Στείρωση αδέσποτου γάτου
5 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Στείρωση αδέσποτου γάτου
Γεια σας φίλοι
Είμαι καινούριο μέλος στο φορουμ σας και δεν ξέρω αν είμαι στη κατάλληλη κατηγορία για να ρωτήσω σχετικά με τη στείρωση στα αδέσποτα γατάκια. Λοιπον εδώ και 4 μήνες περίπου μάζεψα έναν αδέσποτο γάτο, τον οποίο τον έχω ελεύθερο στην αυλή να τριγυρνάει και να μπαινοβγαίνει όποτε θέλει στο σπίτι. Δεν τον έχω εμβολιάσει καθόλου πρώτον επδ δεν έχω την οικονομική δυνατότητα κ δεύτερον επδ κυκλοφορεί ελεύθερος.
Ο Σίμπα είναι ένα πολύ καλό γατί,κοινωνικός ιδιαίτερα φιλικός ...κατα καιρούς μάζευα αδέσποτα γατάκια από το δρόμο τα οποία όμως μετά από ένα χρόνο εξαφανίζονταν. Επειδή ο συγκεκριμένος γάτος είναι ο αγαπημένος μου, λόγω της προσωπικότητας του σκεφτόμουν μήπως το στειρώσω για να αποφύγω το ενδεχόμενο να τον χάσω και να το κρατήσω μαζί μου.
Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω τπτ γ τη διαδικασία της στείρωσης, πόσο κοστίζει πώς γίνεται, τα υπερ και τα κατά ......όπως ξαναείπα κ πριν λεφτά δεν υπάρχουν πολλά ώστε να τον φροντίζω συνέχεια σε κτηνιάτρους, με εμβόλια , με ,φάρμακα και ακριβές ειδικές τροφές. έχετε καμια ιδέα πως να κρατήσω τον γάτο μου σπίτι χωρίς να ανησυχώ μην τον χάσω, μήπως εξαφανιστεί/σκοτωθεί .
Να σας πω επίσης πως οι δικοί μου δεν τον θέλουν καθόλου μέσα στο διαμέρισμα..δεν τους πειράζει να είναι έξω στο κήπο..τα βράδυα του ανοίγω το γκαράζ να κοιμάται μέσα. Μπορείτε να μου πείτε αρχικά αν είναι καλή η ιδέα της στείρωσης εκτός κ αν υπάρχει κάποια αλλη ιδέα για το πώς να κρατήσω τον γάτο μου μαζί μου χωρίς όμως να τον φυλακίσω/περιορίσω......
Είμαι καινούριο μέλος στο φορουμ σας και δεν ξέρω αν είμαι στη κατάλληλη κατηγορία για να ρωτήσω σχετικά με τη στείρωση στα αδέσποτα γατάκια. Λοιπον εδώ και 4 μήνες περίπου μάζεψα έναν αδέσποτο γάτο, τον οποίο τον έχω ελεύθερο στην αυλή να τριγυρνάει και να μπαινοβγαίνει όποτε θέλει στο σπίτι. Δεν τον έχω εμβολιάσει καθόλου πρώτον επδ δεν έχω την οικονομική δυνατότητα κ δεύτερον επδ κυκλοφορεί ελεύθερος.
Ο Σίμπα είναι ένα πολύ καλό γατί,κοινωνικός ιδιαίτερα φιλικός ...κατα καιρούς μάζευα αδέσποτα γατάκια από το δρόμο τα οποία όμως μετά από ένα χρόνο εξαφανίζονταν. Επειδή ο συγκεκριμένος γάτος είναι ο αγαπημένος μου, λόγω της προσωπικότητας του σκεφτόμουν μήπως το στειρώσω για να αποφύγω το ενδεχόμενο να τον χάσω και να το κρατήσω μαζί μου.
Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω τπτ γ τη διαδικασία της στείρωσης, πόσο κοστίζει πώς γίνεται, τα υπερ και τα κατά ......όπως ξαναείπα κ πριν λεφτά δεν υπάρχουν πολλά ώστε να τον φροντίζω συνέχεια σε κτηνιάτρους, με εμβόλια , με ,φάρμακα και ακριβές ειδικές τροφές. έχετε καμια ιδέα πως να κρατήσω τον γάτο μου σπίτι χωρίς να ανησυχώ μην τον χάσω, μήπως εξαφανιστεί/σκοτωθεί .
Να σας πω επίσης πως οι δικοί μου δεν τον θέλουν καθόλου μέσα στο διαμέρισμα..δεν τους πειράζει να είναι έξω στο κήπο..τα βράδυα του ανοίγω το γκαράζ να κοιμάται μέσα. Μπορείτε να μου πείτε αρχικά αν είναι καλή η ιδέα της στείρωσης εκτός κ αν υπάρχει κάποια αλλη ιδέα για το πώς να κρατήσω τον γάτο μου μαζί μου χωρίς όμως να τον φυλακίσω/περιορίσω......
lilioum<3- Kitten
-
Αριθμός γατουνίων : 1
Ημερομηνία Εγγραφής : 29/01/2017
Απ: Στείρωση αδέσποτου γάτου
Καλησπερα και καλωσήρθες.
Στειρωσε τον γατούλη για να τον γλυτώσεις απο καυγάδες χτυπηματα και ταλαιπωρια, διαφορετικα θα σου φυγει.
Δες εδω http://www.animalactiongreece.gr γινεσαι μελος με 30 ευρω και εχεις δωρο στειρωση σε συνεργαζομενους ιατρους. Ειναι προγραμμα για αδεσποτακια.
Στειρωσε τον γατούλη για να τον γλυτώσεις απο καυγάδες χτυπηματα και ταλαιπωρια, διαφορετικα θα σου φυγει.
Δες εδω http://www.animalactiongreece.gr γινεσαι μελος με 30 ευρω και εχεις δωρο στειρωση σε συνεργαζομενους ιατρους. Ειναι προγραμμα για αδεσποτακια.
Gatoplikti- Γατόπληκτη
-
Τόπος : Αθήνα
Αριθμός γατουνίων : 2
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : To Μαντολίνι!!
Motto : "THE STALKER"
Ημερομηνία Εγγραφής : 19/09/2012
Mood :
Μετά από τη στειρωση τι πρέπει να τον ταΐζω ?? Πρέπει να προσέχω κτ ? Θα αλλάξει κάτι στη συμπεριφορά/προσωπικοτητα ο γάτος ...υπαρχουν κίνδυνοι ??
lilioum<3- Kitten
-
Μετά την στείρωση θα πρέπει να του δίνετε τροφή για στειρωμένα. Στα πετσοπ θα βρείτε πολλές ποικιλίες και ανάλογα με την οικονομική σας δυνατότητα θα του παίρνετε από αυτά. Επειδή κυριως οι τροφές είναι διαιτητικές ίσως θα πρέπει να το ψάξετε για να δείτε ποια θα του αρέσει. Αγοράζετε αυτές που είναι των 400 γραμμαρίων μέχρι να κατασταλάξετε ποια του αρέσει.
Συνήθως τα γατάκια μετά την στείρωση ηρεμούν, δεν έχουν πλέον τις ορμές για να
τρέχουν να ζευγαρώνουν και να καυγαδίζουν.
Να σας ζήσει ο Σίμπα
Συνήθως τα γατάκια μετά την στείρωση ηρεμούν, δεν έχουν πλέον τις ορμές για να
τρέχουν να ζευγαρώνουν και να καυγαδίζουν.
