Απορίες και δυσάρεστες πληροφορίες σχετικά με τα εμβόλια... Τελικά τι πρέπει να κάνουμε?
+3
Karamela
koneko
Μαριάννα
7 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Απορίες και δυσάρεστες πληροφορίες σχετικά με τα εμβόλια... Τελικά τι πρέπει να κάνουμε?
Γεία σας γατογονείς , χτές πήγα για στείρωση το Μαρτζοράκι και ενώ μίλαγα με τη κτηνίατρό μου για τα εμβόλια ,μου είπε κάποια πράγματα που δε μ άρεσαν...
1.Το εμβόλιο της περιτονίτιδας βγήκε άχρηστο σύμφωνα με έρευνες στην Αμερική και το σταματήσανε εντελώς.
2.Το εμβόλιο της λευχαιμίας προκαλεί σάρκωμα(?!) στις γάτες.
3.Τα εμβόλια στις γάτες τελικά ισχύουν από 3-7 χρόνια.
Γνωρίζει κάποιος από σας κάτι σχετικό??? Εγώ στο Pier έκανα κάθε χρόνο όλα τα εμβόλια γιατί είναι ο μόνος απ τις 3 γάτες μου που βγαίνει έξω και δεν έρχεται σε επαφή με τα άλλα 2... Στη Μάρτζορι έχω κάνει τις 2 δόσεις του τριπλού και λύσσα περσι πρώτη φορά και στο μπέμπη δεν έχω κάνει κανένα ακόμα... Εσείς τι κάνετε σχετικά με τα εμβόλια???
1.Το εμβόλιο της περιτονίτιδας βγήκε άχρηστο σύμφωνα με έρευνες στην Αμερική και το σταματήσανε εντελώς.
2.Το εμβόλιο της λευχαιμίας προκαλεί σάρκωμα(?!) στις γάτες.
3.Τα εμβόλια στις γάτες τελικά ισχύουν από 3-7 χρόνια.
Γνωρίζει κάποιος από σας κάτι σχετικό??? Εγώ στο Pier έκανα κάθε χρόνο όλα τα εμβόλια γιατί είναι ο μόνος απ τις 3 γάτες μου που βγαίνει έξω και δεν έρχεται σε επαφή με τα άλλα 2... Στη Μάρτζορι έχω κάνει τις 2 δόσεις του τριπλού και λύσσα περσι πρώτη φορά και στο μπέμπη δεν έχω κάνει κανένα ακόμα... Εσείς τι κάνετε σχετικά με τα εμβόλια???
Μαριάννα- Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος
-
Τόπος : Αθήνα, Ελλάδα.
Αριθμός γατουνίων : Περισσότερα.
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Γάνοιξη, Γατοκαίρι, Γατόπωρο, Γειτώνας...
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Κάθε γατεργάρης στον γάτο του..
Motto : Το σύμπαν συνουσιάζεται.
Ημερομηνία Εγγραφής : 12/06/2011
Mood :
Απ: Απορίες και δυσάρεστες πληροφορίες σχετικά με τα εμβόλια... Τελικά τι πρέπει να κάνουμε?
σαρκωμα δεν προκαλει μονο της λευχαιμιας, αλλα ΟΛΑ. Της περιτονιτιδα ειναι οντως αχρηστο.
Αναλογα με τον τροπο ζωης της γατας θα επιλεξεις προγραμμα εμβολιασμου. Εγω στον δικο μου τα σταματησα απο τον 1ο χρονο και μετα και του κανω μονο το αντιλυσσικο καθε 3 χρονια επειδη ταξιδευω. Μενει ομως μονιμα μεσα και δεν ερχεται σε επαφη με τυγχον αδεσποτα που θα μπορουσα να φιλοξενησω, ουτε τον αφηνω σε πανσιον με αλλες γατες. Αν μια γατα ζει εξω, εχει περισσοτερους κινδυνους, αλλα προσωπικα πιστευω οτι ακομα και σε αυτη την περιπτωση, καθε 3 χρονια αρκουν.
