ΤΡΙΧΟΜΠΑΛΕΣ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
+3
Stella M.
Gatoplikti
purfect
7 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΤΡΙΧΟΜΠΑΛΕΣ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
Καλησπέρα σε όλους,
έχω ένα γατσούλι ημίαιμο περσάκι, ενός έτους. Εδώ και 1,5 μήνα περίπου, μία φορά την εβδομάδα θα βγάλει τριχόμπαλα. Η αλήθεια είναι πως δεν του έχω χορτάρι να μασουλήσει, του δίνω όμως εδώ κι ενα δίμηνο περίπου πάστα panacur (1/4 κουταλάκι κάθε εβδομάδα) και από τροφή sam's field καθώς και κονσερβούλες schesir, αρκετές, ειδικά τώρα το καλοκαίρι. Έχω ανησυχήσει λίγο καθώς παρόλο που του δίνω την ειδική πάστα οι τριχόμπαλες δε σταματάνε. Το αποδίδω βέβαια και στο υπερβολικό μάδημα λόγω ζέστης, καθώς το χειμώνα ελάχιστες ήταν οι φορές που έκανε εμετό. Να πω επίσης πως δεν έχω δει αλλαγή στη διάθεσή του, ούτε στην τουαλέτα του και πως τον χτενίζω συχνά. Δεν ξέρω τι να κάνω. Δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό σε αυτή τη συχνότητα ή όχι. Δε θέλω να ταλαιπωρείται το μωρούλι μου. Να δοκιμάσω και χορταράκι; Να σπεύσω στον κτηνίατρο; Να κάνω κάτι άλλο; Τι έχετε να προτείνετε, ω, έμπειροι γατογονείς; Σας ευχαριστώ!
έχω ένα γατσούλι ημίαιμο περσάκι, ενός έτους. Εδώ και 1,5 μήνα περίπου, μία φορά την εβδομάδα θα βγάλει τριχόμπαλα. Η αλήθεια είναι πως δεν του έχω χορτάρι να μασουλήσει, του δίνω όμως εδώ κι ενα δίμηνο περίπου πάστα panacur (1/4 κουταλάκι κάθε εβδομάδα) και από τροφή sam's field καθώς και κονσερβούλες schesir, αρκετές, ειδικά τώρα το καλοκαίρι. Έχω ανησυχήσει λίγο καθώς παρόλο που του δίνω την ειδική πάστα οι τριχόμπαλες δε σταματάνε. Το αποδίδω βέβαια και στο υπερβολικό μάδημα λόγω ζέστης, καθώς το χειμώνα ελάχιστες ήταν οι φορές που έκανε εμετό. Να πω επίσης πως δεν έχω δει αλλαγή στη διάθεσή του, ούτε στην τουαλέτα του και πως τον χτενίζω συχνά. Δεν ξέρω τι να κάνω. Δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό σε αυτή τη συχνότητα ή όχι. Δε θέλω να ταλαιπωρείται το μωρούλι μου. Να δοκιμάσω και χορταράκι; Να σπεύσω στον κτηνίατρο; Να κάνω κάτι άλλο; Τι έχετε να προτείνετε, ω, έμπειροι γατογονείς; Σας ευχαριστώ!
purfect- Kitten
-
Αριθμός γατουνίων : 2
Ημερομηνία Εγγραφής : 08/09/2016
Απ: ΤΡΙΧΟΜΠΑΛΕΣ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
Καλησπέρα!
Η Panacur ειναι παστα για τριχομπαλλες ή για αποπαρασιτωση? Σε ρωτω γιατι στο νετ βλέπω μονο για αποπαρασιτωση.
Να δοκιμάσεις οπωσδήποτε το χορταράκι καθοτι ειναι το πιο αθώο και απλο που μπορεις να κανεις. Τα κακα του ειναι σκληρα γενικα και σκουρα?
Η Panacur ειναι παστα για τριχομπαλλες ή για αποπαρασιτωση? Σε ρωτω γιατι στο νετ βλέπω μονο για αποπαρασιτωση.
Να δοκιμάσεις οπωσδήποτε το χορταράκι καθοτι ειναι το πιο αθώο και απλο που μπορεις να κανεις. Τα κακα του ειναι σκληρα γενικα και σκουρα?
Gatoplikti- Γατόπληκτη
-
Τόπος : Αθήνα
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : To Μαντολίνι!!
