gatospito
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Πώς να πείσω την μητέρα μου να πάρουμε γάτα;

+2
christiana
lyan_14
6 απαντήσεις

Πήγαινε κάτω

Πώς να πείσω την μητέρα μου να πάρουμε γάτα; Empty Πώς να πείσω την μητέρα μου να πάρουμε γάτα;

Δημοσίευση από lyan_14 Πεμ Οκτ 09, 2008 4:31 pm

Γειά σαςςς.......

Φρέσκια φρέσκια στο forum, αλλά με μια διαφορά: δεν έχω γατσούνι! Ο πρώτος και μοναδικός γάτος της οικογενείας πέθανε σε ηλικία μόλις 9 μηνών από φόλα ή ποντικοφάρμακο, δεν τον βρήκαμε καν Sad

Τέλος πάντων, τελευταία προσπαθώ να πείσω την μητέρα μου να πάρουμε καινούριο γατάκι, αλλά διαφωνεί παρουσιάζουντας τα εξή επιχειρήματα:

1. Δεν θα το φροντίζω αρκετά. (οκ, το παραδέχομαι, δεν καθάριζα την άμμο του Τσιτσίνου μας, αλλά του έβαζα φαγητό και νερό) Της έχω υποσχεθεί όμως πως την επόμενη φορά θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό
2. Σε 4 χρόνια φεύγω για σπουδές και θα μείνει μόνη της με το γατσούνι.
3. Δεν θέλει να στεναχωριέται και να ανησυχεί
4. Θα διαλύσει τα καθίσματα των καναπέδων (καλά ντε, έτσι είπα να το βάλω, μη με φάτε Razz )

Δεν διαφωνώ, πόσο μάλλον για τη μάνα μου, που μεγάλωσε 4 παιδιά
Εγώ όμως απο δω και πέρα θα είμαι μόνη μου (όλα μου τα αδέρφια σπουδάζουν στην Αθήνα) και ήδη νιώθω πολλή μοναξιά. Άλλωστε θέλω να αποδείξω στον εαυτό μου πως είμαι ικανή να φροντίζω κάποιον. Επίσης μετά από όλα αυτά που διάβασα για τη στείρωση, είμαι ικανή να πάω εγώ η ίδια τη γάτα στον κτηνίατρο! (ψιλοάσχετο)

Μπορείτε να με βοηθήσετε;
lyan_14
lyan_14
Prime Cat
Prime Cat

Θηλυκό
Σκύλος
Αριθμός γατουνίων : 1 για αρχή!
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Πολύ και φρέσκο χιόνι με κάτασπρο ουρανό!!
Ημερομηνία Εγγραφής : 08/10/2008
Mood : Πώς να πείσω την μητέρα μου να πάρουμε γάτα; M_sad

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Πώς να πείσω την μητέρα μου να πάρουμε γάτα; Empty Απ: Πώς να πείσω την μητέρα μου να πάρουμε γάτα;

Δημοσίευση από christiana Πεμ Οκτ 09, 2008 5:18 pm

Ουτε κι εμένα με άφηναν οι γονείς μου να πάρω σκυλάκι ή γατάκι.... Sad
Σε καταλαβαίνω απόλυτα όταν μιλάς για την μεγάλη ανάγκη να έχεις μια ψυχούλα δίπλα σου αλλά....
α)Αν το πρώτο σας γατάκι πήγε απο φόλα ποιος σου λέει οτι δεν θα πάει και το δεύτερο; Είσαστε έτοιμοι για να το έχετε συνέχεια μέσα αφού στην περιοχή που μένετε υπάρχουν παλιάνθρωποι;
β)Οπως έγραψε κι ένας φίλος μας εδώ ¨αγαπάει την γάτα αυτός που της αλλάζει την άμμο¨. Δηλ χρειάζεται υπευθυνότητα και τεράστια φροντίδα και επίσης και κάποια έξοδα(στείρωση , εμβόλια , γατοφόρος ...)όχι μόνο χαδάκια...Αν εσύ δεν μπορείς λόγω χρόνου ή λόγω χρημάτων να τα προσφέρεις φυσικά και οι ευθύνες μεταβιβάζονται στην μητέρα σου..
γ)Ενα κατοικίδιο δεν μπορεί να μην είναι δεκτό απο όλα τα μέλη που ζουν σε ένα σπίτι.Θα είναι μαρτύριο και για τους ανθρώπους και για το γατάκι...

