Ξηρά τροφή VS Κονσέρβα
+32
l.kyveli
poca-honda
ChocolateCat
Matoulini
Gogo Valentinou
Debbie4ever
kat-cats
Smokys
otz
natalouko
cyberkill
Ηρακλένια
ΚουκουΒάγια
alex..niaou
Gatadministrator
Δ²
doremi
Karamela
f.m123
funambolo
Anatoli
alexandrakicat
Μαυρογατος
Chouzouris
LAROGATA
koneko
Πούπσυ
nikos_x
mpoulaalekoula
vaso
SuperCatz
aporw
36 απαντήσεις
Σελίδα 7 από 25
Σελίδα 7 από 25 • 1 ... 6, 7, 8 ... 16 ... 25
Απ: Ξηρά τροφή VS Κονσέρβα
Ρε παιδια αν πιασουμε την ποιοτητα κ τις νοθειες του κρεατος.....Δεν μας φτανουν 10 φορουμ να τελειωσουμε.....
nikos_x- Επίλεκτος Ομάδος Γ.Α.Τ.
-
Αριθμός γατουνίων : 1 + 1 που γαυγίζει
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Χειμώνας
Motto : The dog did it!
Ημερομηνία Εγγραφής : 02/07/2009
Mood :
Συμφωνώ απόλυτα!funambolo έγραψε:Στο θέμα του ψαξίματος συμφωνώ απολύτως (εξάλλου εμένα είναι και στο χαρακτήρα μου αυτό), εκεί που διατυπώνω ένσταση είναι στην άμεση υιοθέτηση αυτού που διαβάζουμε, χωρίς το "κοσκίνισμα" που έλεγα. Δηλαδή το να υιοθετήσω αβρόχοις ποσίν το τάδε άρθρο για το τάδε θέμα που διάβασα στο τάδε σάιτ, χωρίς καν να ξέρω ποιος το γράφει ή γιατί το γράφει, αυτό είναι κόντρα στη φύση μου. Στο θέμα διατροφής πχ θα διαβάσω ένα κάρο πράγματα, αλλά θα τα συζητήσω με έναν γιατρό που εμπιστεύομαι. Αν τα επιχειρήματα του γιατρού δεν με καλύψουν, θα ψαχτώ αλλού. Τώρα το πώς και γιατί εμπιστεύεσαι έναν γιατρό, είτε για άνθρωπο είτε για ζώο, είναι μια άλλη μεγάλη πονεμένη ιστορία, που έχει καθαρά προσωπικά κριτήρια. Εμένα μπορεί κάποιος να μου πηγαίνει, κάποιου άλλου να μην του πηγαίνει. Εμένα μπορεί να με σώσει, κάποιον άλλον να τον καταστρέψει. Αλλά βρε παιδιά, αυτό είναι τελικά και η ίδια η ζωή: Η ανάληψη ευθυνών των επιλογών μας...
Για να μην συζητήσουμε για την κατάσταση των σφαγείων..Anatoli έγραψε:Δεν εμπιστευομαι το ωμο στην ελλαδα για χ λογους. Πολυ αμφιβαλλω εαν γινονται οι απαραιτητοι ελεγχοι σε ολα τα σταδια, μεχρι να φτασει το ωμο στο "πιατο μου". /γνωριζω απο πρωτο χερι οτι κρεατα, πουλερικα αλλα ακομα και ψαρια ψεκαζονται με χημικα στις βιτρινες των σουπερ μαρκετ/κρεοπωλειων/ιχθυοπωλειων για να διατηρειται το χρωμα και η υφη τους πιο ζωντανη (ποιος θα αγοραζε ενα καφε, ζαρωμενο κομματι μοσχαρι?). Γι αυτους τους λογους λοιπον εγω δεν θα εδινα ωμο, τουλαχιστον σε αυτην τη χωρα.
SuperCatz- Gata Antipathiticus
-
Τόπος : Brahames
Αριθμός γατουνίων : 4 στο σπίτι: ο Tesoro, ο Snow, η Πατούσα, κόρη της Λουλού και του Tesoro και ο Gizmo. Και ένα ακόμα, ένα ξεχωριστό και σπάνιο γατούνι που θα κατοικεί για πάντα στην καρδιά και στην ψυχή μας, το Λουλουδάκι μας..
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Φθινόπωρο, Χειμώνας, Χριστούγενναααα!!
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Την Pupa, την Soraya, τον Shaggy, την Μελίνα και την Brighitta di Menin!
Motto : Είμαι η manager της Κουκουβάουνας!
Ημερομηνία Εγγραφής : 12/01/2009
Mood :
Ναι, αυτό είναι μεγάλο θέμα.. Εγώ σκέφτομαι ότι εδώ σε μια μικρή πόλη με τρελή ανταγωνιστικότητα μπορεί να είναι καλύτερα τα πράγματα. Δε ξέρω όμως..Anatoli έγραψε:Δεν εμπιστευομαι το ωμο στην ελλαδα για χ λογους. Πολυ αμφιβαλλω εαν γινονται οι απαραιτητοι ελεγχοι σε ολα τα σταδια, μεχρι να φτασει το ωμο στο "πιατο μου". /γνωριζω απο πρωτο χερι οτι κρεατα, πουλερικα αλλα ακομα και ψαρια ψεκαζονται με χημικα στις βιτρινες των σουπερ μαρκετ/κρεοπωλειων/ιχθυοπωλειων για να διατηρειται το χρωμα και η υφη τους πιο ζωντανη (ποιος θα αγοραζε ενα καφε, ζαρωμενο κομματι μοσχαρι?). Γι αυτους τους λογους λοιπον εγω δεν θα εδινα ωμο, τουλαχιστον σε αυτην τη χωρα.
f.m123- Catastro(f)ika Catλογού
-
Αριθμός γατουνίων : 2
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : γατοκατακαλόκαιρο
Ημερομηνία Εγγραφής : 03/04/2012
Mood :
Εχω παει σε 2 απο τα πιο συγχρονα-σωστα σφαγεια της Ελλαδας. Μπορουμε και καλυτερα πιστευω.........Για να μην συζητήσουμε για την κατάσταση των σφαγείων..