Αναλογα με τον τροπο ζωης της γατας θα επιλεξεις προγραμμα εμβολιασμου. Εγω στον δικο μου τα σταματησα απο τον 1ο χρονο και μετα και του κανω μονο το αντιλυσσικο καθε 3 χρονια επειδη ταξιδευω. Μενει ομως μονιμα μεσα και δεν ερχεται σε επαφη με τυγχον αδεσποτα που θα μπορουσα να φιλοξενησω, ουτε τον αφηνω σε πανσιον με αλλες γατες. Αν μια γατα ζει εξω, εχει περισσοτερους κινδυνους, αλλα προσωπικα πιστευω οτι ακομα και σε αυτη την περιπτωση, καθε 3 χρονια αρκουν.
koneko- Γατο-gourmeδιά
-
Τόπος : Β. Αμερικη
Αριθμός γατουνίων : 2
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Όλες!!!
Ημερομηνία Εγγραφής : 26/03/2012
Mood :
Απ: Απορίες και δυσάρεστες πληροφορίες σχετικά με τα εμβόλια... Τελικά τι πρέπει να κάνουμε?
Eγω, στα δικα μου γατια, κανω τα πρωτα και μετα δεν ξανακανω Δεν βγαινουν εξω.
Karamela- Mature Cat
-
Αριθμός γατουνίων : 6
Ημερομηνία Εγγραφής : 29/06/2012
Mood :
Πριν πολλά χρόνια έκανα μαθήματα αγγλικών στο γιο ενός κτηνιάτρου. Τότε είχα μόνο τη Ζήνα. Τον είχα ρωτήσει λοιπόν αν είναι απαραίτητα τα εμβόλια στις γάτες, εφόσον ζουν εντός σπιτιού και μου είπε κατηγορηματικά ΟΧΙ. Οπότε κι εγώ τον εμπιστεύτηκα και δεν την εμβολίασα. Μετά από αρκετά χρόνια, που έγινα και μέλος στο Γατόσπιτο, διάβαζα πως τα εμβόλια είναι απαραίτητα κι άρχισα να τα κάνω κι εγώ. Μέχρι τότε είχα αποκτήσει και τον Ράμσυ. Όταν πήρα και τη Μάγια, της τα έκανα όλα τα εμβόλια ανελλιπώς. Στη συνέχεια, ήρθε το μωρό και μαζί με το φόρτο εργασίας, τις μειώσεις μισθών και τις έξτρα υποχρεώσεις, τα τελευταία 2 χρόνια έχω αμελήσει και δεν τους έχω κάνει το ετήσιο εμβόλιο. Δεν ξέρω τι είναι σωστό και τι όχι, πάντως θεωρώ ότι είναι αρκετά προστατευμένες με όσα έχουν κάνει ως τώρα και δε σκοπεύω να συνεχίσω να τις εμβολιάζω (για οικονομικούς κυρίως λόγους). 30Χ3=100 ευρώ. Προτιμώ να ψωνίσω κάτι στο παιδί.
nosyparker- Εφτάψυχος-η M^o-o^derator
-
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Λιακάδα
Ημερομηνία Εγγραφής : 29/01/2009
Mood :
ξέρει κανείς απο που μπορώ να μάθω για το αντιλυσσικό..εαν μπορώ να το κάνω κ εγώ κάθε 3 χρόνια μιας και ταξιδεύω??
γιατί απ όσο ξέρω πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο....και δεν θέλω...
tia- Gatus Xenitemenus
-
Τόπος : Ιταλία
Αριθμός γατουνίων : 4 ζουζούνια σπίτι: τον Othello την Luna τον καρπό του έρωτα τους τον Liu και την Brighitta + 2 τσουτσουκάκια τον Luther και την Goldene που ζούνε με τους γονείς μου!
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : χειμώνας κρύοο παγωνιαααά
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Freddochino amore mio ti voglio solo mio!!
Motto : La felicita' puo' essere misurata in gatti...piu' gatti hai,piu' felice sei!!
Ημερομηνία Εγγραφής : 03/01/2012
Mood :
Στην Ελλαδα δυστυχως ο νομος λεει καθε χρονο Τια μου...
αυτο ήξερα κι εγώ...είπα μήπως άλλαξε κάτι..αλλα δυστυχώς..
ευχαριστώ Δώρα μου!!
