Δοσολογία ξηράς τροφής: Royal Canin (Outdoor 30)
5 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Δοσολογία ξηράς τροφής: Royal Canin (Outdoor 30)
Έχω πάρει για τον κανακάρη την ξηρά τροφή Outdoor 30 της Royal Canin:
Έχει λοιπόν την παρακάτω δοσολογία από πίσω (όπως και στο site):
Αυτό σημαίνει, ότι αν η γάτα είναι
πχ. 5kg, τότε η ημερίσια δόση (ανά 24h) είναι 95gr αν αυτή έχει "κανονικό" βάρος, και,
75gr αν η γάτα είναι υπέρβαρη (οπότε την έχεις σε "δίαιτα")?
Λίγο δεν είναι ρε παιδιά; Έχουμε καταναλώσει ήδη τη μισή σακούλα...αλλά μου φαίνεται περίεργο.
Το ζύγισα και ένα ποτηράκι πλαστικό του νερού (χωρίς να ξεχυλίζει) χωράει ~100gr.
Ο Αλήτης τρώει σχεδόν τρία τέτοια ποτηράκια τη μέρα!
Κι έχει φτάσει τα 5,3kg...
(πριν πάρουμε αυτή την τροφή ήταν βέβαια ήδη 5kg...μάλλον είναι φαγανός!? Αλλά ο γιατρός τον χαρακτηρίζει "μυώδη" όχι χοντρό και δεν μας έκανε ποτέ επισύμανση για το βάρος).
Μήπως έχω καταλάβει κάτι λάθος?!
Έχει λοιπόν την παρακάτω δοσολογία από πίσω (όπως και στο site):
Αυτό σημαίνει, ότι αν η γάτα είναι
πχ. 5kg, τότε η ημερίσια δόση (ανά 24h) είναι 95gr αν αυτή έχει "κανονικό" βάρος, και,
75gr αν η γάτα είναι υπέρβαρη (οπότε την έχεις σε "δίαιτα")?
Λίγο δεν είναι ρε παιδιά; Έχουμε καταναλώσει ήδη τη μισή σακούλα...αλλά μου φαίνεται περίεργο.
Το ζύγισα και ένα ποτηράκι πλαστικό του νερού (χωρίς να ξεχυλίζει) χωράει ~100gr.
Ο Αλήτης τρώει σχεδόν τρία τέτοια ποτηράκια τη μέρα!
Κι έχει φτάσει τα 5,3kg...
(πριν πάρουμε αυτή την τροφή ήταν βέβαια ήδη 5kg...μάλλον είναι φαγανός!? Αλλά ο γιατρός τον χαρακτηρίζει "μυώδη" όχι χοντρό και δεν μας έκανε ποτέ επισύμανση για το βάρος).
Μήπως έχω καταλάβει κάτι λάθος?!
M81- Catarazzi
-
Αριθμός γατουνίων : Την Σουλτανίτσα, τον Γαργαρούλη και την Essie!
Ημερομηνία Εγγραφής : 04/03/2009
Mood :
Απ: Δοσολογία ξηράς τροφής: Royal Canin (Outdoor 30)
3 τετοια ποτηρακια των 100??? Εμεις επειδη ειμαστε 5,900 μας ειπε ο γιατρος να τρωμε 70 γρμ για να χασουμε κανα δραμι, και δεν εχει χασει τιποτα. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι
Anatoli- Gata Antipathiticus
-
Τόπος : Γαληφάδα City
Αριθμός γατουνίων : 2 λουκουμάδες
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Στην Αλάσκα αδελφές μου, στην Αλάσκα!
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Τον Φιόγκο και τον Σάγκυ
Motto : If you are racist, sexist, homophobic or just basically an asshole, I donʼt care if you like me, or not. I fucking hate you. - Kurt Cobain
Ημερομηνία Εγγραφής : 21/08/2008
Mood :
Εντάξει, ίσως δεν είναι τρία τα ποτηράκια.Anatoli έγραψε:3 τετοια ποτηρακια των 100???
Ήμουν μάλλον κάπως υπερβολική. Απλά σκέφτηκα ότι τρώει περίπου 2-3 φορές τη μέρα...δεν χρησιμοποιούμε πάντα το ποτηράκι γιατί δεν μας αφήνει: χώνει το κεφάλι του...πρέπει να είναι 150gr.
Βασικά θέλω να δω αν κατάλαβα σωστά το πινακάκι...