-
Mood :
To link δεν το εβαλα γιατι θεωρω οτι αποτελει το τελειο παραδειγμα. Σκοπος μου ηταν να δουμε τι λενε οι ιατρικες μελετες πανω στο θεμα της διατροφης των ζωων. Δεν νομιζω αλωστε στην χωρα μας να εχουν γινει και πολλες για να ανατρεξουμε σε αυτες. Το οτι οι αμερικανοι εχουν περισσοτερη εμπειρια πανω στα μακροχρονια αποτελεσματα των τροφων (π.χ. ξηρα τροφη) πανω στα ζωα δεν ειναι κατι που μπορουμε να το αρνηθουμε. Οταν για παραδειγμα οι ξηρες τροφες ξεκινησαν απο εκει και τωρα οι ιδιοι σου λενε πως ειναι οτι χειροτερο μαλλον πρεπει να το λαβουμε υποψην.f.m123 έγραψε:Προσωπικά το θέμα μου δεν είναι το τι επικρατεί στην Αμερική συγκεκριμένα αλλά γενικά και σε άλλες χώρες.. Δε νομίζω ότι γενικά η Αμερική είναι και το τέλειο παράδειγμα...Μαυρογατος έγραψε:Eνα πολυ καλο link που εξηγει ποιες τασεις επικρατουν στην Αμερικη για την διατροφη των γατιων βασισμενο σε μελετες και εμπειρια πολυ περισσοτερων ετων πανω στις τυποποιημενες τροφες σε σχεση με την χωρα μας.
http://www.littlebigcat.com/category/nutrition/
εντιτ: τώρα είδα και το ποστ της Αθηνάς.. Αθηνά κάθε μέρος έχει τη δικιά του "ιστορία"
Μαυρογατος- Senior Cat
-
Αριθμός γατουνίων : 2 ζωη να'χουν!
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Την τρελη και τις Χιονατες!
Ημερομηνία Εγγραφής : 06/01/2012
Mood :
και ποιος σε διαβεβαιώνει ότι αυτά που προωθούν τώρα δεν θα τα αναιρέσουν σε λίγα χρόνια πάλι; νομιζω ότι τα πάντα είναι θέμα μαρκετινγκ. κάθε εποχή βρίσκουν ένα τρόπο να βγάλουν σκάρτα τα προηγούμενα για να προωθησουν κάτι καινούργιο. μετά απο καποια χρόνια, αυτό που ήταν καταπληκτικό, το καταδικάζουν. δεν την εμπιστεύομαι τέτοια νοοτροπία.Μαυρογατος έγραψε:To link δεν το εβαλα γιατι θεωρω οτι αποτελει το τελειο παραδειγμα. Σκοπος μου ηταν να δουμε τι λενε οι ιατρικες μελετες πανω στο θεμα της διατροφης των ζωων. Δεν νομιζω αλωστε στην χωρα μας να εχουν γινει και πολλες για να ανατρεξουμε σε αυτες. Το οτι οι αμερικανοι εχουν περισσοτερη εμπειρια πανω στα μακροχρονια αποτελεσματα των τροφων (π.χ. ξηρα τροφη) πανω στα ζωα δεν ειναι κατι που μπορουμε να το αρνηθουμε. Οταν για παραδειγμα οι ξηρες τροφες ξεκινησαν απο εκει και τωρα οι ιδιοι σου λενε πως ειναι οτι χειροτερο μαλλον πρεπει να το λαβουμε υποψην.f.m123 έγραψε:Προσωπικά το θέμα μου δεν είναι το τι επικρατεί στην Αμερική συγκεκριμένα αλλά γενικά και σε άλλες χώρες.. Δε νομίζω ότι γενικά η Αμερική είναι και το τέλειο παράδειγμα...Μαυρογατος έγραψε:Eνα πολυ καλο link που εξηγει ποιες τασεις επικρατουν στην Αμερικη για την διατροφη των γατιων βασισμενο σε μελετες και εμπειρια πολυ περισσοτερων ετων πανω στις τυποποιημενες τροφες σε σχεση με την χωρα μας.
εντιτ: τώρα είδα και το ποστ της Αθηνάς.. Αθηνά κάθε μέρος έχει τη δικιά του "ιστορία"
Πούπσυ- Gatus Paranoicus
-
Τόπος : Γαλημάτα
Αριθμός γατουνίων : Η Πούπσυ και ο Τζέρυ στο σπίτι... και η αδεσποτούλα Λούσυ στην πυλωτή!
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Βροχερός αλλά χωρίς κρύο
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : τον ΑΙΜΙΛΙΟ!!!! και τον Κανελλάκο!
Ημερομηνία Εγγραφής : 08/01/2009
Mood :
Η αληθεια ειναι οτι ακομα και εδω στο φορουμ να κοιταξεις μεσα σε 4 σελιδες που αφορουν την διατροφη οι τασεις εχουν αλαξει σε σχεση με την αρχη. Πιστευω οτι εχουμε αρκετο μυαλο για να μπορουμε να φιλτραρουμε σε ενα βαθμο αυτα που διαβαζουμε. Π.χ. Μεχρι πριν μια εβδομαδα αν εκανα την ερωτηση ''καλυτερη κονσερβα?'' η απαντηση που θα επερνα θα ηταν διαφορετικη απο την σημερινη. Το να σου γραφει ενας,εστω και πληρωμενος,αμερικανος οτι η ξηρα δημιουργει προβλημα στα νεφρα δεν ειναι κατι που το υποψιαζεσαι ετσι και αλλιως? Γιατι λοιπον πρεπει να το αποριψεις?Πούπσυ έγραψε:και ποιος σε διαβεβαιώνει ότι αυτά που προωθούν τώρα δεν θα τα αναιρέσουν σε λίγα χρόνια πάλι; νομιζω ότι τα πάντα είναι θέμα μαρκετινγκ. κάθε εποχή βρίσκουν ένα τρόπο να βγάλουν σκάρτα τα προηγούμενα για να προωθησουν κάτι καινούργιο. μετά απο καποια χρόνια, αυτό που ήταν καταπληκτικό, το καταδικάζουν. δεν την εμπιστεύομαι τέτοια νοοτροπία.Μαυρογατος έγραψε:To link δεν το εβαλα γιατι θεωρω οτι αποτελει το τελειο παραδειγμα. Σκοπος μου ηταν να δουμε τι λενε οι ιατρικες μελετες πανω στο θεμα της διατροφης των ζωων. Δεν νομιζω αλωστε στην χωρα μας να εχουν γινει και πολλες για να ανατρεξουμε σε αυτες. Το οτι οι αμερικανοι εχουν περισσοτερη εμπειρια πανω στα μακροχρονια αποτελεσματα των τροφων (π.χ. ξηρα τροφη) πανω στα ζωα δεν ειναι κατι που μπορουμε να το αρνηθουμε. Οταν για παραδειγμα οι ξηρες τροφες ξεκινησαν απο εκει και τωρα οι ιδιοι σου λενε πως ειναι οτι χειροτερο μαλλον πρεπει να το λαβουμε υποψην.f.m123 έγραψε:Προσωπικά το θέμα μου δεν είναι το τι επικρατεί στην Αμερική συγκεκριμένα αλλά γενικά και σε άλλες χώρες.. Δε νομίζω ότι γενικά η Αμερική είναι και το τέλειο παράδειγμα...Μαυρογατος έγραψε:Eνα πολυ καλο link που εξηγει ποιες τασεις επικρατουν στην Αμερικη για την διατροφη των γατιων βασισμενο σε μελετες και εμπειρια πολυ περισσοτερων ετων πανω στις τυποποιημενες τροφες σε σχεση με την χωρα μας.
