Αδέσποτο τυφλό στο δρόμο.
3 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Αδέσποτο τυφλό στο δρόμο.
Καλησπέρα .
Πηγαίνοντας απ την μία δουλειά στην άλλη,(δυστυχώς για την επιβίωση κάνω 2 δουλειές καλοκαίρι) που με αναγκάζει να βρίσκομαι εκτός οικίας περίπου 16-18 ώρες,έπεσα σε μία σκηνή απίστευτη.
Ένα γατάκι τυφλό?? (με κλειστά τα μάτια του από κάποιο μείγμα) ,και δίπλα του ένα σκυλάκι να το προσέχει.
Κανείς γείτονας εκεί,βιαζόμουν κιόλας,το σήκωσα και το καημένο ένιωσε καλύτερα και μ έψαχνε,όταν έφευγα.
Είναι γατο-γειτονιά ,το ξέρω ότι κάποιοι ταΐζουν γατιά εκεί γύρω,όμως δεν βρήκα κανέναν να του πω ότι θέλει το γατάκι φροντίδα.
Είμαι στην άλλη δουλειά,κάνοντας λάθη ,επειδή το μυαλό μου είναι στη σκηνή της ψυχής αυτής.
Βέβαια καμιά φιλοζωική δεν απαντά στα τηλέφωνα που κάνω.
Υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι με τα ματάκια του,απ τις εμπειρίες σας?
Δυστυχώς το ζώο θέλει φροντίδα και δεν μπορώ να το πάρω σπίτι ,καθώς απουσιάζω με τη σύζυγο 16 ώρες,κάτι που δέχεται με το ζόρι η συγκάτοικος μας περσική.
Πηγαίνοντας απ την μία δουλειά στην άλλη,(δυστυχώς για την επιβίωση κάνω 2 δουλειές καλοκαίρι) που με αναγκάζει να βρίσκομαι εκτός οικίας περίπου 16-18 ώρες,έπεσα σε μία σκηνή απίστευτη.
Ένα γατάκι τυφλό?? (με κλειστά τα μάτια του από κάποιο μείγμα) ,και δίπλα του ένα σκυλάκι να το προσέχει.
Κανείς γείτονας εκεί,βιαζόμουν κιόλας,το σήκωσα και το καημένο ένιωσε καλύτερα και μ έψαχνε,όταν έφευγα.
Είναι γατο-γειτονιά ,το ξέρω ότι κάποιοι ταΐζουν γατιά εκεί γύρω,όμως δεν βρήκα κανέναν να του πω ότι θέλει το γατάκι φροντίδα.
Είμαι στην άλλη δουλειά,κάνοντας λάθη ,επειδή το μυαλό μου είναι στη σκηνή της ψυχής αυτής.
Βέβαια καμιά φιλοζωική δεν απαντά στα τηλέφωνα που κάνω.
Υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι με τα ματάκια του,απ τις εμπειρίες σας?
Δυστυχώς το ζώο θέλει φροντίδα και δεν μπορώ να το πάρω σπίτι ,καθώς απουσιάζω με τη σύζυγο 16 ώρες,κάτι που δέχεται με το ζόρι η συγκάτοικος μας περσική.
yianclout- Kitten
-
Αριθμός γατουνίων : 1
Ημερομηνία Εγγραφής : 05/07/2017
Απ: Αδέσποτο τυφλό στο δρόμο.
Πάρτο! Με μια απλή αγωγή μπορεί να σώσεις τα μάτια του! Ακόμα και αν δεν τα σώσεις όμως, ένα τυφλό γατάκι δεν έχει καμία ελπίδα στο δρόμο αλλά έχει μια εντελώς κανονική ζωή μέσα σε σπίτι. Ακόμα και αν λείπετε πολλές ώρες, πάρτο γιατί έξω δε θα έχει καμία τύχη.
Θα χρειαστεί να το πας στον κτηνίατρο, να το απομονώσεις για όσο σου πει ο γιατρός από την άλλη σου γάτα (μέχρι να γίνει καλά) και μετά να της το γνωρίσεις σταδιακά.
Πάρτο γιατί και η άλλη σου γάτα θα ζει καλύτερα με παρέα αντί να σας περιμένει μόνη της.
