Help me...!!! Ξεμεινα απο γατοτροφη! τι να του δωσω???
+4
Karamela
koneko
Πούπσυ
Osi
8 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 2
Σελίδα 1 από 2 • 1, 2
Help me...!!! Ξεμεινα απο γατοτροφη! τι να του δωσω???
Αμα εισαι γκαντεμης, εισαι γκαντεμης! και αμα ειναι να γινει κατι θα γινει!
Το θεμα ειναι οτι ξεμεινα απο γατοτροφη! Και θα ερθουν ολες αυριο!!!! Τι να του δωσω????
Σκεφτομαι να του βρασω λιγο κοτοπουλακι! Να του βαλω και το ζουμακι η οχι??
και ποσο κοτοπουλο να του δωσω για μια ημερα??? Βασικα το πολυ μεχρι αυριο το απογευμα! να του βαλω και μια σταγονα ελαιολαδο ή δεν χρειαζεται???
Να σημειωσω οτι τρωει κλινικη γαστροεντερικ και τωρα ειχα σκοπο να του αρχισω σταδιακη αλλαγη με προπλαν, αλλα ας ειναι καλα τα πετ σοπ (και τα 2) που δεν προλαβαν να τα παραδωσουν εγκαιρως και η μεταφορικη που θα ερθει στην περιοχη μου την παρασκευη! Α... και το γατο μου που ξαφνικα αρχισε να τρωει λες και δεν υπαρχει αυριο!!!
Το θεμα ειναι οτι ξεμεινα απο γατοτροφη! Και θα ερθουν ολες αυριο!!!! Τι να του δωσω????
Σκεφτομαι να του βρασω λιγο κοτοπουλακι! Να του βαλω και το ζουμακι η οχι??
και ποσο κοτοπουλο να του δωσω για μια ημερα??? Βασικα το πολυ μεχρι αυριο το απογευμα! να του βαλω και μια σταγονα ελαιολαδο ή δεν χρειαζεται???
Να σημειωσω οτι τρωει κλινικη γαστροεντερικ και τωρα ειχα σκοπο να του αρχισω σταδιακη αλλαγη με προπλαν, αλλα ας ειναι καλα τα πετ σοπ (και τα 2) που δεν προλαβαν να τα παραδωσουν εγκαιρως και η μεταφορικη που θα ερθει στην περιοχη μου την παρασκευη! Α... και το γατο μου που ξαφνικα αρχισε να τρωει λες και δεν υπαρχει αυριο!!!
Osi- Senior Cat
-
Αριθμός γατουνίων : 4 ζωη να 'χουν...!!
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Ηλιο και παλι ήλιο!!!!!!
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Goldene, Συλβεστρος και Ματίλντα!!!!
Motto : Soft kitty, warm kitty, little ball of fur... Happy kitty, sleepy kitty, pur pur pur....
Ημερομηνία Εγγραφής : 06/11/2012
Mood :
Απ: Help me...!!! Ξεμεινα απο γατοτροφη! τι να του δωσω???
αν πάρεις για σήμερα απο κάποιο σουπερμαρκετ;
Πούπσυ- Gatus Paranoicus
-
Τόπος : Γαλημάτα
Αριθμός γατουνίων : Η Πούπσυ και ο Τζέρυ στο σπίτι... και η αδεσποτούλα Λούσυ στην πυλωτή!
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Βροχερός αλλά χωρίς κρύο
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : τον ΑΙΜΙΛΙΟ!!!! και τον Κανελλάκο!
Ημερομηνία Εγγραφής : 08/01/2009
Mood :
εγω θα εδινα μαγειρευτο. Επειδη εχετε περασει διαρροιες πιστευω οτι αν του αλλαξεις την τροφη και του δωσεις μια αλλη αποτομα ισως να τον πειραξει. Καλυτερα να φαει 1-2 συστατικα (πχ κοτοπουλο με ρυζι ή καροτο ή βραστο κολοκυθι (καλο για διαρροια)), παρα να φαει τα 3452342 διαφορετικα συστατικα της τροφης του σουπερμαρκετ.
koneko- Γατο-gourmeδιά
-
Τόπος : Β. Αμερικη
Αριθμός γατουνίων : 2
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Όλες!!!
Ημερομηνία Εγγραφής : 26/03/2012
Mood :
Πούπσυ έγραψε:αν πάρεις για σήμερα απο κάποιο σουπερμαρκετ;
koneko έγραψε:εγω θα εδινα μαγειρευτο. Επειδη εχετε περασει διαρροιες πιστευω οτι αν του αλλαξεις την τροφη και του δωσεις μια αλλη αποτομα ισως να τον πειραξει. Καλυτερα να φαει 1-2 συστατικα (πχ κοτοπουλο με ρυζι ή καροτο ή βραστο κολοκυθι (καλο για διαρροια)), παρα να φαει τα 3452342 διαφορετικα συστατικα της τροφης του σουπερμαρκετ.
