληκτη
-
Αριθμός γατουνίων : 2
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : To Μαντολίνι!!
Motto : "THE STALKER"
Ημερομηνία Εγγραφής : 19/09/2012
Mood :
Να σας κανω κι εγω μια ερωτηση εδώ για να μην αρχίζω άλλο thread. Η δικιά μου η κοπέλα είναι 5 μηνών κι απο χθές έχει αρχίσει μια περιεργη συπεριφορά του στύλ λίγο πιο ανήσυχο παιχνίδι, πιο πολυ νιαουρισμα, σήμερα με ξυπνησε πιο νωρις κι εκανε πολλά "ντου" στην εξωπορτα...γενικα δε καθεται στο κωλο της που λέμε στη καθομιλουμένη.
Υπάρχει περίπτωση να έιναι αυτο μία πρωιμη μορφή οιστρου (αν υπάρχει κάτι τέτοιο) ή απλα την έχει πιάσει σκανταλιαρικη διάθεση της;
Αναρωτιέμαι παραπάνω επειδή ειναι και Μάρτης και ξέρω είναι καλός μήνας αυτός για τα γατιά.
Υπάρχει περίπτωση να έιναι αυτο μία πρωιμη μορφή οιστρου (αν υπάρχει κάτι τέτοιο) ή απλα την έχει πιάσει σκανταλιαρικη διάθεση της;
Αναρωτιέμαι παραπάνω επειδή ειναι και Μάρτης και ξέρω είναι καλός μήνας αυτός για τα γατιά.
Kaptain Void- Kitten
-
Ημερομηνία Εγγραφής : 15/12/2016
Mood :
Μάλλον έτσι είναι (αφού έχει πιο πολύ νιαούρισμα).
Η μια δικιά μου είναι 11 μηνών. Την πρώτη φορά άρχισε να έχει πολύ ήπια συμπτώματα οίστρου, τόσο που δεν ήμουν σίγουρη για το τι γίνεται. Τη δεύτερη φορά (που είναι τώρα!) ήταν όλα ξεκάθαρα. Κι έτσι θα πάμε την άλλη εβδομάδα στο γιατρό.
Η άλλη μου γάτα, που είναι και μικρότερη, ήταν σαφέστατη από την πρώτη φορά και στειρώθηκε αμέσως μετά.
Εσύ περίμενε λίγο γιατί η γατούλα είναι μικρή. Τη δεύτερη φορά θα ξέρεις στα σίγουρα!
Η μια δικιά μου είναι 11 μηνών. Την πρώτη φορά άρχισε να έχει πολύ ήπια συμπτώματα οίστρου, τόσο που δεν ήμουν σίγουρη για το τι γίνεται. Τη δεύτερη φορά (που είναι τώρα!) ήταν όλα ξεκάθαρα. Κι έτσι θα πάμε την άλλη εβδομάδα στο γιατρό.
Η άλλη μου γάτα, που είναι και μικρότερη, ήταν σαφέστατη από την πρώτη φορά και στειρώθηκε αμέσως μετά.
Εσύ περίμενε λίγο γιατί η γατούλα είναι μικρή. Τη δεύτερη φορά θα ξέρεις στα σίγουρα!
LIZA_T- Junior Cat
-
Ημερομηνία Εγγραφής : 21/09/2016
Tώρα που διαβάζω τα μυνήματα και ζήσαμε και τον οίστρο της Νεφέλης που κόντεψε να γκρεμίσει το σπίτι απ' τα νιαουριτα (7 μηνών), αναρρωτιέμαι γιατί η Ρόζα δεν είχε οίστρο ποτέ. Στειρώθηκε όταν ήταν εντός έτους και μεχρι τότε δεν είχε δείξει κανένα σημάδι, ούτε καν νιαούριζε. Η αλήθεια είναι ότι μεγάλωνε με πολύ αργό ρυθμό, ενός έτους έμοιαζε ακόμα με γατάκι της μισής ηλικίας. Σε μέγεθος ενήλικης γάτας έφτασε μετά τα δύο έτη (ήταν 2 κιλά τότε) και από τότε συνεχίζει να μεγαλώνει. Δεν ξέρω μήπως η αργή ανάπτυξη είναι χαρακτηριστικό της ράτσας της.