Να σας ζήσει ο Σίμπα
Δεν θα αλλάξει κατι στην συμπεριφορα - προσωπικοτητα. Οταν συνελθει θα ειναι οπως ηταν. Προσωπικά ειμαι κατα των τροφων για στειρωμένα, ειδικα αν μεινει εκτος σπιτιου, θα χρειαζεται ενεργεια. Με κονσερβουλα και νεράκι θα ναι μια χαρά με κανονικη καλη ξηρα
Gatoplikti- Γατόπληκτη
-
Τόπος : Αθήνα
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : To Μαντολίνι!!
Motto : "THE STALKER"
Ημερομηνία Εγγραφής : 19/09/2012
Mood :
Ευχαριστω πλ γ τις συμβουλες σας....Είναι υποχρεωτικό να τρώει μόνο ειδική τροφή ??γτ εάν είνα υποχρεωτικό λόγω υγείας δεν ξέρω αν όταν κυκλοφορεί έξω θ βρει τπτ αλλο ν φάει και του κάνει κακο?
lilioum<3- Kitten
-
Δεν έχω εμπειρία σε αρσενικά γατιά αλλά πιστεύω ότι θα του κάνει μεγαλύτερο κακό να μείνει αστείρωτος παρά να να στειρωθεί και να μη φάει την ειδική τροφή.
LIZA_T- Junior Cat
-
Ημερομηνία Εγγραφής : 21/09/2016
κι εγω το ιδιο σκεφτομαι. Και εφοσον θα τον ταιζεις εσυ θα ειναι ελαχιστα αυτα που θα βρει να φαει εξω.. το προβλημα ειναι οταν σιτιζονται αποκλειστικα με ακαταλληλη τροφη, οχι εαν φανε κατι κατ εξαιρεσιν. Πιο πολυ τα αδεσποτα γατια κινδυνευουν απο αλλα πραγματα σκυλια αυτοκινητα και φολες. Για ολα αυτα η μονη λυση ειναι να ειναι εντος σπιτιου και να μη βγαινουν εξω αλλα αφου αυτη η δυνατοτητα δεν υπαρχει κανε το καλυτερο για το γατουλη και ευχομαστε να ζησετε μαζι πολλα πολλα χρονια.
psipsa- Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος
-
Τόπος : δροσια
Αριθμός γατουνίων : 14
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : καλοκαιιρακι!!!
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : θα τα ηθελα ολα!!! και επειδη το συμπαν ακουει, ερχονται ολοενα και περισσοτερα..
Motto : keep purring...
Ημερομηνία Εγγραφής : 01/06/2012
Mood :
Παρόμοια θέματα
» Άμεση παγίδευση αδέσποτου γάτου
» SOS! Βοήθεια για φροντίδα αδέσποτου!
» Το νέο μου αδέσποτο κελεπούρι...
» κλαμα γατου
» δεν κλείνουν οι πληγές του γάτου μου
» SOS! Βοήθεια για φροντίδα αδέσποτου!
» Το νέο μου αδέσποτο κελεπούρι...
» κλαμα γατου
» δεν κλείνουν οι πληγές του γάτου μου
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Πεμ Νοε 14, 2024 8:58 am από gatisios
» Ολική νάρκωση - ασφαλής;
Τετ Νοε 13, 2024 10:01 pm από gatisios
» Τριαδιτιδα διατροφη
Τρι Οκτ 15, 2024 6:58 pm από gatisios
» Χρόνια νεφρική ανεπάρκεια κι όλα τα καλά....
Παρ Οκτ 11, 2024 4:33 pm από marikaity
» Ερμηνεία εξετάσεων
Δευ Οκτ 07, 2024 4:58 pm από belezza
» Νόσος του Κατώτερου Ουροποιητικού της Γάτας (ΝοΚΟΓ)
Σαβ Σεπ 14, 2024 12:56 am από Sofiana
» Ο Τοσοδούλης ψάχνει σπίτι
Σαβ Αυγ 24, 2024 11:18 pm από annines
» Διάρροια σε γατάκι 2 μηνών περίπου
Σαβ Αυγ 10, 2024 5:59 pm από efikap
» Χαρίζεται μπόμπιρας.