Πουπσυ εχω tonus kitten απο το αδεσποτακι που ταιζω αλλα για τους λογους που αναφερει η Koneko σκεφτηκα το κοτοπουλο!
Να βαλω δηλαδη και ρυζι μεσα?? να τα βρασω μαζι? κολοκυθι δεν ξερω αν εχω...
Το μονο που με ανησυχει ειναι να μην κανει διαρροια....
Τι ποσοτητα να του δωσω? ειναι 4,200 περιπου!
Osi- Senior Cat
-
Motto : Soft kitty, warm kitty, little ball of fur... Happy kitty, sleepy kitty, pur pur pur....
Mood :
ισα ίσα, το κοτόπουλο με ρύζι το δίνουμε για τη διάρροια, οπότε μη φοβάσαι. βράσε πρώτα το κοτόπουλο και μετά στο ζουμί του βρασε και το ρύζι, λέω εγώ, χωρίς καρυκεύματα ή αλάτι.
Πούπσυ- Gatus Paranoicus
-
Αριθμός γατουνίων : Η Πούπσυ και ο Τζέρυ στο σπίτι... και η αδεσποτούλα Λούσυ στην πυλωτή!
Mood :
μολις εδωσα τηλεφωνικη εντολη στη μαμα... !
ποσο να του δωσω?? μαζι με ζουμακι??
Osi- Senior Cat
-
Mood :
για την ποσότητα δεν έχω ιδέα. εξάλλου για μια μερα είναι, δε νομίζω να πάθει κάτι αν είναι λιγότερο ή περισσότερο...
Πούπσυ- Gatus Paranoicus
-
Mood :
μην τρελενεσαι ειτε φαει περισσοτερο ειτε λιγοτερο μια μερα ειναι!
εγω βραζω κοτοπουλο λιγο πρν το τελος βαζω και το ρυζι(τα δικα μου δεν τρωνε λαχανικα) και μολις κλεισω βαζω και λαδι..με μπολικο ζουμι και το τσακιζουν!
εγω βραζω κοτοπουλο λιγο πρν το τελος βαζω και το ρυζι(τα δικα μου δεν τρωνε λαχανικα) και μολις κλεισω βαζω και λαδι..με μπολικο ζουμι και το τσακιζουν!
Karamela- Mature Cat
-
Αριθμός γατουνίων : 6
Ημερομηνία Εγγραφής : 29/06/2012
Mood :
Βαλε και λιγο ελαιολαδο.Δεν θα του κανει κακο! Για την ποσοτητα δεν ξερω αλλα οπως ειπαν η Πουπσυ και η Καραμελα μια μερα ειναι δεν θα παθει τιποτα και ας του δωσεις περισσοτερο! Πω πω σαν χθες το θυμαμαι οταν ειχαμε πρωτομετακομισει στο χωριο και δεν ειχαμε ανεβασει ακομα το αμαξι.Επαθε διαρροια ο μικρος και δεν ειχα κοτοπουλο! 2 ωρες περπατημα ριξαμε για το κοντινοτερο κρεοπωλειο! Τι τραβαμε κι εμεις!
ΜαύροςΓάτος- Senior Cat
-
Αριθμός γατουνίων : δύο πανθηράκια!
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Όσες ζουν στους αφιλόξενους δρόμους
Ημερομηνία Εγγραφής : 03/11/2012
Mood :
Τι έκανες τελικά, προβληματισμένη μας φίλη; Καλέ, δε θυμάσαι που είχα τρελαθεί με τις διάρροιες του μικρού και σώθηκα με το βραστό κοτόπουλο;;; Ίσα ίσα, είναι ελαφρύ και φυσική τροφή και στουμπωτικό εν γένει. Μια απότομη αλλαγή σε άλλη γατοτροφή θα το τσακίσει το καημένο, το κοτόπουλο εμάς ήταν η σωτηρία μας, πολύ καλύτερα δούλεψε κι από οποιαδήποτε "θεραπευτική" γατοτροφή!!! Πάντως εγώ χωρίς λάδι το βάζω, εντελώς νερόβραστο για να έχω την ησυχία μου. Το ρύζι αν το φάει κακό δεν κάνει, μάλλον καλό, εκτός κι αν έχει καμιά δυσανεξία στα σιτηρά, σαρκοφάγο γαρ...
Τζούλι το Κατσούλι- Γατόπληκτη
-
Τόπος : Γατάγου
Αριθμός γατουνίων : Δυο λευκά θαύματα εντός σπιτιού, η μικρή μου πριγκίπισσα του ονείρου και οι νιαουριστοί μου θαμώνες στον κήπο!!