Μαυρογατος- Senior Cat
-
Αριθμός γατουνίων : 2 ζωη να'χουν!
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Την τρελη και τις Χιονατες!
Ημερομηνία Εγγραφής : 06/01/2012
Mood :
Εγώ δέχομαι απόλυτα ότι με το πέρασμα του χρόνου τα επιστημονικά και ιατρικά δεδομένα αλλάζουν. Κάτι που πριν από έναν αιώνα θεωρείτο αδύνατον, τώρα είναι καθημερινότητα και κάτι που θεωρείτο πολύ καλό τώρα μπορεί να θεωρείται επικίνδυνο ή και το αντίστροφο. Για να πιάσω το αγαπημένο θέμα "αυγό", στους ανθρώπους, πριν κάποιες δεκαετίες ήταν απόλυτα ενοχοποιημένο για τη χοληστερίνη, τώρα σου λένε ότι μπορείς να καταναλώνεις πχ μέχρι δύο την εβδομαδα (κυρίως ασπράδια). Δέχομαι επίσης και την τεράστια επιρροή που ασκεί το μάρκετινγκ και οι εταιρείες παραγωγής προϊόντων στα πάντα. Όντως μπορεί να σου πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Άρα λέμε πάνω κάτω το ίδιο: Ότι πρέπει να μπορούμε να διαβάζουμε πίσω από τις γραμμές και να φιλτράρουμε, προκειμένου να πάμε παρακάτω.
funambolo- Γαταμυθού
-
Τόπος : Twilight Catzone
Αριθμός γατουνίων : τον Shaggy
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Τον Casanova. Τους απογόνους του Casanova. Τους προγόνους του Casanova. Μέχρι και την αμμολεκάνη του Casanova.
Motto : Garfield: I can.. but I won't
Ημερομηνία Εγγραφής : 22/01/2012
Mood :
Με πρόλαβαν!funambolo έγραψε:Εγώ δέχομαι απόλυτα ότι με το πέρασμα του χρόνου τα επιστημονικά και ιατρικά δεδομένα αλλάζουν. Κάτι που πριν από έναν αιώνα θεωρείτο αδύνατον, τώρα είναι καθημερινότητα και κάτι που θεωρείτο πολύ καλό τώρα μπορεί να θεωρείται επικίνδυνο ή και το αντίστροφο. Για να πιάσω το αγαπημένο θέμα "αυγό", στους ανθρώπους, πριν κάποιες δεκαετίες ήταν απόλυτα ενοχοποιημένο για τη χοληστερίνη, τώρα σου λένε ότι μπορείς να καταναλώνεις πχ μέχρι δύο την εβδομαδα (κυρίως ασπράδια). Δέχομαι επίσης και την τεράστια επιρροή που ασκεί το μάρκετινγκ και οι εταιρείες παραγωγής προϊόντων στα πάντα. Όντως μπορεί να σου πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Άρα λέμε πάνω κάτω το ίδιο: Ότι πρέπει να μπορούμε να διαβάζουμε πίσω από τις γραμμές και να φιλτράρουμε, προκειμένου να πάμε παρακάτω.
Αθηνά συμφωνάμε επικίνδυνα!
-
Mood :
Μαυρογατος έγραψε:
[/quote]Η αληθεια ειναι οτι ακομα και εδω στο φορουμ να κοιταξεις μεσα σε 4 σελιδες που αφορουν την διατροφη οι τασεις εχουν αλαξει σε σχεση με την αρχη. Πιστευω οτι εχουμε αρκετο μυαλο για να μπορουμε να φιλτραρουμε σε ενα βαθμο αυτα που διαβαζουμε. Π.χ. Μεχρι πριν μια εβδομαδα αν εκανα την ερωτηση ''καλυτερη κονσερβα?'' η απαντηση που θα επερνα θα ηταν διαφορετικη απο την σημερινη. Το να σου γραφει ενας,εστω και πληρωμενος,αμερικανος οτι η ξηρα δημιουργει προβλημα στα νεφρα δεν ειναι κατι που το υποψιαζεσαι ετσι και αλλιως? Γιατι λοιπον πρεπει να το αποριψεις?
αυτές τις τάσεις ειναι που βλέπω με σκεπτικισμό. γιατί κάθε εποχή έχει και τις τάσεις της ανάλογα με το πού θελει κάποιος να σε οδηγήσει. τάσεις στη δίαιτα, τάσεις στη διατροφή. όχι δεν υποψιάζομαι ότι η ξηρά τροφή δημιουργει προβλημα στα νεφρά γιατί έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές γατιών μόνο με ξηρά και έχουν φτάσει χωρίς προβλήματα σε μεγάλη ηλικία. δεν απορρίπτω τίποτα, αλλά ούτε και θα μπω στη διαδικασία να δοκιμάσω κάτι αλλο, αν αυτό που χρησιμοποιώ δεν μου δημιουργει πρόβλημα. εξάλλου το καινούργιο δεν έχει μελετηθεί τόσο καλά για να μπορώ να πω ότι είναι επαρκώς δοκιμασμένο και ακίνδυνο.
Πούπσυ- Gatus Paranoicus
-
Αριθμός γατουνίων : Η Πούπσυ και ο Τζέρυ στο σπίτι... και η αδεσποτούλα Λούσυ στην πυλωτή!
Mood :
Εγω οταν βγηκαν οι ολιστικες-βιολογικες ξηρες επαθα αμοκ.Λεω δις ιζ δε γουει.
Μετα απο καιρο δοκιμων κτλ, δεν μπορω να πω οτι εμεινα απολυτα ικανοποιημενος.Δεν σημαινει κατι αυτο,ειναι καθαρα προσωπικη εμπειρια και παρατηρηση.
Τα δοκιμασμενα ,πιο "ηπια" μου κανουν πιο λογικα.