Τρι Ιουλ 09, 2024 8:29 pm από gatisios
» Επείγουσα φιλοξενία/υιοθεσία!!!
Κυρ Ιουν 30, 2024 4:57 pm από Mary0
» Τα εμβόλια της γάτας
Δευ Ιουν 24, 2024 5:01 pm από belezza
» επιπλοκες απο στειρωση αδεσπωτης.
Τετ Ιουν 05, 2024 10:53 am από gatisios
» Οδοντιατρική της γάτας: πώς μπορεί να βοηθήσει η φροντίδα στ
Τετ Μάης 15, 2024 11:21 am από gatisios
» Αρθρίτιδα
Σαβ Απρ 27, 2024 11:02 pm από gatoulis2009
» Το ερωτηματολόγιο του υποψήφιου γατο-γονιού
Τρι Απρ 16, 2024 11:45 am από gatisios
» Μελανιά μετά από στείρωση
Τετ Απρ 03, 2024 12:36 am από Thor
» Στειρωση
Σαβ Μαρ 30, 2024 11:22 am από belezza
» Παρουσίαση
Δευ Μαρ 25, 2024 10:06 am από psipsa
» Είμαστε ευαίσθητες!
Κυρ Μαρ 24, 2024 10:57 am από psipsa
» Μύκητας!
Κυρ Μαρ 03, 2024 10:35 am από psipsa
» βοηθεια για γατουλα
Πεμ Φεβ 29, 2024 1:03 pm από annines
» ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΣΤΑ ΟΥΛΑ
Τρι Φεβ 27, 2024 2:28 pm από xrysa
» Μόλυνση στο ματάκι/χλαμύδια
Παρ Φεβ 16, 2024 9:52 am από psipsa
» Επιληψια γάτας
Πεμ Φεβ 01, 2024 1:11 am από tozouzou
» Αντιβίωση σε υγρή μορφή
Κυρ Ιαν 14, 2024 6:13 pm από TeoCats
» Αδεσποτακι με κρανιο-εγκεφαλικες κακωσεις
Κυρ Ιαν 14, 2024 12:12 pm από psipsa
» M A DOLI N A
Κυρ Ιαν 14, 2024 12:07 pm από psipsa
» Προπτωση ορθου...
Δευ Ιαν 08, 2024 10:52 pm από πατουσακια
» Καρκίνος στη μύτη
Δευ Ιαν 01, 2024 9:32 pm από gatisios
» ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΗ
Τετ Δεκ 27, 2023 9:17 pm από gatisios
» Γατάκι 1,5 μηνων με ελκος στο ματι
Παρ Δεκ 08, 2023 12:30 am από feggaraki12
» Γατούλα με παράλυση
Τρι Δεκ 05, 2023 1:20 am από Cat mum
» ναρκωση με αεριο
Τετ Νοε 29, 2023 10:07 am από LIZA_T
» Εγχειρηση στο ματι και αποριες
Κυρ Νοε 26, 2023 6:02 pm από Ζιζάνης
» θολο ματι σε γατακι
Κυρ Νοε 26, 2023 6:01 pm από Ζιζάνης
» οφθαλμιατρος για γατακι με ζημια στο ματι??
Κυρ Νοε 26, 2023 6:00 pm από Ζιζάνης
» Κόκκινα ούλα
Σαβ Οκτ 14, 2023 1:39 pm από maria. K
» Ωτοδηκτικη ψωρα σε γατακι!
Πεμ Σεπ 28, 2023 10:24 pm από Iliakos
» Λοιμ. Λευχαιμία (FeLV)
Τρι Σεπ 12, 2023 6:28 pm από Tsoufis1989
» Μαλακές κροκέτες για ηλικιωμένες γάτες;
Τρι Σεπ 12, 2023 12:16 am από gatisios