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Τρελλλλή ηλιοφάνεια και ζέστη!
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Ό,τι βγαίνει σε άσπρο, μαύρο, γκρι, πορτοκαλί, μπλε και όλες τις αποχρώσεις και τους συνδυασμούς τους...
Motto : Μια γάτα έχει εννιά ζωές. Στις τρεις πρώτες παίζει, στις τρεις επόμενες γυρίζει, στις τρεις τελευταίες μένει.
Ημερομηνία Εγγραφής : 03/11/2010
Mood :
Αχ... σας ευχαριστω πολυ κοριτσακια μου για τις συμβουλες!!!!
Του εβρασα κοτοπουλο με ρυζι τελικα...
εε...απο χθες λειπει μια γωνιτσα μονο απο το πιατακι του! Δεν το τρωει!!! Ποιος? ο φαταουλας! που ετρωγε και τσακιζε τα παντα! του το εδινα χθες στο στομα και ξεφυσουσε!!
Περιμενα να το φαει το βραδυ αλλα τιποτα! μονο αυτη τη γωνιτσα εφαγε! Παντως σημερα το πρωι επαιζε με ενα κομματακι κοτοπουλο που το ειχε ριξει κατω και το χλαπακιασε!!! μετα πηγε μυρισε το πιατο, το σκεπασε κι εφυγε...
Το γιαουρτι του παντως χθες το τσακισε!
Τοσο πολυ ξεσυνηθισε?? παλια ετρωγε και ρυζι σκετο και κοτοπουλο!
Τουλαχιστον η μια η τροφη θα ερθει σημερα! Η αλλη αγνοειται προς το παρον... την εστειλαν με αλλη μεταφορικη απο αυτη που τους ειπα και τωρα πρεπει να παρω τηλ. για να δω που βρισκεται!
Του εβρασα κοτοπουλο με ρυζι τελικα...
εε...απο χθες λειπει μια γωνιτσα μονο απο το πιατακι του! Δεν το τρωει!!! Ποιος? ο φαταουλας! που ετρωγε και τσακιζε τα παντα! του το εδινα χθες στο στομα και ξεφυσουσε!!
Περιμενα να το φαει το βραδυ αλλα τιποτα! μονο αυτη τη γωνιτσα εφαγε! Παντως σημερα το πρωι επαιζε με ενα κομματακι κοτοπουλο που το ειχε ριξει κατω και το χλαπακιασε!!! μετα πηγε μυρισε το πιατο, το σκεπασε κι εφυγε...
Το γιαουρτι του παντως χθες το τσακισε!
Τοσο πολυ ξεσυνηθισε?? παλια ετρωγε και ρυζι σκετο και κοτοπουλο!
Τουλαχιστον η μια η τροφη θα ερθει σημερα! Η αλλη αγνοειται προς το παρον... την εστειλαν με αλλη μεταφορικη απο αυτη που τους ειπα και τωρα πρεπει να παρω τηλ. για να δω που βρισκεται!
Osi- Senior Cat
-
Mood :
Καλά, σοβαρά μιλάς, ο δικός μου τρελαίνεται. Κι ας έμεινε καιρό μόνο με γατοτροφή. Αν δε φάει ως και το παραμικρό ψίγμα κοτόπουλου στο πιάτο, δε στρέφεται με τίποτα στην ξηρά. Ρε πού φτάσαμε, θα τους ξαμολύσουμε στη φύση και θα κυνηγάνε κροκέτες! Τρελόγατα!
-
Αριθμός γατουνίων : Δυο λευκά θαύματα εντός σπιτιού, η μικρή μου πριγκίπισσα του ονείρου και οι νιαουριστοί μου θαμώνες στον κήπο!!
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Ό,τι βγαίνει σε άσπρο, μαύρο, γκρι, πορτοκαλί, μπλε και όλες τις αποχρώσεις και τους συνδυασμούς τους...
Motto : Μια γάτα έχει εννιά ζωές. Στις τρεις πρώτες παίζει, στις τρεις επόμενες γυρίζει, στις τρεις τελευταίες μένει.
Mood :
αν εβαζες βουτυρο στο φαγητο του ισως να το ετρωγε
koneko- Γατο-gourmeδιά
-
Mood :
Καλε τι αγχώθηκες τοσο για μια μέρα; Κοτοπουλάκι και αγιος ο θεος, τι άλλο πιο ελαφρυ. Αλλα γιατι δεν το τρώει; Του έδινες royal;
Αληθεια κανει το γιαουρτι στα εντερικα;
Gatoplikti- Γατόπληκτη
-
Τόπος : Αθήνα
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : To Μαντολίνι!!
