Αδέσποτο γατο-ζουζουνάκι
5 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Αδέσποτο γατο-ζουζουνάκι
Καλησπέρα σας! Εδώ και 4-5 μέρες τάιζα ένα γατάκι στη γειτονιά και σήμερα το μάζεψα και το πήρα σπίτι γιατί τόσες μέρες δεν είδα μαμά να το φροντίζει, συνέχεια μόνο του το έβλεπα. Το χω στο μπαλκόνι προς το παρόν, σε μια μάλλον κλειστοφοβική κατάσταση, αλλά είναι γενικά ησυχούλι(μόνο κατά τη μεταφορά φρίκρε λίγο, αλλά λογικό). Αύριο θα το πάω κτηνίατρο και αν δε δω καμία μαμά να το ψάχνει θα το κρατήσω. Έχω ήδη πλάνο περίφραξης για συγκεκριμένο χώρο στο μπαλκόνι. Αλλά επειδή πρώτη φορά θα έχω δικό μου γατάκι(γενικά έχω συναναστραφεί με πολλά γατόνια, απλά όχι δικά μου) τι θα χρειαστώ; Επίσης, έχετε να μου προτείνετε καλό (και φθηνό, γιατί φοιτήτρια είμαι) κτηνίατρο στη Θεσσαλονίκη;
nicoleta- Kitten
-
Αριθμός γατουνίων : 1
Ημερομηνία Εγγραφής : 01/07/2017
Απ: Αδέσποτο γατο-ζουζουνάκι
Θα το έχεις μόνιμα στο μπαλκόνι; Άν είναι έτσι καλύτερα χάρισέ το αλλού.
Aigypti-cat- Prime Cat
-
Αριθμός γατουνίων : 2,5 + 1 αγγελάκι
Ημερομηνία Εγγραφής : 08/05/2016
Mood :
Όχι βέβαια! Απλά μέχρι να γίνουν τα απαραίτητα και να κάνει το μπανάκι του, μετά βουρ για μέσα! Λέω για προσωρινή περίφραξη μέχρι να μπει στο σπίτι για να μην το χω μέχρι τότε κάτω απ' την κούτα και είναι περιορισμένο και δε μπορεί να παίξει, κρίμα είναι
nicoleta- Kitten
-
Αν δεν έχεις άλλο ζώο μπορείς να το βάλεις και τώρα μέσα. Δεν κινδυνεύεις από κάτι, και άν πχ. έχει ψυλλους όταν το ψεκάσεις θα ψοφίσουν και από το υπόλοιπο περιβάλλον. Μόνο καλού κακού κόψε του τα νυχάκια (την άκρη που κάνει τσιγκελάκι).
Aigypti-cat- Prime Cat
-
Mood :
Δεν το ήξερα αυτό με τους ψύλλους, και όντως γ αυτό κυρίως ανησυχούσα, σ' ευχαριστώ! Θα το βάλω μέσα σε λίγο γιατί όσο πάει έχει πολλή ζέστη.
nicoleta- Kitten
-
Άν χτυπάει πολύ το μπαλκόνι σου ο ήλιος βιάσου. Είχα κι εγώ ενα γατάκι στο μπαλκόνι την προηγούμενη εβδομάδα, γιατί έπρεπε να είναι στην αρχή χωριστά απ' τις δικές μου και δεν είχα άλλο χώρο, και έπαθε εγκαύματα στις πατούσες επειδη ξάπλωνε με τις ώρες στον ήλιο! Ευτυχως δεν πονάει, αλλά δεν είναι και το πιο ευχαριστο να τους βάζεις betadine μετά.
Αμμο έχεις; Γιατί θα πρέπει να παει και τουαλέτα.
Αμμο έχεις; Γιατί θα πρέπει να παει και τουαλέτα.
