Μικρά ακάρεα σε ολο το τριχωμα του
+9
Δ²
AmaranthN
Maskotaki
niki
koneko
mpoulaalekoula
polina4smile
loulou
jovanita
13 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Μικρά ακάρεα σε ολο το τριχωμα του
καλησπέρα και χρονια πολλα σε ολους!!!
σημερα γυρισα απο τις διακοπες και ειδα ενα απο τα αδεσποτα που ταιζω στη γειτονια οτι εχει πανω του χιλιαδες ακαρεα.
ειναι καταμαυρος αρσενικος γατος και οπως τον χαιδευα ειδα κατι ασπρα-κιτρινα πανω στο τριχωμα του και οταν τα παρατηρησα ειδα οτι ειναι σχεδον καλυμενο ΟΛΟ το τριχωμα του απο αυτα, ειναι πιο μικρα απο ψυλλους και ειναι σας κιτρινα διαφανη. εχει κανεις ιδεα τι μπορει να ειναι?
και εχει αραιωσει και το τριχωμα του
σημερα γυρισα απο τις διακοπες και ειδα ενα απο τα αδεσποτα που ταιζω στη γειτονια οτι εχει πανω του χιλιαδες ακαρεα.
ειναι καταμαυρος αρσενικος γατος και οπως τον χαιδευα ειδα κατι ασπρα-κιτρινα πανω στο τριχωμα του και οταν τα παρατηρησα ειδα οτι ειναι σχεδον καλυμενο ΟΛΟ το τριχωμα του απο αυτα, ειναι πιο μικρα απο ψυλλους και ειναι σας κιτρινα διαφανη. εχει κανεις ιδεα τι μπορει να ειναι?
και εχει αραιωσει και το τριχωμα του
Απ: Μικρά ακάρεα σε ολο το τριχωμα του
Δεν έχει τύχει να το ακούσω καν. Τρομακτικό ακούγεται. Αν ρωτούσες τον κτηνίατρο?
Κρίμα το ζωάκι θα υποφέρει, εδώ εγώ και μ'ε΄πιασε φαγούρα
Κρίμα το ζωάκι θα υποφέρει, εδώ εγώ και μ'ε΄πιασε φαγούρα
loulou- Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος
-
Αριθμός γατουνίων : 2++
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : καλοκαιράκι-μπανάκι-
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Δεν ξέρω ποιά να διαλέξω... όλες ίσως;
Motto : Το μέλλον ανήκει σε κείνους που ξέρουν να περιμένουν...
Ημερομηνία Εγγραφής : 25/04/2008
Mood :
Μήπως να έχει μυκητες , με αποτέλεσμα να χάνει τριχωμα και μήπως εάν είναι τόσο προχωρημένο να του κάνει καμία ξηροδερμθα; Δεν ξέρω βέβαια με σιγουριά αλλά λέω μήπως....
polina4smile- Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος
-
Τόπος : Ροδος
Αριθμός γατουνίων : Ο Αρθουρος μου, η Ζιζελ και ενα σκυλάκι η Μαγιά!
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Ανοιξη!
Ημερομηνία Εγγραφής : 03/01/2012
Mood :
μολις βρηκα τον κτηνιατρο και μου ειπε οτι ειναι μωρα τσιμπουρια..... τον ψεκασα καλα καλα και θα τον ξαναψεκασω και το πρωι
O Χριστός κι η Παναγία, πόσες τσιμπουρομαμάδες γέννησαν ταυτόχρονα?
Χτενισέ τον κιόλας αν μπορείς να του τα βγάλεις όσο πιο γρήγορα γίνεται! Αχ το πουλάκι μου, θα τον ξεζούμιζαν τα σιχαμένα...
Χτενισέ τον κιόλας αν μπορείς να του τα βγάλεις όσο πιο γρήγορα γίνεται! Αχ το πουλάκι μου, θα τον ξεζούμιζαν τα σιχαμένα...
loulou- Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος
-
Αριθμός γατουνίων : 2++
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : καλοκαιράκι-μπανάκι-
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Δεν ξέρω ποιά να διαλέξω... όλες ίσως;
Motto : Το μέλλον ανήκει σε κείνους που ξέρουν να περιμένουν...
Ημερομηνία Εγγραφής : 25/04/2008
Mood :
Πω πω αν είναι δυνατόν!!!!!!
polina4smile- Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος
-
Τόπος : Ροδος
Αριθμός γατουνίων : Ο Αρθουρος μου, η Ζιζελ και ενα σκυλάκι η Μαγιά!
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Ανοιξη!
Ημερομηνία Εγγραφής : 03/01/2012
Mood :
Γαμώτο!
Δυστυχώς σε κάποιες περιοχές γίνεται χαμος από τσιμπούρια!
Εάν μπορείς, βάλτου και μια αμπούλα κάποια στιγμή ή ένα αντιπαρασιτικό λουράκι!
Δυστυχώς σε κάποιες περιοχές γίνεται χαμος από τσιμπούρια!
Εάν μπορείς, βάλτου και μια αμπούλα κάποια στιγμή ή ένα αντιπαρασιτικό λουράκι!
mpoulaalekoula- Καλλιτεχνό-γατα
-
Τόπος : Αθήνα
Αριθμός γατουνίων : 3
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Άνοιξη
Motto : Fly free...