Motto : "THE STALKER"
Ημερομηνία Εγγραφής : 19/09/2012
Mood :
Τζούλι το Κατσούλι έγραψε:Καλά, σοβαρά μιλάς, ο δικός μου τρελαίνεται. Κι ας έμεινε καιρό μόνο με γατοτροφή. Αν δε φάει ως και το παραμικρό ψίγμα κοτόπουλου στο πιάτο, δε στρέφεται με τίποτα στην ξηρά. Ρε πού φτάσαμε, θα τους ξαμολύσουμε στη φύση και θα κυνηγάνε κροκέτες! Τρελόγατα!
Αστα να πανε Τζουλι! Εδω πλεον φοβαται να βγει εξω! Δεν το ειχα παρει χαμπαρι μεχρι προχθες! Του αφηνω την πορτα ανοιχτη, απλα μυριζει τον αερα και φευγει γρηγορα μεσα!
Ηταν που ηταν φοβιτσιαρης και παραπονιαρης τωρα εγινε και μαμοθρεφτο!
Και να σκεφτεις οτι αυτο το γατι 5 μηνων επιασε φιδι!
koneko έγραψε:αν εβαζες βουτυρο στο φαγητο του ισως να το ετρωγε
Του εδωσα λιγο τυρακι μιλνερ και εφαγε, μετα το εβαλα απο πανω απο το κοτοπουλο και δεν το ετρωγε! ρουθουνιζε! το ξαναπηρα και το εβαλα σε αλλο μπολ για να το φαει!!
Σκεφτομαι μηπως δεν το τρωει γιατι του φαινεται ανοστο? μηπως να εβαζα λιγο αλατι? παλια του εδινα με μπαχαρικα και τρελαινοταν!
Osi- Senior Cat
-
Mood :
Gatoplikti έγραψε:Καλε τι αγχώθηκες τοσο για μια μέρα; Κοτοπουλάκι και αγιος ο θεος, τι άλλο πιο ελαφρυ. Αλλα γιατι δεν το τρώει; Του έδινες royal;
Αγχωθηκα γιατι δεν μπορει να μεινει τελειως νηστικος! Purina gastroenteric του εδινα! Το γιαουρτι ειναι οτι καλυτερο στα εντερικα! βοηθαει παρα πολυ!
Ελα ντε!! γιατι δεν το τρωει??? οεο??
Osi- Senior Cat
-
Mood :
Κοτόπουλο με σάλτσα από γιαούρτι κανείς;; Η νέα σπεσιαλιτέ του καταστήματος! Γιατί δεν το δοκιμάζεις;
-
Mood :
Μου το προτεινε και η μανα μου αλλα δεν το εκανα χθες γιατι ημουν σιγουρη οτι δεν θα το ετρωγε, θα το παρατουσε και σε περιπτωση που πεινουσε αργοτερα αυτο θα ειχε πιασει κρουστα και θα ηταν αηδια! οποτε θα το πετουσα ολο! Σε περιπτωση που δεν ερθουν τωρα το μεσημερι τα πραγματα που περιμενω θα το δοκιμασω!
Η τροφη του παντως εξακολουθει να αγνοειται...
εχω παρει 150 τηλεφωνα, εχουν 7 γραμμες παρακαλω και δεν σηκωνουν καμια!!! Και επισης δεν βρισκω εδρα της επιχειρησης στη Λαρισα! ουτε τηλεφωνο για εκει!
Μολις με πηρε τηλεφωνο ο καλος μου! ηρθε το δεμα με την προπλαν!!!
Ελπιζω αυτη να την φαει μεχρι να ερθει η κανονικη τροφη του...!!! γιατι αλλιως...
Η τροφη του παντως εξακολουθει να αγνοειται...
εχω παρει 150 τηλεφωνα, εχουν 7 γραμμες παρακαλω και δεν σηκωνουν καμια!!! Και επισης δεν βρισκω εδρα της επιχειρησης στη Λαρισα! ουτε τηλεφωνο για εκει!
Μολις με πηρε τηλεφωνο ο καλος μου! ηρθε το δεμα με την προπλαν!!!
Ελπιζω αυτη να την φαει μεχρι να ερθει η κανονικη τροφη του...!!! γιατι αλλιως...
Osi- Senior Cat
-
Mood :
Ρε το τρελόγατο χουνέρια που σου κάνει... Θα το φάει, μωρέ, απλώς μην του δώσεις πολύ μέχρι να έρθει και η κτηνιατρική, μήπως τον πειράξει η απότομη αλλαγή.
-
Mood :
Κοιτα το καλο ειναι οτι του εχω ξαναδωσει προπλαν! τοτε που ειχε ελλειψη η κτηνιατρικη και μου ειχε δωσει την ομπεσιτι την οποια δεν την ετρωγε και την ανακατεψα με προπλαν και εφαγε! επισης καλο ειναι οτι εχουν ιδιο μεγεθος κροκετας, ιδια υφη, χρωμα και αρωμα! για γευση δεν ξερω...