Motto : "THE STALKER"
Ημερομηνία Εγγραφής : 19/09/2012
Mood :
ααα mea culpa! Defurrum του δίνω του παιδιού! H panacur ήταν την προηγούμενη βδομάδα για την αποπαρασίτωση. Θα το δοκιμάσω το χορτάρι. Ναι, έτσι ακριβώς είναι τα κακά, καμιά φορά λίιιγο πιο μαλακά οπότε και κολλάνε στον ποπό του.
purfect- Kitten
-
Ειναι καθημερινη η τουαλέτα του? Σε ρωτώ γιατι η παστα έχει την ιδιοτητα να μαλακώνει τα κοπρανα και το έντερο γενικοτερα ώστε να αποβάλλει το ζώο τις τριχες απο τα κοπρανα και να μην την κανει εμετο. Αν ειναι αρκετά σκληρά ή πάει αραια μπορει να ζοριζεται. Αν τρωει ελαιολαδο βάλε λιγο σε καποιο φαγάκι , κρεατάκι κατι να το βοηθήσει.
Gatoplikti- Γατόπληκτη
-
Τόπος : Αθήνα
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : To Μαντολίνι!!
Motto : "THE STALKER"
Ημερομηνία Εγγραφής : 19/09/2012
Mood :
Εναλλακτικά δοκιμάστε και άλλη αλοιφούλα. Σε κάθε γατούλα στρώνει κάτι διαφορετικό.
Εμένα η Γκρίνια μου πέρυσι τέτοιο καιρό έβγαζε τριχόμπαλες πολύ συχνά, (είναι μανιακό με την καθαριότητα το κορίτσι μου από μικρό) και πήρα τη Beaphar με την οποία είδα άμεση βελτίωση.
Φέτος βέβαια έχουμε και γρασιδάκι, οπότε ούτε λόγος για τριχόμπαλες.
Εμένα η Γκρίνια μου πέρυσι τέτοιο καιρό έβγαζε τριχόμπαλες πολύ συχνά, (είναι μανιακό με την καθαριότητα το κορίτσι μου από μικρό) και πήρα τη Beaphar με την οποία είδα άμεση βελτίωση.
Φέτος βέβαια έχουμε και γρασιδάκι, οπότε ούτε λόγος για τριχόμπαλες.
Stella M.- Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος
-
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Αριθμός γατουνίων : 4
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Κάποτε μου άρεζε η βροχή, τώρα σκέφτομαι τα ζουζουνάκια που γυρνάνε έξω..
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Τον Αρουλίνη που βρήκα σκαρφαλωμένο σε ένα δέντρο στη βροχή και τον έδωσα για υιοθεσία..Οι νέοι γατογονείς όμως τον λατρεύουν!
Motto : Αύριο είναι μια καινούργια μέρα
Ημερομηνία Εγγραφής : 20/01/2017
Mood :
Καλημέρα. Να τονίσω ότι την βουρτσίζετε τη γατούλα ΚΑΙ με την ΑΝΑΠΟΔΗ φορά; Απ' όσο γνωρίζω, μερικές περσικές δέχονται το μπάνιο. Ίσως αυτό βοηθήσει να φύγει ο μεγάλος όγκος.
Φυσικά συστήνω κι εγώ χορταράκι οπωσδήποτε.
Ο γάτος μου έχει χάσει όλο το χειμωνιάτικο τρίχωμα μόνο με βούρτσισμα και χόρτο, χωρίς να κάνει ούτε έναν εμετό. Η πάστα για τριχόμπαλες του φέρνει διάρροια.
Πείτε μας αν παρουσιαστεί βελτίωση.
Φυσικά συστήνω κι εγώ χορταράκι οπωσδήποτε.
Ο γάτος μου έχει χάσει όλο το χειμωνιάτικο τρίχωμα μόνο με βούρτσισμα και χόρτο, χωρίς να κάνει ούτε έναν εμετό. Η πάστα για τριχόμπαλες του φέρνει διάρροια.
Πείτε μας αν παρουσιαστεί βελτίωση.
Anastasia Piretzi- Mature Cat
-
Τόπος : Χαλάνδρι
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Άνοιξη
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Την Χρυσούλα της Σαλαμίνας.
Ημερομηνία Εγγραφής : 23/10/2016
Mood :
Σας ευχαριστώ πολύ όλους!
Πάει τουαλέτα καθημερινά, ενίοτε και δύο φορές, ενώ τα κακά του είναι κανονικά, ούτε θεόσκληρα ούτε μαλακά (αχ θεέ μου, σαν τις μανούλες του φμπ κάνω χαχα).
