Γατο-τροφές: κριτική και αξιολόγηση No3
+73
grosper
nontask
selefa
Nontas
βερικοκακι 17
psipsa
Mauros Gatos
Stella M.
Nelly@Virginia
purple penguin
gatoulis2009
gatisios
IrenePeace2
ECLAIR
Spiros82
Ταμαρα
purfect
Aigypti-cat
PiperMaru
Merinta
Bookie
LIZA_T
ExPer
Dreamer
YNL
Messy
Φυλλίτσα
florans
ChocolateCat
ΜαύροςΓάτος
Miss_Ψιψίνη
Serenata
μελινάκι
ZIZIKOS
Smokys
neomat
evol
nen
vaso
zoelev
joyinthesky
tia
πατουσακια
Zaxy
Coney-
marina289
Antilkmene
xorxe
Cat Daddy
spyroid
Belatrix Orionis
alex..niaou
Constant1ne
Mary-Fish
purina
kat-cats
tania g
nikos_x
Gatoplikti
astralel
Karamela
maktoumpis
kouix
LAROGATA
f.m123
cyberkill
Ηρακλένια
Τζούλι το Κατσούλι
manolis_oik
rouli726
Μαυρογατος
houlieta
koneko
77 απαντήσεις
Σελίδα 22 από 30
Σελίδα 22 από 30 • 1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 26 ... 30
Απ: Γατο-τροφές: κριτική και αξιολόγηση No3
σήμερα ανοίξαμε την δεκάκιλη sanabelle.
τα γατόνια ήταν στην σειρά για να σερβιριστούν. τρώμε βλέπετε με σειρά προτεραιότητας.
μου έκανε εντύπωση και η συσκευασία με το ζιπερ που κλείνει και διατηρείται φρέσκια.
σπαθί την πάνε
τα γατόνια ήταν στην σειρά για να σερβιριστούν. τρώμε βλέπετε με σειρά προτεραιότητας.
μου έκανε εντύπωση και η συσκευασία με το ζιπερ που κλείνει και διατηρείται φρέσκια.
σπαθί την πάνε
astralel- Prime Cat
-
Αριθμός γατουνίων : 2
Ημερομηνία Εγγραφής : 02/08/2010
Mood :
Και γω δεκακιλη παιρνω ,ειναι πολυ βολικο με το ζιπερ.
florans- Mature Cat
-
Τόπος : Βυρωνας
Αριθμός γατουνίων : 7 Μινι,Γκεραλτ,Μικυ,Σίρι,Λούνα (Τερεζα και Νταιζη μας κοιταζουν απο ψηλα!)
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Χειμωνας γιατι χουρχουριζουμε πιο πολυ!!
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Ολα ειναι πολυ γλυκουτσικα! τα θελω ολα!!
Motto : Αγαπη και ανθρωπια!
Ημερομηνία Εγγραφής : 12/02/2012
Mood :
Γατοφιλοι μου εχω 15 bozita 370γρ που πηρα και δεν τις τρωει με τπτ ο κουραμπιες. Οι γευσεις ειναι:
γαριδες
σολωμο και μυδια
καβουρι
Ολες ληγουν τελη του 17 και το 18. Τις δινω 0,90? τη μια. Θεσσαλονικη ειμαι αλλα μπορω να τις στειλω και με ελτα. Το κοστος ειναι 1,50? για δεμα εως 3 κιλα και 0,50? για καθε επιπλεον κιλο (αν καποιος τις παρει ολες ειναι 3? τα μεταφορικα για δεμα 5,5 κιλα). Οποιος ενδιαφερεται ας μου στειλει πμ
γαριδες
σολωμο και μυδια
καβουρι
Ολες ληγουν τελη του 17 και το 18. Τις δινω 0,90? τη μια. Θεσσαλονικη ειμαι αλλα μπορω να τις στειλω και με ελτα. Το κοστος ειναι 1,50? για δεμα εως 3 κιλα και 0,50? για καθε επιπλεον κιλο (αν καποιος τις παρει ολες ειναι 3? τα μεταφορικα για δεμα 5,5 κιλα). Οποιος ενδιαφερεται ας μου στειλει πμ
Constant1ne- Kill Deal Cats
-
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Ημερομηνία Εγγραφής : 08/09/2014
Mood :
Και εκεί που έλεγα να πάρω μερικές κονσέρβες για τη ΧιονάτηConstant1ne έγραψε:Γατοφιλοι μου εχω 15 bozita 370γρ που πηρα και δεν τις τρωει με τπτ ο κουραμπιες. Οι γευσεις ειναι:
γαριδες
σολωμο και μυδια
καβουρι
Εγώ θα τις πάρω Κώστα, θα μιλήσουμε με πμ για συνάντηση!
