Γάλα εβαπορέ
+7
vanilia cat
leni
Πούπσυ
HillONE
nosyparker
dianna.claudia
Serenata
11 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Γάλα εβαπορέ
Κάπου διάβασα-δεν το βρίσκω τώρα που ξαναψάχνω- ότι δεν κάνει να πίνουν οι γάτες φρέσκο γάλα, γιατί μερικές έχουν δυσανεξία στη λακτόζη και τους προκαλεί διάρροια, αλλά μόνο υποκατάστατο μητρικού ή εβαπορέ. Ισχύει για το εβαπορέ? Ξέρει κανείς????
Serenata- Prime Cat
-
Τόπος : Χαλάνδρι
Αριθμός γατουνίων : Αμελί, Καραμέλα, Σερενάτα
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : γαταχείμωνο
Ημερομηνία Εγγραφής : 04/05/2010
Mood :
Απ: Γάλα εβαπορέ
Τα γατια μπορουν να πινουν γαλα μητρικο η το ειδικο απο τα μαγκαζια μεχρι 6-7 εβδομαδων, μετα δεν αντεχουν κανα ειδος γαλακτος επειδη αντιδραει το συστημα τους. Μπορει να τους αρεσει ,αλλα δεν κανει να πινουν,αλλωστε τα περισσοτερα θα το αφησουν περα εκτος και αν ειναι εντελως πεθαμενα της δειψας. Οπως εχουμε εμεις δυσανεξια στην λακτοζη, κατι τετοιο εχουν και τα γατια, ασχετα αν εχουμε μεγαλωσει με την ιδεα οτι λατρεουν το γαλα )
Σε ολα τα σουπερμαρκετ και πετshop υπαρχουν αυτα τα μικρα μπουκαλακια με ειδικο γαλα για μωρα, αν χρειαζεται, αυτο πρεπει να τους δωσεις.
Σε ολα τα σουπερμαρκετ και πετshop υπαρχουν αυτα τα μικρα μπουκαλακια με ειδικο γαλα για μωρα, αν χρειαζεται, αυτο πρεπει να τους δωσεις.
μμ...κι εγώ ακριβώς επειδή τους αρέσει τους βάζω που και που ειδικό γάλα απ το supermarket και αναρωτιόμουν αν μπορώ και εβαπορέ. Αλλά αφού δεν κάνει (είναι 5,5μηνών) θα τους το κόψω κι ας ξερογλύφονται όταν με βλέπουν εμένα να πίνω!!!
Serenata- Prime Cat
-
Τόπος : Χαλάνδρι
Αριθμός γατουνίων : Αμελί, Καραμέλα, Σερενάτα
Ημερομηνία Εγγραφής : 04/05/2010
Mood :
Εγώ δίνω γάλα παστεριωμένο στα δικά μου πού και πού, δεν φαίνεται να τα έχει πειράξει ως τώρα. Μιλάμε για μικρή ποσότητα βέβαια, ένα φλυτζάνι τσαγιού το μοιράζονται και τα τρία.
nosyparker- Εφτάψυχος-η M^o-o^derator
-
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Αριθμός γατουνίων : 2
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Λιακάδα
Ημερομηνία Εγγραφής : 29/01/2009
Mood :
μπορεις να τους δωσεις μια σταλιτσα κρεμα γαλακτος η σαντιγη αν εχεις , σαν treat, τρελλαινονται και θελουν τοσο λιγο που δεν τους κανει κακο βαλε λιγο στο δακτυλο σου να δεις ζουζουνισματα χεχ )))
Εγώ όταν είχα μωρά μετά απο κάποιο διάστημα (περίπου μετά τις 20 πρώτες μέρες της ζωής τους) τους έδινα αραιωμένο (και βρασμένο) εβαπορέ γιατί η σκόνη ήταν πια ασύμφορη.. Δεν έπαθαν τίποτα.. ήταν γενικά για μικρό διάστημα όμως γιατί μετά τους ξεκίνησα στερεά τροφή και νερό... Που και που μπορείς ομως να το κάνεις αυτό δεν θα πάθουν κάτι νομίζω...
HillONE- Junior Cat
-
Αριθμός γατουνίων : 1
Ημερομηνία Εγγραφής : 08/07/2009
η πουπσυ τρελλαίνεται για γιαούρτι κι έτσι της δίνω το άδειο κεσεδάκι να το γλύψει. δεν εχει παθει τιποτα.