ευχαριστώ Δώρα μου!!
tia- Gatus Xenitemenus
-
Αριθμός γατουνίων : 4 ζουζούνια σπίτι: τον Othello την Luna τον καρπό του έρωτα τους τον Liu και την Brighitta + 2 τσουτσουκάκια τον Luther και την Goldene που ζούνε με τους γονείς μου!
Motto : La felicita' puo' essere misurata in gatti...piu' gatti hai,piu' felice sei!!
Mood :
tia έγραψε:ξέρει κανείς απο που μπορώ να μάθω για το αντιλυσσικό..εαν μπορώ να το κάνω κ εγώ κάθε 3 χρόνια μιας και ταξιδεύω??
Ρωτα στην Ιταλια να δεις τι γινεται. Αν και πιστευω οτι ακομα και ο νομος λεει καθε χρονο, δεν θα εχεις προβλημα με την ευρωπαικη νομοθεσια εφοσον το εμβολιο ειναι τριετες απο την φαρμακευτικη εταιρια. Αυτο που σε ενδιαφερει ειναι στο βιβλιαριο να γραφει οτι εχει ισχυ 3 χρονια. Εφοσον μπορω να μπω σε ελληνικο εδαφος με τριετες εμβολιο, γιατι να μη μπορεις και εσυ; Εχω διαβασει και εχω ρωτησει 352315235 φορες τι ισχυει στην ΕΕ, οποτε απο την στιγμη που ο κοινοτικος κανονισμος λεει το εμβολιο πρεπει να ακολουθει τις προδιαγραφες της εταιριας, τοτε εισαι απολυτα καλυμενη αν αυτο το εμβολιο ειναι σχεδιασμενο για 3 χρονια.
Στην χειροτερη πηγαινε σε εναν κτηνιατρο πολυ γνωστο σου στην Ελλαδα και πληρωσε το εμβολιο, πες να του κολλησει την ετικετα και απλα να μη κανει ποτε την ενεση στο ζωο
Btw, στο βιβλιαριο που εβγαλα στον δικο μου περυσι, εγραψε οτι το αντιλυσσικο του εχει ισχυ 3 χρονια, παρολο που δεν του το εκανε αυτος το εμβολιο και παρολο που ο νομος λεει ετησιο εμβολιασμο. Βεβαια δεν ξερω αν εκανε μλκια... θα παω να ρωτησω το γερμανικο προξενειο πριν ταξιδεψω για να μη τυχει τιποτα απροοπτο στα μεσα της διαδρομης
koneko- Γατο-gourmeδιά
-
Mood :
Κ εγω αυτο με την ετικέτα σκέφτηκα...χαχα! Θα ρωτήσω ξανά κ την κτηνίατρο μας σχετικά με τις προδιαγραφές της εταιρίας...κτλ ! Tnx ηρω!
tia- Gatus Xenitemenus
-
Mood :
Παιδιά δε ξέρω τι να κάνω είμαι πολύ μπερδεμένη... Έχω 3 γάτες ο μεγάλος ο Pier είναι 5 χρονών του κάνω το τριπλό τη λύσσα τη περιτονίτιδα και τη λευχαιμία κάθε χρόνο εδώ και 5 χρόνια αλλά ο συγκεκριμένος βγαίνει και έξω και μένει πάνω με τους γονείς μου... Κάτω έχω τη Μάρτζορι που της έχω κάνει μόνο τριπλό και λύσσα στο πρώτο έτος και είναι 3 χρονών και το μπέμπη μου ο οποίος πέρασε ερπητοιό κι έχασε την όραση του και σκέφτομαι να μη του κάνω ΚΑΝΕΝΑ εμβόλιο επειδή έχει ήδη περάσει πολλά και είναι μόνο 10 μηνών... Τα 2 που έχω κάτω δε βγαίνουν έξω αλλά το θέμα μου είναι οτι τα βγάζω στο κήπω με την επίβλεψή μου βέβαια ο οποίος είναι οχυρό και δε μπορούν να βγούν έξω ΑΛΛΑ στο κήπο μπορεί να έρθουν σε επαφή με το Pier o οποίος βγαίνει... ΟΥΦ... Δε ξέρω τι να κάνω...
Μαριάννα- Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος
-
Τόπος : Αθήνα, Ελλάδα.
Αριθμός γατουνίων : Περισσότερα.