Μπάνιο κάνει μια φορά το μήνα και μπορώ να πω πως το απολαμβάνει (το πιστολάκι όχι τόσο, αλλά είναι τόσο καλούλης ο χαλβαδάκος μου και κάθεται αδιαμαρτύρητα).
Δεν γνώριζα πως πρέπει να τον χτενίζω και με ανάποδη φορά, θα το κάνω κι αυτό!
Θα δοκιμάσω και άλλη αλοιφή και θα πάρω και γρασίδι οπωσδήποτε. Θα σας ενημερώσω. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και πάλι που ασχοληθήκατε!!
Πάει τουαλέτα καθημερινά, ενίοτε και δύο φορές, ενώ τα κακά του είναι κανονικά, ούτε θεόσκληρα ούτε μαλακά (αχ θεέ μου, σαν τις μανούλες του φμπ κάνω χαχα).
Μπάνιο κάνει μια φορά το μήνα και μπορώ να πω πως το απολαμβάνει (το πιστολάκι όχι τόσο, αλλά είναι τόσο καλούλης ο χαλβαδάκος μου και κάθεται αδιαμαρτύρητα).
Δεν γνώριζα πως πρέπει να τον χτενίζω και με ανάποδη φορά, θα το κάνω κι αυτό!
Θα δοκιμάσω και άλλη αλοιφή και θα πάρω και γρασίδι οπωσδήποτε. Θα σας ενημερώσω. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και πάλι που ασχοληθήκατε!!
purfect- Kitten
-
ο εν λόγω κύριος
purfect- Kitten
-
Μα τι γλυκό πλάσμα, αχ αχ γι' αυτό κάνει έτσι η μανούλα; χαχα
Φυσικά να μας ενημερώνετε γενικώς.
Φυσικά να μας ενημερώνετε γενικώς.
Anastasia Piretzi- Mature Cat
-
Τόπος : Χαλάνδρι
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Άνοιξη
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Την Χρυσούλα της Σαλαμίνας.
Ημερομηνία Εγγραφής : 23/10/2016
Mood :
μα δεν μπορώωωω τον αγαπώωωωω! θα σας ενημερώνω ναι! και όχι πως είναι το γατοπαιδί μου αλλά ειναι το πιο καλό γατοπαιδάκι του κόσμου το αφράτο το μωρό μου!
purfect- Kitten
-
Ωωω τι γλυκουλάκος κύριος είναι αυτός!!
-
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Κάποτε μου άρεζε η βροχή, τώρα σκέφτομαι τα ζουζουνάκια που γυρνάνε έξω..
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Τον Αρουλίνη που βρήκα σκαρφαλωμένο σε ένα δέντρο στη βροχή και τον έδωσα για υιοθεσία..Οι νέοι γατογονείς όμως τον λατρεύουν!
Mood :
purfect έγραψε:
ο εν λόγω κύριος
Lina- Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος
-
Τόπος : Πειραιάς
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : καλοκαίρι για πάντα
Ημερομηνία Εγγραφής : 29/10/2009
Mood :
Μα τί υπέροχος γατίνος
Κουκλάκος και σπιρτόζος
Όπως σούπαν και πιο πάνω χορταράκι και χτένισμα και θα στρώσει το στομαχάκι .
Ειδικά τώρα το καλοκαίρι με τόση τρίχα που καταπίνουν....
Κουκλάκος και σπιρτόζος
Όπως σούπαν και πιο πάνω χορταράκι και χτένισμα και θα στρώσει το στομαχάκι .
Ειδικά τώρα το καλοκαίρι με τόση τρίχα που καταπίνουν....
ZIZIKOS- Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος
-
Τόπος : ΑΘΗΝΑ
Αριθμός γατουνίων : 1 ΓΑΤΟΑΓΓΕΛΟΥΔΙ, 2 γουργουρόνια και 4 αδεσποτάκια
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΓΚΑΛΙΕΣ
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : ΠΟΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΛΑ
Motto : Η ΓΑΤΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΠΑΝΤΑ
Ημερομηνία Εγγραφής : 27/11/2013
Mood :
Δεν ειναι φυσιολογικο να βγαζει τοσες τριχομπαλες. Μη του δινεις συνεχεια παστα γιατι επηρεαζει την αφομοιωση βιταμινων. Εμεις ειχαμε τεραστιο προβλημα με τριχομπαλες αλλα τωρα βγαζει μια φορα τον μηνα ή το διμηνο. Μπορει και πιο αραια οταν δεν μαδαει. Με ΚΑΘΟΛΟΥ χτενισμα αφου αγριευει οταν δει χτενα ή βουρτσα (ειναι μακρυτριχος και στην παρουσα φαση ισως και λιγο πιο φουντωτος απο τον δικο σου). Η λυση; Πιο καλη διατροφη, χορτο και πλεον προσθηκη ινων στην διατροφη του (πουρε κολοκυθας σε αναλογια 400γρ για καθε 4-5κιλα ωμης τροφης). Παστα δεν του δινω.
koneko- Γατο-gourmeδιά
-
Τόπος : Β. Αμερικη
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Όλες!!!