Aigypti-cat- Prime Cat
-
Αριθμός γατουνίων : 2,5 + 1 αγγελάκι
Ημερομηνία Εγγραφής : 08/05/2016
Mood :
Λίζα έγραψε:Μάλλον έτσι είναι (αφού έχει πιο πολύ νιαούρισμα).
Ναι θα περιμένω έτσι κι αλλιώς
Kaptain Void- Kitten
-
Ημερομηνία Εγγραφής : 15/12/2016
Mood :
Kaptain void nα υποθέσουμε οτι ειναι καποια προεορτια οιστρου μπορει ομως και κατι να την ενοχλει. Πχ τα δοντια της οπως τον δικο μου τον μικρο που ηταν πολυ ανήσυχος. Γενικα τον οιστρο τον καταλαβαινεις παντως φωνάζουν πολυ. Μετα τους 6 μηνες και τα 2.600 κιλά μπορει η γατούλα να στειρωθει αν δε, ειναι 3 κιλά βουρ για στειρωση (παντα μετα το 6μηνο). Δεν χρειάζεται να περιμένεις ποτε θα κανει οιστρο αν έχει μεγαλώσει ,διοτι κατα τον οιστρο ειναι πιο επικίνδυνο να στειρωθει, διοτι αιματώνονται παραπάνω τα γεννητικα οργανα. Ιδανικά πρεπει να περιμένεις να σταματήσει ο οιστρος και να στειρωθει αμεσως μετά, διοτι ο οιστρος επαναλαμβανεται σε μικρο χρονικο διάστημα.
Gatoplikti- Γατόπληκτη
-
Mood :
Aigypti-cat έγραψε:Tώρα που διαβάζω τα μυνήματα και ζήσαμε και τον οίστρο της Νεφέλης που κόντεψε να γκρεμίσει το σπίτι απ' τα νιαουριτα (7 μηνών), αναρρωτιέμαι γιατί η Ρόζα δεν είχε οίστρο ποτέ. Στειρώθηκε όταν ήταν εντός έτους και μεχρι τότε δεν είχε δείξει κανένα σημάδι, ούτε καν νιαούριζε. Η αλήθεια είναι ότι μεγάλωνε με πολύ αργό ρυθμό, ενός έτους έμοιαζε ακόμα με γατάκι της μισής ηλικίας. Σε μέγεθος ενήλικης γάτας έφτασε μετά τα δύο έτη (ήταν 2 κιλά τότε) και από τότε συνεχίζει να μεγαλώνει. Δεν ξέρω μήπως η αργή ανάπτυξη είναι χαρακτηριστικό της ράτσας της.
Συμβαινει και αυτο, συνήθως το βάρος της ειναι ένας σημαντικος παράγοντας.
Gatoplikti- Γατόπληκτη
-
Mood :
Παρόμοια θέματα
» Στειρωση σε οιστρο???
» γατα στον οιστρο
» Απορία
» ΑΠΟΡΙΑ.....
» ΑΠΟΡΙΑ... σχετικά με εξωπαράσιτα (ψύλλους κλπ)
» γατα στον οιστρο
» Απορία
» ΑΠΟΡΙΑ.....
» ΑΠΟΡΙΑ... σχετικά με εξωπαράσιτα (ψύλλους κλπ)
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Πεμ Νοε 14, 2024 8:58 am από gatisios
» Ολική νάρκωση - ασφαλής;
Τετ Νοε 13, 2024 10:01 pm από gatisios
» Τριαδιτιδα διατροφη
Τρι Οκτ 15, 2024 6:58 pm από gatisios
» Χρόνια νεφρική ανεπάρκεια κι όλα τα καλά....
