Αντίο σε μια ψυχούλα του δρόμου...
5 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Αντίο σε μια ψυχούλα του δρόμου...
Αυτό το γράφω μετά από 3 μέρες κλάμματος και πολύ πόνο ψυχής, αλλά αισθάνομαι ότι θα ήθελα να το μοιραστώ με ανθρώπους που έχουν αντίστοιχες ευαισθησίες για να βγεί από μέσα μου..
Εδώ και 3 μέρες έφυγε απ' τη ζωή μια γατούλα που είχα "υιοθετίσει" σε μια γωνία ενός δρόμου.
Είχα υποσχεθεί στον εαυτό ότι παρ' όλο που δεν είχα τη δυνατότητα να της προσφέρω σπιτικό θα έκανα ότι περνούσε απ' το χέρι μου ώστε η γατούλα αυτή να ζήσει και να προετοιμαστεί δυνατή για τη σκληρότητα της φύσης και της ζωής.
Τη τάιζα καθημερινά, της έδινα νερό και γενικά πρόσεχα για οτιδήποτε συμβεί να τη πάω το συντομότερο δυνατόν στο κτηνίατρο. Ήταν πολύ μικρό όταν το πρωτογνώρισα.. νομίζω πριν 7 μήνες, όταν και πρωτοήρθα μόνιμα στη Καλαμάτα.
Βοηθάω κι άλλα γατάκια, αλλά αυτή με κέρδισε αμέσως με τη φιλική συμπεριφορά της και τα πράσινα ματάκια της.
Ζούσε πίσω από ένα κάδο, σε κάτι χόρτα και χαιρόμουν που ήταν ασφαλής εκεί αλλά και προσεκτική, καθώς δε περνούσε το δρόμο. Μου κρατούσε συντροφία εκεί δίπλα όταν είχα τις μαύρες μου, με αναγνώριζε πάντα κι ερχόταν δίπλα μου, κάθε νύχτα περνούσα απο κει και ήταν σαν να λέγαμε "καληνύχτα".
Μπορείτε να φανταστείτε πως μου ράγιζε η ψυχή όταν μερικές φορές μ' ακολουθούσε κι εγώ ήξερα ότι δεν μπορούσα να τη κρατήσω...
Μια μέρα την είδα να κάθετε σ' ένα δέντρο όπου συνήθως κοιμόταν και μου έκανε εντύπωση που δε κουνιόταν από κει για κάμποση ώρα, ακόμη και όταν της ακούμπησα τροφή ώς συνήθως. Παρ' όλα αυτά δεν έδειχνε να χει κάτι εμφανές και η κοπέλα μου που την αγαπούσε και βοηθούσε κι αυτή μου είπε πως αργότερα την είδε να περπατά.
Ε, λοιπόν την επόμενη μέρα το πρωί ήταν ξαπλωμένη νεκρή πίσω απ' τα φυτά... το ένα μάλιστα είχε σκύψει τόσο πολύ λες και ηθελε να καλύψει το προσωπάκι της για να μην τη δούμε.
Θα ήθελα να σας ρωτήσω πως μπορεί και τι υπάρχει πιθανότητα να συνέβει σε αυτό το γατάκι και να απεβίωσε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα δίχως κάποιο εμφανές σύμπτομα ή σωματικό σημάδι....
Έχω τρελαθεί απ την άποψη ότι δε μου παρουσιάστηκε η ευκαιρία για να κάνω τ οτιδήποτε..
Συγγνώμη αν σας κούρασα, σύντομα αν θέλετε θα σας ανεβάσω και φωτογραφία της μικρούλας.
Εδώ και 3 μέρες έφυγε απ' τη ζωή μια γατούλα που είχα "υιοθετίσει" σε μια γωνία ενός δρόμου.
Είχα υποσχεθεί στον εαυτό ότι παρ' όλο που δεν είχα τη δυνατότητα να της προσφέρω σπιτικό θα έκανα ότι περνούσε απ' το χέρι μου ώστε η γατούλα αυτή να ζήσει και να προετοιμαστεί δυνατή για τη σκληρότητα της φύσης και της ζωής.
Τη τάιζα καθημερινά, της έδινα νερό και γενικά πρόσεχα για οτιδήποτε συμβεί να τη πάω το συντομότερο δυνατόν στο κτηνίατρο. Ήταν πολύ μικρό όταν το πρωτογνώρισα.. νομίζω πριν 7 μήνες, όταν και πρωτοήρθα μόνιμα στη Καλαμάτα.
Βοηθάω κι άλλα γατάκια, αλλά αυτή με κέρδισε αμέσως με τη φιλική συμπεριφορά της και τα πράσινα ματάκια της.