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Γάνοιξη, Γατοκαίρι, Γατόπωρο, Γειτώνας...
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Κάθε γατεργάρης στον γάτο του..
Motto : Το σύμπαν συνουσιάζεται.
Ημερομηνία Εγγραφής : 12/06/2011
Mood :
Ειδικά το αντιλυσσικό, το θεωρώ εντελώς περιττό για κάποια γατα, εφόσον δεν βγαίνει έξω και δεν ταξιδεύει...
Η Τία και η Ηρω είναι ειδικές περιπτώσεις (και η Δωρα, εφόσον οι γάτες της μετακινούνται για εκθέσεις και έρχονται σε επαφη με άλλες) αλλά για τους περισσότερους από εμάς δεν είναι αναγκαίο πιστεύω...
Σχετικά είναι όλα.
Μια γάτα που ζει μέσα στο σπίτι δεν μπορεί να πάθει και πολλά πράγματα.
Εκείνες που ζουν εξω κινδυνεύουν και έχουν αναγκη κάποια εμβόλια.
Και φυσικά, αν ταξιδεύεις με γατούλα, δεν έχεις περιθώρια...
Η Τία και η Ηρω είναι ειδικές περιπτώσεις (και η Δωρα, εφόσον οι γάτες της μετακινούνται για εκθέσεις και έρχονται σε επαφη με άλλες) αλλά για τους περισσότερους από εμάς δεν είναι αναγκαίο πιστεύω...
Σχετικά είναι όλα.
Μια γάτα που ζει μέσα στο σπίτι δεν μπορεί να πάθει και πολλά πράγματα.
Εκείνες που ζουν εξω κινδυνεύουν και έχουν αναγκη κάποια εμβόλια.
Και φυσικά, αν ταξιδεύεις με γατούλα, δεν έχεις περιθώρια...
Το αν θα κολλησει περιτονιτιδα πιστευω οτι ειναι περισσοτερο θεμα τυχης. Ο ιος αυτος σε μια γατα μπορει να προκαλεσει μια απλη διαρροια και σε μια αλλη να μεταλλαχθει μεσα στον οργανισμο της και να την σκοτωσει. Γι' αυτο και το εμβολιο που κυκλοφορει ειναι αχρηστο. Αυτη που βγαινει εξω, και συνεπως ερχεται σε επαφη με αλλες γατες, πιστευω οτι ειναι καλα να την εμβολιαζεις καπου καπου (πχ καθε 3-5 χρονια ή και πιο αραια), με το τριπλο/τετραπλο, λευχαιμιας και αντιλυσσικο. Δεν ειναι ολες οι περιπτωσεις ιδιες και ο κινδυνος αυξανεται οταν το γατι ερχεται σε επαφη με αδεσποτες. Οι πιθανοτητες για παραδειγμα να παθει μια γατα, που συναναστρεφεται με αδεσποτες, σαρκωμα ειναι κατ' εμε πολυ μικροτερες απο το να κολλησει λευχαιμια.
koneko- Γατο-gourmeδιά
-
Mood :
Παρόμοια θέματα
» Το beach-party της Φρέγιας για Αγόρια ΚΑΙ Κορίτσια. Επιτέλους έφτασε η ωρα!
» πρωτο εμβολιο !!!!!
» Τα εμβόλια της γάτας
» Xαρίζεται Αγαπούλης made in Baoulo
» Πληροφορίες για τη στείρωση
» πρωτο εμβολιο !!!!!
» Τα εμβόλια της γάτας
» Xαρίζεται Αγαπούλης made in Baoulo
» Πληροφορίες για τη στείρωση
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Πεμ Νοε 14, 2024 8:58 am από gatisios
» Ολική νάρκωση - ασφαλής;
Τετ Νοε 13, 2024 10:01 pm από gatisios
» Τριαδιτιδα διατροφη
Τρι Οκτ 15, 2024 6:58 pm από gatisios
» Χρόνια νεφρική ανεπάρκεια κι όλα τα καλά....