Ημερομηνία Εγγραφής : 16/03/2012
Mood :
πω πω τι επαθε το καημενο!
koneko- Γατο-gourmeδιά
-
Τόπος : Β. Αμερικη
Αριθμός γατουνίων : 2
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Όλες!!!
Ημερομηνία Εγγραφής : 26/03/2012
Mood :
Η Μυρτώ εδώ και λίγο καιρό παρουσιάζει το εξής δερματικό πρόβλημα στην "φαλακρή" περιοχή ανάμεσα στα μάτια και στα αυτιά και από τις δυο πλευρές, στο κανονικό όμως τρίχωμα της δεν παρατήρησα τίποτα.
Από την μια πλευρά
και από την άλλη
Στο παρελθόν είχε παρουσιάσει κάτι αντίστοιχο (Ιούλιος του 2011) και ο κτηνίατρος τότε είχε πει ότι είναι ακάρεα που παρουσιάζονται σε ζώα. Αν θυμάμαι καλά τότε της είχα κάνει μια ένεση και μου είχε δώσει την κρέμα Fusidin (αντιβιωτική κρέμα). Και πραγματικά σε λίγες μέρες όλα εξαφανίστηκαν. Της έβαλα και τώρα την κρεμούλα, αν και στην αρχή έδειξαν να υποχωρούν έχει δυο μέρες τώρα που ξαναφούντωσαν πολύ έντονα. Το περίεργο είναι ότι δεν την βλέπω καθόλου να ξύνεται , παίζει να την είδα 1 το πολύ 2 φορές. Ο κτηνίατρος τότε μου είχε πει ότι είναι μικρές πληγούλες από το ξύσιμο για αυτό και μου έδωσε την κρέμα. Αύριο θα την πάω στον κτηνίατρο μας να δούμε τι θα μας πει αυτλην την φορά.
Έχει τύχει σε κανέναν αυτή η εικόνα; η υποτυπώδη φαλάκρα που έχουν ανάμεσα στα μάτια και τα αυτιά να είναι ερεθισμένη (μια γενική ερυθρότητα) και να έχει διάσπαρτα κόκκινα στίγματα;
Από την μια πλευρά
και από την άλλη
Στο παρελθόν είχε παρουσιάσει κάτι αντίστοιχο (Ιούλιος του 2011) και ο κτηνίατρος τότε είχε πει ότι είναι ακάρεα που παρουσιάζονται σε ζώα. Αν θυμάμαι καλά τότε της είχα κάνει μια ένεση και μου είχε δώσει την κρέμα Fusidin (αντιβιωτική κρέμα). Και πραγματικά σε λίγες μέρες όλα εξαφανίστηκαν. Της έβαλα και τώρα την κρεμούλα, αν και στην αρχή έδειξαν να υποχωρούν έχει δυο μέρες τώρα που ξαναφούντωσαν πολύ έντονα. Το περίεργο είναι ότι δεν την βλέπω καθόλου να ξύνεται , παίζει να την είδα 1 το πολύ 2 φορές. Ο κτηνίατρος τότε μου είχε πει ότι είναι μικρές πληγούλες από το ξύσιμο για αυτό και μου έδωσε την κρέμα. Αύριο θα την πάω στον κτηνίατρο μας να δούμε τι θα μας πει αυτλην την φορά.
Έχει τύχει σε κανέναν αυτή η εικόνα; η υποτυπώδη φαλάκρα που έχουν ανάμεσα στα μάτια και τα αυτιά να είναι ερεθισμένη (μια γενική ερυθρότητα) και να έχει διάσπαρτα κόκκινα στίγματα;
niki- Mature Cat
-
Τόπος : Θεσσαλονικη
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : γατοδιακοπές όλες τις εποχές του χρόνου
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : τον Βρούκο οπωσδήποτε!
Motto : Ο θεός έπλασε την γάτα για να δώσει στον άνθρωπο την απόλαυση ότι χαιδεύει την τίγρη!
Ημερομηνία Εγγραφής : 19/01/2008
Mood :
Ωχχχχ περαστικα στο μικρουλινι σου
Maskotaki- Εφτάψυχος-η M^o-o^derator
-
Τόπος : Gatomorfosi
Αριθμός γατουνίων : 2 :) Την Σουρλη και τη νεοφερμενη Rain :)
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Χιονια, βροχουλες και ψυχρουλα :)
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Oλα τα αδεσποτακια του κοσμου :-)
Motto : Cats ALWAYS Rulez !!!!!
Ημερομηνία Εγγραφής : 09/05/2011
Mood :
Maskotaki έγραψε:Ωχχχχ περαστικα στο μικρουλινι σου
Ευχαριστώ πολύ.
niki- Mature Cat
-
Motto : Ο θεός έπλασε την γάτα για να δώσει στον άνθρωπο την απόλαυση ότι χαιδεύει την τίγρη!
Mood :
niki δεν στο λέω με σιγουριά αλλά κάτι παρόμοιο είχα δει στον Βότκα όταν ήταν 2-3 μηνών και μας είπε η Μαρία και ο κτηνίατρος ότι είναι ψώρα. Τώρα, σίγουρα επιβάλλεται μια επίσκεψη στο γιατρό. Όπως και να χει, περαστικά στην κοπελίτσα σου!