Ζούσε πίσω από ένα κάδο, σε κάτι χόρτα και χαιρόμουν που ήταν ασφαλής εκεί αλλά και προσεκτική, καθώς δε περνούσε το δρόμο. Μου κρατούσε συντροφία εκεί δίπλα όταν είχα τις μαύρες μου, με αναγνώριζε πάντα κι ερχόταν δίπλα μου, κάθε νύχτα περνούσα απο κει και ήταν σαν να λέγαμε "καληνύχτα".
Μπορείτε να φανταστείτε πως μου ράγιζε η ψυχή όταν μερικές φορές μ' ακολουθούσε κι εγώ ήξερα ότι δεν μπορούσα να τη κρατήσω...
Μια μέρα την είδα να κάθετε σ' ένα δέντρο όπου συνήθως κοιμόταν και μου έκανε εντύπωση που δε κουνιόταν από κει για κάμποση ώρα, ακόμη και όταν της ακούμπησα τροφή ώς συνήθως. Παρ' όλα αυτά δεν έδειχνε να χει κάτι εμφανές και η κοπέλα μου που την αγαπούσε και βοηθούσε κι αυτή μου είπε πως αργότερα την είδε να περπατά.
Ε, λοιπόν την επόμενη μέρα το πρωί ήταν ξαπλωμένη νεκρή πίσω απ' τα φυτά... το ένα μάλιστα είχε σκύψει τόσο πολύ λες και ηθελε να καλύψει το προσωπάκι της για να μην τη δούμε.
Θα ήθελα να σας ρωτήσω πως μπορεί και τι υπάρχει πιθανότητα να συνέβει σε αυτό το γατάκι και να απεβίωσε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα δίχως κάποιο εμφανές σύμπτομα ή σωματικό σημάδι....
Έχω τρελαθεί απ την άποψη ότι δε μου παρουσιάστηκε η ευκαιρία για να κάνω τ οτιδήποτε..
Συγγνώμη αν σας κούρασα, σύντομα αν θέλετε θα σας ανεβάσω και φωτογραφία της μικρούλας.
necrogl- Kitten
-
Τόπος : Καλαμάτα
Αριθμός γατουνίων : 2
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Λιακάδα
Ημερομηνία Εγγραφής : 22/01/2012
Mood :
Απ: Αντίο σε μια ψυχούλα του δρόμου...
Λυπάμαι πολύ για τη γατούλα. κι εγώ πριν ενάμιση μήνα βρήκα στο κήπο του σπιτιού μου μια γατούλα απο αυτές που τάιζα νεκρή, και μαζί με αυτή εξαφανίστηκαν και οι υπολοιπες... Μήπως έριξε κάποιος δηλητήριο; σε μένα μάλλον κάτι τέτοιο έγινε.
Πούπσυ- Gatus Paranoicus
-
Τόπος : Γαλημάτα
Αριθμός γατουνίων : Η Πούπσυ και ο Τζέρυ στο σπίτι... και η αδεσποτούλα Λούσυ στην πυλωτή!
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Βροχερός αλλά χωρίς κρύο
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : τον ΑΙΜΙΛΙΟ!!!! και τον Κανελλάκο!
Ημερομηνία Εγγραφής : 08/01/2009
Mood :
To σκεφτηκα και αυτό αλλά δε ξέρω, ποιός κακόβουλος ανόητος θα έκανε κάτι τέτοιο..
Αλήθεια ξέρετε πόση ώρα πέρνει για να δράσει η φόλα; Γιάτι πρέπει να ταλαιπωρήθηκε κανά 2 μέρες το συγκεκριμένο γατάκι. Τώρα βέβαια δε ξέρω και στα χόρτα μέσα που ζούσε μήπως το τσίμπησε τίποτα.
Αλήθεια ξέρετε πόση ώρα πέρνει για να δράσει η φόλα; Γιάτι πρέπει να ταλαιπωρήθηκε κανά 2 μέρες το συγκεκριμένο γατάκι. Τώρα βέβαια δε ξέρω και στα χόρτα μέσα που ζούσε μήπως το τσίμπησε τίποτα.
necrogl- Kitten
-
Mood :
Γατί που δεν είναι εμβολιασμένο με σωστή διατροφή και νερό μπορεί να έχει χίλια δυο διαφορετικά πράγματα που να προκάλεσαν το θάνατό της.Οπότε οτι και να πούμε οτι και να υποθέσουμε...
ChocolateCat- Prime Cat
-
Τόπος : Παλλήνη
Αριθμός γατουνίων : 2 τη Νάταλιιιιιιιιιιιιιιιιι και την μικρή Άριαααααα
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Καλοκαιρινή γατοβροχή
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Τώρα πια κανένα.Είμαι υπερπλήρης
Ημερομηνία Εγγραφής : 10/03/2012
Mood :
σε καταλαβαινω 100%,αν οχι 1000%.