Aigypti-cat- Prime Cat
-
Mood :
Δεν έχω απολύτως τίποτα, ευτυχώς έχω πατέ που το τρώει με όρεξη! Θα πάρω τα πάντα αύριο το πρωί με το που ανοίξουν τα μαγαζιά, προς το παρόν του έβαλα ένα κουτάκι με χώμα απ' το κηπάκι που χω στο μπαλκόνι και ελπίζω να πιάσει το μήνυμα! Και αν τα κάνει αλλού δεν πειράζει θα καθαρίσω
nicoleta- Kitten
-
Καλωσηρθες μπαβο σου που μαζεψες το γατάκι. Οπως σου ειπε και προλαλησασα βαλτο μεσα εχει καυσωνα. Μπορεις να το βαλεις και για λιγο στο μπανιο σου μεχρι να αποπαρασιτωθει. Πλενρ τα χερια σου για τα εσωτερικα παρασιτα και αυριο πηγαινε το στον γιατρο να το ψεκασει και να του δωσει φαρμακο για τα παρασιτα
Gatoplikti- Γατόπληκτη
-
Τόπος : Αθήνα
Αριθμός γατουνίων : 2
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : To Μαντολίνι!!
Motto : "THE STALKER"
Ημερομηνία Εγγραφής : 19/09/2012
Mood :
Το έβαλα ήδη μέσα γιατί το μπαλκόνι το μεγάλο που το είχα πριν κοιτάει δυτικά και το χτυπάει νταν ο ήλιος τέτοιες ώρες που είναι και οι χειρότερες. Αύριο θα πάω να πάρω κλουβάκι κ τα υπόλοιπα απαραίτητα, και μόλις γυρίσω κατευθείαν κτηνίατρο! Να του κάνω ένα μπανάκι ή καλύτερα να το πάω πρώτα στον κτηνίατρο και μετά μπάνιο; (δεν έχω ιδέα από τέτοια, οπότε οι χαζές ερωτήσεις μάλλον θα συνεχιστούν ) Α, και επειδή προφανώς ειδικό σαμπουάν δεν έχω αυτή τη στιγμή, αν το κάνω μπανάκι σήμερα τι μπορώ να χρησιμοποιήσω;
nicoleta- Kitten
-
Γεια σου και πάλι, μην το κανεις μπανάκι για να μπορέσει να το ψεκάσει αυριο ο γιατρος να κατσει 2 μέρες το φάρμακο και μετα θα το κανεις να φύγουν νεκροι ψύλλοι και αυγά.
Παρε ένα johnson's που ειναι για τα μωρά, ή ενα ειδικο σαμπουαν για γατια και οταν θα το πλύνεις θα προσέξει να μην μπει νερο στα αυτια. Με προσοχη το κεφαλάκι, δεν το βάζουμε κατω απο βρυση με τα χέρια σου.
Παρε ένα johnson's που ειναι για τα μωρά, ή ενα ειδικο σαμπουαν για γατια και οταν θα το πλύνεις θα προσέξει να μην μπει νερο στα αυτια. Με προσοχη το κεφαλάκι, δεν το βάζουμε κατω απο βρυση με τα χέρια σου.
Gatoplikti- Γατόπληκτη
-
Mood :
Σ' ευχαριστώ πολύ!
nicoleta- Kitten
-
Παρακαλώ
Βάλτου ένα παλιο σου ρουχο στο μπανιο σου να έχει την μυρωδια σου σε ένα χαρτονενιο κουτάκι αν εχεις πχ σαν κρεββατακι, βάλτου και το κουτάκι με το χώμα για αρχή. Αυτο θα ψιλοκαθαριστει και μονο του. Βάλτου φαγάκι και νερο. Αυριο παρε οπωσδήποτε άμμο και τουαλέτα. Αν ειναι μικρούλι και καθεται βάλτο σε μια μικρή κουτα και πηγαινε το στο γιατρο , να το έχεις άνοιγμα ετσι? μεχρι να βρεις γατοφορο ή πηγαινε στην γειτονια σου κανε μια γύρα αν έχει καποιο κτηνιατρο , μπορει να σου δώσει εκεινος. Ετσι μπορει να γνωρισεις και καποιον γιατρο που να σου κανει το κλικ.