Η δεύτερη γάτα μου είναι τυφλή. Όταν τη βρήκα 10 στενά μακρία από το σπίτι μου ήταν ένα μεγαλούτσικο γατάκι, αλλά ήταν πλέον αργά για τα μάτια της. Τα έχασε από αρρώστια, μια αρρώστια που με ένα κολλύριο 2 φορές την ημέρα θα είχε περάσει. Όμως μέσα στην πόλη, σε μια περιοχή με αυλές που έχουν πιατάκια για φαγητό για τα ζώα, δε βρέθηκε κανείς να της δώσει αυτό το κολλύριο. Πάντα αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν.
Μέσα στο σπίτι πλέον η Μπαλού κι εμείς ζούμε μια εντελώς φυσιολογική ζωή, με μόνο περιορισμό την έξοδο στα μπαλκόνια. Γι' αυτό πάρτο! Πάρτο και θα σας εντυπωσιάσει με τη θέληση για ζωή που έχει ένα πλάσμα με ειδικές ανάγκες!
Θα χρειαστεί να το πας στον κτηνίατρο, να το απομονώσεις για όσο σου πει ο γιατρός από την άλλη σου γάτα (μέχρι να γίνει καλά) και μετά να της το γνωρίσεις σταδιακά.
Πάρτο γιατί και η άλλη σου γάτα θα ζει καλύτερα με παρέα αντί να σας περιμένει μόνη της.
Η δεύτερη γάτα μου είναι τυφλή. Όταν τη βρήκα 10 στενά μακρία από το σπίτι μου ήταν ένα μεγαλούτσικο γατάκι, αλλά ήταν πλέον αργά για τα μάτια της. Τα έχασε από αρρώστια, μια αρρώστια που με ένα κολλύριο 2 φορές την ημέρα θα είχε περάσει. Όμως μέσα στην πόλη, σε μια περιοχή με αυλές που έχουν πιατάκια για φαγητό για τα ζώα, δε βρέθηκε κανείς να της δώσει αυτό το κολλύριο. Πάντα αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν.
Μέσα στο σπίτι πλέον η Μπαλού κι εμείς ζούμε μια εντελώς φυσιολογική ζωή, με μόνο περιορισμό την έξοδο στα μπαλκόνια. Γι' αυτό πάρτο! Πάρτο και θα σας εντυπωσιάσει με τη θέληση για ζωή που έχει ένα πλάσμα με ειδικές ανάγκες!
LIZA_T- Junior Cat
-
Αριθμός γατουνίων : 2
Ημερομηνία Εγγραφής : 21/09/2016
Το θέμα είναι ότι σχολάω στις 5 τα χαράματα και πτώμα πάω σπίτι.Το έχετε κάνει ποτέ να δουλεύετε κολλητά 16 ώρες,οι 8 απ τις οποίες να είναι σκάψιμο απ τις 11 -5 ξημερώματα?,ενώ έχει προηγηθεί ορθοστασία και σκάλες άλλες 8 ώρες.
Αδυνατώ να φροντίσω εμένα και την Οικογένεια και φοβάμαι να πάρω μια τέτοια ευθύνη.
Αδυνατώ να φροντίσω εμένα και την Οικογένεια και φοβάμαι να πάρω μια τέτοια ευθύνη.
yianclout- Kitten
-
Κατανοητό, καθένας ξέρει τους ρυθμούς του, όμως όπως είπες είχες το μυαλό σου στο μικρό.
Όπως και να έχει θέλει αγωγή, μπορεί να είναι κάτι τόσο απλό όπως ένα κολλύριο ή κάποια συνδυαστική αγωγή, θα το κρίνει κτηνίατρος.
Δεν είναι ότι μπορεί να γίνει κάτι άλλο. Χρειάζεται ιατρική βοήθεια, το αν βρεθεί κάποιος να τη δώσει, είναι άλλο θέμα. Καθένας κάνει ότι μπορεί.
Είτε σπίτι, είτε σε κάποια φιλοξενία, είτε νοσηλεία κάποιες μέρες σε κτηνιατρείο, είτε και στο δρόμο αν συμβουλευτείς κτηνίατρο και του δίνεις ότι αγωγή σου πει όπως πας στη δουλειά. Ρώτησε τον κτηνίατρο που πας τη δική σου γατούλα για κατευθύνσεις και το τι μπορεί να γίνει. Δεν υπάρχουν και πολλές άλλες επιλογές.