Σημείωση: ο Αλήτης ζει αποκλειστικά έξω (τον τρώνε οι δρόμοι και ο ύπνος), είναι δηλαδή αδεσποτάκι με τα όλα του συν όμως το βιβλιάριο υγείας του και το Royal Canin του!
M81- Catarazzi
-
Mood :
Οι δοσολογίες σε τέτοιες τροφές αφορούν συνήθως 'μαλθακές' γάτες 'εσωτερικου χώρου' που το πολύ-πολύ να κυνηγάνε κάνα γατοπαιχνίδι και ν'ανεβαίνουν στο ονυχοδρόμιο.
Νομίζω ότι και με διπλασια σχεδόν τροφή είστε μια χαρά.
Επίσης το αν είναι μια γάτα 'παχια' δε νομίζω να είναι μόνο θέμα κιλών αλλά σε συνδυασμό πάντα με σωματότυπο. Υπάρχουν γάτες που είναι από μόνες τους πολύ 'μακριές' -να το πω έτσι-. Ε, λογικό είναι να μην χρειάζεται να έχουν το ίδιο βάρος με τις 'κοντουλες'.
Επίσης το αν είναι μια γάτα 'παχια' δε νομίζω να είναι μόνο θέμα κιλών αλλά σε συνδυασμό πάντα με σωματότυπο. Υπάρχουν γάτες που είναι από μόνες τους πολύ 'μακριές' -να το πω έτσι-. Ε, λογικό είναι να μην χρειάζεται να έχουν το ίδιο βάρος με τις 'κοντουλες'.
marmanga- Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος
-
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Αριθμός γατουνίων : Ένα ολόδικό μου!! (Και 'μισό' αλλού)
Ημερομηνία Εγγραφής : 09/12/2007
Mood :
Ο Αλήτης φαίνεται "μαλθακός" γάτος αλλά είναι "εξωτερικού χώρου" και δεν κυνηγάει τίποτα ούτε ανεβαίνει σε δέντρα!marmanga έγραψε:Οι δοσολογίες σε τέτοιες τροφές αφορούν συνήθως 'μαλθακές' γάτες 'εσωτερικου χώρου' που το πολύ-πολύ να κυνηγάνε κάνα γατοπαιχνίδι και ν'ανεβαίνουν στο ονυχοδρόμιο.
Τώρα τι κάνει τα βράδια που σουρτουκεύει και δεν το βλέπουμε...θα σας γελάσω!
Πάντως, όλο νυσταγμένος έρχεται με αράχνες στα μουστάκια του...
Άλλο που καμιά φορά έχει και γρατσουνιές, προφανώς από "εκεί που πάει και μπλέκει".
Βασικά, το πήρα το μήνυμα: θα προσέχω πόσο του βάζω για να μην ξεφύγουμε στα kg.
Μα κι αυτό το σκασμένο όλα συνδεδεμένα με το φαγητό τα έχει!
M81- Catarazzi
-
Mood :
Ίσα-ίσα!! Εγώ είπα ότι μου φαίνεται ότι δεν είναι υπερβολικό αυτό που λες ότι τρώει.
Κι όσο για τα αραχνιασμένα μουστάκια, μάλλον περιπέτειες μου μυρίζουν.
Ε, ναι, σ' εσένα έρχεται νυσταγμένος γιατί είστε το ξενοδοχείο του (φουλ πανσιόν, μάλιστα, όχι ημιδιατροφή και τέτοια ημίμετρα!)
Κι όσο για τα αραχνιασμένα μουστάκια, μάλλον περιπέτειες μου μυρίζουν.
Ε, ναι, σ' εσένα έρχεται νυσταγμένος γιατί είστε το ξενοδοχείο του (φουλ πανσιόν, μάλιστα, όχι ημιδιατροφή και τέτοια ημίμετρα!)
-
Mood :
Εφοσον κινειται και ολο σουρτουκευει νομιζω δεν ειναι κακο να τρωει λιγο παραπανω.Εξαλλου δειχνει κομψος και καθολου χοντρος.Ο δικος μου μπορει να μην τρωει πολυ αλλα ειναι ολο ξααααααπλα, οποτε εχει διαφορα!
Anatoli- Gata Antipathiticus
-
Τόπος : Γαληφάδα City
Αριθμός γατουνίων : 2 λουκουμάδες
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Στην Αλάσκα αδελφές μου, στην Αλάσκα!