Να χαιρεσαι το μωράκι σου, καλωσήρθες στον κοσμο της γάτας και οταν με το καλο ηρεμήσεις με τα πέρα δώθε , θέλουμε να μας βάλεις φωτογραφιες να δουμε το μικρούλι
Βάλτου ένα παλιο σου ρουχο στο μπανιο σου να έχει την μυρωδια σου σε ένα χαρτονενιο κουτάκι αν εχεις πχ σαν κρεββατακι, βάλτου και το κουτάκι με το χώμα για αρχή. Αυτο θα ψιλοκαθαριστει και μονο του. Βάλτου φαγάκι και νερο. Αυριο παρε οπωσδήποτε άμμο και τουαλέτα. Αν ειναι μικρούλι και καθεται βάλτο σε μια μικρή κουτα και πηγαινε το στο γιατρο , να το έχεις άνοιγμα ετσι? μεχρι να βρεις γατοφορο ή πηγαινε στην γειτονια σου κανε μια γύρα αν έχει καποιο κτηνιατρο , μπορει να σου δώσει εκεινος. Ετσι μπορει να γνωρισεις και καποιον γιατρο που να σου κανει το κλικ.
Να χαιρεσαι το μωράκι σου, καλωσήρθες στον κοσμο της γάτας και οταν με το καλο ηρεμήσεις με τα πέρα δώθε , θέλουμε να μας βάλεις φωτογραφιες να δουμε το μικρούλι
Gatoplikti- Γατόπληκτη
-
Mood :
Καλως όρισες κι από μένα!
Μην ανησυχείς, τον πρώτο καιρό όλοι είναι λίγο κουμπωμένοι με τα διαδικαστικά της φροντίδας.
Θεσσαλονίκη σε ποια περιοχή είσαι;
Οικονομικές επιλογές για αμμολεκάνη και λοιπά χρήσιμα θα βρεις στα Jumbo για αρχή.
Αν χρειάζεστε κάτι άμεσα και είσαι σε βολική περιοχή, π.χ. γατοφόρο ή σπρεύ αντιπαρασιτικό ευχαρίστως να βοηθήσουμε αν μένετε κοντά, αν και αύριο ανοίγουν τα καταστήματα, οπότε μάλλον δεν θα έχετε πρόβλημα.
Αν γνωρίζω κάποιον κτηνίατρο στην περιοχή σου, θα στείλω προσωπικό μήνυμα.
Τέλος η ιδέα περιορισμού στο μπάνιο μέχρι το πρωί είναι καλή ιδέα, όντως το μπαλκόνι έχει πολύ ζέστη για όλους μας αυτές τις μέρες!
Καλή συν-γατοίκηση!
Μην ανησυχείς, τον πρώτο καιρό όλοι είναι λίγο κουμπωμένοι με τα διαδικαστικά της φροντίδας.
Θεσσαλονίκη σε ποια περιοχή είσαι;
Οικονομικές επιλογές για αμμολεκάνη και λοιπά χρήσιμα θα βρεις στα Jumbo για αρχή.
Αν χρειάζεστε κάτι άμεσα και είσαι σε βολική περιοχή, π.χ. γατοφόρο ή σπρεύ αντιπαρασιτικό ευχαρίστως να βοηθήσουμε αν μένετε κοντά, αν και αύριο ανοίγουν τα καταστήματα, οπότε μάλλον δεν θα έχετε πρόβλημα.
Αν γνωρίζω κάποιον κτηνίατρο στην περιοχή σου, θα στείλω προσωπικό μήνυμα.
Τέλος η ιδέα περιορισμού στο μπάνιο μέχρι το πρωί είναι καλή ιδέα, όντως το μπαλκόνι έχει πολύ ζέστη για όλους μας αυτές τις μέρες!