AmaranthN- Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος
-
Τόπος : Ηράκλειο
Αριθμός γατουνίων : 2 + 1 σκυλάκι!
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Άνοιξη & Φθινόπωρο!
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Ninja, Naruto, Gabriel!!!
Motto : Ο χρόνος αποφασίζει ποιον συναντάς. Η καρδιά αποφασίζει ποιον θες. Η συμπεριφορά αποφασίζει ποιος θα μείνει!
Ημερομηνία Εγγραφής : 08/06/2012
Mood :
AmaranthN έγραψε:niki δεν στο λέω με σιγουριά αλλά κάτι παρόμοιο είχα δει στον Βότκα όταν ήταν 2-3 μηνών και μας είπε η Μαρία και ο κτηνίατρος ότι είναι ψώρα. Τώρα, σίγουρα επιβάλλεται μια επίσκεψη στο γιατρό. Όπως και να χει, περαστικά στην κοπελίτσα σου!
Ευχαριστώ για τις ευχές. Για το ίδιο πράγμα μιλάμε μια που η ψώρα οφείλεται σε ακάρεα.
Η κτηνίατρος σας τι θεραπεία σύστησε στον Βότκα;
Αύριο θα πάμε στον κτηνίατρο.
niki- Mature Cat
-
Mood :
Του δώσαμε 3 δώσεις Stronghold μαζί με το Milbemax. Βέβαια αυτά ήταν περίπου τα καθιερωμένα που δίνεις μιας και ήταν καλοκαίρι και ήταν μόλις 2-3 μηνών και εκείνη την περίοδο ξεκίνησε και τα εμβόλια.niki έγραψε:AmaranthN έγραψε:niki δεν στο λέω με σιγουριά αλλά κάτι παρόμοιο είχα δει στον Βότκα όταν ήταν 2-3 μηνών και μας είπε η Μαρία και ο κτηνίατρος ότι είναι ψώρα. Τώρα, σίγουρα επιβάλλεται μια επίσκεψη στο γιατρό. Όπως και να χει, περαστικά στην κοπελίτσα σου!
Ευχαριστώ για τις ευχές. Για το ίδιο πράγμα μιλάμε μια που η ψώρα οφείλεται σε ακάρεα.
Η κτηνίατρος σας τι θεραπεία σύστησε στον Βότκα;
Αύριο θα πάμε στον κτηνίατρο.
Να με συγχωρέσεις για τις ελλειπείς πληροφορίες, ακόμα μαθαίνω κι εγώ...
AmaranthN- Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος
-
Τόπος : Ηράκλειο
Αριθμός γατουνίων : 2 + 1 σκυλάκι!
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Άνοιξη & Φθινόπωρο!
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Ninja, Naruto, Gabriel!!!
Motto : Ο χρόνος αποφασίζει ποιον συναντάς. Η καρδιά αποφασίζει ποιον θες. Η συμπεριφορά αποφασίζει ποιος θα μείνει!
Ημερομηνία Εγγραφής : 08/06/2012
Mood :
Εμείς με τη Δημη ταλαιπωρηθήκαμε γύρω στο 6μηνο με ωτοδηκτική ψώρα. Βέβαια σε εκείνη τα ακάρεα ήταν μέσα στα αυτάκια και πάνω στο τρίχωμα στα μαγουλάκια (τόσο που αναγκαζόμουν να της κουρεύω εκείνη την περιοχή). Και τέτοια στίγματα κόκκινα δεν είχε. Αν είναι πάντως ψώρα, θέλει οριστική θεραπεία αλλιώς αναζωπυρώνεται. Έστω και ένα αυγό να μείνει μέσα, μπορεί μετά να φουντώσει πάλι. Εμείς είχαμε δοκιμάσει σχεδόν όλες τις θεραπείες που συστήνονται από την κτηνιατρική κοινότητα και είχαμε αλλάξει και 6 γιατρούς... Νομίζω εξαρτάται και από τον οργανισμό του ζώου. Περαστικά εύχομαι στη Μυρτώ και γρήγορα!!!
Α! Να προσέχεις διότι είναι άκρως μεταδοτική η ψώρα μεταξύ των κατοικιδίων...
Α! Να προσέχεις διότι είναι άκρως μεταδοτική η ψώρα μεταξύ των κατοικιδίων...
Δ²- Εφτάψυχος-η M^o-o^derator
-
Ημερομηνία Εγγραφής : 02/04/2012
Mood :
η ωτοδηκτικη ψωρα,θελει stronghold αμπουλα καθε 20 μερες !!!
Περναει τελειως,μετα την 3 εφαρμογη!!!
(καρατσεκαρισμενο)
(καρατσεκαρισμενο)
SophiCat- Prime Cat
-
Αριθμός γατουνίων : 04
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : PHILIA,LIU,
Ημερομηνία Εγγραφής : 23/11/2012
Mood :
Ναι...
Πέρα από τις Stronghold (ανα 15ήμερο και για 3 φορές και έπειτα ανά μήνα..) που ουσιαστικά εξαφανίζουν τα σημάδια, ο κτηνίατρος μας πάντα συστήνει και καθαρισμό των αυτιών με παραφυνέλαιο Nujol που ουσιαστικά απομακρύνει τα νεκρά σώματα από τα αυτάκια και "πνίγει" ότι έχει απομείνει, αν έχει απομείνει..