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Τον Φιόγκο και τον Σάγκυ
Motto : If you are racist, sexist, homophobic or just basically an asshole, I donʼt care if you like me, or not. I fucking hate you. - Kurt Cobain
Ημερομηνία Εγγραφής : 21/08/2008
Mood :
Παιδιά, δεν ξέρω, αλλά εγώ πλέον δεν εμπιστεύομαι καθόλου τη δοσολογία που γράφουν πάνω αυτές οι συσκευασίες. Τάιζα τη Λουκρητία γι αρκετό καιρό τροφή δίαιτας της ίδιας εταιρείας, λιγότερο μάλιστα από το συνιστώμενο και αντί να αδυνατίζει πάχαινε! Και δεν είναι και αποκλειστικά εσωτερικού χώρου η Λουκρητία. Μέχρι που μου είπε η κοπέλα στο κτηνιατρείο ότι οι ποσότητες που γράφουν πάνω οι συσκευασίες είναι οι μέγιστες που μπορείς να δίνεις, ίσως και παραπάνω από το κανονικό και όταν άρχισα να της δίνω λιγότερο, άρχισε επιτέλους και να αδυνατίζει. Οπότε σύνεση θα συνιστούσα με τις ποσότητες. Οι περισσότερες γάτες δεν έχουν την αίσθηση του κορεσμού (όπως και τα περισσότερα σαρκοβόρα), τρώνε μέχρι να σκάσουν. Το ό,τι τρώει όλο όσο του βάζεις δεν είναι απαραίτητα κριτήριο ότι χρειάζεται και τόσο.
Η Μαρίνα βέβαια έχει δίκιο ότι το βάρος είναι σχετικό και με την κατασκευή του σώματος. Η Λουκρητία είναι τώρα 4,2 και ακόμη φαίνεται αρκετά παχουλή, γιατί είναι σχετικά μικροκαμωμένη γάτα. Αλλά και τα 5,3 σας δεν ακούγονται και λίγα, οπότε μέτρον άριστον και do not trust the labels! ;-)
Υ.Γ. και ζήτα από το πετ σοπ να σου δώσουν το ειδικό ποτηράκι, που μετράει τη δοσολογία για κάθε τύπο τροφής ξεχωριστά!
Η Μαρίνα βέβαια έχει δίκιο ότι το βάρος είναι σχετικό και με την κατασκευή του σώματος. Η Λουκρητία είναι τώρα 4,2 και ακόμη φαίνεται αρκετά παχουλή, γιατί είναι σχετικά μικροκαμωμένη γάτα. Αλλά και τα 5,3 σας δεν ακούγονται και λίγα, οπότε μέτρον άριστον και do not trust the labels! ;-)
Υ.Γ. και ζήτα από το πετ σοπ να σου δώσουν το ειδικό ποτηράκι, που μετράει τη δοσολογία για κάθε τύπο τροφής ξεχωριστά!
Έχει επεξεργασθεί από τον/την marigo173 στις Σαβ Μάης 30, 2009 12:13 am, 1 φορά
marigo173- Prime Cat
-
Τόπος : Λευκωσία
Αριθμός γατουνίων : Μία αλλά Λουκρητία
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Κατσούλι Κατσουλίνι
Motto : Those who play with cats, must expect to be scratched
Ημερομηνία Εγγραφής : 24/11/2007
Mood :
Συμφωνώ!marigo173 έγραψε:οπότε μέτρον άριστον και do not trust the labels! ;-)
ismini- Artistic Moderator/Καλλιτεχνό-γατα
-
Αριθμός γατουνίων : Δύο
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Πεπίτο!
Ημερομηνία Εγγραφής : 08/11/2007
Mood :
Αυτό, ξανάπες το!marmanga έγραψε:Κι όσο για τα αραχνιασμένα μουστάκια, μάλλον περιπέτειες μου μυρίζουν.
Ναι, η αλήθεια είναι ότι φαίνεται κομψός. Απλά, τον κοροϊδεύω ότι έχει κάνει "μάγουλα" στο πρόσωπο.Anatoli έγραψε:Εφοσον κινειται και ολο σουρτουκευει νομιζω δεν ειναι κακο να τρωει λιγο παραπανω.Εξαλλου δειχνει κομψος και καθολου χοντρος.