Ολες μας οι στιγμες,ειτε καλες,ειτε κακες,μενουν μεσα στην καρδια μας μ αυτα τα υπεροχα πλασματακια,ενα χουρχουρητο,ενα κοιταγμα στα ματια, σε κανουν να νοιωθεις μια υπεροχη ανατριχηλα.
ποσο αδικος θανατος,μην αναρρωτιεσε για τους ανθρωπους,ειμαστε τοσο μικροψυχοι ,γεματοι κακια και παραλληλα με την θρασυδειλια μας ξεσπαμε στρα αδυναμα πλασματακια.
Εαν υφισταται θεμα δηλητηριασης,ενα εχω να πω στον "κυριο" η στην "κυρια" που το επραξε
η ρουσλανα η ζωη εχει γυρισματα και σιγουρα αργα η γρηγορα θα το βρειτε μπροστα σας,διοτι,ολα εδω πληρωνονται.
καλο παραδεισο να εχεις αγαπητο μας πλασματακι,ευχομαι,εκει ψηλα,να εισαι γεματο χαρα,παρεα με τα αλλα γατουλινια.
Ολες μας οι στιγμες,ειτε καλες,ειτε κακες,μενουν μεσα στην καρδια μας μ αυτα τα υπεροχα πλασματακια,ενα χουρχουρητο,ενα κοιταγμα στα ματια, σε κανουν να νοιωθεις μια υπεροχη ανατριχηλα.
ποσο αδικος θανατος,μην αναρρωτιεσε για τους ανθρωπους,ειμαστε τοσο μικροψυχοι ,γεματοι κακια και παραλληλα με την θρασυδειλια μας ξεσπαμε στρα αδυναμα πλασματακια.
Εαν υφισταται θεμα δηλητηριασης,ενα εχω να πω στον "κυριο" η στην "κυρια" που το επραξε
η ρουσλανα η ζωη εχει γυρισματα και σιγουρα αργα η γρηγορα θα το βρειτε μπροστα σας,διοτι,ολα εδω πληρωνονται.
καλο παραδεισο να εχεις αγαπητο μας πλασματακι,ευχομαι,εκει ψηλα,να εισαι γεματο χαρα,παρεα με τα αλλα γατουλινια.
Nα τη και η ψυχούλα..
Καλή συνέχεια μικρούλι, όπου κι αν βρίσκεσαι...
https://2img.net/h/i1250.photobucket.com/albums/hh524/necrogl/DSC00099.jpg
Καλή συνέχεια μικρούλι, όπου κι αν βρίσκεσαι...
https://2img.net/h/i1250.photobucket.com/albums/hh524/necrogl/DSC00099.jpg
necrogl- Kitten
-
Mood :
necrogl έγραψε:To σκεφτηκα και αυτό αλλά δε ξέρω, ποιός κακόβουλος ανόητος θα έκανε κάτι τέτοιο..
Απ' όσο ξέρω δρα άμεσα όποτε μάλλον από κάτι θα νόσησε η ψυχούλα. Δυστυχώς πολλά πράγματα μπορεί να πάθουν......
Καλό ταξίδι ομορφούλα, να ΄σαι καλά εκεί που πήγες......
AngelNonh- Junior Cat
-
Τόπος : ΛΑΡΙΣΑ
Αριθμός γατουνίων : 5 σπιτογατουλίνια, 6 που κάνουν διακοπές στο κτήμα, 1 αδεσποτoύλα, τη Νονούλα, τη Χαρούλα, το Γκριζάκη και άλλα αγγελούδια στον ουρανό
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : ΑΝΟΙΞΗ!!!!!!!!!
Motto : Οι άνθρωποι που δεν αγαπάνε τις γάτες, σε προηγούμενη ζωή τους ήταν ποντίκια!!!
Ημερομηνία Εγγραφής : 21/03/2012
Mood :
Παρόμοια θέματα
» Αντιο ψυχουλα μου....Αντιο Σνουπυ
» Αντίο ψυχούλα μου!
» Αντίο Μπούκη... Αντίο Τζίλντα...
» Αντιο Bubu μου, αντιο παιδι μου.......
» Αντίο Jasmine μου. Αντίο γατούλα μου.
» Αντίο ψυχούλα μου!
» Αντίο Μπούκη... Αντίο Τζίλντα...
» Αντιο Bubu μου, αντιο παιδι μου.......
» Αντίο Jasmine μου. Αντίο γατούλα μου.
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Πεμ Νοε 14, 2024 8:58 am από gatisios
» Ολική νάρκωση - ασφαλής;
Τετ Νοε 13, 2024 10:01 pm από gatisios
» Τριαδιτιδα διατροφη
Τρι Οκτ 15, 2024 6:58 pm από gatisios
» Χρόνια νεφρική ανεπάρκεια κι όλα τα καλά....
Παρ Οκτ 11, 2024 4:33 pm από marikaity
» Ερμηνεία εξετάσεων
Δευ Οκτ 07, 2024 4:58 pm από belezza
» Νόσος του Κατώτερου Ουροποιητικού της Γάτας (ΝοΚΟΓ)
Σαβ Σεπ 14, 2024 12:56 am από Sofiana
» Ο Τοσοδούλης ψάχνει σπίτι
Σαβ Αυγ 24, 2024 11:18 pm από annines
» Διάρροια σε γατάκι 2 μηνών περίπου
Σαβ Αυγ 10, 2024 5:59 pm από efikap
» Χαρίζεται μπόμπιρας.
Τρι Ιουλ 09, 2024 8:29 pm από gatisios
» Επείγουσα φιλοξενία/υιοθεσία!!!
Κυρ Ιουν 30, 2024 4:57 pm από Mary0
» Τα εμβόλια της γάτας
Δευ Ιουν 24, 2024 5:01 pm από belezza
» επιπλοκες απο στειρωση αδεσπωτης.
Τετ Ιουν 05, 2024 10:53 am από gatisios
» Οδοντιατρική της γάτας: πώς μπορεί να βοηθήσει η φροντίδα στ
Τετ Μάης 15, 2024 11:21 am από gatisios
» Αρθρίτιδα
Σαβ Απρ 27, 2024 11:02 pm από gatoulis2009
» Το ερωτηματολόγιο του υποψήφιου γατο-γονιού
Τρι Απρ 16, 2024 11:45 am από gatisios
» Μελανιά μετά από στείρωση
Τετ Απρ 03, 2024 12:36 am από Thor
» Στειρωση
Σαβ Μαρ 30, 2024 11:22 am από belezza
» Παρουσίαση
Δευ Μαρ 25, 2024 10:06 am από psipsa
» Είμαστε ευαίσθητες!
Κυρ Μαρ 24, 2024 10:57 am από psipsa
» Μύκητας!
Κυρ Μαρ 03, 2024 10:35 am από psipsa
» βοηθεια για γατουλα
Πεμ Φεβ 29, 2024 1:03 pm από annines
» ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΣΤΑ ΟΥΛΑ
Τρι Φεβ 27, 2024 2:28 pm από xrysa
» Μόλυνση στο ματάκι/χλαμύδια
Παρ Φεβ 16, 2024 9:52 am από psipsa
» Επιληψια γάτας
Πεμ Φεβ 01, 2024 1:11 am από tozouzou
» Αντιβίωση σε υγρή μορφή
Κυρ Ιαν 14, 2024 6:13 pm από TeoCats
» Αδεσποτακι με κρανιο-εγκεφαλικες κακωσεις
Κυρ Ιαν 14, 2024 12:12 pm από psipsa
» M A DOLI N A
Κυρ Ιαν 14, 2024 12:07 pm από psipsa
» Προπτωση ορθου...
Δευ Ιαν 08, 2024 10:52 pm από πατουσακια
» Καρκίνος στη μύτη
Δευ Ιαν 01, 2024 9:32 pm από gatisios
» ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΗ
Τετ Δεκ 27, 2023 9:17 pm από gatisios
» Γατάκι 1,5 μηνων με ελκος στο ματι
Παρ Δεκ 08, 2023 12:30 am από feggaraki12
» Γατούλα με παράλυση
Τρι Δεκ 05, 2023 1:20 am από Cat mum
» ναρκωση με αεριο
Τετ Νοε 29, 2023 10:07 am από LIZA_T
» Εγχειρηση στο ματι και αποριες
Κυρ Νοε 26, 2023 6:02 pm από Ζιζάνης
» θολο ματι σε γατακι
Κυρ Νοε 26, 2023 6:01 pm από Ζιζάνης
» οφθαλμιατρος για γατακι με ζημια στο ματι??
Κυρ Νοε 26, 2023 6:00 pm από Ζιζάνης
» Κόκκινα ούλα
Σαβ Οκτ 14, 2023 1:39 pm από maria. K
» Ωτοδηκτικη ψωρα σε γατακι!
Πεμ Σεπ 28, 2023 10:24 pm από Iliakos
» Λοιμ. Λευχαιμία (FeLV)
Τρι Σεπ 12, 2023 6:28 pm από Tsoufis1989
» Μαλακές κροκέτες για ηλικιωμένες γάτες;
Τρι Σεπ 12, 2023 12:16 am από gatisios