Βεβαια, το να καθαρίζεις τα αυτιά μιας γάτας με βαμβακι τόσο καλά ώστε να απομακρύνεις ότι έχει μέσα, θέλει κουράγιο, γερά νεύρα, υπομονή και απαράμιλλο θάρρος.....
Μάλλον έχει να κάνει και με το επίπεδο της μόλυνσης και είναι και αυτό που λέει η Δήμητρα!
Αναζωπυρώνεται εύκολα, ακόμη και αν μείνει ένα αυγό....
Επίσης, μεταδίδεται ταχύτατα! Και πανεύκολα!
Πέρα από τις Stronghold (ανα 15ήμερο και για 3 φορές και έπειτα ανά μήνα..) που ουσιαστικά εξαφανίζουν τα σημάδια, ο κτηνίατρος μας πάντα συστήνει και καθαρισμό των αυτιών με παραφυνέλαιο Nujol που ουσιαστικά απομακρύνει τα νεκρά σώματα από τα αυτάκια και "πνίγει" ότι έχει απομείνει, αν έχει απομείνει..
Βεβαια, το να καθαρίζεις τα αυτιά μιας γάτας με βαμβακι τόσο καλά ώστε να απομακρύνεις ότι έχει μέσα, θέλει κουράγιο, γερά νεύρα, υπομονή και απαράμιλλο θάρρος.....
Και εμείς έχουμε καλά αποτελέσματα με αυτή τη μέθοδο αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν πιάνει σε όλες τις γάτες...SophiCat έγραψε:η ωτοδηκτικη ψωρα,θελει stronghold αμπουλα καθε 20 μερες !!!
(καρατσεκαρισμενο)
Μάλλον έχει να κάνει και με το επίπεδο της μόλυνσης και είναι και αυτό που λέει η Δήμητρα!
Αναζωπυρώνεται εύκολα, ακόμη και αν μείνει ένα αυγό....
Επίσης, μεταδίδεται ταχύτατα! Και πανεύκολα!
Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες. Θα δω τι θα πει αύριο ο κτηνίατρος. Πριν έναν χρόνο που παρουσίασε κάτι αντίστοιχο, ο κτηνίατρος που μου είπε ότι είναι ακάρεα, της είχε κάνει μια ένεση (δεν τον ρώτησα τότε αν ήταν ιβερμεκτίνη) και είχε περάσει. Δεν ξαναείδα αυτά τα σημάδια παρά τώρα 16 μήνες μετά.
Δεν θυμάμαι αν μου είχε πει να της βάλω και stronghold αμπούλα. Εγώ στα δικά μου βάζω την fontline combo.
Πάντως μου κάνει εντύπωση ότι ούτε τότε ούτε τώρα δεν κόλλησε ο Άρης. Ίσως όλες οι μορφές της ψώρας να μην είναι το ίδιο μεταδοτικές. Πάντως τα αυτάκια της εγώ τα βλέπω πολύ καθαρά, το μόνο σύμπτωμα που βλέπω είναι αυτό που φαίνεται στην φωτογραφία. Και δεν δείχνει να έχει καθόλου κνησμό, δεν την έχω δει να ξύνεται καθόλου σήμερα.
Θα δούμε τι θα πει ο κτηνίατρος σήμερα που θα την πάω.
Σας ευχαριστώ και πάλι για την ανταπόκριση.
Υ.Γ Κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τις μορφές ψώρας βρήκα εδώ
http://www.attikovet.gr/portal/index.php?option=com_content&view=article&id=45:-a-&catid=11:2009-02-14-18-20-27&Itemid=47
Δεν θυμάμαι αν μου είχε πει να της βάλω και stronghold αμπούλα. Εγώ στα δικά μου βάζω την fontline combo.
Πάντως μου κάνει εντύπωση ότι ούτε τότε ούτε τώρα δεν κόλλησε ο Άρης. Ίσως όλες οι μορφές της ψώρας να μην είναι το ίδιο μεταδοτικές. Πάντως τα αυτάκια της εγώ τα βλέπω πολύ καθαρά, το μόνο σύμπτωμα που βλέπω είναι αυτό που φαίνεται στην φωτογραφία. Και δεν δείχνει να έχει καθόλου κνησμό, δεν την έχω δει να ξύνεται καθόλου σήμερα.
Θα δούμε τι θα πει ο κτηνίατρος σήμερα που θα την πάω.
Σας ευχαριστώ και πάλι για την ανταπόκριση.
Υ.Γ Κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τις μορφές ψώρας βρήκα εδώ
http://www.attikovet.gr/portal/index.php?option=com_content&view=article&id=45:-a-&catid=11:2009-02-14-18-20-27&Itemid=47
niki- Mature Cat
-
Mood :
περαστικα της!!
psipsa- Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος
-
Τόπος : δροσια
Αριθμός γατουνίων : 14
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : καλοκαιιρακι!!!
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : θα τα ηθελα ολα!!! και επειδη το συμπαν ακουει, ερχονται ολοενα και περισσοτερα..
Motto : keep purring...