Η αλήθεια είναι πως δεν μ' αρέσουν πολύ τα χοντρά γατιά...οπότε, θα τον προσέχω μην ξεφύγει προς τα πάνω το βάρος.
Ναι, αυτό το ποτηράκι το θέλω και να θυμηθώ να το ζητήσω! Ο τύπος στο pet shop μου είπε πως "υπάρχει ένα τάδε ποτηράκι, αλλά εμείς δεν το έχουμε (τους τελειώσε?)"...τι μου το λες ρε φίλε, τσάμπα να μου ανάψεις τα αίματα?! Πες μου "δεν το έχω τώρα, αλλά θα σας κρατήσω ένα όταν θα έρθετε" (κι ας έχω πάει μόνο δυο φορές στο συγκεκριμένο)...άσχετο αυτό βέβαια τώρα.marigo173 έγραψε:Παιδιά, δεν ξέρω, αλλά εγώ πλέον δεν εμπιστεύομαι καθόλου τη δοσολογία που γράφουν πάνω αυτές οι συσκευασίες. Τάιζα τη Λουκρητία γι αρκετό καιρό τροφή δίαιτας της ίδιας εταιρείας, λιγότερο μάλιστα από το συνιστώμενο και αντί να αδυνατίζει πάχαινε! Και δεν είναι και αποκλειστικά εσωτερικού χώρου η Λουκρητία. Μέχρι που μου είπε η κοπέλα στο κτηνιατρείο ότι οι ποσότητες που γράφουν πάνω οι συσκευασίες είναι οι μέγιστες που μπορείς να δίνεις, ίσως και παραπάνω από το κανονικό και όταν άρχισα να της δίνω λιγότερο, άρχισε επιτέλους και να αδυνατίζει. Οπότε σύνεση θα συνιστούσα με τις ποσότητες. Οι περισσότερες γάτες δεν έχουν την αίσθηση του κορεσμού (όπως και τα περισσότερα σαρκοβόρα), τρώνε μέχρι να σκάσουν. Το ό,τι τρώει όλο όσο του βάζεις δεν είναι απαραίτητα κριτήριο ότι χρειάζεται και τόσο.
Εμένα μου φαίνεται μακρύς γάτος πάντως...θα ρωτήσω και τον doctor τώρα που θα πάμε για το εμβόλιο, να δούμε τι θα μας πει.
Συνέβει πριν από λίγο:
Μόλις γύρισα με είδε το πουλάκι μου *τσουπ!* κατευθείαν ήρθε (οκ, καλό αυτό, φανταστείτε να με έγραφε) και περίμενε μπροστά στην πόρτα που σημαίνει "άνοιξε μου να φάω". Σημείωση, ότι έφαγε τελευταία φορά το απόγευμα.
Πράγματι του βάζω μια μικρή ποσότητα (~40gr), πέφτει με τα μούτρα, και μετά, του ανοίγω την πόρτα για να φύγουμε. Ναι πως? Μπαστακώθηκε μέσα και μύριζε το εντελώς άδειο πιάτο και με κοιτούσε.
Πάμε λοιπόν στον 2ο γύρο με ίδια ποσότητα. Τα έφαγε σχεδόν όλα (άφησε λίγα) και μετά με το που άνοιξα βγήκε έξω (και ευτυχώς πήγε να πιει νερό, τον έχω λίγο άγχος μη δεν πίνει)...αμέσως-αμέσως 70gr σε ένα γεύμα!
M81- Catarazzi
-
Mood :
Ελπίζω να 'χει καλό μεταβολισμό....
-
Mood :
Παρόμοια θέματα
» Προβληματισμός περί ξηράς τροφής
» Βοήθεια για αλλαγή ξηράς τροφής
» Αλλαγή ξηράς τροφής... Purina ή Sanabelle;
» Royal Canin
» Royal Canin
» Βοήθεια για αλλαγή ξηράς τροφής
» Αλλαγή ξηράς τροφής... Purina ή Sanabelle;
» Royal Canin
» Royal Canin
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Πεμ Νοε 14, 2024 8:58 am από gatisios
» Ολική νάρκωση - ασφαλής;
Τετ Νοε 13, 2024 10:01 pm από gatisios
» Τριαδιτιδα διατροφη
Τρι Οκτ 15, 2024 6:58 pm από gatisios
» Χρόνια νεφρική ανεπάρκεια κι όλα τα καλά....