Οσους κτηνιατρους ρωτησα μου ειπαν να επιλεγω παντα τη μεση λυση,οχι τα ακρα.
Μετα απο καιρο δοκιμων κτλ, δεν μπορω να πω οτι εμεινα απολυτα ικανοποιημενος.Δεν σημαινει κατι αυτο,ειναι καθαρα προσωπικη εμπειρια και παρατηρηση.
Τα δοκιμασμενα ,πιο "ηπια" μου κανουν πιο λογικα.
Οσους κτηνιατρους ρωτησα μου ειπαν να επιλεγω παντα τη μεση λυση,οχι τα ακρα.
-
Mood :
funambolo έγραψε:Περνάω εδώ αυτό που έγραψα (οφ τόπικ φυσικά ) στο θέμα της άμμου, μια και αισθάνομαι κι εγώ όπως η Μαρία - Ντορεμί πιο πάνω
- Σπόιλερ:
Θα
πω κάτι, με όλον (και το εννοώ) το σεβασμό σε όλες τις απόψεις που
γράφονται και που πολλές φορές τις ζητάω κι εγώ: Πελάγωσα και το λέω
ειλικρινά. Διαβάζω τόσο αντίθετες απόψεις και δη το ίδιο αποφασιστικά
γραμμένες, που στο τέλος χάνω το μπούσουλα. Υπέρ της ωμής, κατά της
ωμής, υπέρ της μαγειρευτής, κατά της μαγειρευτής, υπέρ της τάδε
κονσέρβας, κατά της τάδε κονσέρβας, υπέρ της τάδε ξηράς, κατά της τάδε
ξηράς. Χθες καθόμουν μες στη μαύρη νύχτα σαββατιάτικο και διάβαζα ξένα
φόρουμ (όπου γίνεται ο ίδιος χαμός με τις απόψεις) και σήμερα ξύπνησα
ακόμη πιο χαμένη στη μετάφραση. Κι άρχισα να σκέφτομαι ότι καλά όλα
αυτά, αλλά στην τελική ούτε γιατροί είμαστε, ούτε ζούμε πχ όλοι στη
βόρεια ευρώπη (όπου κατασκευάζονται κατά κύριο λόγο οι τροφές που
συζητάμε), ούτε όλα τα ζώα μας είναι ίδια, ούτε καν εμείς είμαστε ίδιοι
ως ανάγκες, δυνατότητες και φιλοσοφία ζωής. Μήπως (και το θέτω ως
ερώτημα προβληματισμού, όχι ως κακόπιστη κριτική) φτάνουμε σ΄ ένα σημείο
που τελικά το παρακάνουμε και ίσως κάνουμε και κακό? Γράφω δηλαδή εγώ
ένα κατεβατό υπέρ της τάδε πχ κονσέρβας (χωρίς να είμαι και ειδικός ή
γιατρός), πείθεται κάποιος που το διαβάζει, την παίρνει, χωρίς να
συμβουλευτεί και το γιατρό του γιατί εγώ τα παρουσίασα πολύ πειστικά,
και στο τέλος παθαίνει το δικό του ζωάκι κάτι, γιατί έχει άλλες ανάγκες
από το δικό μου... Επαναλαμβάνω, εκφράζω απλώς προσωπικό πελάγωμα, χωρίς
αυτό να σημαίνει ότι κριτικάρω απόψεις που έχουν γραφτεί. Η γνώμη
σας?
συμφωνω απολυτα, αλλα οι περισσοτερες τροφες του εμποριου που
προτεινονται, δεν ειναι επικινδυνες. Περισσοτερο επικινδυνες ειναι οι
τροφες για ζωα με παθησεις, πχ τροφες με χαμηλο μαγνησιο σε ζωα που δεν
εχουν απολυτως κανενα προβλημα με το ουροποιητικο. Επισης επικινδυνες
ειναι οι μαγειρεμενες και ωμες τροφες που δεν ειναι ισορροπημενες γιατι
οι τροφες αυτες μπορουν να γινουν χειροτερες και απο τις χυμα ή τις
τροφες που ψαχνουν τα αδεσποτα στα σκουπιδια.
nikos_x έγραψε:Λεγεται, απο πλευρας "σιτηρεσιου" ,αφου θελετε :
Στοχος
του σιτηρεσιου ειναι η ημερισια καλυψη των αναγκων ενος Χ ζωου κ η
διατηρηση του ιδανικου βαρους, χωρις αυτο να βλαπτει την υγεια του.
Ολες οι τροφες του εμποριου που ειναι πληρεις καλυπτουν τον παραπανω κανονα.
Η το δεχομαστε δογματικα ή κλεινουμε σουιτα στο Δαφνι.
τον καλυπτουν; Το λεω γιατι βλεπουμε οτι καποιες παθησεις θεριζουν.
Επισης βρηκα προσφατα μια ερευνα που ελεγε οτι οι γατες χρειαζονται
40κατι mg ιωδιου, αλλα η AAFCO συστηνει λιγοτερο και η NRC περισσοτερο:
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1439-0396.2009.00940.x/abstract;jsessionid=7A0C36713F961A3E70FF40A4EF020CF6.d01t02?deniedAccessCustomisedMessage=&userIsAuthenticated=false
Δες τι γινεται και με τον υπερθυροειδισμο:
http://jfm.sagepub.com/content/12/9/672.abstract
http://jn.nutrition.org/content/132/6/1751S.short
SuperCatz έγραψε:
+10000000000000000000
Ειδικά η ωμή διατροφή ελοχεύει πολλούς κινδύνους.
- Σπόιλερ:
Καλό
λοιπόν είναι, αφού αναφέρονται τα όποια θετικά της ωμής διατροφής, να
αναφέρονται και τα αρνητικά, αλλά δεν είδα πουθενά να γράφονται αυτά.
Αυτό είναι ελλειπής ενημέρωση και θεωρώ σκόπιμο, για την υγεία και
ευζωία των ζώων σας, να το συζητήσετε με τον κτηνίατρο που παρακολουθεί
τα ζωάκια σας, με δεδομένο ότι αφού τον εμπιστεύεστε σαν γιατρό και σαν
άνθρωπο για την ιατρική πορεία των ζώων σας, μπορεί να σας λύσει τις
απορίες που ενδεχομένως έχετε για την διατροφή τους και να σας
κατατοπίσει σχετικά.