Καλή συν-γατοίκηση!
Stella M.- Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος
-
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Αριθμός γατουνίων : 4
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Κάποτε μου άρεζε η βροχή, τώρα σκέφτομαι τα ζουζουνάκια που γυρνάνε έξω..
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Τον Αρουλίνη που βρήκα σκαρφαλωμένο σε ένα δέντρο στη βροχή και τον έδωσα για υιοθεσία..Οι νέοι γατογονείς όμως τον λατρεύουν!
Motto : Αύριο είναι μια καινούργια μέρα
Ημερομηνία Εγγραφής : 20/01/2017
Mood :
Τι νέα απο το γατουνάκι ?
Gatoplikti- Γατόπληκτη
-
Mood :
Τις ακολούθησα όλες τις συμβουλές σας, και γενικά ήταν εύκολος γατούλης το πρώτο βράδυ! Και όντως απ' τα jumbo πήγα και τα πήρα όλα, μια χαρά βόλεψε!
Δευτέρα που πήγε κτηνίατρο και έκανε αποπαρασίτωση μπήκε αμέσως στο καθιστικό για να τον ελέγχω. Μου κανε μερικές διάρροιες με τη banminth αλλά τον έβαζα να πίνει νερό κάθε φορά που ξυπνούσε και όλα καλά, σήμερα είναι όλα νορμαλ και είναι παιχνιδιάρης! Το πρώτο 24ωρο μετά την εσωτερική αποπαρασίτωση έβγαλε συνολικά καμιά 10ρια λευκούς νηματώδεις μήκους 3-4 εκατοστών με τα κόπρανα και τίποτα άλλο εμφανές από τότε, ευτυχώς.
Γενικά ούτε ζημιές κάνει, ούτε "ζημιές" έξω απ την άμμο, ούτε τάσεις να βγαίνει στο μπαλκόνι έχει (τουλάχιστον όταν τον βλέπω, γιατί τις άλλες ώρες τα παντζούρια είναι κλειστά ) Γενικά τα χομπυ του είναι να τρώει να παίζει και να κοιμάται
Τροφή του δίνω από σήμερα μόνο ξηρά, Profine για γατάκια, είναι καλή?
Δευτέρα που πήγε κτηνίατρο και έκανε αποπαρασίτωση μπήκε αμέσως στο καθιστικό για να τον ελέγχω. Μου κανε μερικές διάρροιες με τη banminth αλλά τον έβαζα να πίνει νερό κάθε φορά που ξυπνούσε και όλα καλά, σήμερα είναι όλα νορμαλ και είναι παιχνιδιάρης! Το πρώτο 24ωρο μετά την εσωτερική αποπαρασίτωση έβγαλε συνολικά καμιά 10ρια λευκούς νηματώδεις μήκους 3-4 εκατοστών με τα κόπρανα και τίποτα άλλο εμφανές από τότε, ευτυχώς.
Γενικά ούτε ζημιές κάνει, ούτε "ζημιές" έξω απ την άμμο, ούτε τάσεις να βγαίνει στο μπαλκόνι έχει (τουλάχιστον όταν τον βλέπω, γιατί τις άλλες ώρες τα παντζούρια είναι κλειστά ) Γενικά τα χομπυ του είναι να τρώει να παίζει και να κοιμάται
Τροφή του δίνω από σήμερα μόνο ξηρά, Profine για γατάκια, είναι καλή?
nicoleta- Kitten
-
μπραβο και καλως τον δεχτηκες .πιστευω οτι θα εισαστε τελεια.
η αποπαρασιτωση δημιουργει μερικες φορες τετοια συμπτωματα.
την τροφη που εγραψες δεν την ξερω,οποτε εγω τουλαχιστον δεν εχω γνωμη.καλη παραμονη στην παρεα
η αποπαρασιτωση δημιουργει μερικες φορες τετοια συμπτωματα.