Πούπσυ- Gatus Paranoicus
-
Τόπος : Γαλημάτα
Αριθμός γατουνίων : Η Πούπσυ και ο Τζέρυ στο σπίτι... και η αδεσποτούλα Λούσυ στην πυλωτή!
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Βροχερός αλλά χωρίς κρύο
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : τον ΑΙΜΙΛΙΟ!!!! και τον Κανελλάκο!
Ημερομηνία Εγγραφής : 08/01/2009
Mood :
Πούπσυ έγραψε:η πουπσυ τρελλαίνεται για γιαούρτι κι έτσι της δίνω το άδειο κεσεδάκι να το γλύψει. δεν εχει παθει τιποτα.
ουφ! ανακούφιση!!! γιατί και στην δικιά μου αρέσει πολύ το γιαούρτι και φυσικά και εγώ δεν μπορώ να της αρνηθώ εύκολα κάτι που θέλω... έτσι και αλλιώς βέβαια και εμένα δεν έπαθε τίποτα η λένη μου..
leni- Junior Cat
-
Ημερομηνία Εγγραφής : 27/08/2009
το ίδιο κι δικιά μου!φωνάζει και το ζητάει!Πούπσυ έγραψε:η πουπσυ τρελλαίνεται για γιαούρτι κι έτσι της δίνω το άδειο κεσεδάκι να το γλύψει. δεν εχει παθει τιποτα.
vanilia cat- Καλλιτεχνό-γατα
-
Τόπος : ΒΥΡΩΝΑΣ
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : ΤΗΝ ΑΡΓΥΡΩ ,το ΛΟΎΣΙΦΕΡ , το ΣΕΙΡΙΟ , την ΚΕΝΤΡΑ και τον ΛΙΝΟ
Motto : live your life on paws.....!
Ημερομηνία Εγγραφής : 28/11/2010
Mood :
εμενα ρε παιδια το πρωι μολις ακουμπω στο τραπεζι τη γατα και γυρνω ενα λεπτο την πλατη μου,
ερχεται η γατα και μετα δεν ξεκολλα με τιποτα....εφτηχως της εφυγε αυτο το βιολι..
ερχεται η γατα και μετα δεν ξεκολλα με τιποτα....εφτηχως της εφυγε αυτο το βιολι..
zaharitsa- Junior Cat
-
Τόπος : Γαθηνα
Αριθμός γατουνίων : τη Ζαχαριτσα
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : 4 γατεποχες
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : ανεξερετως ολες
Motto : BONJOVI 4 EVER!!!!
Ημερομηνία Εγγραφής : 24/03/2012
Mood :
παίδες το ότι τα γατιά σας πίνουν γάλα και δεν έπαθαν τίποτα δεν σημαίνει ότι ότι κανένα γατί δεν παθαίνει τίποτα... και τα δικά μου πίνουν γάλα και δεν τα ενοχλεί όλα είναι θέμα "κληρονομικότητας" ας το πω...
είναι μεγάλο ποσσοστό γατιών που έχουν δυσανεξία στην λάκτόζη και δεν κάνει να πίνουν γάλα!
αν το γατί σας είναι μεγαλύτερο των 6 μηνών μπορείτε αν θεέλτε να του δώσετε 3/4 γλυτζάνιου γάλα φρέσκο ή συμπικνομένο αραιωμένο με νερό και να τα παρακολουθήσετε για 1-2 μέρες, αν θα νιώσουν αδιαθεσία αν θαναι πεσμάνα αν θα κάνουν διάροιες εμετό κλπ... αν δεν κάνουν τίποτα προφανώς δεν ανοίκουν σε αυτά με την δυσανεξία! η ποσότητα που αναφέρω είναι ταυτόχρονα μικρή ποσότητα για να μην πάθουν κάτι το πολύ σοβαρό, αλλά ταυτόχρονα μια ικανοποιητική δόση για να πίνει γάλα την ημέρα ένα γατί αλλά και για να δείξει πιθανές ενοχλήσεις αλλεργείες δυσανεξίας κλπ...
είναι μεγάλο ποσσοστό γατιών που έχουν δυσανεξία στην λάκτόζη και δεν κάνει να πίνουν γάλα!