Παρ Οκτ 11, 2024 4:33 pm από marikaity
» Ερμηνεία εξετάσεων
Δευ Οκτ 07, 2024 4:58 pm από belezza
» Νόσος του Κατώτερου Ουροποιητικού της Γάτας (ΝοΚΟΓ)
Σαβ Σεπ 14, 2024 12:56 am από Sofiana
» Ο Τοσοδούλης ψάχνει σπίτι
Σαβ Αυγ 24, 2024 11:18 pm από annines
» Διάρροια σε γατάκι 2 μηνών περίπου
Σαβ Αυγ 10, 2024 5:59 pm από efikap
» Χαρίζεται μπόμπιρας.
Τρι Ιουλ 09, 2024 8:29 pm από gatisios
» Επείγουσα φιλοξενία/υιοθεσία!!!
Κυρ Ιουν 30, 2024 4:57 pm από Mary0
» Τα εμβόλια της γάτας
Δευ Ιουν 24, 2024 5:01 pm από belezza
» επιπλοκες απο στειρωση αδεσπωτης.
Τετ Ιουν 05, 2024 10:53 am από gatisios
» Οδοντιατρική της γάτας: πώς μπορεί να βοηθήσει η φροντίδα στ
Τετ Μάης 15, 2024 11:21 am από gatisios
» Αρθρίτιδα
Σαβ Απρ 27, 2024 11:02 pm από gatoulis2009
» Το ερωτηματολόγιο του υποψήφιου γατο-γονιού
Τρι Απρ 16, 2024 11:45 am από gatisios
» Μελανιά μετά από στείρωση
Τετ Απρ 03, 2024 12:36 am από Thor
» Στειρωση
Σαβ Μαρ 30, 2024 11:22 am από belezza
» Παρουσίαση
Δευ Μαρ 25, 2024 10:06 am από psipsa
» Είμαστε ευαίσθητες!
Κυρ Μαρ 24, 2024 10:57 am από psipsa
» Μύκητας!
Κυρ Μαρ 03, 2024 10:35 am από psipsa
» βοηθεια για γατουλα
Πεμ Φεβ 29, 2024 1:03 pm από annines
» ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΣΤΑ ΟΥΛΑ
Τρι Φεβ 27, 2024 2:28 pm από xrysa
» Μόλυνση στο ματάκι/χλαμύδια
Παρ Φεβ 16, 2024 9:52 am από psipsa
» Επιληψια γάτας
Πεμ Φεβ 01, 2024 1:11 am από tozouzou
» Αντιβίωση σε υγρή μορφή
Κυρ Ιαν 14, 2024 6:13 pm από TeoCats
» Αδεσποτακι με κρανιο-εγκεφαλικες κακωσεις
Κυρ Ιαν 14, 2024 12:12 pm από psipsa
» M A DOLI N A
Κυρ Ιαν 14, 2024 12:07 pm από psipsa
» Προπτωση ορθου...
Δευ Ιαν 08, 2024 10:52 pm από πατουσακια
» Καρκίνος στη μύτη
Δευ Ιαν 01, 2024 9:32 pm από gatisios
» ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΗ
Τετ Δεκ 27, 2023 9:17 pm από gatisios
» Γατάκι 1,5 μηνων με ελκος στο ματι
Παρ Δεκ 08, 2023 12:30 am από feggaraki12
» Γατούλα με παράλυση
Τρι Δεκ 05, 2023 1:20 am από Cat mum
» ναρκωση με αεριο
Τετ Νοε 29, 2023 10:07 am από LIZA_T
» Εγχειρηση στο ματι και αποριες
Κυρ Νοε 26, 2023 6:02 pm από Ζιζάνης
» θολο ματι σε γατακι
Κυρ Νοε 26, 2023 6:01 pm από Ζιζάνης
» οφθαλμιατρος για γατακι με ζημια στο ματι??
Κυρ Νοε 26, 2023 6:00 pm από Ζιζάνης
» Κόκκινα ούλα
Σαβ Οκτ 14, 2023 1:39 pm από maria. K
» Ωτοδηκτικη ψωρα σε γατακι!
Πεμ Σεπ 28, 2023 10:24 pm από Iliakos
» Λοιμ. Λευχαιμία (FeLV)
Τρι Σεπ 12, 2023 6:28 pm από Tsoufis1989
» Μαλακές κροκέτες για ηλικιωμένες γάτες;
Τρι Σεπ 12, 2023 12:16 am από gatisios