Osi- Senior Cat
-
Mood :
Ε το γατι μου ειναι περιπτωση τι να πω....
Λοιπον... του εδωσα την Παρασκευη κατευθειαν προ πλαν τζουνιορ, αν και η κτηνιατρος μου ειχε πει να την ξεκινησω πολυ σιγα... η κλινικη ακομα αγνοειται... και μεχρι στιγμης δοξα το Θεο δεν μου εκανε διαρροια! Περιττο να σας πω οτι την τσακισε κυριολεκτικα και τα κακα του ειναι οπως πριν! Αν ηταν να κανει διαρροια δεν θα ειχε κανει μεχρι τωρα?
Και το θεμα ειναι το εξης: τι κανω τωρα?? να συνεχισω κανονικα την προ πλαν αφου την δεχθηκε και τοσο καλα ή να του ξαναδωσω κλινικη?
που βασικα πλεον δεν βρισκω το λογο... λεω να την κρατησω για το αδεσποτακι μου! τι λετε??
Λοιπον... του εδωσα την Παρασκευη κατευθειαν προ πλαν τζουνιορ, αν και η κτηνιατρος μου ειχε πει να την ξεκινησω πολυ σιγα... η κλινικη ακομα αγνοειται... και μεχρι στιγμης δοξα το Θεο δεν μου εκανε διαρροια! Περιττο να σας πω οτι την τσακισε κυριολεκτικα και τα κακα του ειναι οπως πριν! Αν ηταν να κανει διαρροια δεν θα ειχε κανει μεχρι τωρα?
Και το θεμα ειναι το εξης: τι κανω τωρα?? να συνεχισω κανονικα την προ πλαν αφου την δεχθηκε και τοσο καλα ή να του ξαναδωσω κλινικη?
που βασικα πλεον δεν βρισκω το λογο... λεω να την κρατησω για το αδεσποτακι μου! τι λετε??
Osi- Senior Cat
-
Mood :
Χωρις να έχω εμπειρια απο γαστρεντερικα προβλήματα, θα έλεγα πως εφοσον την δέχεται μια χαρα ο οργανισμος του τοτε μην την αλλάξεις. Κρατα και ενα χρονικο διάστημα και την κλινική για παν ενδεχομενο.
Gatoplikti- Γατόπληκτη
-
Mood :
Συμφωνώ απόλυτα με την προλαλήσασα! Να μας γράψεις νέα σχετικά με την εξέλιξη της αλλαγής τροφής, θα τα περιμένουμε!
-
Mood :
Ευχαριστω κοριτσακια μου για το ενδιαφερον!
Μεχρι στιγμης τρωει προ πλαν τζουνιορ! Ηρθε χθες και η κλινικη! Τα κακα του μου φαινονται οκ! Αν και λιγοτερα απο πριν εχω την εντυπωση!
Γενικα απο ενεργεια ειναι τουρμπο! Τρελοκομειο σκετο! Χθες παντως που τηγανιζε ψαρια η μανα μου εκανε σαν χαζο μου ειπε! Αλλα δεν του εδωσε! Την επομενη εβδομαδα λεω να του δωσω για να δω πως θα αντιδρασει!
Μεχρι στιγμης τρωει προ πλαν τζουνιορ! Ηρθε χθες και η κλινικη! Τα κακα του μου φαινονται οκ! Αν και λιγοτερα απο πριν εχω την εντυπωση!
Γενικα απο ενεργεια ειναι τουρμπο! Τρελοκομειο σκετο! Χθες παντως που τηγανιζε ψαρια η μανα μου εκανε σαν χαζο μου ειπε! Αλλα δεν του εδωσε! Την επομενη εβδομαδα λεω να του δωσω για να δω πως θα αντιδρασει!
Osi- Senior Cat
-
Mood :
Μπράβο μπράβο τα νέα ειναι καλα ! Μήπως ειναι λιγοτερα γιατι ειναι σφιχτά τα κακάκια; Άντε να φαει και ψαράκι που το λιγουρεύεται!