Όπως και να έχει θέλει αγωγή, μπορεί να είναι κάτι τόσο απλό όπως ένα κολλύριο ή κάποια συνδυαστική αγωγή, θα το κρίνει κτηνίατρος.
Δεν είναι ότι μπορεί να γίνει κάτι άλλο. Χρειάζεται ιατρική βοήθεια, το αν βρεθεί κάποιος να τη δώσει, είναι άλλο θέμα. Καθένας κάνει ότι μπορεί.
Είτε σπίτι, είτε σε κάποια φιλοξενία, είτε νοσηλεία κάποιες μέρες σε κτηνιατρείο, είτε και στο δρόμο αν συμβουλευτείς κτηνίατρο και του δίνεις ότι αγωγή σου πει όπως πας στη δουλειά. Ρώτησε τον κτηνίατρο που πας τη δική σου γατούλα για κατευθύνσεις και το τι μπορεί να γίνει. Δεν υπάρχουν και πολλές άλλες επιλογές.
Stella M.- Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος
-
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Αριθμός γατουνίων : 4
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Κάποτε μου άρεζε η βροχή, τώρα σκέφτομαι τα ζουζουνάκια που γυρνάνε έξω..
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Τον Αρουλίνη που βρήκα σκαρφαλωμένο σε ένα δέντρο στη βροχή και τον έδωσα για υιοθεσία..Οι νέοι γατογονείς όμως τον λατρεύουν!
Motto : Αύριο είναι μια καινούργια μέρα
Ημερομηνία Εγγραφής : 20/01/2017
Mood :
Πρώτη προτεραιότητα είναι να το βρω ξημερώματα ...
Ο λόγος που πάω χαράματα είναι ότι ταΐζω παραδίπλα,άλλα 7-8.
Αδύνατον να κοιμηθώ με τέτοιες συνθήκες ,αν δεν τα ταΐσω..
Η περιοχή είναι μια λαϊκή Συνοικία με μεροκαματιάρηδες του μόχθου,που ξυπνούν χαράματα να πάνε δουλειά,οπότε η κρίση δεν τους επιτρέπει να κάνουν και ...πολλά.
Κρίμα τέτοιες σκηνές σε πολιτισμένες χώρες,αλλά η αλλαγή των Κλιματικών συνθηκών,έχει αυξήσει τα αδέσποτα και στην Ευρώπη γενικά.
Ο λόγος που πάω χαράματα είναι ότι ταΐζω παραδίπλα,άλλα 7-8.
Αδύνατον να κοιμηθώ με τέτοιες συνθήκες ,αν δεν τα ταΐσω..
Η περιοχή είναι μια λαϊκή Συνοικία με μεροκαματιάρηδες του μόχθου,που ξυπνούν χαράματα να πάνε δουλειά,οπότε η κρίση δεν τους επιτρέπει να κάνουν και ...πολλά.
Κρίμα τέτοιες σκηνές σε πολιτισμένες χώρες,αλλά η αλλαγή των Κλιματικών συνθηκών,έχει αυξήσει τα αδέσποτα και στην Ευρώπη γενικά.
yianclout- Kitten
-
Παρόμοια θέματα
» τυφλο γατακι...
» Τυφλό Γατάκι
» Τυφλό γατάκι!ΕΠΕΙΓΟΝ!
» Τυφλό γατάκι αναζητεί σπίτι !
» Bρέθηκε τυφλό κανίς-γκριφόν
» Τυφλό Γατάκι
» Τυφλό γατάκι!ΕΠΕΙΓΟΝ!
» Τυφλό γατάκι αναζητεί σπίτι !
» Bρέθηκε τυφλό κανίς-γκριφόν
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Πεμ Νοε 14, 2024 8:58 am από gatisios
» Ολική νάρκωση - ασφαλής;
Τετ Νοε 13, 2024 10:01 pm από gatisios
» Τριαδιτιδα διατροφη
Τρι Οκτ 15, 2024 6:58 pm από gatisios
» Χρόνια νεφρική ανεπάρκεια κι όλα τα καλά....