Νομιζω πως τα υπερ και τα κατα εχουν ειπωθει ουκ ολιγες φορες
Προσωπικα εμπιστευομαι ελαχιστους κτηνιατρους σε θεματα διατροφης γιατι
πραγματικα δεν εχουν ιδεα τι τους γινεται. Γνωριζουν οτι τους λενε οι
εταιριες ζωοτροφων και δυστυχως οι ψαγμενοι κτηνιατροι ειναι ελαχιστοι. Ο
κτηνιατρος ασχολειται με την υγεια τους και εκει τον εμπιστευομαι
απολυτα. Στο θεμα της διατροφης ομως, τον εμπιστευομαι απο λιγο εως
καθολου. Καλο ειναι να εμπιστευομαστε καποιον που
γνωριζει την γατα μας, αλλα να μη δειχνουμε τυφλη εμπιστοσυνη σε
κανεναν.
Anatoli έγραψε:Παιδια δεν υπαρχει κατι στη
διατροφη που να ειναι κανονας και ολοσωστο. Αν υπηρχε αποδεδειγμενα κατι
τετοιο θα το ακολουθουσαν ολοι και θα ειχαν υγιεστατα γατια. Ο καθενας
λοιπον ακολουθει αυτα που θεωρει σωστα. Και ειναι αληθεια οτι οσο πιο
πολλα μαθαινεις, τοσο πιο πολυ αγχωνεσαι και υστεριαζεις.
συμφωνω απολυτα!
SuperCatz έγραψε:Το τί μπορεί να κολλήσουν από την ωμή διατροφή
και οι συνέπειές τους, δεν έχουν αναφερθεί. Αν αναφερθούν πιθανότατα δεν
θα έψαχνε κανείς το θέμα της ωμής.
Φλώρα, το τί μπορεί να
κολλήσουν, μπορείς να το βρεις με σχετικά εύκολο ψάξιμο στο ίντερνετ.
Εκτός από σαλμονέλα ή τοξόπλασμα που έχουν αναφερθεί γενικώς και
αορίστως, μπορείς να βρεις και τα υπόλοιπα, αφού λες ότι ο κτηνίατρος
δεν σε καλύπτει. Θα πρότεινα πάντως να επιμείνεις στον γιατρό. Ναι, οι
γιατροί δεν ψάχνουν πάντα το θέμα της διατροφής, ξέρουν όμως κάποια
βασικά - σημαντικά - πράγματα.
παμε παλι:
κινδυνος #1: μη ισορροπημενη διατροφη - δεν γινεται να τρωνε μονο φιλετα ή μονο κοκκαλα για παραδειγμα
κινδυνος #2: τοξοπλασμα - 3 μερες σε κοινη καταψυξη το σκοτωνει
κινδυνος #3: σαλμονελλα - υπαρχει σε αφθονια στα πουλερικα. Σε υγιη ζωα
δεν προκαλει τιποτα, τα αρρωστα ζωα μπορει να τα σκοτωσει.. Επισης
σαλμονελλα εχει βρεθει στα περιττωματα κατοικιδιων που δεν ειχαν βαλει
μπουκια ωμου κρεατος στη ζωη τους. Επισης γατες και ανθρωποι εχουν
αρρωστησει απο μολυσμενες με σαλμονελλα γατοτροφες (ειναι πιο ευκολο να
κολλησεις σαλμονελλα απο γατοτροφη παρα απο ωμη γιατι οταν πιασεις κατι
ωμο θα τρεξεις στην βρυση να πλυνεις τα χερια σου, κατι που δεν θα
κανεις αν πιασεις μια κροκετα). Ο κινδυνος υπαρχει, αλλα με τις καταλληλες προφυλαξεις μειωνεται κατα πολυ (δεν ξεπαγωνουμε κρεατα εκτος ψυγειου, απολυμαινουμε επιφανειες και πιατα που εχουν ερθει σε επαφη με ωμο κρεας, χρησιμοποιουμε διαφορετικα σφουγγαρια/βουρτσες για το πλυσιμο σκευων/μπολ που εχουν ερθει σε επαφη με ωμο κρεας, κτλ).
κινδυνος #4: E.coli - μπορει να γινει πιο επικινδυνο απο την σαλμονελλα
αν προκειται για επικδινυνο strain (συνηθως τα επικινδυνα ειναι
ιδιαιτερα σπανιες περιπτωσεις). Δεν γνωριζω αν οι γατες μπορουν να
προσβληθουν και να αρρωστησουν απο κατι τετοιο οπως ο ανθρωπος. Καλο
ειναι να αποφευγεται το μοσχαρι, αν και υποτιθεται ελεγχονται καλα τα κρεατα για E.coli.
κινδυνος #5: C. difficile - μπορει να προκαλεσει διαρροια σε μη υγιη ζωα.
Στην πλειοψηφεια των ζωων που εχουν διαρροια, ειτε τρεφονται με ωμα
ειτε οχι, αυτο το βακτηριο μαζι με την σαλμονελλα ανιχνευονται στα
περιττωματα τους, ανηκει δηλαδη στην χλωριδα του εντερου τους (το ιδιο ισχυει και εναν ποσοστο του ανθρωπινου πληθυσμου).
κινδυνος #6: τριχινελλωση - απανταται σε μολυσμενα χοιρινα, κυριως σε χωρες του αναπτυσσομενου κοσμου
κινδυνος #7: τροφες που μπορουν μεσω ενζυματικης δρασης να προκαλεσουν
υποβιταμινωση - ωμα ψαρια που περιεχουν θιαμιναση, ωμο ασπραδι αυγου
κινδυνος #8: παρασιτα - αποφευγονται με το να μη δινουμε ωμα εντερα και κυνηγι
Προς το παρον αυτα μου ερχονται, αν θυμηθω αλλα θα τα προσθεσω. Θελω
ομως να επισημανω κατι. Οταν κατι ειναι για εμας επικινδυνο, δεν
σημαινει οτι ειναι και γι αυτα. Εμεις ειμαστε παμφαγα, αυτα ειναι
σαρκοφαγα. Εχουν διαφορετικη ανατομια και φυσιολογια και θα φερω ενα
ακραιο παραδειγμα για να γινω κατανοητη. Αν ενας ανθρωπος φαει το
βακτηριο του ανθρακα, θα πεθανει. Οι γυπες ομως το τρωνε και δεν
παθαινουν απολυτως τιποτα γιατι τα οξεα του στομαχου τους το σκοτωνει.
Θα μου πειτε οι γατες δεν ειναι γυπες, αλλα θα σας απαντησω οτι οι γατες
δεν ειναι ανθρωποι. Το αδεσποτο που τρεφεται με αρουραιους και
σκουπιδια, ειναι εκτεθειμενο σε πολυ περισσοτερες ασθενειες, βακτηρια
και παρασιτα, απο οτι ενα που τρεφεται με ωμα του σουπερμαρκετ.