Να κάνω και μια ερώτηση;
Ηθελα να ρωτήσω για το γιαούρτι. Πρέπει να ειναι κάποιο συγκεκριμένο η μπορεις να δώσεις οποιοδήποτε γιαούρτι και σίγουρα οχι light φαντάζομαι. Εκει δεν μας πειράζει η λακτοζη που έχει το γάλα; Κανει για τα εντερικά ε; Βρε μπας να το δοκιμάσω και εγώ που τραβιέμαι χρονια με τις κολίτιδες και το φοβομουν;
Να κάνω και μια ερώτηση;
Ηθελα να ρωτήσω για το γιαούρτι. Πρέπει να ειναι κάποιο συγκεκριμένο η μπορεις να δώσεις οποιοδήποτε γιαούρτι και σίγουρα οχι light φαντάζομαι. Εκει δεν μας πειράζει η λακτοζη που έχει το γάλα; Κανει για τα εντερικά ε; Βρε μπας να το δοκιμάσω και εγώ που τραβιέμαι χρονια με τις κολίτιδες και το φοβομουν;
Gatoplikti- Γατόπληκτη
-
Mood :
Καλε το γιαουρτι ειναι οτι καλυτερο για τα εντερικα! Να του δωσεις! περιεχει μεσα καποια βακτηρια τα οποια ειναι παρα πολυ καλα για το εντερο και το βοηθουν παρα πολυ! Εγω λαιτ του παιρνω! γιατι το πληρες εχει πολλα λιπαρα. Ετσι βασικα μου ειχε πει η κτηνιατρος!
Κοιταω ομως να παιρνω 100% ελληνικο γιαουρτι με ελληνικο γαλα. Οχι επιδορπιο γιαουρτιου και προς Θεου οχι με γευσεις! Τωρα βρηκα ενα πολυ ωραιο 90% προβειο και 10% κατσικισιο. Αυτο φυσικα εχει 4,5% λιπαρα αλλα δεν ειναι αγελαδινο. Καπου ειχα διαβασει οτι το κατσικισιο ειναι καλυτερο για τις γατες. Αλλα τοσο καιρο και το αγελαδινο την εκανε την δουλεια του! Ενα κουταλακι του γλυκου την ημερα του δινω, σε θερμοκρασια δωματιου. Βασικα το βγαζω κανενα τεταρτο με μισαωρο απο το ψυγειο και μετα το δινω!
Και σκεψου οτι και ο δικος μου ειχε κολιτιδα και ηταν χαλια! Τωρα το λατρευει!
Κοιταω ομως να παιρνω 100% ελληνικο γιαουρτι με ελληνικο γαλα. Οχι επιδορπιο γιαουρτιου και προς Θεου οχι με γευσεις! Τωρα βρηκα ενα πολυ ωραιο 90% προβειο και 10% κατσικισιο. Αυτο φυσικα εχει 4,5% λιπαρα αλλα δεν ειναι αγελαδινο. Καπου ειχα διαβασει οτι το κατσικισιο ειναι καλυτερο για τις γατες. Αλλα τοσο καιρο και το αγελαδινο την εκανε την δουλεια του! Ενα κουταλακι του γλυκου την ημερα του δινω, σε θερμοκρασια δωματιου. Βασικα το βγαζω κανενα τεταρτο με μισαωρο απο το ψυγειο και μετα το δινω!
Osi- Senior Cat
-
Mood :
λιγοτερα κακακια=καλυτερη τροφη. Οταν η τροφη ειναι γεματη fillers και φυτικες ινες, ο οργανισμος τους δεν μπορει να τα διασπασει και να τα απορροφησει οποτε τα αποβαλλει. Επισης οι ινες απορροφουν πολυ νερο οποτε τα κακακια τους εχουν μεγαλυτερο ογκο απο το κανονικο (και μυριζουν περισσοτερο). Οποτε οσο λιγοτερα, τοσο καλυτερα!
Απο γιαουρτι να προτιματε αυτα που εχουν ζωντανα βακτηρια (live culture) μεσα. Αν εμενα Ελλαδα και ειχα προσβαση σε παραδοσιακο γαλακτοπωλειο, θα εδινα γιαουρτι προβειο χυμα (ενα απο τα πλεονεκτηματα να ζεις στην επαρχια).
Απο γιαουρτι να προτιματε αυτα που εχουν ζωντανα βακτηρια (live culture) μεσα. Αν εμενα Ελλαδα και ειχα προσβαση σε παραδοσιακο γαλακτοπωλειο, θα εδινα γιαουρτι προβειο χυμα (ενα απο τα πλεονεκτηματα να ζεις στην επαρχια).
koneko- Γατο-gourmeδιά
-
Mood :
Osi έγραψε:Καλε το γιαουρτι ειναι οτι καλυτερο για τα εντερικα! Να του δωσεις! περιεχει μεσα καποια βακτηρια τα οποια ειναι παρα πολυ καλα για το εντερο και το βοηθουν παρα πολυ! Εγω λαιτ του παιρνω! γιατι το πληρες εχει πολλα λιπαρα. Ετσι βασικα μου ειχε πει η κτηνιατρος!
Αν δινεις μονο ενα κουταλακι του γλυκου ημερησιως, δεν εχει διαφορα αν το γιαουρτι ειναι με πολλα λιπαρα ή λιγα γιατι η διαφορα στα λιπαρα που θα φαει ειναι απειροελαχιστη... μιλαμε για ποσοτητα λιγοτερη του 1γρ
koneko- Γατο-gourmeδιά
-
Mood :
Αυτο μου το ειχε πει και ο καλος μου οταν του το ειπα!!
