SOS! Βοήθεια για φροντίδα αδέσποτου!
5 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
SOS! Βοήθεια για φροντίδα αδέσποτου!
Καλησπέρα σε όλους!
Εδώ και μερικές μέρες άκουγα από τον ακάλυπτο ένα μωρό γατάκι να κλαίει πότε πότε αλλά δεν μπορούσα να το εντοπίσω.
Από το πρωί εμφανίστηκε λοιπόν. Είναι ένα μαυρούλι, περίπου 1 μήνα υπολογίζω,μάλλον αρσενικό, δεν τα ξέρω καλά αυτά για αυτό ζητώ τη βοήθεια των έμπειρων.
Με τα πολλά το ανέβασα στο σπίτι. Βέβαια είναι πολύ φοβισμένο κι η δικιά μου από τη στιγμή που το είδε όλο κχχχ και κχχχ μας κάνει!
Αρχικά θέλω να ρωτήσω ποιες είναι οι άμεσες ανάγκες του? Του έβαλα ξηρή τροφή για μωρά και είδα πως τρώει οπότε δεν πήρα γάλα. Του έβαλα νερό κι ήπιε σαν τρελό στην αρχή.
Να τονίσω πως ρευστό δεν υπάρχει ούτε για πλάκα οπότε αν υπάρχει τρόπος να το βοηθήσω κάπως στην αρχή, θα με υποχρεώνατε αν με καθοδηγούσατε!
Το έχω προς το παρόν στο πίσω μπαλκόνι που είναι περιφραγμένο, μέσα σε ένα κουτάκι με μια μπλούζα, να είναι ζεστό, με φαγητό και νερό, και δίπλα μια λεκανίτσα με άμμο.
Υποθέτω πως για να έχει επιζήσει τόσες μέρες πάει σε άμμο, ή λέω βλακεία?
Βοηθήστε με παρακαλώ γτ έχω αγχωθεί τόσο μήπως αντί για καλό του κάνω κακό που το πήρα από την πυλωτή...
Εδώ και μερικές μέρες άκουγα από τον ακάλυπτο ένα μωρό γατάκι να κλαίει πότε πότε αλλά δεν μπορούσα να το εντοπίσω.
Από το πρωί εμφανίστηκε λοιπόν. Είναι ένα μαυρούλι, περίπου 1 μήνα υπολογίζω,μάλλον αρσενικό, δεν τα ξέρω καλά αυτά για αυτό ζητώ τη βοήθεια των έμπειρων.
Με τα πολλά το ανέβασα στο σπίτι. Βέβαια είναι πολύ φοβισμένο κι η δικιά μου από τη στιγμή που το είδε όλο κχχχ και κχχχ μας κάνει!
Αρχικά θέλω να ρωτήσω ποιες είναι οι άμεσες ανάγκες του? Του έβαλα ξηρή τροφή για μωρά και είδα πως τρώει οπότε δεν πήρα γάλα. Του έβαλα νερό κι ήπιε σαν τρελό στην αρχή.
Να τονίσω πως ρευστό δεν υπάρχει ούτε για πλάκα οπότε αν υπάρχει τρόπος να το βοηθήσω κάπως στην αρχή, θα με υποχρεώνατε αν με καθοδηγούσατε!
Το έχω προς το παρόν στο πίσω μπαλκόνι που είναι περιφραγμένο, μέσα σε ένα κουτάκι με μια μπλούζα, να είναι ζεστό, με φαγητό και νερό, και δίπλα μια λεκανίτσα με άμμο.
Υποθέτω πως για να έχει επιζήσει τόσες μέρες πάει σε άμμο, ή λέω βλακεία?
Βοηθήστε με παρακαλώ γτ έχω αγχωθεί τόσο μήπως αντί για καλό του κάνω κακό που το πήρα από την πυλωτή...
rouli726- Junior Cat
-
Τόπος : βυρωνας
Αριθμός γατουνίων : 2
Motto : δε σκεφτονται ολοι οπως εγω.
Ημερομηνία Εγγραφής : 20/01/2014
Mood :
Απ: SOS! Βοήθεια για φροντίδα αδέσποτου!
Εντάξει. Απ ότι διαβάζω ότι περιγράφεις το έκανες σωστά. Αφού μπορεί και τρώει τις κροκέτες μάλλον θα έχει βγάλει και δοντάκια οπότε στο θέμα του φαγητού το έλυσες
Κράτησε το έτσι όπως το έχεις Ελπίζω κάποια κυρία του φορουμ να σε συμβουλεύσει να του βάλεις μερικές σταγόνες για τους ψύλλους ( σαν προληπτικό μόνο μέτρο) και βέβαια το ένστικτό του θα το οδηγήσει στη λεκανίτσα με την άμμο.