αν το γατί σας είναι μεγαλύτερο των 6 μηνών μπορείτε αν θεέλτε να του δώσετε 3/4 γλυτζάνιου γάλα φρέσκο ή συμπικνομένο αραιωμένο με νερό και να τα παρακολουθήσετε για 1-2 μέρες, αν θα νιώσουν αδιαθεσία αν θαναι πεσμάνα αν θα κάνουν διάροιες εμετό κλπ... αν δεν κάνουν τίποτα προφανώς δεν ανοίκουν σε αυτά με την δυσανεξία! η ποσότητα που αναφέρω είναι ταυτόχρονα μικρή ποσότητα για να μην πάθουν κάτι το πολύ σοβαρό, αλλά ταυτόχρονα μια ικανοποιητική δόση για να πίνει γάλα την ημέρα ένα γατί αλλά και για να δείξει πιθανές ενοχλήσεις αλλεργείες δυσανεξίας κλπ...
BokSurat- Γατού Fan Park
-
Τόπος : Άγιος Νικόλαος Αναβύσσου
Αριθμός γατουνίων : 1γάταρο, 1 γάτα, 1 σκύλα, + το Στριγγλοαγγελουδάκι μου στον ουρανό
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : ουτε πολύ κρυο ούτε πολύ ζέστη... φθηνόπωρο θα έλεγα που βρέχει!!!
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Κίρκη
Motto : ωρα μηδεν στα Ζωνιανα, ωρα μηδεν στη Κρητη που ξεπατωσαν τα ΕΚΑΜ ολο το Ψηλορειτη
Ημερομηνία Εγγραφής : 27/04/2008
Mood :
Ναι νομίζω πως έχετε δίκιο....το ίδιο συμβαίνει και για τα σκυλιά. Και μένα πάντως η Τζίντζερ που της έχω δώσει γιαούρτι δεν έχει πάθει κάτι...γάλα δεν της έχω δώσει... τους κάνει καλό να πίνουν γάλα;
kat-cats- Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος
-
Τόπος : Αγ. Παρασκευή, Αθήνα
Αριθμός γατουνίων : 2 & 1 αγγελάκι
Ημερομηνία Εγγραφής : 27/03/2011
Θα συμφωνησω με την BokSurat...
Δεν εχουν ολα τα γατια δυσανεξια, αλλα ειναι αρκετα αυτα που εχουν. Δοκιμαστε και δειτε αν θα τα πειραξει. Τον δικο μου δεν τον πειραζει. Παντως δεν θεωρω το γαλα απαγορευτικη τροφη (οχι φυσικα ως κυρια τροφη γιατι δεν εχει ταυρινη), σε μια γατα που δεν εχει δυσανεξια. Το γιαουρτι νομιζω το δεχονται οι περισσοτερες γατες χωρις προβλημα.
Δεν εχουν ολα τα γατια δυσανεξια, αλλα ειναι αρκετα αυτα που εχουν. Δοκιμαστε και δειτε αν θα τα πειραξει. Τον δικο μου δεν τον πειραζει. Παντως δεν θεωρω το γαλα απαγορευτικη τροφη (οχι φυσικα ως κυρια τροφη γιατι δεν εχει ταυρινη), σε μια γατα που δεν εχει δυσανεξια. Το γιαουρτι νομιζω το δεχονται οι περισσοτερες γατες χωρις προβλημα.
koneko- Γατο-gourmeδιά
-
Τόπος : Β. Αμερικη
Αριθμός γατουνίων : 2
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Όλες!!!
Ημερομηνία Εγγραφής : 26/03/2012
Mood :
Παρόμοια θέματα
» Με το γάλα τι γίνεται?
» Πρώτη φορά γάλα σε μπολάκι
» Γαλα σε σκονη και frontline
» Ποιο ειναι το καλυτερο γαλα για νεογέννητα που βρηκαμε πεταμενα?
» Γαλα καρυδας κ ρυζιου
» Πρώτη φορά γάλα σε μπολάκι
» Γαλα σε σκονη και frontline
» Ποιο ειναι το καλυτερο γαλα για νεογέννητα που βρηκαμε πεταμενα?
» Γαλα καρυδας κ ρυζιου
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Πεμ Νοε 14, 2024 8:58 am από gatisios
» Ολική νάρκωση - ασφαλής;
Τετ Νοε 13, 2024 10:01 pm από gatisios
» Τριαδιτιδα διατροφη
Τρι Οκτ 15, 2024 6:58 pm από gatisios
» Χρόνια νεφρική ανεπάρκεια κι όλα τα καλά....