Ημερομηνία Εγγραφής : 26/03/2012
Mood :
Πλήρης αδιαφορία για το χορταράκι, εδώ και τρεις ημέρες. Θα το φάω εγώ μου φαίνεται. Κανένα τιπ για να τον πείσω να το δοκιμάσει;
purfect- Kitten
-
Ψιλοκομμένο και μπερδεμένο στο φαγάκι του, ας πούμε σε μια κονσερβούλα που του αρέσει πολύ, σε μικρές ποσότητες αρχικά μη δε του αρέσει και το πάρει στραβά και μια ιδέα της στιγμής..catnip γύρω από τη γλάστρα, έτσι για να του τραβήξει την προσοχή.
Πάντως αν παίρνει αλοιφούλα, τρέφεται σωστά, βουρτσίζεται και φάει και χορταράκι και συνεχίζουν οι τριχόμπαλες κάντε μια επισκεψούλα στο γιατρό σας, αφού σκανάρετε και τα κακάκια για να έχετε εικόνα..
Συζητούσαμε με τον κτηνίατρό μας για τα είδη εμετών της γάτας και επεσήμανε πως καμιά φορά η αιτία του εμετού μπορεί να είναι άλλη και επειδή εμείς βλέπουμε την τριχόμπαλα αποδίδουμε τον εμετό εκεί. Επίσης αν κάνει συχνά εμετό ακόμη και λόγω τριχόμπαλας, μπορεί να έχει ερεθιστεί λίγο το στομαχάκι του.
Σε κάθε περίπτωση, δεν πιστεύω πως είναι κάτι σοβαρό αφού ο γατούλης σας τρώει και είναι ζωηρός.
Πάντως αν παίρνει αλοιφούλα, τρέφεται σωστά, βουρτσίζεται και φάει και χορταράκι και συνεχίζουν οι τριχόμπαλες κάντε μια επισκεψούλα στο γιατρό σας, αφού σκανάρετε και τα κακάκια για να έχετε εικόνα..
Συζητούσαμε με τον κτηνίατρό μας για τα είδη εμετών της γάτας και επεσήμανε πως καμιά φορά η αιτία του εμετού μπορεί να είναι άλλη και επειδή εμείς βλέπουμε την τριχόμπαλα αποδίδουμε τον εμετό εκεί. Επίσης αν κάνει συχνά εμετό ακόμη και λόγω τριχόμπαλας, μπορεί να έχει ερεθιστεί λίγο το στομαχάκι του.
Σε κάθε περίπτωση, δεν πιστεύω πως είναι κάτι σοβαρό αφού ο γατούλης σας τρώει και είναι ζωηρός.
-
Mood :
Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές. Ήδη το κάνω κι αναμένω να δω τα αποτελέσματα!
purfect- Kitten
-
Παρόμοια θέματα
» SOS!!!! Τριχομπαλες!!!!
» Γιατι το γατακι εχει πολλες τσιμλπες και δεν μπορει να ανοιξει τα ματια του?
» Εμετός κάθε πρωί μεταξύ 6 και 8 !!!
» Μάφιν, κινδυνεύει κάθε ώρα και στιγμή...
» Βίκτωρ, το πρότυπο κάθε άντρα! Υιοθετήθηκε
» Γιατι το γατακι εχει πολλες τσιμλπες και δεν μπορει να ανοιξει τα ματια του?
» Εμετός κάθε πρωί μεταξύ 6 και 8 !!!
» Μάφιν, κινδυνεύει κάθε ώρα και στιγμή...
» Βίκτωρ, το πρότυπο κάθε άντρα! Υιοθετήθηκε
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Πεμ Νοε 14, 2024 8:58 am από gatisios
» Ολική νάρκωση - ασφαλής;
Τετ Νοε 13, 2024 10:01 pm από gatisios
» Τριαδιτιδα διατροφη
Τρι Οκτ 15, 2024 6:58 pm από gatisios
» Χρόνια νεφρική ανεπάρκεια κι όλα τα καλά....