Κράτησε το έτσι όπως το έχεις Ελπίζω κάποια κυρία του φορουμ να σε συμβουλεύσει να του βάλεις μερικές σταγόνες για τους ψύλλους ( σαν προληπτικό μόνο μέτρο) και βέβαια το ένστικτό του θα το οδηγήσει στη λεκανίτσα με την άμμο.
Θα το κρατήσεις το μωρό ή το ανέβασες σπίτι σου μέχρι να πάρει λίγο τα πάνω του?
pyramid- Kitten
-
Αριθμός γατουνίων : 0
Ημερομηνία Εγγραφής : 27/06/2013
καλησπερα.
δεν ξερω ακομη αν θα το κρατησουμε εμεις ή θα το δωσουμε για υιοθεσια, παντως δεν θα μεινει στο δρομο ξανα.
αν το δεχτει η γατα μου ισως το κρατησουμε, απλως λογω οικονομικων προβληματων δεν εχω καταφερει να το παω ακομη στο γιατρο.
δεν ξερω ακομη αν θα το κρατησουμε εμεις ή θα το δωσουμε για υιοθεσια, παντως δεν θα μεινει στο δρομο ξανα.
αν το δεχτει η γατα μου ισως το κρατησουμε, απλως λογω οικονομικων προβληματων δεν εχω καταφερει να το παω ακομη στο γιατρο.
rouli726- Junior Cat
-
Mood :
rouli726 έγραψε:καλησπερα.
Μπράβο σου που το βοηθάς το γατάκι... νομίζω καλά τα έχεις κάνεις όλα μέχρι στιγμής...αφου τρώει κροκετούλα και πίνει νεράκι μόνο του λογικά, θα ξέρει να πηγαίνει και τουαλέτα...έχε το νου σου αν τρώει, πίνει, πάει τουαλέτα και ελεγχέ το να δεις ότι τα κάνει αυτά (και γ΄ραψε μας και εδώ αναφορά του τι γίνεται για να μπορούμε να σε συμβουλεύσουμε αν κάτι πρέπει να κάνεις)...
επίσης να κοιτάς να είναι σε συμπαθητική θερμοκρασία και να μην κρυώνει....
περιμένουμε νέα σας..καλή επιτυχία!!!
ΥΓ. πιστεύω μια χαρά θα τα βρουν με τη γατούλα σου με τον καιρό.... απλά θα πρέπει η γνωριμία τους να γίνει σταδιακά και ΠΑΝΤΑ ελεγχόμενα στην αρχή...δηλ μη τους αφησεις μόνους να τα βρουνε....υπο την επιβλεψη σου πάντα στην αρχή... αυτό βέβαια δεν είναι της παρούσης..τις επόμενες μέρες σιγουρεψε ότι το γατάκι είναι καλά και ασφαλές!! και πάλι μπράβο που το πήρες μαζί σου!!
Antonis-Valia- Senior Cat
-
Τόπος : Αθήνα
Αριθμός γατουνίων : 1 και περί τα δέκα αδεσποτάκια και αυξανόμαστε συνεχώς...
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : ήλιος κ αεράκι θαλασσινό
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Όλααααααα!!!
Motto : Αν είναι να 'ρθει, θε να 'ρθει....
Ημερομηνία Εγγραφής : 08/06/2013
Mood :
γενικα καλα τα παει το γατακι, εχει ξεθαρρεψει μαλιστα τις τελευταιες μερες και κανει "μαγκιες" οταν μας βλεπει-παιχνιδακια δλδ.
με τη γατα μου τα "γνωριζω" σιγα σιγα με την ασφαλεια της μπαλκονοπορτας αναμεσα τους.
του εχω δωσει banmith ηδη και σε λιγες μερες θα του ξαναδωσω, αλλα δυστυχως με τα αθλια οικονομικα μας δεν μπορω να αγορασω σπρει για τους ψυλλους. δεν εχω παρατηρησει κατι πανω του αλλα πρεπει να γινει, αδεσποτο ηταν, και προσπαθω να βρω γιατρο να το δει με λιγα χρηματα και να του βαλει σπρει.