Και
σε τελική ανάλυση, γιατί αμφισβητούμε τί λέει ένας γιατρός, που έχει
τις γνώσεις, την κατάρτιση και την εμπειρία στα συγκεκριμένα ζωάκια,
αλλά ακούμε ευλαβικά ό,τι λέει κάποιος για πχ μια κονσέρβα ή για την ωμή
διατροφή κλπ?
Aν ενας κτηνιατρος εχει γνωσεις πανω σε θεματα διατροφης, ευχαριστως να
τον ακουσω . Αν οχι, τοτε θα συνεχισω να τον αμσφισβητω και εχω και τις γνωσεις και την καταρτιση για να το κανω.
Κατι ειπωθηκε για τα αυγα οτι επιτρεπεται να τρωμε 2 την εβδομαδα. Πλεον δεν επιτρεπονται μονο 2, αλλα 1 την ημερα (υγιη ατομα που δεν εχουν καρδιαγγειακα προβληματα)
Κατι αλλο που ακουστηκε ειναι για τα κρεατα του σουπερμαρκετ, οτι εχουν χημικα, ορμονες, κτλ. Τι σας κανει να πιστευετε οτι στις τροφες του εμποριου τα κρεατα ειναι καλυτερα;
koneko- Γατο-gourmeδιά
-
Τόπος : Β. Αμερικη
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Όλες!!!
Ημερομηνία Εγγραφής : 26/03/2012
Mood :
αυτό με τη σαλμονέλα με τρομάζει, αλλά η συσκευασία που έχω, αν ειχε σαλμονέλα δεν θα είχαν παθει τα γατιά μου; μπορεί να παθει σαλμονέλα τωρα που το άνοιξα;
σαλμονέλα έχει βρεθεί πρόσφατα και σε μπαχαρικό..
http://estiasi-anapsixi.gr/Files/pdf/02.pdf
σαλμονέλα έχει βρεθεί πρόσφατα και σε μπαχαρικό..
http://estiasi-anapsixi.gr/Files/pdf/02.pdf
Πούπσυ- Gatus Paranoicus
-
Mood :
Μα καθε εταιρια ουτως η αλλως βαζει τα δικα της ποσοστα ταδε συστατικα στην τροφη. Μην το φτανουμε να μετραμε το 0,0001% διαφορα. ΕΙναιν υπερβολη κατα την γνωμη μου.
τον καλυπτουν; Το λεω γιατι βλεπουμε οτι καποιες παθησεις θεριζουν.
Επισης βρηκα προσφατα μια ερευνα που ελεγε οτι οι γατες χρειαζονται
40κατι mg ιωδιου, αλλα η AAFCO συστηνει λιγοτερο και η NRC περισσοτερο:
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1439-0396.2009.00940.x/abstract;jsessionid=7A0C36713F961A3E70FF40A4EF020CF6.d01t02?deniedAccessCustomisedMessage=&userIsAuthenticated=false
Δες τι γινεται και με τον υπερθυροειδισμο:
http://jfm.sagepub.com/content/12/9/672.abstract
http://jn.nutrition.org/content/132/6/1751S.short
Επισης δεν συσχετιζονται ολες οι παθησεις με την διατροφη. Η διατροφη ειναι ενας απο τους απειρους παραγοντες.
Ζουν ζωα με ξηρα ?Ναι...Ζουν ζωα με μαγειρευτο?Ναι...Με ωμα? Ναι.....Αρα δεν υπαρχει καλυτερο και χειροτερο μοντελο διατροφης.
-
Mood :
- Σπόιλερ:
- Νικο δεν υπαρχει η υπογραφη σου!
alexandrakicat- Γατού Fan Park
-
Τόπος : Μυκονος
Αριθμός γατουνίων : Ενα διαολι,τον Μημ (απτό Μητσος!)
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Χειμωνας και βέβαια !
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Την Sushi,την Μπαριλλα,την Pupa,ολα της marinas289 και της Δωρας!
Motto : Live now Think later
Ημερομηνία Εγγραφής : 02/01/2011
Mood :
Ρε Νίκο!!!!!
Καλά λέει η Αλέσσα, αν δεν το έλεγε δεν θα το πρόσεχα! Αυτοτιτλιάστηκε και αυτολυσσιάστηκες και δημόσια δηλαδής! Και στην υπογραφή, να το ξέρει ο κόσμος! Ξέχασες το gatus hestrus όμως!
Καλά λέει η Αλέσσα, αν δεν το έλεγε δεν θα το πρόσεχα! Αυτοτιτλιάστηκε και αυτολυσσιάστηκες και δημόσια δηλαδής! Και στην υπογραφή, να το ξέρει ο κόσμος! Ξέχασες το gatus hestrus όμως!
-
Mood :
+1000000f.m123 έγραψε:Ρε Νίκο!!!!!
Μπορεί επίσης να επιλέξει το gatus hestrolyssasmenus
Δ²- Εφτάψυχος-η M^o-o^derator
-
Ημερομηνία Εγγραφής : 02/04/2012
Mood :
dimitroula έγραψε:+1000000f.m123 έγραψε:Ρε Νίκο!!!!!
Μπορεί επίσης να επιλέξει το gatus hestrolyssasmenus
-
Mood :
Τι βλεπετε στην υπογραφη του?Εγω δεν βλεπω καμια υπογραφη.
Anatoli- Gata Antipathiticus
-
Τόπος : Γαληφάδα City
Αριθμός γατουνίων : 2 λουκουμάδες
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Στην Αλάσκα αδελφές μου, στην Αλάσκα!
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Τον Φιόγκο και τον Σάγκυ
Motto : If you are racist, sexist, homophobic or just basically an asshole, I donʼt care if you like me, or not. I fucking hate you. - Kurt Cobain
Ημερομηνία Εγγραφής : 21/08/2008
Mood :
εχει βάλει μια πολύ απλη υπογραφή, μου κάνει εντύπωση που δεν τη βλέπεις!!
Πούπσυ- Gatus Paranoicus
-
Mood :
Τα ακομψα σχολια περι...hestrous, τα παραβλεπουμε.Γιατι ειμαστε αγριοι γατοι εμεις.Τσσσσσσσσς.