την τροφη που εγραψες δεν την ξερω,οποτε εγω τουλαχιστον δεν εχω γνωμη.καλη παραμονη στην παρεα
belezza- Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος
-
Τόπος : αθηνα
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : καταχειμωνο στην εξοχη
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : οποιο κανει τουμπιτσες και χαρουλες
Motto : οτι τελειωνει δινει τη θεση του σ αυτο που πρεπει να ερθει
Ημερομηνία Εγγραφής : 28/02/2016
Mood :
Σ' ευχαριστώ πολύ!!
Κι εγώ δεν ανησύχησα/φρίκαρα και πολύ, το θεώρησα σχετικά φυσιολογικό(ιδιαίτερα όταν είδα τα σκουλήκια) και είπα να τον παρακολουθώ και να δω αν θα κρατήσουν πολύ τα συμπτώματα και αν παρουσιάσει και άλλα.
Όσο για την τροφή, είναι τύπου "κοτόπουλο με ρύζι", η ετικέτα λέει ως πρώτο συστατικό 42% κοτόπουλο(μετά χωρίζει αυτό το ποσοστό σε 26% chicken meal και 16% αποξηραμένο κοτόπουλο) και την πήρα γιατί θεώρησα θα είναι σχετικά εύπεπτη, ειδικά για αλλαγή τροφής μιας και τον τάιζα μόνο πατέ από λίγες μέρες πριν τον μαζέψω μέχρι τη μέρα που τον γύρισα απ την κτηνίατρο.
Κι εγώ δεν ανησύχησα/φρίκαρα και πολύ, το θεώρησα σχετικά φυσιολογικό(ιδιαίτερα όταν είδα τα σκουλήκια) και είπα να τον παρακολουθώ και να δω αν θα κρατήσουν πολύ τα συμπτώματα και αν παρουσιάσει και άλλα.
Όσο για την τροφή, είναι τύπου "κοτόπουλο με ρύζι", η ετικέτα λέει ως πρώτο συστατικό 42% κοτόπουλο(μετά χωρίζει αυτό το ποσοστό σε 26% chicken meal και 16% αποξηραμένο κοτόπουλο) και την πήρα γιατί θεώρησα θα είναι σχετικά εύπεπτη, ειδικά για αλλαγή τροφής μιας και τον τάιζα μόνο πατέ από λίγες μέρες πριν τον μαζέψω μέχρι τη μέρα που τον γύρισα απ την κτηνίατρο.
nicoleta- Kitten
-
Παρόμοια θέματα
» Το νέο μου αδέσποτο κελεπούρι...
» Βοηθεια για αδεσποτο γατο που βρεθηκε σε αθλια κατασταση!
» Δαγκωμένο αδέσποτο
» Αδέσποτο γατάκι SOS
» εξετάσεις σε αδέσποτο
» Βοηθεια για αδεσποτο γατο που βρεθηκε σε αθλια κατασταση!
» Δαγκωμένο αδέσποτο
» Αδέσποτο γατάκι SOS
» εξετάσεις σε αδέσποτο
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Πεμ Νοε 14, 2024 8:58 am από gatisios
» Ολική νάρκωση - ασφαλής;
Τετ Νοε 13, 2024 10:01 pm από gatisios
» Τριαδιτιδα διατροφη
Τρι Οκτ 15, 2024 6:58 pm από gatisios
» Χρόνια νεφρική ανεπάρκεια κι όλα τα καλά....
Παρ Οκτ 11, 2024 4:33 pm από marikaity
» Ερμηνεία εξετάσεων
Δευ Οκτ 07, 2024 4:58 pm από belezza
» Νόσος του Κατώτερου Ουροποιητικού της Γάτας (ΝοΚΟΓ)
Σαβ Σεπ 14, 2024 12:56 am από Sofiana
» Ο Τοσοδούλης ψάχνει σπίτι
Σαβ Αυγ 24, 2024 11:18 pm από annines
» Διάρροια σε γατάκι 2 μηνών περίπου
Σαβ Αυγ 10, 2024 5:59 pm από efikap
» Χαρίζεται μπόμπιρας.