Παρ Οκτ 11, 2024 4:33 pm από marikaity
» Ερμηνεία εξετάσεων
Δευ Οκτ 07, 2024 4:58 pm από belezza
» Νόσος του Κατώτερου Ουροποιητικού της Γάτας (ΝοΚΟΓ)
Σαβ Σεπ 14, 2024 12:56 am από Sofiana
» Ο Τοσοδούλης ψάχνει σπίτι
Σαβ Αυγ 24, 2024 11:18 pm από annines
» Διάρροια σε γατάκι 2 μηνών περίπου
Σαβ Αυγ 10, 2024 5:59 pm από efikap
» Χαρίζεται μπόμπιρας.
Τρι Ιουλ 09, 2024 8:29 pm από gatisios
» Επείγουσα φιλοξενία/υιοθεσία!!!
Κυρ Ιουν 30, 2024 4:57 pm από Mary0
» Τα εμβόλια της γάτας
Δευ Ιουν 24, 2024 5:01 pm από belezza
» επιπλοκες απο στειρωση αδεσπωτης.
Τετ Ιουν 05, 2024 10:53 am από gatisios
» Οδοντιατρική της γάτας: πώς μπορεί να βοηθήσει η φροντίδα στ
Τετ Μάης 15, 2024 11:21 am από gatisios
» Αρθρίτιδα
Σαβ Απρ 27, 2024 11:02 pm από gatoulis2009
» Το ερωτηματολόγιο του υποψήφιου γατο-γονιού
Τρι Απρ 16, 2024 11:45 am από gatisios
» Μελανιά μετά από στείρωση
Τετ Απρ 03, 2024 12:36 am από Thor
» Στειρωση
Σαβ Μαρ 30, 2024 11:22 am από belezza
» Παρουσίαση
Δευ Μαρ 25, 2024 10:06 am από psipsa
» Είμαστε ευαίσθητες!
Κυρ Μαρ 24, 2024 10:57 am από psipsa
» Μύκητας!
Κυρ Μαρ 03, 2024 10:35 am από psipsa
» βοηθεια για γατουλα
Πεμ Φεβ 29, 2024 1:03 pm από annines
» ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΣΤΑ ΟΥΛΑ
Τρι Φεβ 27, 2024 2:28 pm από xrysa
» Μόλυνση στο ματάκι/χλαμύδια
Παρ Φεβ 16, 2024 9:52 am από psipsa
» Επιληψια γάτας
Πεμ Φεβ 01, 2024 1:11 am από tozouzou
» Αντιβίωση σε υγρή μορφή
Κυρ Ιαν 14, 2024 6:13 pm από TeoCats
» Αδεσποτακι με κρανιο-εγκεφαλικες κακωσεις
Κυρ Ιαν 14, 2024 12:12 pm από psipsa
» M A DOLI N A
Κυρ Ιαν 14, 2024 12:07 pm από psipsa
» Προπτωση ορθου...
Δευ Ιαν 08, 2024 10:52 pm από πατουσακια
» Καρκίνος στη μύτη
Δευ Ιαν 01, 2024 9:32 pm από gatisios
» ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΗ
Τετ Δεκ 27, 2023 9:17 pm από gatisios
» Γατάκι 1,5 μηνων με ελκος στο ματι
Παρ Δεκ 08, 2023 12:30 am από feggaraki12
» Γατούλα με παράλυση
Τρι Δεκ 05, 2023 1:20 am από Cat mum
» ναρκωση με αεριο
Τετ Νοε 29, 2023 10:07 am από LIZA_T
» Εγχειρηση στο ματι και αποριες
Κυρ Νοε 26, 2023 6:02 pm από Ζιζάνης
» θολο ματι σε γατακι
Κυρ Νοε 26, 2023 6:01 pm από Ζιζάνης
» οφθαλμιατρος για γατακι με ζημια στο ματι??
Κυρ Νοε 26, 2023 6:00 pm από Ζιζάνης
» Κόκκινα ούλα
Σαβ Οκτ 14, 2023 1:39 pm από maria. K
» Ωτοδηκτικη ψωρα σε γατακι!
Πεμ Σεπ 28, 2023 10:24 pm από Iliakos
» Λοιμ. Λευχαιμία (FeLV)
Τρι Σεπ 12, 2023 6:28 pm από Tsoufis1989
» Μαλακές κροκέτες για ηλικιωμένες γάτες;
Τρι Σεπ 12, 2023 12:16 am από gatisios