f.m123- Catastro(f)ika Catλογού
-
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : γατοκατακαλόκαιρο
Ημερομηνία Εγγραφής : 03/04/2012
Mood :
f.m123 έγραψε:Και εκεί που έλεγα να πάρω μερικές κονσέρβες για τη ΧιονάτηConstant1ne έγραψε:Γατοφιλοι μου εχω 15 bozita 370γρ που πηρα και δεν τις τρωει με τπτ ο κουραμπιες. Οι γευσεις ειναι:
γαριδες
σολωμο και μυδια
καβουρι
Εγώ θα τις πάρω Κώστα, θα μιλήσουμε με πμ για συνάντηση!
-
Mood :
Κωστα το μαγαζι το βλέπω να ρχεται το βλέπω το βλέπω εγώ
Ελα καλε κυρια να παρεις κονσέρβες εδω το καλο kill deal παρε παρε
Ελα καλε κυρια να παρεις κονσέρβες εδω το καλο kill deal παρε παρε
Gatoplikti- Γατόπληκτη
-
Τόπος : Αθήνα
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : To Μαντολίνι!!
Motto : "THE STALKER"
Ημερομηνία Εγγραφής : 19/09/2012
Mood :
Μωρε κατσε να ετρωγε ο κουραμπιες κ τπτ δε θα εδινα! Μιλαμε εχω δωσει δεκαδες κονσερβες! Τωρα σιγα σιγα σταματαει να τρωει κ τονο τυπου σεζιρ που την λατρευε. Μονο την ξηρα του τρωει κ αυτη ολη μερα παει κ ερχεται μεχρι να την φαει!
-
Mood :
Ασε τον Κουραμπιε καλε εγω μιλώ για το ταλέντο !
Οσο για τα ακαταδεκτα μας πρεπει να δημιουργήσουμε την σωστη συνταγή για την τέλεια γατοκονσέρβα.
Οσο για τα ακαταδεκτα μας πρεπει να δημιουργήσουμε την σωστη συνταγή για την τέλεια γατοκονσέρβα.
Gatoplikti- Γατόπληκτη
-
Mood :
Σε αυτο συμφωνω ουτε η Χιονατη τρωει κανενα κονσερβα...
πατουσακια- Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος
-
Τόπος : Βολος
Αριθμός γατουνίων : 4 στο σπιτι, 7 στο κτημα 1 στο γατοπαραδεισο και μερικα αδεσποτακια
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : γατανοιξη
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Ολλες της φουντοτες
Ημερομηνία Εγγραφής : 01/05/2014
Mood :
Και μενα εχουν αρχισει και τα τρια και δεν τρωνε τιποτα απο κονσερβα ,τις ανοιγω ,τις αφηνω ολη μερα ,μηπως και τις φανε και μετα τις πεταω.Και να πω οτι ειναι κακης ποιοτητας,ειναι applaws με κοτοπουλο και τυρι και κοτοπουλο και κολοκυθα.
Επι της ευκαιριας να σας ρωτησω ποια ειναι η χωρα προελευσης των συγκεκριμενων κονσερβων γιατι μου εκανε εντυπωση οταν ειχα παρει απο εδω απο ενα πετ σοπ η συγκεκριμενη με το κοτοπουλο -τυρι ειχε κιτρινο τυρι μεσα και η κονσερβα απο κατω ηταν προς το χρυσαφι χρωμα.
Αλλες που πηρα απο τη zooplus την ιδια γευση ηταν το τυρι ασπρο μεσα και ασημι το κατω μερος της κονσερβας.Υπαρχει περιπτωση να ειναι διαφορετικης προελευσης η καθε παρτιδα;
Επι της ευκαιριας να σας ρωτησω ποια ειναι η χωρα προελευσης των συγκεκριμενων κονσερβων γιατι μου εκανε εντυπωση οταν ειχα παρει απο εδω απο ενα πετ σοπ η συγκεκριμενη με το κοτοπουλο -τυρι ειχε κιτρινο τυρι μεσα και η κονσερβα απο κατω ηταν προς το χρυσαφι χρωμα.