Σκέψου μήπως θα μπορούσες να κάνεις λίγη υπομονή μέχρι να μπορείς να το φροντίσεις όπως του αξίζει ....
flower flower gatoula
christiana
christiana
Mature Cat
Mature Cat

Θηλυκό
Άλογο
Τόπος : Καλλιθέα
Αριθμός γατουνίων : O Τζόννυ μου και ο Ζίγκυ μου
Motto : Οτι είναι νάρθει θε να 'ρθεί αλλιώς θα προσπεράσει
Ημερομηνία Εγγραφής : 09/01/2008
Mood : Πώς να πείσω την μητέρα μου να πάρουμε γάτα; Spasti10

Πώς να πείσω την μητέρα μου να πάρουμε γάτα; Empty Απ: Πώς να πείσω την μητέρα μου να πάρουμε γάτα;

Δημοσίευση από Luna Πεμ Οκτ 09, 2008 5:29 pm

Καλως μας ήρθες και ελπίζουμε να μείνεις ακόμα και χωρίς γατουλα (έτσι ξεκίνησα κι εγώ Laughing ).
Τα έχω ζήσει αυτά που λες κ δυστυχώς εγώ έπρεπε να γίνω φοιτητρια για να πάρω ψιψί (την έχω σχεδόν 1 χρόνο)
Θα σου απαντήσω με τη σειρά:

1. Το πόσο θα το φροντίζεις δυστυχώς δεν μπορεις να της το δείξεις προκαταβολικά, οπότε μένει μόνο η καλή θέληση της μαμάς σου (ελπίζω να το κρατήσεις βέβαια)
2. Και που θα φύγεις τι έγινε; Θα την πάρεις μαζι! Κι αν σε ανησυχούν τα ταξίδια, να ξέρεις υπάρχουν λύσεις (και σ'αυτό έχουμε εμπειρίες εδώ)
3. Γιατί να στεναχωριέται και ν'ανησυχει; Αν πραγματικά φροντίσεις το γατάκι εσύ όσον αφορα την άμμο την τροφή κ το νερό μετά το μόνο που μένει είναι απλά πράγματα για την καθημερινότητα. Ακόμα κι αν παρουσιαστεί κάτι έκτακτο, ένας καλός κτηνίατρος θα σας καθοδηγήσει.
4.Ακόμα κι αυτό λύνεται είτε με ένα απωθητικό σπρέυ που στους ανθρώπους δεν είναι αισθητο αλλά τα ψιψίνια τα διώχνει, είτε με απλή εκπαίδευση και φυσικά με ονυχοδρόμια στα οποία θα μάθεις τη γατα να ξυνει τα νύχια της!

Απο'κει και πέρα όμως είσαι σίγουρη για αυτή σου την απόφαση; Ενα ζωάκι είναι μια ζωη και έχει μεγάλη ευθύνη. Είσαι έτοιμη να αναλάβεις εκτός από την καθημερινή του φροντίδα, τις ιατρικές ανάγκες που ίσως παρουσιαστούν; Έχεις ψάξει τι χρειάζεται μια γατούλα για να την κρατάς υγιή και χαρούμενη; Και να θυμάσαι ότι μια γάτα ειδικά αν την φροντίσεις όπως πρέπει ζει για 15 χρόνια περίπου. Θα ζει μαζί σου λοιπόν γι'αυτά τα χρόνια και θα εξαρτάται απ'σένα!
Luna
Luna
Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος
Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος

Θηλυκό
Βουβάλι
Τόπος : Ηράκλειο-Αθήνα-Κέρκυρα
Αριθμός γατουνίων : μία! (προς το παρόν)
Motto : Πανω απ'όλα αξιοπρέπεια...
Ημερομηνία Εγγραφής : 14/11/2007
Mood : Πώς να πείσω την μητέρα μου να πάρουμε γάτα; M_playtrain

Δημοσίευση από lyan_14 Πεμ Οκτ 09, 2008 6:35 pm

christiana έγραψε:Είσαστε έτοιμοι για να το έχετε συνέχεια μέσα αφού στην περιοχή που μένετε υπάρχουν παλιάνθρωποι;

Σκέψου μήπως θα μπορούσες να κάνεις λίγη υπομονή μέχρι να μπορείς να το φροντίσεις όπως του αξίζει ....
flower flower gatoula

Εγώ είμαι ικανή να το έχω 24 ώρες το 24ωρο μέσα στο σπίτι, και πιστεύω οτι είναι καλύτερα έτσι, για να γίνει πιο επιλεκτικό με την τροφή του, έτσι δεν είναι; Ή μήπως αυτό είναι άσχετο; scratch

Luna έγραψε:
3. Γιατί να στεναχωριέται και ν'ανησυχει; Αν πραγματικά φροντίσεις το γατάκι εσύ όσον αφορα την άμμο την τροφή κ το νερό μετά το μόνο που μένει είναι απλά πράγματα για την καθημερινότητα. Ακόμα κι αν παρουσιαστεί κάτι έκτακτο, ένας καλός κτηνίατρος θα σας καθοδηγήσει.
Έχεις ψάξει τι χρειάζεται μια γατούλα για να την κρατάς υγιή και χαρούμενη;