Τρι Ιουλ 09, 2024 8:29 pm από gatisios
» Επείγουσα φιλοξενία/υιοθεσία!!!
Κυρ Ιουν 30, 2024 4:57 pm από Mary0
» Τα εμβόλια της γάτας
Δευ Ιουν 24, 2024 5:01 pm από belezza
» επιπλοκες απο στειρωση αδεσπωτης.
Τετ Ιουν 05, 2024 10:53 am από gatisios
» Οδοντιατρική της γάτας: πώς μπορεί να βοηθήσει η φροντίδα στ
Τετ Μάης 15, 2024 11:21 am από gatisios
» Αρθρίτιδα
Σαβ Απρ 27, 2024 11:02 pm από gatoulis2009
» Το ερωτηματολόγιο του υποψήφιου γατο-γονιού
Τρι Απρ 16, 2024 11:45 am από gatisios
» Μελανιά μετά από στείρωση
Τετ Απρ 03, 2024 12:36 am από Thor
» Στειρωση
Σαβ Μαρ 30, 2024 11:22 am από belezza
» Παρουσίαση
Δευ Μαρ 25, 2024 10:06 am από psipsa
» Είμαστε ευαίσθητες!
Κυρ Μαρ 24, 2024 10:57 am από psipsa
» Μύκητας!
Κυρ Μαρ 03, 2024 10:35 am από psipsa
» βοηθεια για γατουλα
Πεμ Φεβ 29, 2024 1:03 pm από annines
» ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΣΤΑ ΟΥΛΑ
Τρι Φεβ 27, 2024 2:28 pm από xrysa
» Μόλυνση στο ματάκι/χλαμύδια
Παρ Φεβ 16, 2024 9:52 am από psipsa
» Επιληψια γάτας
Πεμ Φεβ 01, 2024 1:11 am από tozouzou
» Αντιβίωση σε υγρή μορφή
Κυρ Ιαν 14, 2024 6:13 pm από TeoCats
» Αδεσποτακι με κρανιο-εγκεφαλικες κακωσεις
Κυρ Ιαν 14, 2024 12:12 pm από psipsa
» M A DOLI N A
Κυρ Ιαν 14, 2024 12:07 pm από psipsa
» Προπτωση ορθου...
Δευ Ιαν 08, 2024 10:52 pm από πατουσακια
» Καρκίνος στη μύτη
Δευ Ιαν 01, 2024 9:32 pm από gatisios
» ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΗ
Τετ Δεκ 27, 2023 9:17 pm από gatisios
» Γατάκι 1,5 μηνων με ελκος στο ματι
Παρ Δεκ 08, 2023 12:30 am από feggaraki12
» Γατούλα με παράλυση
Τρι Δεκ 05, 2023 1:20 am από Cat mum
» ναρκωση με αεριο
Τετ Νοε 29, 2023 10:07 am από LIZA_T
» Εγχειρηση στο ματι και αποριες
Κυρ Νοε 26, 2023 6:02 pm από Ζιζάνης
» θολο ματι σε γατακι
Κυρ Νοε 26, 2023 6:01 pm από Ζιζάνης
» οφθαλμιατρος για γατακι με ζημια στο ματι??
Κυρ Νοε 26, 2023 6:00 pm από Ζιζάνης
» Κόκκινα ούλα
Σαβ Οκτ 14, 2023 1:39 pm από maria. K
» Ωτοδηκτικη ψωρα σε γατακι!
Πεμ Σεπ 28, 2023 10:24 pm από Iliakos
» Λοιμ. Λευχαιμία (FeLV)
Τρι Σεπ 12, 2023 6:28 pm από Tsoufis1989
» Μαλακές κροκέτες για ηλικιωμένες γάτες;
Τρι Σεπ 12, 2023 12:16 am από gatisios