Αλλες που πηρα απο τη zooplus την ιδια γευση ηταν το τυρι ασπρο μεσα και ασημι το κατω μερος της κονσερβας.Υπαρχει περιπτωση να ειναι διαφορετικης προελευσης η καθε παρτιδα;
florans- Mature Cat
-
Αριθμός γατουνίων : 7 Μινι,Γκεραλτ,Μικυ,Σίρι,Λούνα (Τερεζα και Νταιζη μας κοιταζουν απο ψηλα!)
Mood :
florans έγραψε:Και μενα εχουν αρχισει και τα τρια και δεν τρωνε τιποτα απο κονσερβα ,τις ανοιγω ,τις αφηνω ολη μερα ,μηπως και τις φανε και μετα τις πεταω.Και να πω οτι ειναι κακης ποιοτητας,ειναι applaws με κοτοπουλο και τυρι και κοτοπουλο και κολοκυθα.
Η applaws παιρνει τα κοτοπουλα απο Ταιλανδη. Μη σε ανησυχει ομως αυτο, γιατι οι συνθηκες που εκτρεφονται τα κοτοπουλα εκει ειναι πολυ καλυτερες σε σχεση με την Αγγλια. Συγκεκριμενα εκτρεφουν 13 κοτοπουλα ανα τετραγωνικο σε σχεση με 20 στην Αγγλια, μεγαλωνουν για 42 μερες ενω στην Αγγλια για 35 και ξεκουραζονται για 6 ωρες τη μερα ενω στην Αγγλια μονο 4. Αυτο με την κονσερβα δεν ξερω γτ συμβαινει αν και νομιζω παντου ιδιες ειναι. Μονο η ξηρα εχει αρκετες διαφορες αναμεσα σε Ευρωπη, Αυστραλια και Αμερικη.
-
Mood :
Ώρες είναι να αρχίσουμε να κοιτάμε και τις μέρες εκτροφής των κοτόπουλων μην τυχόν και τα καμάρια μας φάνε τίποτα που δεν είναι ΑΑ ποιότηταςConstant1ne έγραψε:florans έγραψε:Και μενα εχουν αρχισει και τα τρια και δεν τρωνε τιποτα απο κονσερβα ,τις ανοιγω ,τις αφηνω ολη μερα ,μηπως και τις φανε και μετα τις πεταω.Και να πω οτι ειναι κακης ποιοτητας,ειναι applaws με κοτοπουλο και τυρι και κοτοπουλο και κολοκυθα.
Η applaws παιρνει τα κοτοπουλα απο Ταιλανδη. Μη σε ανησυχει ομως αυτο, γιατι οι συνθηκες που εκτρεφονται τα κοτοπουλα εκει ειναι πολυ καλυτερες σε σχεση με την Αγγλια. Συγκεκριμενα εκτρεφουν 13 κοτοπουλα ανα τετραγωνικο σε σχεση με 20 στην Αγγλια, μεγαλωνουν για 42 μερες ενω στην Αγγλια για 35 και ξεκουραζονται για 6 ωρες τη μερα ενω στην Αγγλια μονο 4. Αυτο με την κονσερβα δεν ξερω γτ συμβαινει αν και νομιζω παντου ιδιες ειναι. Μονο η ξηρα εχει αρκετες διαφορες αναμεσα σε Ευρωπη, Αυστραλια και Αμερικη.
Πιο πολύ από μας θα αρχίσουν να ζουν οι γάτες με αυτά που προσέχουμε
- Σπόιλερ:
- Δεν έχω προλάβει αυτές τις μέρες, θα σε πμ μόλις έχω λίγο χρόνο για τα κονσερβίνια!