γενικα προσπαθω να το εχω σε ζέστη, το εχω σε καλαθι σε προτατευμενο μεσα μπαλκονακι και καθε λιγες ωρες του βαζω ζεστο νερο σε μπουκαλακι κατω απο τις ζεστες μπλουζες που του εχω στρωσει μεσα.
τουαλετα παει κανονικα, προσπαθει και τα σκεπαζει κιολας.
ειναι πανεξυπνο, εχομαι να ειχα λιγα χρηματα να το ειχα παει ηδη στο γιατρο για να το βαλω σιγα σιγα και πιο εντατικα μεσα στο σπιτι το καημενο γτ και μονο του δεν του αρεσει προφανως.
υ.γ. αν καποιος ξερει κανενα κτηνιατρο να δεχεται αδεσποτα για εξεταση εστω, λιγο οικονομικοτερα απο τους αλλους, ας μου στειλει ενα πμ. ακομη και τα 20 ευρω που μου ζητανε μου φαινεται βουνο αυτη τη στιγμη.
με τη γατα μου τα "γνωριζω" σιγα σιγα με την ασφαλεια της μπαλκονοπορτας αναμεσα τους.
του εχω δωσει banmith ηδη και σε λιγες μερες θα του ξαναδωσω, αλλα δυστυχως με τα αθλια οικονομικα μας δεν μπορω να αγορασω σπρει για τους ψυλλους. δεν εχω παρατηρησει κατι πανω του αλλα πρεπει να γινει, αδεσποτο ηταν, και προσπαθω να βρω γιατρο να το δει με λιγα χρηματα και να του βαλει σπρει.
γενικα προσπαθω να το εχω σε ζέστη, το εχω σε καλαθι σε προτατευμενο μεσα μπαλκονακι και καθε λιγες ωρες του βαζω ζεστο νερο σε μπουκαλακι κατω απο τις ζεστες μπλουζες που του εχω στρωσει μεσα.
τουαλετα παει κανονικα, προσπαθει και τα σκεπαζει κιολας.
ειναι πανεξυπνο, εχομαι να ειχα λιγα χρηματα να το ειχα παει ηδη στο γιατρο για να το βαλω σιγα σιγα και πιο εντατικα μεσα στο σπιτι το καημενο γτ και μονο του δεν του αρεσει προφανως.
υ.γ. αν καποιος ξερει κανενα κτηνιατρο να δεχεται αδεσποτα για εξεταση εστω, λιγο οικονομικοτερα απο τους αλλους, ας μου στειλει ενα πμ. ακομη και τα 20 ευρω που μου ζητανε μου φαινεται βουνο αυτη τη στιγμη.
rouli726- Junior Cat
-
Mood :
Σου έστειλα μήνυμα
pyramid- Kitten
-
Αριθμός γατουνίων : 0
Ημερομηνία Εγγραφής : 27/06/2013
Εχεις κι απο εμένα μνμα
Ελπιζω να βρεις την βοήθεια που ψαχνεις ...
Ελπιζω να βρεις την βοήθεια που ψαχνεις ...
dagger- Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος
-
Τόπος : Δάφνη - Αθήνα
Αριθμός γατουνίων : 16 και τέλος
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : όλες τις εποχές .... με μια αδυναμία στον χειμώνα
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : τώρα πια κανένα ...έκλεισα σαν γατομάνα
Motto : follow your dream
Ημερομηνία Εγγραφής : 28/04/2015
Mood :
ευχαριστω πολυ!
rouli726- Junior Cat
-
Mood :
Παρόμοια θέματα
» Βοηθεια βοηθεια!! Πως μπορω να συγκεντρωσω λεφτα για στειρωση αδεσποτων στην μυκονο?
» Στείρωση αδέσποτου γάτου
» Άμεση παγίδευση αδέσποτου γάτου
» Επείγον! Φροντίδα για νεογέννητο γατάκι
» SOS φροντίδα νεογέννητου
» Στείρωση αδέσποτου γάτου
» Άμεση παγίδευση αδέσποτου γάτου
» Επείγον! Φροντίδα για νεογέννητο γατάκι
» SOS φροντίδα νεογέννητου
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Πεμ Νοε 14, 2024 8:58 am από gatisios
» Ολική νάρκωση - ασφαλής;
Τετ Νοε 13, 2024 10:01 pm από gatisios
» Τριαδιτιδα διατροφη
Τρι Οκτ 15, 2024 6:58 pm από gatisios
» Χρόνια νεφρική ανεπάρκεια κι όλα τα καλά....