Παρ Οκτ 11, 2024 4:33 pm από marikaity
» Ερμηνεία εξετάσεων
Δευ Οκτ 07, 2024 4:58 pm από belezza
» Νόσος του Κατώτερου Ουροποιητικού της Γάτας (ΝοΚΟΓ)
Σαβ Σεπ 14, 2024 12:56 am από Sofiana
» Ο Τοσοδούλης ψάχνει σπίτι
Σαβ Αυγ 24, 2024 11:18 pm από annines
» Διάρροια σε γατάκι 2 μηνών περίπου
Σαβ Αυγ 10, 2024 5:59 pm από efikap
» Χαρίζεται μπόμπιρας.
Τρι Ιουλ 09, 2024 8:29 pm από gatisios
» Επείγουσα φιλοξενία/υιοθεσία!!!
Κυρ Ιουν 30, 2024 4:57 pm από Mary0
» Τα εμβόλια της γάτας
Δευ Ιουν 24, 2024 5:01 pm από belezza
» επιπλοκες απο στειρωση αδεσπωτης.
Τετ Ιουν 05, 2024 10:53 am από gatisios
» Οδοντιατρική της γάτας: πώς μπορεί να βοηθήσει η φροντίδα στ
Τετ Μάης 15, 2024 11:21 am από gatisios
» Αρθρίτιδα
Σαβ Απρ 27, 2024 11:02 pm από gatoulis2009
» Το ερωτηματολόγιο του υποψήφιου γατο-γονιού
Τρι Απρ 16, 2024 11:45 am από gatisios
» Μελανιά μετά από στείρωση
Τετ Απρ 03, 2024 12:36 am από Thor
» Στειρωση
Σαβ Μαρ 30, 2024 11:22 am από belezza
» Παρουσίαση
Δευ Μαρ 25, 2024 10:06 am από psipsa
» Είμαστε ευαίσθητες!
Κυρ Μαρ 24, 2024 10:57 am από psipsa
» Μύκητας!
Κυρ Μαρ 03, 2024 10:35 am από psipsa
» βοηθεια για γατουλα
Πεμ Φεβ 29, 2024 1:03 pm από annines
» ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΣΤΑ ΟΥΛΑ
Τρι Φεβ 27, 2024 2:28 pm από xrysa
» Μόλυνση στο ματάκι/χλαμύδια
Παρ Φεβ 16, 2024 9:52 am από psipsa
» Επιληψια γάτας
Πεμ Φεβ 01, 2024 1:11 am από tozouzou
» Αντιβίωση σε υγρή μορφή
Κυρ Ιαν 14, 2024 6:13 pm από TeoCats
» Αδεσποτακι με κρανιο-εγκεφαλικες κακωσεις
Κυρ Ιαν 14, 2024 12:12 pm από psipsa
» M A DOLI N A
Κυρ Ιαν 14, 2024 12:07 pm από psipsa
» Προπτωση ορθου...
Δευ Ιαν 08, 2024 10:52 pm από πατουσακια
» Καρκίνος στη μύτη
Δευ Ιαν 01, 2024 9:32 pm από gatisios
» ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΗ
Τετ Δεκ 27, 2023 9:17 pm από gatisios
» Γατάκι 1,5 μηνων με ελκος στο ματι
Παρ Δεκ 08, 2023 12:30 am από feggaraki12
» Γατούλα με παράλυση
Τρι Δεκ 05, 2023 1:20 am από Cat mum
» ναρκωση με αεριο
Τετ Νοε 29, 2023 10:07 am από LIZA_T
» Εγχειρηση στο ματι και αποριες
Κυρ Νοε 26, 2023 6:02 pm από Ζιζάνης
» θολο ματι σε γατακι
Κυρ Νοε 26, 2023 6:01 pm από Ζιζάνης
» οφθαλμιατρος για γατακι με ζημια στο ματι??
Κυρ Νοε 26, 2023 6:00 pm από Ζιζάνης
» Κόκκινα ούλα
Σαβ Οκτ 14, 2023 1:39 pm από maria. K
» Ωτοδηκτικη ψωρα σε γατακι!
Πεμ Σεπ 28, 2023 10:24 pm από Iliakos
» Λοιμ. Λευχαιμία (FeLV)
Τρι Σεπ 12, 2023 6:28 pm από Tsoufis1989
» Μαλακές κροκέτες για ηλικιωμένες γάτες;
Τρι Σεπ 12, 2023 12:16 am από gatisios