Ημερομηνία Εγγραφής : 01/06/2012
Mood :
περαστικα!!!
koneko- Γατο-gourmeδιά
-
Mood :
Τελικά τι σας είπε ο γιατρός;
-
Mood :
Δ² έγραψε:Τελικά τι σας είπε ο γιατρός;
Λοιπόν έχει λίγη ώρα που γυρίσαμε από την κτηνίατρο.
Τελικά καταλήξαμε ότι η Μυρτώ έχει σταφυλοκοκκική δερματίτιδα. Αρχικά την έψαξε για ωτοδεκτική ψώρα αλλά ο ακουστικός της πόρος ήταν πεντακάθαρος μέχρι πολύ μεγάλο βάθος.
Οπότε δύο ενδεχόμενα υπήρχαν ή σταφυλοκοκκική δερματίτιδα (που έχει αυτήν την κλινική εικόνα, δεν έχει καθόλου κνησμό και δεν είναι μεταδοτική) ή δερμοδεκτική ψώρα δηλαδή ακάρεα δέρματος.Της πήρε ένα εντύπωμα από την πάσχουσα περιοχή και αφού έκανε τις χρώσεις του το είδε στο μικροσκόπιο. Και μου είπε ότι υπήρχαν τεράστιες αποικίες σταφυλόκοκκου.
Και αυτό εξηγεί γιατί αρχικά ανταποκρίθηκε στην αντιβιοτική κρέμα Fucidin που της έβαλα.
Αλλά επειδή ο σταφυλόκκοκος είχε ήδη εισχωρήσει σε βαθύτερα στρώματα του δέρματος για αυτό και φούντωσε μόλις σταμάτησα την κρέμα και θέλει αντιβίωση από το στόμα για να ανταποκριθεί.
Ο σταφυλόκκοκος υπάρχει κανονικά στην χλωρίδα του δέρματος και δεν αναπτύσει παθογόνο δράση.
Για να γίνει παθογόνος πρέπει να υπάρχει κάποιος στρεσογόνος παράγοντας ή να είναι επίκτητος δηλαδή να τον κόλλησε από κάπου. Επειδή όμως η αποικία της Μυρτούλας έβριθε πραγματικά σταφυλόκκοκων, μου είπε ότι αποκλείεται τόσος σταφυλόκκοκος να προέρχεται από την φυσιολογική χλωρίδα του δέρματος. Δυστυχώς τον κόλλησε από κάπου (από κανένα χόρτο)...να τι μας κάνουν οι βόλτες στο οικόπεδο στο χωριό. Ξεκινάμε λοιπόν από αύριο με μια αντιβίωση ευρέως φάσματος δυο φορές την ημέρα για 8-10 μέρες, ανάλογα με την ανταπόκριση. Και μετά βλέπουμε. Κανονικά πρέπει να εξαληφθεί τελείως και να καθαρίσει εντελώς. Αν δεν συμβεί αυτό τότε θα σκεφτούμε μήπως υπάρχει και το δερματικό ακάρι σαν υπόστρωμα κάτω από τον σαφυλόκκοκο. Και τότε θα το ψάξουμε με απόξεση της περιοχής για να το επιβεβαιώσουμε στο μικροσκόπιο και θα κάνει την ένεση για τα ακάρεα και θα πάρει την αμπούλα stronghold.
Αλλά αυτό το ενδεχόμενο το θεωρεί εντελώς απίθανο γιατί τότε θα έβλεπε διάσπαρτες αποικίες σταφυλόκκοκου και όχι αυτόν τον χαμό που είδε σήμερα.
Τέλος μου είπε ότι ο σταφυλόκκοκος είναι δυστυχώς πολύ επίμονος και του δίνουν ένα περιθώριο 3 μηνών ακόμη να υποτροπιάσει. Δηλαδή ενώ θα υποχωρήσει με την γενική αντιβίωση μπορεί ακόμη σε περιθώριο 3 μηνών να ξαναεμφανιστεί. Τότε θα κάνουμε αντιβιόγραμμα για να δούμε ποια αντιβίωση πρέπει να πάρει. Συνήθως λέει δίνουν το Baytril (κινολόνη) που έχει καλά αποτελέσματα σε τέτοιες περιπτώσεις.
Ξεκινάμε λοιπόν από αύριο με σιροπάκι Augmentin ανά 12ώρο και βλέπουμε.
Αυτά τα ευχάριστα.
Ευχαριστώ πολύ κορίτσια για το ενδιαφέρον και τις συμβουλές.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την niki στις Τρι Νοε 27, 2012 11:15 pm, 1 φορά
niki- Mature Cat
-
Mood :
Περαστικά σας!! Ελπίζω να υποχωρήσει πολύ σύντομα με την αντιβίωση. Να μας γράφεις πώς πηγαίνει η μικρή σου.
-
Mood :
Δ² έγραψε:Περαστικά σας!! Ελπίζω να υποχωρήσει πολύ σύντομα με την αντιβίωση. Να μας γράφεις πώς πηγαίνει η μικρή σου.