Παρ Οκτ 11, 2024 4:33 pm από marikaity
» Ερμηνεία εξετάσεων
Δευ Οκτ 07, 2024 4:58 pm από belezza
» Νόσος του Κατώτερου Ουροποιητικού της Γάτας (ΝοΚΟΓ)
Σαβ Σεπ 14, 2024 12:56 am από Sofiana
» Ο Τοσοδούλης ψάχνει σπίτι
Σαβ Αυγ 24, 2024 11:18 pm από annines
» Διάρροια σε γατάκι 2 μηνών περίπου
Σαβ Αυγ 10, 2024 5:59 pm από efikap
» Χαρίζεται μπόμπιρας.
Τρι Ιουλ 09, 2024 8:29 pm από gatisios
» Επείγουσα φιλοξενία/υιοθεσία!!!
Κυρ Ιουν 30, 2024 4:57 pm από Mary0
» Τα εμβόλια της γάτας
Δευ Ιουν 24, 2024 5:01 pm από belezza
» επιπλοκες απο στειρωση αδεσπωτης.
Τετ Ιουν 05, 2024 10:53 am από gatisios
» Οδοντιατρική της γάτας: πώς μπορεί να βοηθήσει η φροντίδα στ
Τετ Μάης 15, 2024 11:21 am από gatisios
» Αρθρίτιδα
Σαβ Απρ 27, 2024 11:02 pm από gatoulis2009
» Το ερωτηματολόγιο του υποψήφιου γατο-γονιού
Τρι Απρ 16, 2024 11:45 am από gatisios
» Μελανιά μετά από στείρωση
Τετ Απρ 03, 2024 12:36 am από Thor
» Στειρωση
Σαβ Μαρ 30, 2024 11:22 am από belezza
» Παρουσίαση
Δευ Μαρ 25, 2024 10:06 am από psipsa
» Είμαστε ευαίσθητες!
Κυρ Μαρ 24, 2024 10:57 am από psipsa
» Μύκητας!
Κυρ Μαρ 03, 2024 10:35 am από psipsa
» βοηθεια για γατουλα
Πεμ Φεβ 29, 2024 1:03 pm από annines
» ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΣΤΑ ΟΥΛΑ
Τρι Φεβ 27, 2024 2:28 pm από xrysa
» Μόλυνση στο ματάκι/χλαμύδια
Παρ Φεβ 16, 2024 9:52 am από psipsa
» Επιληψια γάτας
Πεμ Φεβ 01, 2024 1:11 am από tozouzou
» Αντιβίωση σε υγρή μορφή
Κυρ Ιαν 14, 2024 6:13 pm από TeoCats
» Αδεσποτακι με κρανιο-εγκεφαλικες κακωσεις
Κυρ Ιαν 14, 2024 12:12 pm από psipsa
» M A DOLI N A
Κυρ Ιαν 14, 2024 12:07 pm από psipsa
» Προπτωση ορθου...
Δευ Ιαν 08, 2024 10:52 pm από πατουσακια
» Καρκίνος στη μύτη
Δευ Ιαν 01, 2024 9:32 pm από gatisios
» ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΗ
Τετ Δεκ 27, 2023 9:17 pm από gatisios
» Γατάκι 1,5 μηνων με ελκος στο ματι
Παρ Δεκ 08, 2023 12:30 am από feggaraki12
» Γατούλα με παράλυση
Τρι Δεκ 05, 2023 1:20 am από Cat mum
» ναρκωση με αεριο
Τετ Νοε 29, 2023 10:07 am από LIZA_T
» Εγχειρηση στο ματι και αποριες
Κυρ Νοε 26, 2023 6:02 pm από Ζιζάνης
» θολο ματι σε γατακι
Κυρ Νοε 26, 2023 6:01 pm από Ζιζάνης
» οφθαλμιατρος για γατακι με ζημια στο ματι??
Κυρ Νοε 26, 2023 6:00 pm από Ζιζάνης
» Κόκκινα ούλα
Σαβ Οκτ 14, 2023 1:39 pm από maria. K
» Ωτοδηκτικη ψωρα σε γατακι!
Πεμ Σεπ 28, 2023 10:24 pm από Iliakos
» Λοιμ. Λευχαιμία (FeLV)
Τρι Σεπ 12, 2023 6:28 pm από Tsoufis1989
» Μαλακές κροκέτες για ηλικιωμένες γάτες;
Τρι Σεπ 12, 2023 12:16 am από gatisios