Παρ Οκτ 11, 2024 4:33 pm από marikaity
» Ερμηνεία εξετάσεων
Δευ Οκτ 07, 2024 4:58 pm από belezza
» Νόσος του Κατώτερου Ουροποιητικού της Γάτας (ΝοΚΟΓ)
Σαβ Σεπ 14, 2024 12:56 am από Sofiana
» Ο Τοσοδούλης ψάχνει σπίτι
Σαβ Αυγ 24, 2024 11:18 pm από annines
» Διάρροια σε γατάκι 2 μηνών περίπου
Σαβ Αυγ 10, 2024 5:59 pm από efikap
» Χαρίζεται μπόμπιρας.
Τρι Ιουλ 09, 2024 8:29 pm από gatisios
» Επείγουσα φιλοξενία/υιοθεσία!!!
Κυρ Ιουν 30, 2024 4:57 pm από Mary0
» Τα εμβόλια της γάτας
Δευ Ιουν 24, 2024 5:01 pm από belezza
» επιπλοκες απο στειρωση αδεσπωτης.
Τετ Ιουν 05, 2024 10:53 am από gatisios
» Οδοντιατρική της γάτας: πώς μπορεί να βοηθήσει η φροντίδα στ
Τετ Μάης 15, 2024 11:21 am από gatisios
» Αρθρίτιδα
Σαβ Απρ 27, 2024 11:02 pm από gatoulis2009
» Το ερωτηματολόγιο του υποψήφιου γατο-γονιού
Τρι Απρ 16, 2024 11:45 am από gatisios
» Μελανιά μετά από στείρωση
Τετ Απρ 03, 2024 12:36 am από Thor
» Στειρωση
Σαβ Μαρ 30, 2024 11:22 am από belezza
» Παρουσίαση
Δευ Μαρ 25, 2024 10:06 am από psipsa
» Είμαστε ευαίσθητες!
Κυρ Μαρ 24, 2024 10:57 am από psipsa
» Μύκητας!
Κυρ Μαρ 03, 2024 10:35 am από psipsa
» βοηθεια για γατουλα
Πεμ Φεβ 29, 2024 1:03 pm από annines
» ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΣΤΑ ΟΥΛΑ
Τρι Φεβ 27, 2024 2:28 pm από xrysa
» Μόλυνση στο ματάκι/χλαμύδια
Παρ Φεβ 16, 2024 9:52 am από psipsa
» Επιληψια γάτας
Πεμ Φεβ 01, 2024 1:11 am από tozouzou
» Αντιβίωση σε υγρή μορφή
Κυρ Ιαν 14, 2024 6:13 pm από TeoCats
» Αδεσποτακι με κρανιο-εγκεφαλικες κακωσεις
Κυρ Ιαν 14, 2024 12:12 pm από psipsa
» M A DOLI N A
Κυρ Ιαν 14, 2024 12:07 pm από psipsa
» Προπτωση ορθου...
Δευ Ιαν 08, 2024 10:52 pm από πατουσακια
» Καρκίνος στη μύτη
Δευ Ιαν 01, 2024 9:32 pm από gatisios
» ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΗ
Τετ Δεκ 27, 2023 9:17 pm από gatisios
» Γατάκι 1,5 μηνων με ελκος στο ματι
Παρ Δεκ 08, 2023 12:30 am από feggaraki12
» Γατούλα με παράλυση
Τρι Δεκ 05, 2023 1:20 am από Cat mum
» ναρκωση με αεριο
Τετ Νοε 29, 2023 10:07 am από LIZA_T
» Εγχειρηση στο ματι και αποριες
Κυρ Νοε 26, 2023 6:02 pm από Ζιζάνης
» θολο ματι σε γατακι
Κυρ Νοε 26, 2023 6:01 pm από Ζιζάνης
» οφθαλμιατρος για γατακι με ζημια στο ματι??
Κυρ Νοε 26, 2023 6:00 pm από Ζιζάνης
» Κόκκινα ούλα
Σαβ Οκτ 14, 2023 1:39 pm από maria. K
» Ωτοδηκτικη ψωρα σε γατακι!
Πεμ Σεπ 28, 2023 10:24 pm από Iliakos
» Λοιμ. Λευχαιμία (FeLV)
Τρι Σεπ 12, 2023 6:28 pm από Tsoufis1989
» Μαλακές κροκέτες για ηλικιωμένες γάτες;
Τρι Σεπ 12, 2023 12:16 am από gatisios