Ευχαριστούμε
Μα ναι φυσικά και θα σας λέω πως πάει το Μυρτούλι . Θα σας βγάλω φωτό με το αποτέλεσμα. Μακάρι με την Augmentin να περάσει και να μην χρειαστεί τίποτα άλλο. Μου είπε τι προτιμώ να της δώσω σιρόπι αντιβίωση ή χάπια αντιβίωσης (κτηνιατρικά); Θεώρησα ότι πιο εύκολα θα της δώσω το σιροπάκι με σύριγγα. Την παρασκευή 7/12 θα πάμε να μας ξαναδεί.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την niki στις Τρι Νοε 27, 2012 11:25 pm, 1 φορά
niki- Mature Cat
-
Mood :
Καλη αναρρωση! Λογικα θα πρεπει να δεις βελτιωση μεσα σε 48 ωρες με την αντιβιωση! Να το επαθε απο αλλεργια το απεκλεισε; Δηλαδη να την πειραξε καποιο αλλεργιογοννο και να εγινε πιο ευαλωτη στον σταφυλοκοκκο?
koneko- Γατο-gourmeδιά
-
Mood :
koneko έγραψε:Καλη αναρρωση! Λογικα θα πρεπει να δεις βελτιωση μεσα σε 48 ωρες με την αντιβιωση! Να το επαθε απο αλλεργια το απεκλεισε; Δηλαδη να την πειραξε καποιο αλλεργιογοννο και να εγινε πιο ευαλωτη στον σταφυλοκοκκο?
Ευχαριστώ για τις ευχές. Είδες Ηρώ δεν το σκέφτηκα να τον ρωτήσω αν μπορεί να προκλήθηκε λόγο αλλεργίας.
Δεν αποκλείεται βέβαια να είναι αλλεργική σε κάποιο φυτό στο οικόπεδο. Δεν ξέρω αν μια αλλεργική αντίδραση θα δικαιολογούσε τόση πληθώρα σταφυλόκκοκου. Αυτό μου το τόνισε επανηλειμμένα ότι γίνεται χαμός από σταφυλόκκοκο, κανονικό πάρτυ μου είπε.
Θα τον ρωτήσω όμως όταν θα πάμε την άλλη Παρασκευή για την επανεξέταση.
niki- Mature Cat
-
Mood :
Τα νέα του κοριτσιού μου...
Συμπληρώσαμε χθες την 5 μέρα που παίρνει η Μυρτώ την αντιβίωση (Aumentin 400+57 σιροπάκι 2 φορές την ημέρα) αλλά δεν βλέπω εμφανή βελτίωση, έφυγε λίγο η γενική ερυθρότητα της περιοχής και οι μικρές πληγούλες άρχισαν να ξεραίνονται (σχηματίζουν εφελκίδες) αλλά υποχωρούν πολύ σιγά. Αυτήν την εικόνα έχει σήμερα
Δεν μπορώ να πω ότι έχουμε μεγάλη βελτίωση, μόνο ότι άρχισαν λίγο να ξεραίνονται
Θα περιμένω μέχρι την Παρασκευή που θα κλείσουμε 10 μέρες αντιβίωση, ο κτηνίατρος είχε πει ότι πρέπει να εξαφανιστούν όλα ακόμη και νωρίτερα του 10ήμερου. Αν δεν γίνει αυτό θα την ξαναπάω, να δούμε τι θα μας πει.
Συμπληρώσαμε χθες την 5 μέρα που παίρνει η Μυρτώ την αντιβίωση (Aumentin 400+57 σιροπάκι 2 φορές την ημέρα) αλλά δεν βλέπω εμφανή βελτίωση, έφυγε λίγο η γενική ερυθρότητα της περιοχής και οι μικρές πληγούλες άρχισαν να ξεραίνονται (σχηματίζουν εφελκίδες) αλλά υποχωρούν πολύ σιγά. Αυτήν την εικόνα έχει σήμερα
Δεν μπορώ να πω ότι έχουμε μεγάλη βελτίωση, μόνο ότι άρχισαν λίγο να ξεραίνονται
Θα περιμένω μέχρι την Παρασκευή που θα κλείσουμε 10 μέρες αντιβίωση, ο κτηνίατρος είχε πει ότι πρέπει να εξαφανιστούν όλα ακόμη και νωρίτερα του 10ήμερου. Αν δεν γίνει αυτό θα την ξαναπάω, να δούμε τι θα μας πει.
niki- Mature Cat
-
Mood :
Σήμερα ξαναπήγαμε το Μυρτούλι στον κτηνίατρο. Ήδη από χθες σταμάτησα της την αντιβίωση αφού πήρα τηλέφωνο τον κτηνίατρο. Κανονικά έπρεπε σε 4-5 μέρες να καθαρίσει ο σταφυλόκοκκος αλλά η εικόνα που είχαμε ήταν ίδια μη σας πω επεκτάθηκε σε μεγαλύτερη επιφάνεια. Το παράξενο ήταν ότι μόλις άρχισε η Μυρτώ την αντιβίωση παρουσιάσε κνησμό.Την έβλεπα πολλές φορές την ημέρα να ξύνεται σε εκείνα τα σημεία.
Ο κτηνίατρος το πρώτο που σκέφτηκε ήταν κάποια αλλεργιά στην αντιβίωση. Σε αυτήν την περίπτωση μου είπε ότι δεν θα είχε αντιμετωπιστεί σωστά ο σταφυλόκοκκος που είδαμε πριν 10 μέρες γιατί δεν θα δρούσε σωστά η αντιβίωση.