Παρ Οκτ 11, 2024 4:33 pm από marikaity
» Ερμηνεία εξετάσεων
Δευ Οκτ 07, 2024 4:58 pm από belezza
» Νόσος του Κατώτερου Ουροποιητικού της Γάτας (ΝοΚΟΓ)
Σαβ Σεπ 14, 2024 12:56 am από Sofiana
» Ο Τοσοδούλης ψάχνει σπίτι
Σαβ Αυγ 24, 2024 11:18 pm από annines
» Διάρροια σε γατάκι 2 μηνών περίπου
Σαβ Αυγ 10, 2024 5:59 pm από efikap
» Χαρίζεται μπόμπιρας.
Τρι Ιουλ 09, 2024 8:29 pm από gatisios
» Επείγουσα φιλοξενία/υιοθεσία!!!
Κυρ Ιουν 30, 2024 4:57 pm από Mary0
» Τα εμβόλια της γάτας
Δευ Ιουν 24, 2024 5:01 pm από belezza
» επιπλοκες απο στειρωση αδεσπωτης.
Τετ Ιουν 05, 2024 10:53 am από gatisios
» Οδοντιατρική της γάτας: πώς μπορεί να βοηθήσει η φροντίδα στ
Τετ Μάης 15, 2024 11:21 am από gatisios
» Αρθρίτιδα
Σαβ Απρ 27, 2024 11:02 pm από gatoulis2009
» Το ερωτηματολόγιο του υποψήφιου γατο-γονιού
Τρι Απρ 16, 2024 11:45 am από gatisios
» Μελανιά μετά από στείρωση
Τετ Απρ 03, 2024 12:36 am από Thor
» Στειρωση
Σαβ Μαρ 30, 2024 11:22 am από belezza
» Παρουσίαση
Δευ Μαρ 25, 2024 10:06 am από psipsa
» Είμαστε ευαίσθητες!
Κυρ Μαρ 24, 2024 10:57 am από psipsa
» Μύκητας!
Κυρ Μαρ 03, 2024 10:35 am από psipsa
» βοηθεια για γατουλα
Πεμ Φεβ 29, 2024 1:03 pm από annines
» ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΣΤΑ ΟΥΛΑ
Τρι Φεβ 27, 2024 2:28 pm από xrysa
» Μόλυνση στο ματάκι/χλαμύδια
Παρ Φεβ 16, 2024 9:52 am από psipsa
» Επιληψια γάτας
Πεμ Φεβ 01, 2024 1:11 am από tozouzou
» Αντιβίωση σε υγρή μορφή
Κυρ Ιαν 14, 2024 6:13 pm από TeoCats
» Αδεσποτακι με κρανιο-εγκεφαλικες κακωσεις
Κυρ Ιαν 14, 2024 12:12 pm από psipsa
» M A DOLI N A
Κυρ Ιαν 14, 2024 12:07 pm από psipsa
» Προπτωση ορθου...
Δευ Ιαν 08, 2024 10:52 pm από πατουσακια
» Καρκίνος στη μύτη
Δευ Ιαν 01, 2024 9:32 pm από gatisios
» ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΗ
Τετ Δεκ 27, 2023 9:17 pm από gatisios
» Γατάκι 1,5 μηνων με ελκος στο ματι
Παρ Δεκ 08, 2023 12:30 am από feggaraki12
» Γατούλα με παράλυση
Τρι Δεκ 05, 2023 1:20 am από Cat mum
» ναρκωση με αεριο
Τετ Νοε 29, 2023 10:07 am από LIZA_T
» Εγχειρηση στο ματι και αποριες
Κυρ Νοε 26, 2023 6:02 pm από Ζιζάνης
» θολο ματι σε γατακι
Κυρ Νοε 26, 2023 6:01 pm από Ζιζάνης
» οφθαλμιατρος για γατακι με ζημια στο ματι??
Κυρ Νοε 26, 2023 6:00 pm από Ζιζάνης
» Κόκκινα ούλα
Σαβ Οκτ 14, 2023 1:39 pm από maria. K
» Ωτοδηκτικη ψωρα σε γατακι!
Πεμ Σεπ 28, 2023 10:24 pm από Iliakos
» Λοιμ. Λευχαιμία (FeLV)
Τρι Σεπ 12, 2023 6:28 pm από Tsoufis1989
» Μαλακές κροκέτες για ηλικιωμένες γάτες;
Τρι Σεπ 12, 2023 12:16 am από gatisios