-
Mood :
Τελικά Νίκο τι νέα έχουμε για την κατάστασή σου;
edit: άκυρο, τώρα το είδα στο άλλο ποστ
edit: άκυρο, τώρα το είδα στο άλλο ποστ
-
Mood :
Σημερα πηρα ολοκληρο κοτοπουλο και το εβρασα μαζι με συκωτακια και δεν ξερω τι αλλο ειχε μεσα το κοτοπουλο
εβαλα επισης ρυζι και αυγα και 1 κουταλια της σουπας λαδι οταν τελειωσε το βρασιμο..
μου βγηκαν 15 μεριδες(γυρω στα 200 γρ η καθε μια) και επισης αλλα 8 σακουλακια μονο ζουμι να βρεχω που και που τις κροκετες(εμενα το τρωνε και σκετο τρελαινονται)
θα τους δινω 4 φορες τη βδομαδα προς το παρων..
κοστος 7.5 ευρω
εβαλα επισης ρυζι και αυγα και 1 κουταλια της σουπας λαδι οταν τελειωσε το βρασιμο..
μου βγηκαν 15 μεριδες(γυρω στα 200 γρ η καθε μια) και επισης αλλα 8 σακουλακια μονο ζουμι να βρεχω που και που τις κροκετες(εμενα το τρωνε και σκετο τρελαινονται)
κοστος 7.5 ευρω
Karamela- Mature Cat
-
Αριθμός γατουνίων : 6
Ημερομηνία Εγγραφής : 29/06/2012
Mood :
Από το κοτόπουλο μόνο τα κόκαλα πέτα,μην τους τα δώσεις σε καμία περίπτωση!
Το ζουμί κράτα το να βρέχεις το κοτόπουλο καλύτερα όταν το δίνεις και όχι τις κροκέτες, γιατί μερικές κροκέτες είναι καλό να μη μουλιάζονται γιατί αναπτύσσονται βακτήρια..
Το ζουμί κράτα το να βρέχεις το κοτόπουλο καλύτερα όταν το δίνεις και όχι τις κροκέτες, γιατί μερικές κροκέτες είναι καλό να μη μουλιάζονται γιατί αναπτύσσονται βακτήρια..
-
Mood :
f.m123 έγραψε:Από το κοτόπουλο μόνο τα κόκαλα πέτα,μην τους τα δώσεις σε καμία περίπτωση!
το χω ηδη φτιαξει σε μεριδες εννοειται οτι κοκκαλα δεν δινω ειναι πολυ επικυνδυνο οπως επισης εβγαλα και τις πολλες πετσες(αφησα φυσικα και πετσα αλλα οχι ολη)
οταν βρεχω κροκετες αραια και που ειναι μικρη ποσοτητα που τη καταναλωνουν αμεσως γιατι τρελαινονται..αλλα οπως ειπα το πινουν και σκετο τους αρεσει πολυ..
Karamela- Mature Cat
-
Mood :
μια χαρά τότε. Καλή όρεξη!
-
Mood :
Τετα δοκίμασες τις bozita τελικά?
___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___
If a person with multiple personalities threatens suicide, is that considered a hostage situation?
Καλε!Οχι, αφου ακυρωσα την παραγγελια.Ειπε οτι θα ξαναφερει σε δυο εβδομαδες περιπου γιατι της φερνει απο Γερμανια. εχω τονου μου στο ονλαιν πετσοπ και αναμενω.Παραλληλα αναμενω απαντηση και απο εκει που ψωνιζω.Μου απαντησε οτι θα τις ψαξει απο αποψη ποιοτητας/τιμης και θα με ενημερωσει.
-
Motto : If you are racist, sexist, homophobic or just basically an asshole, I donʼt care if you like me, or not. I fucking hate you. - Kurt Cobain
Mood :
Κανονισε μαρη βικ να μη δεις και την παραπανω απαντηση. εχω απαντησει 3 φορες λεγοντας τα ιδια και τα ιδια
-
Mood :
Karamela έγραψε:Σημερα πηρα ολοκληρο κοτοπουλο και το εβρασα μαζι με συκωτακια και δεν ξερω τι αλλο ειχε μεσα το κοτοπουλο
κοστος 7.5 ευρω
ταυρινη εβαλες????ειναι απαραιτητο συστατικο,κ αν ειναι να τρωνε μαγειρευτο 4 φορες τη βδομαδα πρεπει οπωσδηποτε να βαζεις,αλλιως υπαρχει κινδυνος τυφλωσης, η ταυρινη ειναι απαραιτητο συστατικο,το εχουν ολες οι γατοτροφες!
alex..niaou- Γατοπαγίτης
-
Τόπος : Θεσσαλονικη feat.Ηρακλειο Κρητης!
Αριθμός γατουνίων : 2 λατρεμενα διδυμακια,την Sushi και Barilla!μισό νορβηγάκι,την Eλίκη και άλλο μισό τον Ράμσον!!
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Ανοιξη-Καλοκαιρακι!
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Phyllia, Ηλένια, Λιλου, Ninja
Motto : i've been putting out the fire with gasoline..!
Ημερομηνία Εγγραφής : 28/11/2009
Mood :
Anatoli έγραψε:Κανονισε μαρη βικ να μη δεις και την παραπανω απαντηση. εχω απαντησει 3 φορες λεγοντας τα ιδια και τα ιδια
Λοιπόν πήρες bozita?
___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___
If a person with multiple personalities threatens suicide, is that considered a hostage situation?
Gatadministrator έγραψε:Anatoli έγραψε:Κανονισε μαρη βικ να μη δεις και την παραπανω απαντηση. εχω απαντησει 3 φορες λεγοντας τα ιδια και τα ιδια
Λοιπόν πήρες bozita?
Ναι Tετα...Πηρες Bozita?
alexandrakicat- Γατού Fan Park
-
Τόπος : Μυκονος
Αριθμός γατουνίων : Ενα διαολι,τον Μημ (απτό Μητσος!)
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Χειμωνας και βέβαια !
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Την Sushi,την Μπαριλλα,την Pupa,ολα της marinas289 και της Δωρας!
Motto : Live now Think later
Ημερομηνία Εγγραφής : 02/01/2011
Mood :
alex..niaou έγραψε:Karamela έγραψε:Σημερα πηρα ολοκληρο κοτοπουλο και το εβρασα μαζι με συκωτακια και δεν ξερω τι αλλο ειχε μεσα το κοτοπουλο
κοστος 7.5 ευρω
ταυρινη εβαλες????ειναι απαραιτητο συστατικο,κ αν ειναι να τρωνε μαγειρευτο 4 φορες τη βδομαδα πρεπει οπωσδηποτε να βαζεις,αλλιως υπαρχει κινδυνος τυφλωσης, η ταυρινη ειναι απαραιτητο συστατικο,το εχουν ολες οι γατοτροφες!