Της ξαναπήρε εντύπωμα με αντικειμενοφόρο πλάκα και το είδε στο μικροσκόπιο. Δεν υπήρχε πουθενά σταφυλόκοκκος.
Προφανώς αντιμετωπίστηκε σωστά. Αυτό που είδε ήταν μόνο ξεραμένο αίμα από τις μικρές πληγούλες προφανώς επειδή ξύνεται συνέχεια.
Μετά κάναμε λίγο απόξεση με νυστεράκι στα ερεθισμένα μέρη. Αφού τα άλειψε με λαδάκι ελαφρά έκανε απόξεση με νυστέρι. Πήρε ουσιαστικά νεκρά κύτταρα δέρματος και τριχούλες. Παραδόξως η Μυρτώ δεν δυσανασχέτησε καθόλου μάλλον την ανακούφισε η απόξεση. Το είδε στο μικροσκόπιο και μου είπε ότι είδε πολλά αυγά από το δερματικό ακάρι. ακάρι δεν είδε, μου είπε ότι πιθανόν να υπήρχε σε βαθύτερη στοιβάδα του δέρματος (χόριο) μάλλον λόγω της αντιβίωσης που πήρε. Θα έπρεπε να πάρει βαθύτερο δείγμα αλλά ήθελε ηρεμιστική ένεση οπότε δεν είχε νόημα να το υποστεί αυτό η Μυρτούλα.
Της έκανε την ένεση για τα ακάρεα και περιμένουμε τώρα να δούμε τα αποτελέσματα.Κανονικά μου είπε ως την Τρίτη πρέπει να καθαρίσει τελείως το δέρμα, να μην μείνει τίποτε. Διαφορετικά θα της βάλω αντιβιωτική κρέμα Fucidin ή Bactroban. Την άλλη Πέμπτη ή Παρασκευή θα πάρουν και τα τρία αμπούλα Stronghold. Μας έδωσε περιθώριο 2 βδομάδων να φύγουν εντελώς τα συμπτώματα, διαφορετικά θα ξαναπάμε για επαναληπτική ένεση για τα ακάρεα.
Ο κτηνίατρος το πρώτο που σκέφτηκε ήταν κάποια αλλεργιά στην αντιβίωση. Σε αυτήν την περίπτωση μου είπε ότι δεν θα είχε αντιμετωπιστεί σωστά ο σταφυλόκοκκος που είδαμε πριν 10 μέρες γιατί δεν θα δρούσε σωστά η αντιβίωση.
Της ξαναπήρε εντύπωμα με αντικειμενοφόρο πλάκα και το είδε στο μικροσκόπιο. Δεν υπήρχε πουθενά σταφυλόκοκκος.
Προφανώς αντιμετωπίστηκε σωστά. Αυτό που είδε ήταν μόνο ξεραμένο αίμα από τις μικρές πληγούλες προφανώς επειδή ξύνεται συνέχεια.
Μετά κάναμε λίγο απόξεση με νυστεράκι στα ερεθισμένα μέρη. Αφού τα άλειψε με λαδάκι ελαφρά έκανε απόξεση με νυστέρι. Πήρε ουσιαστικά νεκρά κύτταρα δέρματος και τριχούλες. Παραδόξως η Μυρτώ δεν δυσανασχέτησε καθόλου μάλλον την ανακούφισε η απόξεση. Το είδε στο μικροσκόπιο και μου είπε ότι είδε πολλά αυγά από το δερματικό ακάρι. ακάρι δεν είδε, μου είπε ότι πιθανόν να υπήρχε σε βαθύτερη στοιβάδα του δέρματος (χόριο) μάλλον λόγω της αντιβίωσης που πήρε. Θα έπρεπε να πάρει βαθύτερο δείγμα αλλά ήθελε ηρεμιστική ένεση οπότε δεν είχε νόημα να το υποστεί αυτό η Μυρτούλα.
Της έκανε την ένεση για τα ακάρεα και περιμένουμε τώρα να δούμε τα αποτελέσματα.Κανονικά μου είπε ως την Τρίτη πρέπει να καθαρίσει τελείως το δέρμα, να μην μείνει τίποτε. Διαφορετικά θα της βάλω αντιβιωτική κρέμα Fucidin ή Bactroban. Την άλλη Πέμπτη ή Παρασκευή θα πάρουν και τα τρία αμπούλα Stronghold. Μας έδωσε περιθώριο 2 βδομάδων να φύγουν εντελώς τα συμπτώματα, διαφορετικά θα ξαναπάμε για επαναληπτική ένεση για τα ακάρεα.
niki- Mature Cat
-
Mood :
Επιτέλους ήδη μια μέρα μετά την ένεση, άρχισε φανερά να βελτιώνεται η εικόνα των προσβεβλημένων περιοχών στο Μυρτούλι μου!!!
niki- Mature Cat
-
Mood :
μπράβο σας!
doremi- Γατού Fan Park
-
Τόπος : Aθήνα
Αριθμός γατουνίων : 3 τον Πίπη , τον Ορφέα και την Στέλλα
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Καλοκαίρι έως 32 βαθμούς όμως
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : πολλά , μα πάρα πολλά
Motto : είμαι γατομάνα τι να κάνουμε!!!!