-
Mood :
Συγνωμη ρε Φλωρα αλλα αν το κοτοπουλο που θα ταισουμε τα γατια μας δν ξεκουραζεται 6 ωρες τη μερα πως θα γινει νοστιμο κ τροφαντο για τα γατια μας;;
-
Mood :
Constant1ne έγραψε:florans έγραψε:Και μενα εχουν αρχισει και τα τρια και δεν τρωνε τιποτα απο κονσερβα ,τις ανοιγω ,τις αφηνω ολη μερα ,μηπως και τις φανε και μετα τις πεταω.Και να πω οτι ειναι κακης ποιοτητας,ειναι applaws με κοτοπουλο και τυρι και κοτοπουλο και κολοκυθα.
Κωνσταντινε δεν ειναι ιδιες εγω που ανοιξα για να τους δωσω να φανε διαπιστωσα οτι αλλο τυρι εχουν μεσα αυτες που αγορασα απο Ελλαδα και αλλο απο τη zooplus.Πηρα των 156 gr κοτοπουλο -τυρι,και εσωτερικα εχουν διαφορα αλλα και εξωτερικα στη συσκευασια.
Αριστερα ειναι αυτη που αγορασα απο εδω απο πετ σοπ,δεξια ειναι αυτη απο την zooplus.Aν παρατηρησετε υπαρχει διαφορα στο χρωμα η αριστερη ειναι ασημενια και η δεξια πιο χαλκινη για τουs κωδικους που γραφει δεν καταλαβαινω αν ειναι ιδια εταιρειας
Επισης η διαφορα ειναι και στην ετικετα της κονσερβας ειναι πιο σκουρα πορτοκαλι η μια απο την αλλη.
Δηλαδη η χαλκινη συσκευασια κονσερβας με την σκουρα πορτοκαλι ετικετα και το κιτρινο τυρι μεσα ειναι απο εδω και η ασημενια συσκευασια με την ανοιχτη πορτοκαλι ετικετα και το ασπρο τυρι ειναι απο την Zooplus.Θα σας βαλω αυριο φωτογραφια να δειτε και το περιεχομενο της κονσερβας με το κιτρινο και το ασπρο τυρι αντιστοιχα .Περιμενω τα σχολια σας και τι πιστευετε οτι συμβαινει ,μπορει αυτες που πηρα απο δω να μην ειναι απο Ταυλανδη;
florans- Mature Cat
-
Mood :
florans το γραφει πανω νομιζω που παραγονται. Θα το ψαξω και θα σου πω τις επομενες μερες γιατι συμβαινει αυτο.
-
Mood :
Ευχαριστω Κωστα μου, καλα που εχουμε και σενα και μας διαφωτιζεις!!!
florans- Mature Cat
-
Mood :
florans η απαντηση που πηρα απο applaws ειναι οτι επειδη το συγκεκριμενο προιον ειναι απο τα πιο δημοφιλη, φτιαχνεται απο 2 εργοστασια στην Ταιλανδη. Και τα δυο ειναι ιδια απλα μπορει να υπαρχει οπτικη διαφορα λογω των φυσικων συστατικων που χρησιμοποιουνται.
-
Mood :
Αν δεν μας πουν και ποσες ωρες ξεκουραζονται οι κατσίκες που κανουν το κίτρινο τυρι και ποσες οι άλλες που κανουν το μπεζουλί, η απαντησή τους ειναι "ημιτελής".
___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___
kouix- Εφτάψυχος-η M^o-o^derator
-
Αριθμός γατουνίων : 5 νιάου, 2 γαβ, 1 τσίου
Ημερομηνία Εγγραφής : 28/04/2013
Mood :
kouix έγραψε:Αν δεν μας πουν και ποσες ωρες ξεκουραζονται οι κατσίκες που κανουν το κίτρινο τυρι και ποσες οι άλλες που κανουν το μπεζουλί, η απαντησή τους ειναι "ημιτελής".
το συζητάς;
Ηρακλένια- Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος
-
Τόπος : δώθε, κείθε, πέρα...
Αριθμός γατουνίων : 3: τον Ηρακλή τον άρχοντα το μοσχοαναθρεμένο, τη Μελίτα τη χαδιάρα την πρώην αλανιάρα και τη Ρίτα, το Ριτάκι - κανέναν δε φοβάσαι!
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : είμαστε γατός καιρού!
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : οποιοδήποτε τετράποδο, γουνιστό, που κάνει μάου
Motto : Cats do care! For example they know instinctively what time we have to be at work in the morning and they wake us up twenty minutes before the alarm goes off...
Ημερομηνία Εγγραφής : 07/07/2012
Mood :
Constant1ne έγραψε:florans η απαντηση που πηρα απο applaws ειναι οτι επειδη το συγκεκριμενο προιον ειναι απο τα πιο δημοφιλη, φτιαχνεται απο 2 εργοστασια στην Ταιλανδη. Και τα δυο ειναι ιδια απλα μπορει να υπαρχει οπτικη διαφορα λογω των φυσικων συστατικων που χρησιμοποιουνται.
Ευχαριστω πολυ Κωστα μου, για να δεις οτι λεω τα πραγματα οπως ειναι,παραθετω το περιεχομενο των διαφορετικων κονσερβων Applaws 156gr κοτοπουλο-τυρι.Αυτες με τα πορτοκαλι κομματακια τυρι τις αγορασα απο εδω και αυτες με το ασπρο τυρι απο την zooplus.Οσο και να φαινεται αστειο σε μερικους να ξερουμε τι ταιζουμε τα γατια μας!!Δηλ,Κωστα βαζουν διαφορετικα ειδη τυριων στο καθε εργοστασιο για αυτο η διαφορα στην συσκευασια και στο περιεχομενο,αυτο εννοεις;
florans- Mature Cat
-
Mood :
kouix έγραψε:Αν δεν μας πουν και ποσες ωρες ξεκουραζονται οι κατσίκες που κανουν το κίτρινο τυρι και ποσες οι άλλες που κανουν το μπεζουλί, η απαντησή τους ειναι "ημιτελής".
kouix να δεις αυτο θα φταιει! Μαλλον οι κατσικες που δεν ξεκουραζονται αρκετα θα βγαζουν αλλο χρωμα τυριου. Πω πω πως ξεχασα να τους το ρωτησω αυτο!
florans ισως βαζουν αλλο τυρι στο ενα εργοστασιο και διαφορετικο στο αλλο.
-
Mood :
Εμένα μου γεννιούνται κι άλλες απορίες όμως
Τι κάνουν τα κοτόπουλα τις ώρες που ΔΕ ξεκουράζονται?
Τι μέθοδο χρησιμοποιούν για το κόψιμο των τυριών?
Μήπως το ένα τυρί το βάφουνε με σπρέι για να είναι κίτρινο μπομ μπομ και όχι κίτρινο παλ?
Βάζουν γιαγιάδες να παστεριώνουν το τυρί ή τίποτα μηχανήματα?
Πόσες ώρες ξεκουράζονται οι γιαγιάδες?
Τι τρώνε οι εργάτες που κονσερβοποιούν το φαγητό? Πλένουν καλά τα χέρια τους?
Μήπως το ένα τυρί το βάφουνε με σπρέι για να είναι κίτρινο μπομ μπομ και όχι κίτρινο παλ?
-
Mood :
f.m123 έγραψε:Εμένα μου γεννιούνται κι άλλες απορίες όμως
Τι ωραια που τα γραφεις f.m.123 !! Πολυ ωραια το διακωμωδεις το θεμα!! Να εισαι καλα με εκανες και εσκασα απο τα γελια !!!
Οσο και να σου φαινεται παραξενο f.m.123, πρεπει να κοιταμε να δινουμε ποιοτικη τροφη στις γατες μας,γιατι θα το πληρωσουμε με την υγεια τους καποια στιγμη.Ετσι και γω πριν απο πολλα χρονια ,ειχα την πρωτη μου γατουλα την Τερεζα (η καλικο στην υπογραφη μου), απο αγνοια τις εδινα τροφες κατωτερης ποιοτητας,FRISKIES και κονσερβες του σουπερ -μαρκετ ,γιατι δεν υπηρχε καποιος να με συμβουλευσει.
Το αποτελεσμα, σε ηλικια 11,5 ετων η Τερεζα μου αρχισε συνεχεις εμετους και διαρροιες .Διαγνωση: καρκινος παχεως εντερου!! Μια κατασταση μη ανατρεψιμη οτι και να εκανα και εκανα τα παντα!! Εφυγε μεσα σε διαστημα τριων μηνων!! Απο τοτε ορκιστηκα να προσεχω τι θα ταιζω τα γατια που εχω στη κατοχη μου και να ειμαι πιο υπευθυνη για την υγεια τους!!!
florans- Mature Cat
-
Mood :
Αγαπητή florans, θα μου επιτρέψετε να σας γράψω μερικές σκέψεις μου με αφορμή το κομμάτι που έχω κοκκινίσει από το παρακάτω σχόλιό σας
αλλά και το τελευταίο σας ποστ.
Καταρχήν λυπάμαι πολύ για τη γατούλα σας που έφυγε με τόσο άσχημο τρόπο. Είμαι σίγουρη πως ήταν πολύ οδυνηρό για εσάς και για την ίδια.
Πολλοί από εμάς, ίσως οι περισσότεροι αν όχι όλοι, ξεκινήσαμε ταΐζοντας τροφές σούπερ μάρκετ και στην πορεία φρικάραμε, ας μου επιτραπεί η έκφραση, όταν διαπιστώσαμε τι περιέχουν. Κάπου εκεί ξεκινήσαμε να αναζητούμε την καλύτερη τροφή για τα αγαπημένα μας. Περάσαμε ώρες στο διαδίκτυο ψάχνοντας πληροφορίες, μπροστά σε ράφια με γατοτροφές αναλύοντας ετικέτες, στο γατόσπιτο διαβάζοντας και κάνοντας συζητήσεις επί συζητήσεων. Δεν έφτασε τυχαία το θέμα "γατοτροφές, κριτική και αξιολόγηση" στο Νο3 και άρα δε μας φαίνεται καθόλου μα καθόλου παράξενο το να ψάχνουμε την καλύτερη ποιότητα τροφής για τα γατάκια μας. Μάλλον σε εσάς φαίνεται παράξενο που το διακωμοδούμε, γιατί νομίζετε πως είναι από άγνοια, όμως ισχύει ακριβώς το αντίθετο, επίγνωση κάποιων πραγμάτων. Δεν αναιρεί λοιπόν ένα αστείο - που μπορεί σε εσάς και να μην άρεσε και δικαίωμά σας να γελάσετε ή να μη γελάσετε - το νοιάξιμο και το ενδιαφέρον μας για το τι τρώνε τα μικρά μας.
Όταν κάποιος αρχίζει να ψάχνεται με τις τροφές, μια πρώτη διαπίστωση με την οποία έρχεται αντιμέτωπος είναι πως δεν πεθαίνουν άρρωστες όλες οι γάτες που ζουν τρώγοντας φρίσκις και δε ζουν υγιείς και ως τα βαθιά γεράματα όλες οι γάτες που τρώνε τις ακριβότερες τροφές. Ο λόγος βρίσκεται σε παράγοντες όπως η κληρονομικότητα, το περιβάλλον της γάτας, η προδιάθεση, με άλλα λόγια παράγοντες που δε μπορούμε με απόλυτη ασφάλεια να ελέγξουμε, ιδιαίτερα όταν μαζεύουμε γατούλες από το δρόμο. Είναι πιθανό όμως για τις περισσότερες ότι με καλή ποιότητα τροφής θα ζήσουν περισσότερο ή/και καλύτερα.
Μια δεύτερη διαπίστωση είναι πως ούτε οι "ποιοτικές" τροφές του εμπορίου είναι πάντα το "ιδανικό" που έχουμε στο μυαλό μας. Όλες κάπου χάνουν, κάπου κερδίζουν. Σε αυτό το σημείο μπορεί να πάθουμε μια δεύτερη κρίση/φρίκη/υστερία/υπερβολή, όπως θέλετε πείτε το, και έπειτα να το αποδεχτούμε και να ψάξουμε για αυτό που ταιριάζει καλύτερα στη δική μας περίπτωση.
Μια τρίτη, εντελώς προσωπική διαπίστωση (και συνειδητή επιλογή) είναι πως υπάρχει ένα είδος διατροφής που ξεπερνά ακόμα και τις πιο ποιοτικές τροφές του εμπορίου, είναι όμως δύσκολο να το ξεκινήσει κανείς και θέλει διάβασμα και αρκετή προσοχή. Κι αυτή δεν είναι άλλη από την ωμή διατροφή ή αλλιώς B.A.R.F. (Biologically Appropriate Raw Food).
Αυτά σας τα έγραψα γιατί βγάλατε ένα εντελώς λανθασμένο και βιαστικό συμπέρασμα από μια ατάκα. Θεωρώ πως το γατόσπιτο έχει από τα πιο διαβασμένα και πολιτισμένα μέλη όλων των φόρουμ και χαίρομαι να βρίσκομαι εδώ. Αυτά προς αποκατάσταση των πραγμάτων γιατί για ένα κούτελο ζούμε στην κοινωνία.
Καλό βράδυ.
Ευχαριστω πολυ Κωστα μου, για να δεις οτι λεω τα πραγματα οπως ειναι,παραθετω το περιεχομενο των διαφορετικων κονσερβων Applaws 156gr κοτοπουλο-τυρι.Αυτες με τα πορτοκαλι κομματακια τυρι τις αγορασα απο εδω και αυτες με το ασπρο τυρι απο την zooplus.Οσο και να φαινεται αστειο σε μερικους να ξερουμε τι ταιζουμε τα γατια μας!!Δηλ,Κωστα βαζουν διαφορετικα ειδη τυριων στο καθε εργοστασιο για αυτο η διαφορα στην συσκευασια και στο περιεχομενο,αυτο εννοεις;
αλλά και το τελευταίο σας ποστ.
Καταρχήν λυπάμαι πολύ για τη γατούλα σας που έφυγε με τόσο άσχημο τρόπο. Είμαι σίγουρη πως ήταν πολύ οδυνηρό για εσάς και για την ίδια.
Πολλοί από εμάς, ίσως οι περισσότεροι αν όχι όλοι, ξεκινήσαμε ταΐζοντας τροφές σούπερ μάρκετ και στην πορεία φρικάραμε, ας μου επιτραπεί η έκφραση, όταν διαπιστώσαμε τι περιέχουν. Κάπου εκεί ξεκινήσαμε να αναζητούμε την καλύτερη τροφή για τα αγαπημένα μας. Περάσαμε ώρες στο διαδίκτυο ψάχνοντας πληροφορίες, μπροστά σε ράφια με γατοτροφές αναλύοντας ετικέτες, στο γατόσπιτο διαβάζοντας και κάνοντας συζητήσεις επί συζητήσεων. Δεν έφτασε τυχαία το θέμα "γατοτροφές, κριτική και αξιολόγηση" στο Νο3 και άρα δε μας φαίνεται καθόλου μα καθόλου παράξενο το να ψάχνουμε την καλύτερη ποιότητα τροφής για τα γατάκια μας. Μάλλον σε εσάς φαίνεται παράξενο που το διακωμοδούμε, γιατί νομίζετε πως είναι από άγνοια, όμως ισχύει ακριβώς το αντίθετο, επίγνωση κάποιων πραγμάτων. Δεν αναιρεί λοιπόν ένα αστείο - που μπορεί σε εσάς και να μην άρεσε και δικαίωμά σας να γελάσετε ή να μη γελάσετε - το νοιάξιμο και το ενδιαφέρον μας για το τι τρώνε τα μικρά μας.
Όταν κάποιος αρχίζει να ψάχνεται με τις τροφές, μια πρώτη διαπίστωση με την οποία έρχεται αντιμέτωπος είναι πως δεν πεθαίνουν άρρωστες όλες οι γάτες που ζουν τρώγοντας φρίσκις και δε ζουν υγιείς και ως τα βαθιά γεράματα όλες οι γάτες που τρώνε τις ακριβότερες τροφές. Ο λόγος βρίσκεται σε παράγοντες όπως η κληρονομικότητα, το περιβάλλον της γάτας, η προδιάθεση, με άλλα λόγια παράγοντες που δε μπορούμε με απόλυτη ασφάλεια να ελέγξουμε, ιδιαίτερα όταν μαζεύουμε γατούλες από το δρόμο. Είναι πιθανό όμως για τις περισσότερες ότι με καλή ποιότητα τροφής θα ζήσουν περισσότερο ή/και καλύτερα.