δεν εχω σκοπο να δινω ολοκληρη τη μερα μαγειρευτο αντι για κονσερβα θα τους το δινω..ετσι κι αλλιως ουτε ολες οι κονσερβες εχουν ταυρινη..
Karamela- Mature Cat
-
Mood :
Karamela (δεν ξέρω το όνομά σου) μπήκα να σε ευχαριστήσω για την καταπληκτική ιδέα σου να δίνουμε το ζουμί από το κοτόπουλο στα γατιά να το πίνουν! Ενεκα που αρρώστησα σήμερα και η μαμά μου έφτιαξε νερόβραστο κοτόπουλο, πήρα λοιπόν μια ποσότητα από το ζουμί και το αραίωσα με νερό γιατί έκαιγε, το έδωσα στη μικρή και το ρούφηξε σε dt!! Κοτόπουλο δεν της έδωσα ακόμα γιατί είχε φάει κροκέτες προηγουμένως. Πάντως είναι πολύ ωραία ιδέα για να της δίνω νερό τα μεσημέρια, γιατί συνήθως τότε δεν μου πίνει. Ευχαριστώ!!
-
Mood :
Σελίδα 7 από 25 • 1 ... 6, 7, 8 ... 16 ... 25
Παρόμοια θέματα
» ΞΗΡΑ ΤΡΟΦΗ
» Η αλήθεια για την ξηρά τροφή;;;
» Μόνο ξηρά τροφή;
» Ξηρά τροφή για γατοκοπάδι!
» Ξηρά τροφή sensitive
» Η αλήθεια για την ξηρά τροφή;;;
» Μόνο ξηρά τροφή;
» Ξηρά τροφή για γατοκοπάδι!
» Ξηρά τροφή sensitive
Σελίδα 7 από 25
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Πεμ Νοε 14, 2024 8:58 am από gatisios
» Ολική νάρκωση - ασφαλής;
Τετ Νοε 13, 2024 10:01 pm από gatisios
» Τριαδιτιδα διατροφη
Τρι Οκτ 15, 2024 6:58 pm από gatisios
» Χρόνια νεφρική ανεπάρκεια κι όλα τα καλά....
Παρ Οκτ 11, 2024 4:33 pm από marikaity
» Ερμηνεία εξετάσεων
Δευ Οκτ 07, 2024 4:58 pm από belezza
» Νόσος του Κατώτερου Ουροποιητικού της Γάτας (ΝοΚΟΓ)
Σαβ Σεπ 14, 2024 12:56 am από Sofiana
» Ο Τοσοδούλης ψάχνει σπίτι
Σαβ Αυγ 24, 2024 11:18 pm από annines
» Διάρροια σε γατάκι 2 μηνών περίπου
Σαβ Αυγ 10, 2024 5:59 pm από efikap
» Χαρίζεται μπόμπιρας.
Τρι Ιουλ 09, 2024 8:29 pm από gatisios
» Επείγουσα φιλοξενία/υιοθεσία!!!
Κυρ Ιουν 30, 2024 4:57 pm από Mary0
» Τα εμβόλια της γάτας
Δευ Ιουν 24, 2024 5:01 pm από belezza
» επιπλοκες απο στειρωση αδεσπωτης.
Τετ Ιουν 05, 2024 10:53 am από gatisios
» Οδοντιατρική της γάτας: πώς μπορεί να βοηθήσει η φροντίδα στ
Τετ Μάης 15, 2024 11:21 am από gatisios
» Αρθρίτιδα
Σαβ Απρ 27, 2024 11:02 pm από gatoulis2009
» Το ερωτηματολόγιο του υποψήφιου γατο-γονιού
Τρι Απρ 16, 2024 11:45 am από gatisios
» Μελανιά μετά από στείρωση
Τετ Απρ 03, 2024 12:36 am από Thor
» Στειρωση
Σαβ Μαρ 30, 2024 11:22 am από belezza
» Παρουσίαση
Δευ Μαρ 25, 2024 10:06 am από psipsa
» Είμαστε ευαίσθητες!
Κυρ Μαρ 24, 2024 10:57 am από psipsa
» Μύκητας!
Κυρ Μαρ 03, 2024 10:35 am από psipsa
» βοηθεια για γατουλα
Πεμ Φεβ 29, 2024 1:03 pm από annines
» ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΣΤΑ ΟΥΛΑ
Τρι Φεβ 27, 2024 2:28 pm από xrysa
» Μόλυνση στο ματάκι/χλαμύδια
Παρ Φεβ 16, 2024 9:52 am από psipsa
» Επιληψια γάτας
Πεμ Φεβ 01, 2024 1:11 am από tozouzou
» Αντιβίωση σε υγρή μορφή
Κυρ Ιαν 14, 2024 6:13 pm από TeoCats
» Αδεσποτακι με κρανιο-εγκεφαλικες κακωσεις
Κυρ Ιαν 14, 2024 12:12 pm από psipsa
» M A DOLI N A
Κυρ Ιαν 14, 2024 12:07 pm από psipsa
» Προπτωση ορθου...
Δευ Ιαν 08, 2024 10:52 pm από πατουσακια
» Καρκίνος στη μύτη
Δευ Ιαν 01, 2024 9:32 pm από gatisios
» ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΗ
Τετ Δεκ 27, 2023 9:17 pm από gatisios
» Γατάκι 1,5 μηνων με ελκος στο ματι
Παρ Δεκ 08, 2023 12:30 am από feggaraki12
» Γατούλα με παράλυση
Τρι Δεκ 05, 2023 1:20 am από Cat mum
» ναρκωση με αεριο
Τετ Νοε 29, 2023 10:07 am από LIZA_T
» Εγχειρηση στο ματι και αποριες
Κυρ Νοε 26, 2023 6:02 pm από Ζιζάνης
» θολο ματι σε γατακι
Κυρ Νοε 26, 2023 6:01 pm από Ζιζάνης
» οφθαλμιατρος για γατακι με ζημια στο ματι??
Κυρ Νοε 26, 2023 6:00 pm από Ζιζάνης
» Κόκκινα ούλα
Σαβ Οκτ 14, 2023 1:39 pm από maria. K
» Ωτοδηκτικη ψωρα σε γατακι!
Πεμ Σεπ 28, 2023 10:24 pm από Iliakos
» Λοιμ. Λευχαιμία (FeLV)
Τρι Σεπ 12, 2023 6:28 pm από Tsoufis1989
» Μαλακές κροκέτες για ηλικιωμένες γάτες;
Τρι Σεπ 12, 2023 12:16 am από gatisios