Παρ Οκτ 11, 2024 4:33 pm από marikaity
» Ερμηνεία εξετάσεων
Δευ Οκτ 07, 2024 4:58 pm από belezza
» Νόσος του Κατώτερου Ουροποιητικού της Γάτας (ΝοΚΟΓ)
Σαβ Σεπ 14, 2024 12:56 am από Sofiana
» Ο Τοσοδούλης ψάχνει σπίτι
Σαβ Αυγ 24, 2024 11:18 pm από annines
» Διάρροια σε γατάκι 2 μηνών περίπου
Σαβ Αυγ 10, 2024 5:59 pm από efikap
» Χαρίζεται μπόμπιρας.
Τρι Ιουλ 09, 2024 8:29 pm από gatisios
» Επείγουσα φιλοξενία/υιοθεσία!!!
Κυρ Ιουν 30, 2024 4:57 pm από Mary0
» Τα εμβόλια της γάτας
Δευ Ιουν 24, 2024 5:01 pm από belezza
» επιπλοκες απο στειρωση αδεσπωτης.
Τετ Ιουν 05, 2024 10:53 am από gatisios
» Οδοντιατρική της γάτας: πώς μπορεί να βοηθήσει η φροντίδα στ
Τετ Μάης 15, 2024 11:21 am από gatisios
» Αρθρίτιδα
Σαβ Απρ 27, 2024 11:02 pm από gatoulis2009
» Το ερωτηματολόγιο του υποψήφιου γατο-γονιού
Τρι Απρ 16, 2024 11:45 am από gatisios
» Μελανιά μετά από στείρωση
Τετ Απρ 03, 2024 12:36 am από Thor
» Στειρωση
Σαβ Μαρ 30, 2024 11:22 am από belezza
» Παρουσίαση
Δευ Μαρ 25, 2024 10:06 am από psipsa
» Είμαστε ευαίσθητες!
Κυρ Μαρ 24, 2024 10:57 am από psipsa
» Μύκητας!
Κυρ Μαρ 03, 2024 10:35 am από psipsa
» βοηθεια για γατουλα
Πεμ Φεβ 29, 2024 1:03 pm από annines
» ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΣΤΑ ΟΥΛΑ
Τρι Φεβ 27, 2024 2:28 pm από xrysa
» Μόλυνση στο ματάκι/χλαμύδια
Παρ Φεβ 16, 2024 9:52 am από psipsa
» Επιληψια γάτας
Πεμ Φεβ 01, 2024 1:11 am από tozouzou
» Αντιβίωση σε υγρή μορφή
Κυρ Ιαν 14, 2024 6:13 pm από TeoCats
» Αδεσποτακι με κρανιο-εγκεφαλικες κακωσεις
Κυρ Ιαν 14, 2024 12:12 pm από psipsa
» M A DOLI N A
Κυρ Ιαν 14, 2024 12:07 pm από psipsa
» Προπτωση ορθου...
Δευ Ιαν 08, 2024 10:52 pm από πατουσακια
» Καρκίνος στη μύτη
Δευ Ιαν 01, 2024 9:32 pm από gatisios
» ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΗ
Τετ Δεκ 27, 2023 9:17 pm από gatisios
» Γατάκι 1,5 μηνων με ελκος στο ματι
Παρ Δεκ 08, 2023 12:30 am από feggaraki12
» Γατούλα με παράλυση
Τρι Δεκ 05, 2023 1:20 am από Cat mum
» ναρκωση με αεριο
Τετ Νοε 29, 2023 10:07 am από LIZA_T
» Εγχειρηση στο ματι και αποριες
Κυρ Νοε 26, 2023 6:02 pm από Ζιζάνης
» θολο ματι σε γατακι
Κυρ Νοε 26, 2023 6:01 pm από Ζιζάνης
» οφθαλμιατρος για γατακι με ζημια στο ματι??
Κυρ Νοε 26, 2023 6:00 pm από Ζιζάνης
» Κόκκινα ούλα
Σαβ Οκτ 14, 2023 1:39 pm από maria. K
» Ωτοδηκτικη ψωρα σε γατακι!
Πεμ Σεπ 28, 2023 10:24 pm από Iliakos
» Λοιμ. Λευχαιμία (FeLV)
Τρι Σεπ 12, 2023 6:28 pm από Tsoufis1989
» Μαλακές κροκέτες για ηλικιωμένες γάτες;
Τρι Σεπ 12, 2023 12:16 am από gatisios