Να στεναχωριέται εννοώ αν πάθει κάτι πολύ σοβαρό και αναστρέψιμο ή πεθάνει (μακριά από μας, φτου φτου!)
Έχω αρχίσει το ψάξιμο, πάλι καλά που βρήκα κι εσάς! grinning4 grinning4 grinning4
Πάλι όμως, μου φαίνεται πως πρώτα θα βρω σπίτι στην πόλη που θα σπουδάζω και μετά γατσούνι.......Σας ευχαριστώ πάντως!

Και..........
Καλώς σας βρήκα επίσης!
lyan_14
lyan_14
Prime Cat
Prime Cat

Θηλυκό
Σκύλος

Δημοσίευση από Chouzouris Πεμ Οκτ 09, 2008 6:46 pm

Καλώς μας ήρθες! welcome

___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___
Live long and pawspurr!...
Πώς να πείσω την μητέρα μου να πάρουμε γάτα; 02t480

I used to be schizophrenic, but WE are OK now.

Πώς να πείσω την μητέρα μου να πάρουμε γάτα; Gatota10

Chouzouris
Chouzouris
Owner of Administrator ^ο-ο^
Owner of Administrator ^ο-ο^

Θηλυκό
Ποντικός
Τόπος : Γάλημος
Αριθμός γατουνίων : 8 + τα αδεσποτάκια μου
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Γαταχείμωνο....
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Τον Μπάστακα, τον Ερμή & τον Σείριο
Motto : When I die I want someone fertilize my grave with catnip and every so often bring stray cat to my grave so that theyʼ ll be going all crazy and rubbing themselves all over my grave and everyone will think I was some kind of Cat God. Meow.
Ημερομηνία Εγγραφής : 07/11/2007
Mood : Πώς να πείσω την μητέρα μου να πάρουμε γάτα; Welcome

https://www.gatospito.com

Δημοσίευση από Pepita Πεμ Οκτ 09, 2008 6:50 pm

Σκεψου και κατι ακόμα οταν θα πηγαινετε διακοπες το γατουνι που θα μενει?Θα μπορειτε να το παρετε μαζι σας ή να βρείτε καποιον να το προσέχει?

Pepita
Γατανιχνευτής-Γατανιχνεύτρια
Γατανιχνευτής-Γατανιχνεύτρια

Θηλυκό
Τίγρης
Τόπος : Αθηνα
Αριθμός γατουνίων : 3 κοριτσάκια και 1 λιοντάρι!!!
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : τον Joey τον Σιβα τον Pablo και την Κουφίτσα
Motto : ''Πίσω από κάθε πόνο σου στέκει ένα λάθος σου''Αριστοτέλης
Ημερομηνία Εγγραφής : 17/08/2008
Mood : Πώς να πείσω την μητέρα μου να πάρουμε γάτα; M_fire

Δημοσίευση από Αστρογάτος Παρ Οκτ 10, 2008 10:14 pm

Καλωσόρισες welcome
Αστρογάτος
Αστρογάτος
Kitten
Kitten

Άντρας
Χοίρος
Τόπος : θεσσαλονικη
Αριθμός γατουνίων : 0[σε λίγο 1]
Motto : “Υπάρχουν δύο καταφύγια που μας γλιτώνουν από την μιζέρια της ζωής. Η μουσική και οι γάτες
Ημερομηνία Εγγραφής : 14/09/2008
Mood : Πώς να πείσω την μητέρα μου να πάρουμε γάτα; M_choco

Δημοσίευση από lyan_14 Σαβ Οκτ 11, 2008 5:43 pm

Ευχαριστώ για τα καλωσορίσματα!

Pepita έγραψε:Σκεψου και κατι ακόμα οταν θα πηγαινετε διακοπες το γατουνι που θα μενει?Θα μπορειτε να το παρετε μαζι σας ή να βρείτε καποιον να το προσέχει?

Όσο γι' αυτό, μπορώ να το αφήνω στη θεία μυο από κάτω (δεν έχει η ίδια, αλλά δεν νομίζω να έχει πρόβλημα να το ταΐζει για καμια βδομάδα μιας και αυτή μεγάλωσε με γάτες και τώρα φροντίζει δυο αδεσποτάκια που περιφέρονται στον κήπο). Δεν νομίζω όμως να με άφηνε η μητέρα μου να το πάρουμε μαζι...
lyan_14
lyan_14
Prime Cat
Prime Cat

Θηλυκό
Σκύλος

Επιστροφή στην κορυφή

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης