Ωμή διατροφή - Συνταγές χωρίς κόκκαλα
+16
SoFiA11
LAROGATA
Soufle Sokolatas
moukelis
Karamela
ΒρουκοΜπετινόσπιτο
Antilkmene
SophiCat
kouix
Osi
marina289
Gatoplikti
houlieta
ΜαύροςΓάτος
f.m123
koneko
20 απαντήσεις
Σελίδα 2 από 3
Σελίδα 2 από 3 • 1, 2, 3
Απ: Ωμή διατροφή - Συνταγές χωρίς κόκκαλα
f.m123 έγραψε:
Ποιός ξέρει!
Διάβασα και για μια απόσυρση σήμερα, ο "Μαυρόγατος" το ανέβασε στο φβ:
http://www.abc2news.com//dpp/news/national/massive-pet-food-recall-announced
ωχ! καπου διαβασα προσφατα στο φορουμ οτι ΚΑΠΟΙΟΣ απο εδω μεσα αγορασε αυτην την τροφη (που αποσυραν μαζικα)
... δεν θυμαμαι ποιος....
(ουτε που το διαβασα...)
με καθε επιφύλαξη, νομιζω η kat-kats (Κατερινα)
kouix- Εφτάψυχος-η M^o-o^derator
-
Αριθμός γατουνίων : 5 νιάου, 2 γαβ, 1 τσίου
Ημερομηνία Εγγραφής : 28/04/2013
Mood :
Δε θυμάμαι καθόλουkouix έγραψε:f.m123 έγραψε:
Ποιός ξέρει!
Διάβασα και για μια απόσυρση σήμερα, ο "Μαυρόγατος" το ανέβασε στο φβ:
http://www.abc2news.com//dpp/news/national/massive-pet-food-recall-announced
ωχ! καπου διαβασα προσφατα στο φορουμ οτι ΚΑΠΟΙΟΣ απο εδω μεσα αγορασε αυτην την τροφη (που αποσυραν μαζικα)
... δεν θυμαμαι ποιος....
(ουτε που το διαβασα...)
με καθε επιφύλαξη, νομιζω η kat-kats (Κατερινα)
f.m123- Catastro(f)ika Catλογού
-
Αριθμός γατουνίων : 2
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : γατοκατακαλόκαιρο
Ημερομηνία Εγγραφής : 03/04/2012
Mood :
Παιδιά είμαι πολύ χαρούμενη. Πρίν μία εβδομάδα αποφάσισα να δίνω στον Βρούκο μόνο ωμή τροφή ακολουθώντας το παράδειγμα της Ηρώς.Η διαφορά με την αλλεργία του είναι πολύ μεγάλη μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα.Εβγαλε τρίχες η κοιλιά του που ήταν ολόκληρη άσπρη από το πολύ μάδημα που γλυφόταν το κακόμοιρο για να ανακουφιστεί από την φαγούρα.Κάθε μέρα που περνάει τον βλέπω όλο και καλύτερα.Θα γίνει πάλι το όμορφο γατί μου που κάθε καλοκαίρι γινόταν αγνώριστο. Η διαφορά στη φωτογραφία είναι φανερή.
Μέσα σε μια εβδομάδα μαύρισε η κοιλιά του ξανά και η γούνα του άρχισε να μακραίνει και πάλι. Κόψαμε και τα φάρμακα.Ευχαριστώ Ηρώ...ποτέ πια κροκέτες το καμάρι μου,μόνο κρέας.
Μέσα σε μια εβδομάδα μαύρισε η κοιλιά του ξανά και η γούνα του άρχισε να μακραίνει και πάλι. Κόψαμε και τα φάρμακα.Ευχαριστώ Ηρώ...ποτέ πια κροκέτες το καμάρι μου,μόνο κρέας.
ΒρουκοΜπετινόσπιτο- Senior Cat
-
Τόπος : Κέρκυρα
Αριθμός γατουνίων : 2 αδέλφια,λατρεμένα και κακομαθημένα + τα αδεσποτάκια μου
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : χειμώνας για χουχούλιασμα ..
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Τις χνουδόμπαλες της Μαρίνας,και μια ταρταρούγα με φακίδες.
Motto : Every dog has his day - but the nights are reserved for the cats.
Ημερομηνία Εγγραφής : 08/07/2012
Mood :
Παιδιά είμαι πολύ χαρούμενη. Πρίν μία εβδομάδα αποφάσισα να δίνω στον Βρούκο μόνο ωμή τροφή ακολουθώντας το παράδειγμα της Ηρώς.Η διαφορά με την αλλεργία του είναι πολύ μεγάλη μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα.Εβγαλε τρίχες η κοιλιά του που ήταν ολόκληρη άσπρη από το πολύ μάδημα που γλυφόταν το κακόμοιρο για να ανακουφιστεί από την φαγούρα.Κάθε μέρα που περνάει τον βλέπω όλο και καλύτερα.Θα γίνει πάλι το όμορφο γατί μου που κάθε καλοκαίρι γινόταν αγνώριστο. Η διαφορά στη φωτογραφία είναι φανερή.
-
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Τις χνουδόμπαλες της Μαρίνας,και μια ταρταρούγα με φακίδες.
Mood :
Αννα χαιρομαι πολυ που λυθηκε το προβλημα με την αλλεργια! Σε βλεπω να ψαχνεις για μηχανη για κιμα συντομα Και εμεις λογω τροφικης αλλεργιας στραφηκαμε στα ωμα και μετα απο 3 χρονια σχεδον βρηκαμε οτι ειναι αλλεργικος στην russet πατατα. Να δεις τριχωμα που θα κανει σε λιγους μηνες! Πιθανοτατα θα γινει και λιγοτερο ιδιοτροπος με το φαγητο του.
koneko- Γατο-gourmeδιά
-
Τόπος : Β. Αμερικη
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Όλες!!!
Ημερομηνία Εγγραφής : 26/03/2012
Mood :
Μπα δεν θέλει κιμά ο στριμμένος.Το θέλει το κρέας σε κομμάτια για να το μασουλάει με την άνεσή του.Πόσα γεύματα του δίνεις του δικού σου την ημέρα;Εμένα τρώει τρία αλλά μεγάλα.Το πρωί τσάκισε ένα κομμάτι μοσχάρι κύβο 5Χ5Χ5εκ.Ούτε άνθρωπος δεν τρώει τόσο.Του δίνω και συμπλήρωμα πάστα βιταμίνης για να παίρνει και ασβέστιο που το παίρνει μόνο από το ψάρι που το τρώει με τα κόκαλα.Εχω δεί και μια σκόνη που την ρίχνεις πάνω από την τροφή όσων τρέφονται με ωμά αλλά δεν ξέρω αν μυρίζει και αν θα του αρέσει.Αυτήν.koneko έγραψε:Αννα χαιρομαι πολυ που λυθηκε το προβλημα με την αλλεργια! Σε βλεπω να ψαχνεις για μηχανη για κιμα συντομα Και εμεις λογω τροφικης αλλεργιας στραφηκαμε στα ωμα και μετα απο 3 χρονια σχεδον βρηκαμε οτι ειναι αλλεργικος στην russet πατατα. Να δεις τριχωμα που θα κανει σε λιγους μηνες! Πιθανοτατα θα γινει και λιγοτερο ιδιοτροπος με το φαγητο του.
http://www.onlynaturalpet.eu/en/Vitamins-Minerals/Anibio-BARF-CompleX-420g::2388.html
Υ.Γ.Εκτός από τη αλλεργία ίσως παίζει ρόλο και η πολλή ζέστη που έχει εδώ και μαδάει στην κοιλιά του.
-
Mood :
Άννα (σωστά; ) , τι ψάρι τους δίνεις; Από σολωμό τα δικά μου τρώνε μόνο το ψαχνό φυσικά, αλλά τα άλλα ψάρια όταν τους τα δίνω με κόκαλα ούτε να τα μυρίσουν. Αν τους δώσω λίγο ψαχνό ίιισως να συγκινηθούν.
Ερώτηση.. Διλποαλεσμένο κρέας χάνει κάποια στοιχεία πέρα από υγρασία; Γιατί η Σταχτού δεν το τρώει όταν είναι αλεσμένο μία φορά (βασικά η Σταχτού δεν τρώει γενικά ωμά, αμάν κάνουμε για να φάει).
Επίσης.. έχετε καμία ιδέα πώς να τις κάνω να συνηθίσουν το πρόγραμμα ωμό μια μέρα, την επόμενη ξηρά, την επόμενη ωμό κ.ο.κ? αν ξέρουν ότι ακολουθεί την επόμενη ξηρά δεν πρόκειται να αγγίξουν το κρέας (βασικά η συνήθης ύποπτη δε θα το αγγίξει, η άλλη το καταβροχθίζει). Να τους αρχίσω με αποκλειστικά ωμά για κανά μήνα και μετά να το κάνω εναλλάξ; Θα συνηθίσουν ή τσάμπα θα το παλέψω;
Ερώτηση.. Διλποαλεσμένο κρέας χάνει κάποια στοιχεία πέρα από υγρασία; Γιατί η Σταχτού δεν το τρώει όταν είναι αλεσμένο μία φορά (βασικά η Σταχτού δεν τρώει γενικά ωμά, αμάν κάνουμε για να φάει).
Επίσης.. έχετε καμία ιδέα πώς να τις κάνω να συνηθίσουν το πρόγραμμα ωμό μια μέρα, την επόμενη ξηρά, την επόμενη ωμό κ.ο.κ? αν ξέρουν ότι ακολουθεί την επόμενη ξηρά δεν πρόκειται να αγγίξουν το κρέας (βασικά η συνήθης ύποπτη δε θα το αγγίξει, η άλλη το καταβροχθίζει). Να τους αρχίσω με αποκλειστικά ωμά για κανά μήνα και μετά να το κάνω εναλλάξ; Θα συνηθίσουν ή τσάμπα θα το παλέψω;
-
Mood :
Εμείς έχουμε το εξής πρόγραμμα. Το πρωί 9 η ώρα ένα κομμάτι μοσχάρι μεγάλο κομμένο σε κομματάκια μεγάλης γατίσιας μπουκιάς και λίγη πάστα βιταμίνης στο στόμα.Για να δείς πόσο μοσχάρι τρώει σου βάζω φωτογραφία.f.m123 έγραψε:Άννα (σωστά; ) , τι ψάρι τους δίνεις; Από σολωμό τα δικά μου τρώνε μόνο το ψαχνό φυσικά, αλλά τα άλλα ψάρια όταν τους τα δίνω με κόκαλα ούτε να τα μυρίσουν. Αν τους δώσω λίγο ψαχνό ίιισως να συγκινηθούν.
Στις 12 μερικές κροκέτες.Το απόγευμα μες στις 8 θα ξαναφάει κρέας κοτόπουλο σε μπουκιές αυτή την φορά.
Το βράδυ μες στις 12 που θα έρθει να ζητιανέψει φαγητό θα φάει γαύρο ψημένο στο φουρνάκι μικροκυμάτων για ένα λεπτό μαζί με τα κόκαλα,και θα ξαναπάρει λίγη βιταμίνη.Και το βράδυ θα του αφήσω μπωλάκι με κροκέτες Acana για να τσιμπήσει όσες θέλει κατά την διάρκεια της νύχτας.Τον σολωμό δεν τον θέλει καθόλου ο δικός μου,ούτε και την σαρδέλα.Μόνο γαύρο θέλει. Οπως καταλαβαίνεις όλη μέρα με αυτόν ασχολούμαι να του ξεπαγώνω κρέας και να τον ταίζω.
-
Mood :
To αλεσμα καταστρεφει μερος της ταυρινης (εισχωρουν βακτηρια παντου και την 'τρωνε') και αλλοιωνει βιταμινες οι οποιες ειναι ευαισθητες στο φως και στον αερα (δεν θυμαμαι ποιες, αλλα υπαρχουν καποιες που αλλοιωνονται). Αποφευγουμε να δινουμε αλεσμενο κουνελι γιατι το κρεας του ειναι ηδη χαμηλο σε ταυρινη και το αλεσμα την μειωνει περισσοτερο. Προτιμαμε σκουρα κρεατα (πχ μπουτια απο κοτα/γαλοπουλα, μοσχαρι, κοκ). Η μοσχαρισια καρδια ειναι πολυ καλη για συμπληρωμα ταυρινης.
Κοριτσια, μην παραλειπετε τα οργανα και το ασβεστιο. Ειναι πολυ σημαντικα αυτα τα 2. Ειναι ζωτικης σημασιας θα 'λεγα. Η παστα δε νομιζω να καλυπτει τις αναγκες τους. Το συκωτι και τα αλλα οργανα μπορειτε να τους τα δινετε 1-2 φορες την εβδομαδα. Δεν ειναι απαραιτητο καθε γευμα να εχει οργανα.
Αν δεν τρωνε συκωτι καρδιες και αλλα οργανα μπορειτε να τα ψιλοκοβετε και να τα ανακατευετε με αλεσμενο κρεας και σταδιακα να τα κοβετε ολο και πιο μεγαλα κομματια. Ο δικος μου δεν ετρωγε καθολου συκωτι και καρδιες και του τα αλεθα, αλλα οταν αρχισα να τα κοβω σε κομματια αρχισε να τα τρωει και σιγα σιγα εμαθε να τρωει σκετο συκωτι, σκετες καρδιες, κτλ.
Αννα, αν στον Βρουκο του αρεσει να μασαει, πιθανοτατα θα του αρεσει να τρωει και κρεας με κοκκαλα. Πχ φτερα και λαιμους κοτας. Οταν βρω επιτελους λιγο ελευθερο χρονο, θα ανεβασω συνταγες με κοκκαλα.
Σε γενικες γραμμες, οταν ενα ζωο εχει μαθει να καταπινει κροκετες και να γλειφει αλεσμενες τροφες και κονσερβες, ειναι δυσκολη η μεταβαση σε μη αλεσμενη ωμη. Αλλα οταν αποκτησουν γερη γναθο τους αρεσει πιο πολυ να μασανε. Στον δικο μου πλεον δεν του αρεσει να τρωει 100% αλεσμενη τροφη. Την γλειφει και φτυνει τα μικρα κομματακια λες και ειναι κουκουτσια. Μονο τα κοκκαλα αλεθω. Το κρεας το προτιμα σε κομματια.
Φλωρανς, η Σταχτου μαλλον δυσκολευεται να φαει λογω ανατομιας. Θα σου παρει πολυ χρονο μεχρι να αρχισει να τρωει μικρα κομματια. Δε νομιζω ομως οτι θα μπορεσει να τραφει με λαιμους κοτας και φτερα. Θα την δυσκολεψουν παρα πολυ. Ειναι εντελως αφυσικο ομως να θελει διπλοαλεσμενο κιμα. Θα χρειαστεις πολλη υπομονη μεχρι να συνηθισει την υφη του ωμου, αλλα μη το βαζεις κατω. Δοκιμασε να της ανακατευεις 1 κουταλακι ωμη σε ενα γευμα κονσερβας για να την ξεγελασεις και σιγα σιγα να αρχισεις να αυξανεις την ποσοτητα της ωμης. Εναλλακτικα στειλτην σε εμενα να στην κανω αγνωριστη
Κοριτσια, μην παραλειπετε τα οργανα και το ασβεστιο. Ειναι πολυ σημαντικα αυτα τα 2. Ειναι ζωτικης σημασιας θα 'λεγα. Η παστα δε νομιζω να καλυπτει τις αναγκες τους. Το συκωτι και τα αλλα οργανα μπορειτε να τους τα δινετε 1-2 φορες την εβδομαδα. Δεν ειναι απαραιτητο καθε γευμα να εχει οργανα.
Αν δεν τρωνε συκωτι καρδιες και αλλα οργανα μπορειτε να τα ψιλοκοβετε και να τα ανακατευετε με αλεσμενο κρεας και σταδιακα να τα κοβετε ολο και πιο μεγαλα κομματια. Ο δικος μου δεν ετρωγε καθολου συκωτι και καρδιες και του τα αλεθα, αλλα οταν αρχισα να τα κοβω σε κομματια αρχισε να τα τρωει και σιγα σιγα εμαθε να τρωει σκετο συκωτι, σκετες καρδιες, κτλ.
Αννα, αν στον Βρουκο του αρεσει να μασαει, πιθανοτατα θα του αρεσει να τρωει και κρεας με κοκκαλα. Πχ φτερα και λαιμους κοτας. Οταν βρω επιτελους λιγο ελευθερο χρονο, θα ανεβασω συνταγες με κοκκαλα.
Σε γενικες γραμμες, οταν ενα ζωο εχει μαθει να καταπινει κροκετες και να γλειφει αλεσμενες τροφες και κονσερβες, ειναι δυσκολη η μεταβαση σε μη αλεσμενη ωμη. Αλλα οταν αποκτησουν γερη γναθο τους αρεσει πιο πολυ να μασανε. Στον δικο μου πλεον δεν του αρεσει να τρωει 100% αλεσμενη τροφη. Την γλειφει και φτυνει τα μικρα κομματακια λες και ειναι κουκουτσια. Μονο τα κοκκαλα αλεθω. Το κρεας το προτιμα σε κομματια.
Φλωρανς, η Σταχτου μαλλον δυσκολευεται να φαει λογω ανατομιας. Θα σου παρει πολυ χρονο μεχρι να αρχισει να τρωει μικρα κομματια. Δε νομιζω ομως οτι θα μπορεσει να τραφει με λαιμους κοτας και φτερα. Θα την δυσκολεψουν παρα πολυ. Ειναι εντελως αφυσικο ομως να θελει διπλοαλεσμενο κιμα. Θα χρειαστεις πολλη υπομονη μεχρι να συνηθισει την υφη του ωμου, αλλα μη το βαζεις κατω. Δοκιμασε να της ανακατευεις 1 κουταλακι ωμη σε ενα γευμα κονσερβας για να την ξεγελασεις και σιγα σιγα να αρχισεις να αυξανεις την ποσοτητα της ωμης. Εναλλακτικα στειλτην σε εμενα να στην κανω αγνωριστη
koneko- Γατο-gourmeδιά
-
Mood :
Ευχαριστούμε για τις συμβουλές. Θα δοκιμάσω με λαιμό κότας.Θα τρώει και τα κόκαλα όμως μαζί;Το ότι του αρέσει να μασάει είναι σίγουρο.Αφού έχω βρεί μισοφαγωμένα ποντίκια από την χάρη του. Θα δοκιμάσω και με συκωτι κότας να δώ πως θα αντιδράσει.
Αυτήν την σκόνη συμπλήρωμα λές να του την πάρω αν δεν τον καταφέρω να φάει συκώτια και κόκαλα;
Αυτήν την σκόνη συμπλήρωμα λές να του την πάρω αν δεν τον καταφέρω να φάει συκώτια και κόκαλα;
-
Mood :
Ηρω, σε ρωταγα και καπου αλλού, αλλά δεν ετυχε να το δεις...
Ο χασάπης μας μας εδωσε εντόσθια από χοιρινό για να μαγειρέψω στα έξω γατιά (λίγη οικονομία) και βράζω λίγο και για τα μέσα...
Φαντάζομαι δεν είναι πρόβλημα....
Είναι;
Τους αρέσει πάντως... Το τρώνε με ευχαρίστηση...
Όταν τους βράσω συνήθως βγαίνουν 9 μερίδες, δλδ τους το δίνω κάθε μεσημέρι x τρεις ημέρες.
Το πρωι και το βράδυ κροκετούλες ή κονσερβάκι...
Ο χασάπης μας μας εδωσε εντόσθια από χοιρινό για να μαγειρέψω στα έξω γατιά (λίγη οικονομία) και βράζω λίγο και για τα μέσα...
Φαντάζομαι δεν είναι πρόβλημα....
Είναι;
Τους αρέσει πάντως... Το τρώνε με ευχαρίστηση...
Όταν τους βράσω συνήθως βγαίνουν 9 μερίδες, δλδ τους το δίνω κάθε μεσημέρι x τρεις ημέρες.
Το πρωι και το βράδυ κροκετούλες ή κονσερβάκι...
Άννα θα ξετρελαθεί με το λαιμό και τις φτερούγες, θα με θυμηθείς
Με τα ταξίδια και όλες τις δουλειές έχουν ξεμάθει τα σκασμένα, τους δίνουν και λιχουδιές οι δικοί μου, και έχουν γίνει κακομαθημένα σκατόπαιδα, ιδιότροπα στο φαγητό και ΧΟΝΤΡΑ!
Η Χιονάτη σνόμπαρε γαρίδες και κομματάκι χοιρινό ωμό, σνόμπαρε μαγειρεμένο κιμά, μέχρι και ΓΑΛΑ σνόμπαρε το σκασμένο
Άντε να ξαναμπούμε σε πρόγραμμα!
Ηρώ τρώει η Σταχτού κομματάκια μικρά, αλλά μόνο μαγειρεμένο, το ωμό δεν το τρώει γιατί είναι ιδιότροπη. Γενικά αγαπάει κροκέτες, ούτε κονσέρβα, ούτε μαγειρευτό, κροκετούλες και άγιος ο θεός.
Για αρχή θα πάω να πάρω λαιμούς να συνηθίσει πάλι η Χιονάτη να μασουλάει, και μετά.. βλέπουμε.
Χουλιέτα γιατί να είναι πρόβλημα; Εγω τους έχω δώσει και πνευμόνια βρασμένα, τους άρεσαν, τα εντόσθια όχι τόσο
Με τα ταξίδια και όλες τις δουλειές έχουν ξεμάθει τα σκασμένα, τους δίνουν και λιχουδιές οι δικοί μου, και έχουν γίνει κακομαθημένα σκατόπαιδα, ιδιότροπα στο φαγητό και ΧΟΝΤΡΑ!
Η Χιονάτη σνόμπαρε γαρίδες και κομματάκι χοιρινό ωμό, σνόμπαρε μαγειρεμένο κιμά, μέχρι και ΓΑΛΑ σνόμπαρε το σκασμένο
Άντε να ξαναμπούμε σε πρόγραμμα!
Ηρώ τρώει η Σταχτού κομματάκια μικρά, αλλά μόνο μαγειρεμένο, το ωμό δεν το τρώει γιατί είναι ιδιότροπη. Γενικά αγαπάει κροκέτες, ούτε κονσέρβα, ούτε μαγειρευτό, κροκετούλες και άγιος ο θεός.
Για αρχή θα πάω να πάρω λαιμούς να συνηθίσει πάλι η Χιονάτη να μασουλάει, και μετά.. βλέπουμε.
Χουλιέτα γιατί να είναι πρόβλημα; Εγω τους έχω δώσει και πνευμόνια βρασμένα, τους άρεσαν, τα εντόσθια όχι τόσο
-
Mood :
Λές;Μακάρι θα πάρω και θα δούμε.Είναι και αυτός πάρα πολύ ιδιότροπος όμως.Σήμερα που είχε το μενού κοτόπουλο από μπούτι ψαχνό και όχι από στήθος δεν του άρεσε πολύ γιατί είχε περισσότερο λίπος μέσα. Επίσης φοβάμαι ότι δεν θα κάτσει να μασουλάει την φτερούγα μόνος του,γιατί θέλει να τον ταίζω.Ετσι το ευχαριστιέται.f.m123 έγραψε:Άννα θα ξετρελαθεί με το λαιμό και τις φτερούγες, θα με θυμηθείς :lol:
Η άλλη δεν βάζει ωμό στο στόμα της.Λές και θα την φαρμακώσει ένα πράγμα.
-
Mood :
ΒρουκοΜπετινόσπιτο έγραψε:Λές;Μακάρι θα πάρω και θα δούμε.Είναι και αυτός πάρα πολύ ιδιότροπος όμως.Σήμερα που είχε το μενού κοτόπουλο από μπούτι ψαχνό και όχι από στήθος δεν του άρεσε πολύ γιατί είχε περισσότερο λίπος μέσα. Επίσης φοβάμαι ότι δεν θα κάτσει να μασουλάει την φτερούγα μόνος του,γιατί θέλει να τον ταίζω.Ετσι το ευχαριστιέται.f.m123 έγραψε:Άννα θα ξετρελαθεί με το λαιμό και τις φτερούγες, θα με θυμηθείς :lol:
Η άλλη δεν βάζει ωμό στο στόμα της.Λές και θα την φαρμακώσει ένα πράγμα.
Bασικά νομίζω πρέπει να τον ξεμάθεις στο τάισμα
Έτσι και η δικιά μου η μία. Δεν κάνει καν τον κόπο να δοκιμάσει, μια γλειψιά ρε παιδί μου, κάτι! Την έχω καταφέρει να φάει μόνο αλεσμένο ωμό και αυτό ανακατωμένο με κονσέρβα, και μετά από 10ωρη πείνα όπου αρνούνταν πεισματικά να το αγγίξει.
-
Mood :
Γαλοπουλα
1080γρ γαλοπουλα χωρις κοκκαλο (μαζι με το λιπος και την πετσα, μπουτι κυριως γιατι περιεχει περισσοτερη ταυρινη, και κατα προτιμηση σε κομματια, αλλα και ο κιμας ειναι ok...εναλλακτικα μπορειτε να ανακατευετε μιση ποσοτητα κιμα με μιση σε κομματια)
60γρ συκωτι (γαλοπουλας ή κοτας)
60γρ καρδια (γαλοπουλας ή κοτας)
2 κροκους αυγου
2904mg ασβεστιου (περιπου 7300mg ανθρακικο ασβεστιο ή 1.5 κουταλακι του γλυκου τσοφλι αυγου σε σκονη ή 3 κουταλιες της σουπας bone meal)
2 κουταλιες της σουπας ελαιολαδο
1/2 κουταλακι του γλυκου ιωδιουχο αλατι
1 κουταλακι του γλυκου ζελατινη (προαιρετικη, αλλα καλο ειναι να δινεται γιατι κανει καλο στις αρθρωσεις)
1/2 κουπα νερο ή ζωμο κρεατος (οσο παρει ειναι η ποσοτητα, μεχρι να ανακατευεται το μιγμα ευκολα, αλλα να μην ειναι πολυ νερουλο)
120γρ λαχανικα (πχ σπανακι, κολοκυθα, καροτο, κολοκυθακι, πατατα (μαγειρεμενη), ρυζι (βρασμενο) - ωμα και τριμμενα στον τριφτη ή στον ατμο ή σε μορφη πουρε) - προαιρετικο, αλλα το συνιστω γιατι δινουν πολυτιμα ιχνοστοιχεια και βοηθουν στην καταπολεμηση της δυσκοιλιοτητας)
Συμπληρωματα:
500IU Βιταμινη Ε
3000mg Λαδι σολωμου
Προαιρετικα:
βακτηρια Acidophilus
Εκτελεση
ανακατευουμε ολα τα υλικα μαζι, τα χωριζουμε σε μεριδες και τα βαζουμε σε βαζακια, ταπερακια, παγοθηκες ή σακουλακια ziploc στην καταψυξη.
Τα ξεπαγωνουμε στο ψυγειο απο την προηγουμενη ημερα και τα σερβιρουμε σε θερμοκρασια δωματιου.
1080γρ γαλοπουλα χωρις κοκκαλο (μαζι με το λιπος και την πετσα, μπουτι κυριως γιατι περιεχει περισσοτερη ταυρινη, και κατα προτιμηση σε κομματια, αλλα και ο κιμας ειναι ok...εναλλακτικα μπορειτε να ανακατευετε μιση ποσοτητα κιμα με μιση σε κομματια)
60γρ συκωτι (γαλοπουλας ή κοτας)
60γρ καρδια (γαλοπουλας ή κοτας)
2 κροκους αυγου
2904mg ασβεστιου (περιπου 7300mg ανθρακικο ασβεστιο ή 1.5 κουταλακι του γλυκου τσοφλι αυγου σε σκονη ή 3 κουταλιες της σουπας bone meal)
1 κουταλακι του γλυκου ζελατινη (προαιρετικη, αλλα καλο ειναι να δινεται γιατι κανει καλο στις αρθρωσεις)
1/2 κουπα νερο ή ζωμο κρεατος (οσο παρει ειναι η ποσοτητα, μεχρι να ανακατευεται το μιγμα ευκολα, αλλα να μην ειναι πολυ νερουλο)
120γρ λαχανικα (πχ σπανακι, κολοκυθα, καροτο, κολοκυθακι, πατατα (μαγειρεμενη), ρυζι (βρασμενο) - ωμα και τριμμενα στον τριφτη ή στον ατμο ή σε μορφη πουρε) - προαιρετικο, αλλα το συνιστω γιατι δινουν πολυτιμα ιχνοστοιχεια και βοηθουν στην καταπολεμηση της δυσκοιλιοτητας)
Συμπληρωματα:
500IU Βιταμινη Ε
3000mg Λαδι σολωμου
Προαιρετικα:
βακτηρια Acidophilus
Εκτελεση
ανακατευουμε ολα τα υλικα μαζι, τα χωριζουμε σε μεριδες και τα βαζουμε σε βαζακια, ταπερακια, παγοθηκες ή σακουλακια ziploc στην καταψυξη.
Τα ξεπαγωνουμε στο ψυγειο απο την προηγουμενη ημερα και τα σερβιρουμε σε θερμοκρασια δωματιου.
- Προσοχη:
- Note: αν τα μαγειρεψουμε δεν ειναι το ιδιο γιατι χανεται ταυρινη και βιταμινες, οποτε η συνταγη αυτη σε μαγειρεμενη μορφη χωρις συμπληρωματα ταυρινης, βιταμινων Β, κτλ δεν πρεπει να δινεται συχνα. Ως συμπληρωμα (στην μαγειρεμενη της μορφη) σε μια βασικη και πληρης τροφη ειναι καλη, αλλα οχι ως βασικη διατροφη!
Note 2: Προσωπικα δεν εχω δοκιμασει ωμη διατροφη με ενα ειδος πρωτεινης και με συμπληρωμα ασβεστιου στον γατο μου για μεγαλο χρονικο διαστημα και δεν γνωριζω αν ειναι πληρης. Πιθανοτατα δεν ειναι γιατι απο την στιγμη που δεν γνωριζουμε το 100% για την διατροφη της γατας, τοτε δεν μπορουμε να φτιαξουμε και 100% ισορροπημενη και πληρης διατροφη. Συνεπως θα απεφευγα να δινω την συγκεκριμενη συνταγη για μεγαλο χρονικο διαστημα. Ειναι λοιπον πολυ σημαντικο να δινουμε και αλλες τροφες, οπως πχ διαφορετικη πηγη πρωτεινης, μαγειρεμενη τροφη (πχ κοτοπουλο χωρις κοκκαλα, ψαρι) και λιχουδιες (ειτε του εμποριου ειτε σπιτικες). Ειδικα το ψαρι επιβαλλεται να δινεται μια φορα την εβδομαδα!
Note 3: Αν επιλεξετε να συμπληρωσετε με bone meal, δεν μπορω να εγγυηθω για το ασβεστιο που θα παιρνει το γατι γιατι πραγματικα δεν γνωριζω την αναλογια ασβεστιου - φωσφορου στο καθε bone meal που κυκλοφορει στην αγορα. Ενας ακομα λογος λοιπον να μη δινουμε την ιδια τροφη για μεγαλα χρονικα διαστηματα. Προσωπικα εχω χρησιμοποιησει bone meal, αλλα οχι για πανω απο 2 συνεχομενες εβδομαδες.
koneko- Γατο-gourmeδιά
-
Mood :
Αρνι
1350γρ αρνι χωρις κοκκαλο (μαζι με το λιπος και κατα προτιμηση σε κομματια, αλλα και ο κιμας ειναι ok...εναλλακτικα μπορειτε να ανακατευετε μιση ποσοτητα κιμα με μιση σε κομματια)
75γρ συκωτι (κοτας γιατι το αρνισιο ειναι πιο δυσκολο να το βρειτε)
75γρ καρδια (κοτας)
2 κροκους αυγου
2950mg ασβεστιο (περιπου 7300mg ανθρακικο ασβεστιο ή 1.5 κουταλακι του γλυκου τσοφλι αυγου σε σκονη ή 3 κουταλιες της σουπας bone meal)
150γρ λαχανικα (πχ σπανακι, κολοκυθα, καροτο, κολοκυθακι, πατατα (μαγειρεμενη), ρυζι (βρασμενο) - ωμα και τριμμενα στον τριφτη ή στον ατμο ή σε μορφη πουρε) - προαιρετικο, αλλα το συνιστω γιατι δινουν πολυτιμα ιχνοστοιχεια και βοηθουν στην καταπολεμηση της δυσκοιλιοτητας)
Συμπληρωματα:
550IU Βιταμινη Ε
3000mg Λαδι σολωμου
Προαιρετικα:
βακτηρια Acidophilus
Εκτελεση
1350γρ αρνι χωρις κοκκαλο (μαζι με το λιπος και κατα προτιμηση σε κομματια, αλλα και ο κιμας ειναι ok...εναλλακτικα μπορειτε να ανακατευετε μιση ποσοτητα κιμα με μιση σε κομματια)
75γρ συκωτι (κοτας γιατι το αρνισιο ειναι πιο δυσκολο να το βρειτε)
75γρ καρδια (κοτας)
2 κροκους αυγου
2950mg ασβεστιο (περιπου 7300mg ανθρακικο ασβεστιο ή 1.5 κουταλακι του γλυκου τσοφλι αυγου σε σκονη ή 3 κουταλιες της σουπας bone meal)
150γρ λαχανικα (πχ σπανακι, κολοκυθα, καροτο, κολοκυθακι, πατατα (μαγειρεμενη), ρυζι (βρασμενο) - ωμα και τριμμενα στον τριφτη ή στον ατμο ή σε μορφη πουρε) - προαιρετικο, αλλα το συνιστω γιατι δινουν πολυτιμα ιχνοστοιχεια και βοηθουν στην καταπολεμηση της δυσκοιλιοτητας)
Συμπληρωματα:
550IU Βιταμινη Ε
3000mg Λαδι σολωμου
Προαιρετικα:
βακτηρια Acidophilus
Εκτελεση
- Προσοχη:
- Note: αν τα μαγειρεψουμε δεν ειναι το ιδιο γιατι χανεται ταυρινη και βιταμινες, οποτε η συνταγη αυτη σε μαγειρεμενη μορφη χωρις συμπληρωματα ταυρινης, βιταμινων Β, κτλ δεν πρεπει να δινεται συχνα. Ως συμπληρωμα (στην μαγειρεμενη της μορφη) σε μια βασικη και πληρης τροφη ειναι καλη, αλλα οχι ως βασικη διατροφη!
Note 2: Προσωπικα δεν εχω δοκιμασει ωμη διατροφη με ενα ειδος πρωτεινης και με συμπληρωμα ασβεστιου στον γατο μου για μεγαλο χρονικο διαστημα και δεν γνωριζω αν ειναι πληρης. Πιθανοτατα δεν ειναι γιατι απο την στιγμη που δεν γνωριζουμε το 100% για την διατροφη της γατας, τοτε δεν μπορουμε να φτιαξουμε και 100% ισορροπημενη και πληρης διατροφη. Συνεπως θα απεφευγα να δινω την συγκεκριμενη συνταγη για μεγαλο χρονικο διαστημα. Ειναι λοιπον πολυ σημαντικο να δινουμε και αλλες τροφες, οπως πχ διαφορετικη πηγη πρωτεινης, μαγειρεμενη τροφη (πχ κοτοπουλο χωρις κοκκαλα, ψαρι) και λιχουδιες (ειτε του εμποριου ειτε σπιτικες). Ειδικα το ψαρι επιβαλλεται να δινεται μια φορα την εβδομαδα!
Note 3: Αν επιλεξετε να συμπληρωσετε με bone meal, δεν μπορω να εγγυηθω για το ασβεστιο που θα παιρνει το γατι γιατι πραγματικα δεν γνωριζω την αναλογια ασβεστιου - φωσφορου στο καθε bone meal που κυκλοφορει στην αγορα. Ενας ακομα λογος λοιπον να μη δινουμε την ιδια τροφη για μεγαλα χρονικα διαστηματα. Προσωπικα εχω χρησιμοποιησει bone meal, αλλα οχι για πανω απο 2 συνεχομενες εβδομαδες.
koneko- Γατο-gourmeδιά
-
Mood :
Δεν ξερω αν το εχω πει σε προηγουμενο ποστ, αλλα το ασβεστιο που αναφερω ειναι μια μεση τιμη. Δεν ειναι απαραιτητο να δινετε ακριβως την ιδια ποσοτητα. Μερικα mg πανω, μερικα κατω δεν ειναι προβλημα. Οταν πχ αναφερω οτι χρειαζονται 2950mg ασβεστιο, μπορειτε να δωσετε απο 2610 μεχρι 3290mg. Τα κακακια τους ειναι ενας αριστος οδηγος για να καταλαβετε αν προσλαμβανει περισσοτερο ή λιγοτερο ασβεστιο απο οτι πρεπει. Το χρωμα τους ειναι πολυ ανοιχτο (σχεδον γκρι-ασπρο) οταν το ασβεστιο ειναι περισσοτερο απο οτι πρεπει και πολυ σκουρα (σχεδον μαυρα) οταν το ασβεστιο ειναι σε μικρες ποσοτητες.
koneko- Γατο-gourmeδιά
-
Mood :
Παπια
1530γρ παπια χωρις κοκκαλο (μαζι με το λιπος και την πετσα και κατα προτιμηση σε κομματια, αλλα και ο κιμας ειναι ok...εναλλακτικα μπορειτε να ανακατευετε μιση ποσοτητα κιμα με μιση σε κομματια)
85γρ συκωτι (κοτας)
85γρ καρδια (κοτας)
2 κροκους αυγου
3065mg ασβεστιο (περιπου 7500mg ανθρακικο ασβεστιο ή 1.5 κουταλακι του γλυκου τσοφλι αυγου σε σκονη ή 3 κουταλιες της σουπας bone meal)
1/2-1 κουπα νερο ή ζωμο κρεατος (οσο παρει ειναι η ποσοτητα, μεχρι να ανακατευεται το μιγμα ευκολα, αλλα να μην ειναι πολυ νερουλο)
170γρ λαχανικα (πχ σπανακι, κολοκυθα, καροτο, κολοκυθακι, πατατα (μαγειρεμενη), ρυζι (βρασμενο) - ωμα και τριμμενα στον τριφτη ή στον ατμο ή σε μορφη πουρε) - προαιρετικο, αλλα το συνιστω γιατι δινουν πολυτιμα ιχνοστοιχεια και βοηθουν στην καταπολεμηση της δυσκοιλιοτητας)
Συμπληρωματα:
600IU Βιταμινη Ε
3000mg Λαδι σολωμου
Προαιρετικα:
βακτηρια Acidophilus
Εκτελεση
1530γρ παπια χωρις κοκκαλο (μαζι με το λιπος και την πετσα και κατα προτιμηση σε κομματια, αλλα και ο κιμας ειναι ok...εναλλακτικα μπορειτε να ανακατευετε μιση ποσοτητα κιμα με μιση σε κομματια)
85γρ συκωτι (κοτας)
85γρ καρδια (κοτας)
2 κροκους αυγου
3065mg ασβεστιο (περιπου 7500mg ανθρακικο ασβεστιο ή 1.5 κουταλακι του γλυκου τσοφλι αυγου σε σκονη ή 3 κουταλιες της σουπας bone meal)
1/2-1 κουπα νερο ή ζωμο κρεατος (οσο παρει ειναι η ποσοτητα, μεχρι να ανακατευεται το μιγμα ευκολα, αλλα να μην ειναι πολυ νερουλο)
170γρ λαχανικα (πχ σπανακι, κολοκυθα, καροτο, κολοκυθακι, πατατα (μαγειρεμενη), ρυζι (βρασμενο) - ωμα και τριμμενα στον τριφτη ή στον ατμο ή σε μορφη πουρε) - προαιρετικο, αλλα το συνιστω γιατι δινουν πολυτιμα ιχνοστοιχεια και βοηθουν στην καταπολεμηση της δυσκοιλιοτητας)
Συμπληρωματα:
600IU Βιταμινη Ε
3000mg Λαδι σολωμου
Προαιρετικα:
βακτηρια Acidophilus
Εκτελεση
- Προσοχη:
koneko- Γατο-gourmeδιά
-
Mood :
Κουνελι
1350γρ κουνελι χωρις κοκκαλο (μαζι με οσο λιπος εχει -αν θελετε μπορειτε να προσθεσετε και λιγο λιπος ακομα απο κοτα ή μοσχαρι ή οτι αλλο θελετε, γιατι το κουνελι ειναι πολυ χαμηλο σε λιπαρα- και κατα προτιμηση σε κομματια, αλλα και ο κιμας ειναι ok...εναλλακτικα μπορειτε να ανακατευετε μιση ποσοτητα κιμα με μιση σε κομματια)
75γρ συκωτι (κοτας)
75γρ καρδια (κοτας)
2 κροκους αυγου
3961mg ασβεστιο (περιπου 9900mg ανθρακικο ασβεστιο ή 2 κουταλακια του γλυκου τσοφλι αυγου σε σκονη ή 3 κουταλιες της σουπας bone meal)
Συμπληρωματα:
600IU Βιταμινη Ε
3000mg Λαδι σολωμου
Προαιρετικα:
βακτηρια Acidophilus
Εκτελεση
1350γρ κουνελι χωρις κοκκαλο (μαζι με οσο λιπος εχει -αν θελετε μπορειτε να προσθεσετε και λιγο λιπος ακομα απο κοτα ή μοσχαρι ή οτι αλλο θελετε, γιατι το κουνελι ειναι πολυ χαμηλο σε λιπαρα- και κατα προτιμηση σε κομματια, αλλα και ο κιμας ειναι ok...εναλλακτικα μπορειτε να ανακατευετε μιση ποσοτητα κιμα με μιση σε κομματια)
75γρ συκωτι (κοτας)
75γρ καρδια (κοτας)
2 κροκους αυγου
3961mg ασβεστιο (περιπου 9900mg ανθρακικο ασβεστιο ή 2 κουταλακια του γλυκου τσοφλι αυγου σε σκονη ή 3 κουταλιες της σουπας bone meal)
Συμπληρωματα:
600IU Βιταμινη Ε
3000mg Λαδι σολωμου
Προαιρετικα:
βακτηρια Acidophilus
Εκτελεση
- Προσοχη:
koneko- Γατο-gourmeδιά
-
Mood :
Λοιπόν, για όποιον ενδιαφέρεται για αλεσμένο κοτόπουλο με κόκκαλα υπάρχουν πτηνοτροφικές επιχειρήσεις που προμηθεύουν σε χαμηλή τιμή (κάτω του 1? το κιλό).
Φυσικά χρειάζεται και συμπληρώματα.
Θα πάρω αύριο τηλ. να παραγγείλω και να ρωτήσω και για μεταφορικά. Αν θυμάμαι καλά τα μεταφορικά για Σέριφο είναι 3?, για Αττική δεν ξέρω. Αγοράζουν γνωστοί μου και είναι πολύ ευχαριστημένοι με την ποιότητα του κρέατος.
Φυσικά χρειάζεται και συμπληρώματα.
Θα πάρω αύριο τηλ. να παραγγείλω και να ρωτήσω και για μεταφορικά. Αν θυμάμαι καλά τα μεταφορικά για Σέριφο είναι 3?, για Αττική δεν ξέρω. Αγοράζουν γνωστοί μου και είναι πολύ ευχαριστημένοι με την ποιότητα του κρέατος.
Antilkmene- Senior Cat
-
Τόπος : Βριλήσσια
Αριθμός γατουνίων : 3
Ημερομηνία Εγγραφής : 28/06/2012
Mood :
ενδιαφερομαι εγω για τα αδεσποτακια που ταιζουν οι δικοι μου τωρα που λειπω! Αναρωτιεμαι αν διαθετουν και μικρα κοτοπουλακια (τα αρσενικα νεογνα απο τις πτηνοτροφικες μοναδες παραγωγης αυγων που θανατωνονται).
koneko- Γατο-gourmeδιά
-
Mood :
Οι γνωστοί μου παίρνουν από το Βλατάκη στο Μαρκόπουλο και από ό,τι μου είπαν δίνει και η εταιρία ΠΙΝΔΟΣ. Δεν ξέρω αν υπάρχουν διαφορές στην τιμή.koneko έγραψε:ενδιαφερομαι εγω για τα αδεσποτακια που ταιζουν οι δικοι μου τωρα που λειπω! Αναρωτιεμαι αν διαθετουν και μικρα κοτοπουλακια (τα αρσενικα νεογνα απο τις πτηνοτροφικες μοναδες παραγωγης αυγων που θανατωνονται).
Antilkmene- Senior Cat
-
Mood :
δεν με απασχολει πολυ η τιμη αρκει βεβαια να μην ειναι πανω απο 4-5ευρω το κιλο! Δεν εχω μηχανη του κιμα για να τα αλεθω και αναγκαστηκα να βγαζω τα κοκκαλα και να τα αλεθω στο μπλεντερ το οποιο δε νομιζω να αντεξει για πολυ ακομα Σε ενα μηνα που θα επιστρεψω ελλαδα θα παρω τηλεφωνα σε εταιριες να ρωτησω. Μακαρι να βρω νεογνα κοτοπουλακια
koneko- Γατο-gourmeδιά
-
Mood :
Γύρω στα 70 λεπτά το κιλό έχει...συμφέρει απίστευτα. Το έχω σκεφτεί κ εγώ για τα αδεσποτα,συμφέρει πάρα πολύ και ο κιμάς έρχεται κατεψυγμένος ήδη σε σακουλάκια
Antilkmene- Senior Cat
-
Mood :
Συμφερει απιστευτα πολυ για τα αδεσποτα!!! Αν τρωει το ενα 250γρ ημερησιως, θα βγαινει στα 5.25 ευρω τον μηνα! Θα τους κανω και μια αποπαρασιτωση και θα βγαλουν τελεια τον χειμωνα!
- Σπόιλερ:
- Ασχετο, αλλα παρολο που ειναι συνεχως πεινασμενα ξερουν να ξεχωριζουν την καλη τροφη απο την αχρηστη! Μια μερα τους ειχα δωσει απο μια μεγαλη κονσερβα στο καθενα και δεν την εφαγαν ολη. Μετα απο 10 λεπτα περιπου τους αφησα μερικα στομαχια κοτας διπλα στην κονσερβα που δεν ειχαν φαει για να φανε αργοτερα ή για να φαει καμια αλλη γατα. Μολις μυρισαν τα στομαχια αρχισαν να τρωνε παλι σαν τρελα. Το ενα πηρε ενα στομαχι και πηγε παραπερα να φαει με την ησυχια του Εξαφανισαν τα στομαχια και αφησαν την κονσερβα!
koneko- Γατο-gourmeδιά
-
Mood :
Θελω κι εγω τηλεφωνα γιατι θελω να παιρνω φρεσκα πλαταρια και μπουτια για τη σκυλα μου. Ξεκινησαμε ωμα και θα ψωνιζω απο τη βαρβακειο αλλα ακουσα οτι εκει πηγαινουν τα πλαταρια απο τα σφαγεια τα οποια ειναι ηδη 3-4 ημερων.
Karamela- Mature Cat
-
Αριθμός γατουνίων : 6
Ημερομηνία Εγγραφής : 29/06/2012
Mood :
Karamela έγραψε:Θελω κι εγω τηλεφωνα γιατι θελω να παιρνω φρεσκα πλαταρια και μπουτια για τη σκυλα μου. Ξεκινησαμε ωμα και θα ψωνιζω απο τη βαρβακειο αλλα ακουσα οτι εκει πηγαινουν τα πλαταρια απο τα σφαγεια τα οποια ειναι ηδη 3-4 ημερων.
- Σπόιλερ:
- ΕΛ ΕΝΤ ΣΙ ΒΛΑΤΑΚΗΣ Α ΑΕ
Πτηνοτροφική Επιχείρηση
26ο χλμ Λεωφόρου Παιανίας - Μαρκοπούλου, Μαρκόπουλο, 19003, ΑΤΤΙΚΗΣ
Τηλέφωνο : 2299025066
Antilkmene- Senior Cat
-
Mood :
Ηρω να ρωτησω κατι ασχετο? το IU στις βιταμινες πως το μετραμε??
Osi- Senior Cat
-
Αριθμός γατουνίων : 4 ζωη να 'χουν...!!
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Ηλιο και παλι ήλιο!!!!!!
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Goldene, Συλβεστρος και Ματίλντα!!!!
Motto : Soft kitty, warm kitty, little ball of fur... Happy kitty, sleepy kitty, pur pur pur....
Ημερομηνία Εγγραφής : 06/11/2012
Mood :
αναγραφεται στην συσκευασια του χαπιου. Συνηθως λεει ποσα IU αντιστοιχουν σε ενα χαπι και αναλογα υπολογιζεις την ποσοτητα (πχ αν χρειαζεσαι 200IU και το χαπι ειναι 300, το κοβεις στα 3 και χρησιμοποιεις τα 2 κομματια). Αν δεν βρισκεις ποσα IU ειναι, μη δινεις καθολου βιταμινες. Απλα δινε του διαφορετικες τροφες για να καλυπτονται τα κενα (πχ ψαρι 1 φορα την εβδομαδα για ω-3 λιπαρα και βιταμινη D). Εγω δεν του δινω καθολου συμπληρωματα. Προτιμω την ποικιλια τροφων. Απλα τα ανεφερα εδω γιατι μπορει καποιοι να δινουν μονο ενα ειδος τροφης και συνεπως το γατι να μη παιρνει οτι χρειαζεται.Osi έγραψε:Ηρω να ρωτησω κατι ασχετο? το IU στις βιταμινες πως το μετραμε??
koneko- Γατο-gourmeδιά
-
Mood :
Βρηκα αυτα τα λινκ και ειπα να τα παραθεσω μηπως βοηθησουν οποιον σκεφτεται να αρχισει ωμη διατροφη στα γατουνια του.Προσωπικα μετα τα μαθηματα που εκανα στο Pawpeds,αντιμετωπιζω την ξηρα τροφη (ακομη και την Orijen) σαν αναγκαιο κακο,για πρακτικους λογους,και σκεφτομαι σοβαρα να αρχισω ωμη διατροφη σαν συμπληρωμα.
http://nutridb.org/
http://maxshouse.com/feline_nutrition.htm
http://www.peteducation.com/category.cfm?c=1+2243
http://www.catnutrition.org/index.html
http://nutridb.org/
http://maxshouse.com/feline_nutrition.htm
http://www.peteducation.com/category.cfm?c=1+2243
http://www.catnutrition.org/index.html
ξεκινα και την αναζητηση κρεατομηχανης και καταψυκτη γιατι σε βλεπω συντομα να περνας στην απεναντι οχθη και να την επιλεγεις ως κυρια διατροφη
απο τα αγαπημενα μου sites ειναι αυτο: http://ndb.nal.usda.gov/ndb/search/list
απο τα αγαπημενα μου sites ειναι αυτο: http://ndb.nal.usda.gov/ndb/search/list
koneko- Γατο-gourmeδιά
-
Mood :
Ηρω μου το σκεφτηκα,αλλα ειναι δυσκολο για τοσα ζωα,διαφορετικες ηλικιες,στειρωμενα-αστειρωτα,εγκυες,μωρα...
Αχ, μου φαίνεται τόσο περίεργο να φτιάχνεις μια τροφή για τα ζώα με τόσα συμπληρώματα..
Πολύ δύσκολο για μόνιμη τροφή, ίσως για ταυτόχρονη με τις τροφές του εμπορίου..
Και πάλι..
Μπράβο σας βρε κορίτσια..
Για όλη αυτή τη μελέτη και το χρόνο που έχετε αφιερώσει..
Και πάλι..
moukelis έγραψε:Ηρω μου το σκεφτηκα,αλλα ειναι δυσκολο για τοσα ζωα,διαφορετικες ηλικιες,στειρωμενα-αστειρωτα,εγκυες,μωρα...
βασικα δεν ειναι τοσο πολυπλοκη η κατασταση. Απλα παιζεις με τις ποσοτητες. Σκεψου οτι αν ζουσαν σε ενα δασος θα τρεφονταν με κυνηγι. Δεν θα υπηρχαν δηλαδη τροφες για γατακια, για ενηλικα, εγκυους, κοκ. Λογικα υπαρχουν εκτροφεις που ταιζουν μονο ωμα. Αν συναντησεις καποιον, ρωτα τον τι εμπειρια ειχε μεχρι τωρα και αν αντιμετωπισε ποτε προβληματα
houlieta έγραψε:Αχ, μου φαίνεται τόσο περίεργο να φτιάχνεις μια τροφή για τα ζώα με τόσα συμπληρώματα..
Και πάλι..
αντιθετα, ειναι πολυ πιο ευκολη λυση απο το να τρεχεις στο pet store και να αναρωτιεσαι ποια τροφη ειναι καλυτερη. Αν εχεις τον εξοπλισμο φτιαχνεις την τροφη πολυ γρηγορα. Εγω πχ μεσα σε 30 λεπτα εφτιαχνα τροφη για 1 μηνα (ο χρονος περιλαμβανει αλεσμα και καθαρισμα της κουζινας). Αν πηγαινα σε pet store να αγορασω τροφη θα εκανα μιση ωρα να παω, μιση ωρα να γυρισω και μιση ωρα να κοιταω τις τροφες! Τα κρεατα τα παιρνω οταν ψωνιζω για μενα, οποτε δεν χανω χρονο. Τις συνταγες και τις αναλογιες τις θυμαμαι, οποτε δεν χανω χρονο με ανουσιες μετρησεις. Συμπληρωματα (βιταμινες, και αλλα τετοια σε μορφη χαπιων) δεν βαζω ποτε στην τροφη του, οποτε δεν μπαινω στον κοπο να μετραω. Προτιμω να παιρνει τις βιταμινες απο την τροφη του (aka δινοντας του ποικιλια κρεατων). Το επομενο μου βημα ειναι να αγοραζω κατεψυγμενα ποντικια για συμπληρωμα. Θα με βολεψουν πολυ γιατι θα τα τρωει ολοκληρα (με τα εντοσθια μαζι) και θα ειναι 100% πληρη και ολοκληρωμενα γευματα. Ουτε αλεσμα, ουτε κομματιασμα ουτε καθαρισμα.
Αυτο που σκεφτομαι να κανω το καλοκαιρι οταν θα εχω την μηχανη μου, ειναι να παρω εντερα για λουκανικα και να φτιαχνω ατομικες μεριδες σε μορφη λουκανικου. Ετσι θα χωρανε καλυτερα στην καταψυξη, θα γλιτωσω απο τα σακουλακια και θα τρωει και εντερα! Θα επιταχυνθει και η ολη διαδικασια!
koneko- Γατο-gourmeδιά
-
Mood :
Σελίδα 2 από 3 • 1, 2, 3
Παρόμοια θέματα
» Ωμή Διατροφή - Συνταγές με κόκαλλα
» Gourmet νεες συνταγες!
» Συνταγές για τροφή γατουλίνων!
» διατροφή
» Διατροφη για γατακια!
» Gourmet νεες συνταγες!
» Συνταγές για τροφή γατουλίνων!
» διατροφή
» Διατροφη για γατακια!
Σελίδα 2 από 3
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Πεμ Νοε 14, 2024 8:58 am από gatisios
» Ολική νάρκωση - ασφαλής;
Τετ Νοε 13, 2024 10:01 pm από gatisios
» Τριαδιτιδα διατροφη
Τρι Οκτ 15, 2024 6:58 pm από gatisios
» Χρόνια νεφρική ανεπάρκεια κι όλα τα καλά....
Παρ Οκτ 11, 2024 4:33 pm από marikaity
» Ερμηνεία εξετάσεων
Δευ Οκτ 07, 2024 4:58 pm από belezza
» Νόσος του Κατώτερου Ουροποιητικού της Γάτας (ΝοΚΟΓ)
Σαβ Σεπ 14, 2024 12:56 am από Sofiana
» Ο Τοσοδούλης ψάχνει σπίτι
Σαβ Αυγ 24, 2024 11:18 pm από annines
» Διάρροια σε γατάκι 2 μηνών περίπου
Σαβ Αυγ 10, 2024 5:59 pm από efikap
» Χαρίζεται μπόμπιρας.
Τρι Ιουλ 09, 2024 8:29 pm από gatisios
» Επείγουσα φιλοξενία/υιοθεσία!!!
Κυρ Ιουν 30, 2024 4:57 pm από Mary0
» Τα εμβόλια της γάτας
Δευ Ιουν 24, 2024 5:01 pm από belezza
» επιπλοκες απο στειρωση αδεσπωτης.
Τετ Ιουν 05, 2024 10:53 am από gatisios
» Οδοντιατρική της γάτας: πώς μπορεί να βοηθήσει η φροντίδα στ
Τετ Μάης 15, 2024 11:21 am από gatisios
» Αρθρίτιδα
Σαβ Απρ 27, 2024 11:02 pm από gatoulis2009
» Το ερωτηματολόγιο του υποψήφιου γατο-γονιού
Τρι Απρ 16, 2024 11:45 am από gatisios
» Μελανιά μετά από στείρωση
Τετ Απρ 03, 2024 12:36 am από Thor
» Στειρωση
Σαβ Μαρ 30, 2024 11:22 am από belezza
» Παρουσίαση
Δευ Μαρ 25, 2024 10:06 am από psipsa
» Είμαστε ευαίσθητες!
Κυρ Μαρ 24, 2024 10:57 am από psipsa
» Μύκητας!
Κυρ Μαρ 03, 2024 10:35 am από psipsa
» βοηθεια για γατουλα
Πεμ Φεβ 29, 2024 1:03 pm από annines
» ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΣΤΑ ΟΥΛΑ
Τρι Φεβ 27, 2024 2:28 pm από xrysa
» Μόλυνση στο ματάκι/χλαμύδια
Παρ Φεβ 16, 2024 9:52 am από psipsa
» Επιληψια γάτας
Πεμ Φεβ 01, 2024 1:11 am από tozouzou
» Αντιβίωση σε υγρή μορφή
Κυρ Ιαν 14, 2024 6:13 pm από TeoCats
» Αδεσποτακι με κρανιο-εγκεφαλικες κακωσεις
Κυρ Ιαν 14, 2024 12:12 pm από psipsa
» M A DOLI N A
Κυρ Ιαν 14, 2024 12:07 pm από psipsa
» Προπτωση ορθου...
Δευ Ιαν 08, 2024 10:52 pm από πατουσακια
» Καρκίνος στη μύτη
Δευ Ιαν 01, 2024 9:32 pm από gatisios
» ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΗ
Τετ Δεκ 27, 2023 9:17 pm από gatisios
» Γατάκι 1,5 μηνων με ελκος στο ματι
Παρ Δεκ 08, 2023 12:30 am από feggaraki12
» Γατούλα με παράλυση
Τρι Δεκ 05, 2023 1:20 am από Cat mum
» ναρκωση με αεριο
Τετ Νοε 29, 2023 10:07 am από LIZA_T
» Εγχειρηση στο ματι και αποριες
Κυρ Νοε 26, 2023 6:02 pm από Ζιζάνης
» θολο ματι σε γατακι
Κυρ Νοε 26, 2023 6:01 pm από Ζιζάνης
» οφθαλμιατρος για γατακι με ζημια στο ματι??
Κυρ Νοε 26, 2023 6:00 pm από Ζιζάνης
» Κόκκινα ούλα
Σαβ Οκτ 14, 2023 1:39 pm από maria. K
» Ωτοδηκτικη ψωρα σε γατακι!
Πεμ Σεπ 28, 2023 10:24 pm από Iliakos
» Λοιμ. Λευχαιμία (FeLV)
Τρι Σεπ 12, 2023 6:28 pm από Tsoufis1989
» Μαλακές κροκέτες για ηλικιωμένες γάτες;
Τρι Σεπ 12, 2023 12:16 am από gatisios