Μαλλον επειδη εχει υποδοριο λιπος, γενικως τρελα πατσοκοιλια, μου ειπε η κτηνιατρος να προτιμησω το λαιτ! Δεν ξερω τι να πω... Το θεμα ειναι οτι το γιαουρτι κανει δουλεια!! Αρκει να ειναι γνησιο χωρις προσθετα!
Μαλλον επειδη εχει υποδοριο λιπος, γενικως τρελα πατσοκοιλια, μου ειπε η κτηνιατρος να προτιμησω το λαιτ! Δεν ξερω τι να πω... Το θεμα ειναι οτι το γιαουρτι κανει δουλεια!! Αρκει να ειναι γνησιο χωρις προσθετα!
Osi- Senior Cat
-
Mood :
Νομιζω πως κάπου είχα διαβάσει οτι απαγορεύονται τα light προϊοντα σε γατια. Το γιαούρτι λοιπον δεν έχει το θέμα που έχει το γάλα με την λακτοζη ε;
Παρεμπιπτώντος τα γάλατα που πουλάνε για ανθρώπους χωρις λακτοζη γιατι ειναι γλυκα; Κάνει αυτο για γατια; Βασικα το καλοκαιρι ήθελα να δώσω στα αδεσποτάκια μου που σκάνε απο την ζέστη και τους έδινα whiskas καμια φορα, αλλα φέτος θα τους δώσω γιαουρτάκι αφου μου λέτε οτι ειναι πολύ καλο.
Παρεμπιπτώντος τα γάλατα που πουλάνε για ανθρώπους χωρις λακτοζη γιατι ειναι γλυκα; Κάνει αυτο για γατια; Βασικα το καλοκαιρι ήθελα να δώσω στα αδεσποτάκια μου που σκάνε απο την ζέστη και τους έδινα whiskas καμια φορα, αλλα φέτος θα τους δώσω γιαουρτάκι αφου μου λέτε οτι ειναι πολύ καλο.
Gatoplikti- Γατόπληκτη
-
Mood :
Αχ, αχ, αχ, σας ζηλεύω (με τον καλό τρόπο βέβαια ), εμάς δεν μας βλέπω να ξεκολλάμε από τις ειδικές τροφές και μου έκανε και κάτι μισομαλακά πάλι χθες και προχθές. Ελπίζω με την αφαγία λόγω της στείρωσης να ψιλοστρώσει πάλι. Μπράβο το παιδί το όμορφο με την αλλαγή τροφής και τις καλές τις θκατουλίτθες!!
-
Mood :
Ευχαριστουμε Τζουλακι!!!
Εσυ γιαουρτι του δινεις??? Αν οχι να του δωσεις! Θα τον βοηθησει!
Εσυ γιαουρτι του δινεις??? Αν οχι να του δωσεις! Θα τον βοηθησει!
Osi- Senior Cat
-
Mood :
Δεν του έχω δώσει να σου πω την αλήθεια γιατί φοβήθηκα μην έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Σε μερικές περιπτώσεις κολίτιδας το γιαούρτι βοηθάει και σε άλλες το αντίθετο και είπα να μην το ρισκάρω, δεν ξέρω... Ποιο γιαουρτάκι (μάρκα) του δίνεις συνήθως;
-
Mood :
Το πρωτο ηταν της Αγνο, γενικα του δινω Ολυμπος. Και το complet του αρεσει αλλα ειναι επιδιορπιο γιαουρτιου, εχει μεσα και ανθογαλα οποτε το αποφευγω! Τωρα πηρα ενα της Μεβγαλ Αιγοπροβειο ελαφρυ γραφει!
Osi- Senior Cat
-
Mood :
Ωραιότατα, θα τα έχω υπόψη μου. Θα δω πώς θα πάει (σου γράφω και στο θέμα του σχετικά) και αν το τολμήσω, θα δώσω κάποιο από αυτά που λες που δεν είναι επιδόρπια. Ευχαριστώ!
-
Mood :
Σελίδα 1 από 2 • 1, 2
Παρόμοια θέματα
» Cat Lovers Gold γατοτροφή...
» άγριος αδέσποτος συναχωμένος - τι να του δώσω;
» Χαλασμένη γατοτροφή;
» Άγνωστη Γατοτροφή
» triple crown-γατοτροφή
» άγριος αδέσποτος συναχωμένος - τι να του δώσω;
» Χαλασμένη γατοτροφή;
» Άγνωστη Γατοτροφή
» triple crown-γατοτροφή
Σελίδα 1 από 2
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Πεμ Νοε 14, 2024 8:58 am από gatisios
» Ολική νάρκωση - ασφαλής;
Τετ Νοε 13, 2024 10:01 pm από gatisios
» Τριαδιτιδα διατροφη
Τρι Οκτ 15, 2024 6:58 pm από gatisios
» Χρόνια νεφρική ανεπάρκεια κι όλα τα καλά....
Παρ Οκτ 11, 2024 4:33 pm από marikaity
» Ερμηνεία εξετάσεων
Δευ Οκτ 07, 2024 4:58 pm από belezza
» Νόσος του Κατώτερου Ουροποιητικού της Γάτας (ΝοΚΟΓ)
Σαβ Σεπ 14, 2024 12:56 am από Sofiana
» Ο Τοσοδούλης ψάχνει σπίτι
Σαβ Αυγ 24, 2024 11:18 pm από annines
» Διάρροια σε γατάκι 2 μηνών περίπου
Σαβ Αυγ 10, 2024 5:59 pm από efikap
» Χαρίζεται μπόμπιρας.
Τρι Ιουλ 09, 2024 8:29 pm από gatisios
» Επείγουσα φιλοξενία/υιοθεσία!!!
Κυρ Ιουν 30, 2024 4:57 pm από Mary0
» Τα εμβόλια της γάτας
Δευ Ιουν 24, 2024 5:01 pm από belezza
» επιπλοκες απο στειρωση αδεσπωτης.
Τετ Ιουν 05, 2024 10:53 am από gatisios
» Οδοντιατρική της γάτας: πώς μπορεί να βοηθήσει η φροντίδα στ
Τετ Μάης 15, 2024 11:21 am από gatisios
» Αρθρίτιδα
Σαβ Απρ 27, 2024 11:02 pm από gatoulis2009
» Το ερωτηματολόγιο του υποψήφιου γατο-γονιού
Τρι Απρ 16, 2024 11:45 am από gatisios
» Μελανιά μετά από στείρωση
Τετ Απρ 03, 2024 12:36 am από Thor
» Στειρωση
Σαβ Μαρ 30, 2024 11:22 am από belezza
» Παρουσίαση
Δευ Μαρ 25, 2024 10:06 am από psipsa
» Είμαστε ευαίσθητες!
Κυρ Μαρ 24, 2024 10:57 am από psipsa
» Μύκητας!
Κυρ Μαρ 03, 2024 10:35 am από psipsa
» βοηθεια για γατουλα
Πεμ Φεβ 29, 2024 1:03 pm από annines
» ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΣΤΑ ΟΥΛΑ
Τρι Φεβ 27, 2024 2:28 pm από xrysa
» Μόλυνση στο ματάκι/χλαμύδια
Παρ Φεβ 16, 2024 9:52 am από psipsa
» Επιληψια γάτας
Πεμ Φεβ 01, 2024 1:11 am από tozouzou
» Αντιβίωση σε υγρή μορφή
Κυρ Ιαν 14, 2024 6:13 pm από TeoCats
» Αδεσποτακι με κρανιο-εγκεφαλικες κακωσεις
Κυρ Ιαν 14, 2024 12:12 pm από psipsa
» M A DOLI N A
Κυρ Ιαν 14, 2024 12:07 pm από psipsa
» Προπτωση ορθου...
Δευ Ιαν 08, 2024 10:52 pm από πατουσακια
» Καρκίνος στη μύτη
Δευ Ιαν 01, 2024 9:32 pm από gatisios
» ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΗ
Τετ Δεκ 27, 2023 9:17 pm από gatisios
» Γατάκι 1,5 μηνων με ελκος στο ματι
Παρ Δεκ 08, 2023 12:30 am από feggaraki12
» Γατούλα με παράλυση
Τρι Δεκ 05, 2023 1:20 am από Cat mum
» ναρκωση με αεριο
Τετ Νοε 29, 2023 10:07 am από LIZA_T
» Εγχειρηση στο ματι και αποριες
Κυρ Νοε 26, 2023 6:02 pm από Ζιζάνης
» θολο ματι σε γατακι
Κυρ Νοε 26, 2023 6:01 pm από Ζιζάνης
» οφθαλμιατρος για γατακι με ζημια στο ματι??
Κυρ Νοε 26, 2023 6:00 pm από Ζιζάνης
» Κόκκινα ούλα
Σαβ Οκτ 14, 2023 1:39 pm από maria. K
» Ωτοδηκτικη ψωρα σε γατακι!
Πεμ Σεπ 28, 2023 10:24 pm από Iliakos
» Λοιμ. Λευχαιμία (FeLV)
Τρι Σεπ 12, 2023 6:28 pm από Tsoufis1989
» Μαλακές κροκέτες για ηλικιωμένες γάτες;
Τρι Σεπ 12, 2023 12:16 am από gatisios