Ημερομηνία Εγγραφής : 28/11/2010
Mood :
Παρόμοια θέματα
» Προβληματα με το τριχωμα
» Πρόβλημα με το τρίχωμα
» Θαμπό τριχωμα!
» "Λαδωμένο" τρίχωμα γάτας
» Δεν έχει τρίχωμα στο αυτί ..
» Πρόβλημα με το τρίχωμα
» Θαμπό τριχωμα!
» "Λαδωμένο" τρίχωμα γάτας
» Δεν έχει τρίχωμα στο αυτί ..
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Πεμ Νοε 14, 2024 8:58 am από gatisios
» Ολική νάρκωση - ασφαλής;
Τετ Νοε 13, 2024 10:01 pm από gatisios
» Τριαδιτιδα διατροφη
Τρι Οκτ 15, 2024 6:58 pm από gatisios
» Χρόνια νεφρική ανεπάρκεια κι όλα τα καλά....
Παρ Οκτ 11, 2024 4:33 pm από marikaity
» Ερμηνεία εξετάσεων
Δευ Οκτ 07, 2024 4:58 pm από belezza
» Νόσος του Κατώτερου Ουροποιητικού της Γάτας (ΝοΚΟΓ)
Σαβ Σεπ 14, 2024 12:56 am από Sofiana
» Ο Τοσοδούλης ψάχνει σπίτι
Σαβ Αυγ 24, 2024 11:18 pm από annines
» Διάρροια σε γατάκι 2 μηνών περίπου
Σαβ Αυγ 10, 2024 5:59 pm από efikap
» Χαρίζεται μπόμπιρας.
Τρι Ιουλ 09, 2024 8:29 pm από gatisios
» Επείγουσα φιλοξενία/υιοθεσία!!!
Κυρ Ιουν 30, 2024 4:57 pm από Mary0
» Τα εμβόλια της γάτας
Δευ Ιουν 24, 2024 5:01 pm από belezza
» επιπλοκες απο στειρωση αδεσπωτης.
Τετ Ιουν 05, 2024 10:53 am από gatisios
» Οδοντιατρική της γάτας: πώς μπορεί να βοηθήσει η φροντίδα στ
Τετ Μάης 15, 2024 11:21 am από gatisios
» Αρθρίτιδα
Σαβ Απρ 27, 2024 11:02 pm από gatoulis2009
» Το ερωτηματολόγιο του υποψήφιου γατο-γονιού
Τρι Απρ 16, 2024 11:45 am από gatisios
» Μελανιά μετά από στείρωση
Τετ Απρ 03, 2024 12:36 am από Thor
» Στειρωση
Σαβ Μαρ 30, 2024 11:22 am από belezza
» Παρουσίαση
Δευ Μαρ 25, 2024 10:06 am από psipsa
» Είμαστε ευαίσθητες!
Κυρ Μαρ 24, 2024 10:57 am από psipsa
» Μύκητας!
Κυρ Μαρ 03, 2024 10:35 am από psipsa
» βοηθεια για γατουλα
Πεμ Φεβ 29, 2024 1:03 pm από annines
» ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΣΤΑ ΟΥΛΑ
Τρι Φεβ 27, 2024 2:28 pm από xrysa
» Μόλυνση στο ματάκι/χλαμύδια
Παρ Φεβ 16, 2024 9:52 am από psipsa
» Επιληψια γάτας
Πεμ Φεβ 01, 2024 1:11 am από tozouzou
» Αντιβίωση σε υγρή μορφή
Κυρ Ιαν 14, 2024 6:13 pm από TeoCats
» Αδεσποτακι με κρανιο-εγκεφαλικες κακωσεις
Κυρ Ιαν 14, 2024 12:12 pm από psipsa
» M A DOLI N A
Κυρ Ιαν 14, 2024 12:07 pm από psipsa
» Προπτωση ορθου...
Δευ Ιαν 08, 2024 10:52 pm από πατουσακια
» Καρκίνος στη μύτη
Δευ Ιαν 01, 2024 9:32 pm από gatisios
» ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΗ
Τετ Δεκ 27, 2023 9:17 pm από gatisios
» Γατάκι 1,5 μηνων με ελκος στο ματι
Παρ Δεκ 08, 2023 12:30 am από feggaraki12
» Γατούλα με παράλυση
Τρι Δεκ 05, 2023 1:20 am από Cat mum
» ναρκωση με αεριο
Τετ Νοε 29, 2023 10:07 am από LIZA_T
» Εγχειρηση στο ματι και αποριες
Κυρ Νοε 26, 2023 6:02 pm από Ζιζάνης
» θολο ματι σε γατακι
Κυρ Νοε 26, 2023 6:01 pm από Ζιζάνης
» οφθαλμιατρος για γατακι με ζημια στο ματι??
Κυρ Νοε 26, 2023 6:00 pm από Ζιζάνης
» Κόκκινα ούλα
Σαβ Οκτ 14, 2023 1:39 pm από maria. K
» Ωτοδηκτικη ψωρα σε γατακι!
Πεμ Σεπ 28, 2023 10:24 pm από Iliakos
» Λοιμ. Λευχαιμία (FeLV)
Τρι Σεπ 12, 2023 6:28 pm από Tsoufis1989
» Μαλακές κροκέτες για ηλικιωμένες γάτες;
Τρι Σεπ 12, 2023 12:16 am από gatisios