Μια δεύτερη διαπίστωση είναι πως ούτε οι "ποιοτικές" τροφές του εμπορίου είναι πάντα το "ιδανικό" που έχουμε στο μυαλό μας. Όλες κάπου χάνουν, κάπου κερδίζουν. Σε αυτό το σημείο μπορεί να πάθουμε μια δεύτερη κρίση/φρίκη/υστερία/υπερβολή, όπως θέλετε πείτε το, και έπειτα να το αποδεχτούμε και να ψάξουμε για αυτό που ταιριάζει καλύτερα στη δική μας περίπτωση.
Μια τρίτη, εντελώς προσωπική διαπίστωση (και συνειδητή επιλογή) είναι πως υπάρχει ένα είδος διατροφής που ξεπερνά ακόμα και τις πιο ποιοτικές τροφές του εμπορίου, είναι όμως δύσκολο να το ξεκινήσει κανείς και θέλει διάβασμα και αρκετή προσοχή. Κι αυτή δεν είναι άλλη από την ωμή διατροφή ή αλλιώς B.A.R.F. (Biologically Appropriate Raw Food).
Αυτά σας τα έγραψα γιατί βγάλατε ένα εντελώς λανθασμένο και βιαστικό συμπέρασμα από μια ατάκα. Θεωρώ πως το γατόσπιτο έχει από τα πιο διαβασμένα και πολιτισμένα μέλη όλων των φόρουμ και χαίρομαι να βρίσκομαι εδώ. Αυτά προς αποκατάσταση των πραγμάτων γιατί για ένα κούτελο ζούμε στην κοινωνία.
Καλό βράδυ.
Ηρακλένια- Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος
-
Τόπος : δώθε, κείθε, πέρα...
Αριθμός γατουνίων : 3: τον Ηρακλή τον άρχοντα το μοσχοαναθρεμένο, τη Μελίτα τη χαδιάρα την πρώην αλανιάρα και τη Ρίτα, το Ριτάκι - κανέναν δε φοβάσαι!
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : είμαστε γατός καιρού!
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : οποιοδήποτε τετράποδο, γουνιστό, που κάνει μάου
Motto : Cats do care! For example they know instinctively what time we have to be at work in the morning and they wake us up twenty minutes before the alarm goes off...
Ημερομηνία Εγγραφής : 07/07/2012
Mood :
Εγω Ηρακλενια μου δεν νομιζω οτι το κανετε απο αγνοια ,αλλα φαινεται σε ορισμενους υπερβολικο επειδη ρωτησα τον Κωστα ορισμενα πραγματα σχετικα με αυτα που διαπιστωσα με την κονσερβα Applaws ,την διαφορετικη συσκευασια και το διαφορετικο περιεχομενο.Μην ξεχναμε τι ειχε γινει το καλοκαιρι με την Orijen και τις συσκευασιες που δεν ειχαν ημερομηνια ληξης .Επειδη θελω να ξερω τι ταιζω τα γατια μου και θεωρω οτι ο Κωστας γνωριζει πολλα περισσοτερα απο εμενα στο θεμα διατροφης ,ειχε την καλοσυνη και μου απαντησε.Το ΓΑΤΟΣΠΙΤΟ το ξερω πολυ καλα,πριν απο σας, ξερω οτι ειναι αξιολογο φορουμ, αλλιως δεν θα ημουν μελος και εγω,απλα για λογους οικογενειακους ειχα εξαφανιστει για λιγο στο παρελθον.
florans- Mature Cat
-
Mood :
Φλορανς, καλημερα
Μπορει πραγματικά σε κάποιους να φαινεται υπερβολική αυτη η συζητηση....
Ομως σε διαβεβαιω πως τα σχολια που έκανα εγώ η Ηρακλένια και η Φλώρα (f.123) δεν ήταν "καυστικά" ως προς την υπερβολη. Ηταν "αυτοσαρκαστικά" γιατι ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ, την ίδια υπερβολή επιδεικνύουμε πολλές φορές!
Σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν ειχαμε προθεση να ειρωνευτούμε την "υπερβολή σου" (ή του Κωνσταντίνου)
και πάλι, καλή σου μέρα
Μπορει πραγματικά σε κάποιους να φαινεται υπερβολική αυτη η συζητηση....
Ομως σε διαβεβαιω πως τα σχολια που έκανα εγώ η Ηρακλένια και η Φλώρα (f.123) δεν ήταν "καυστικά" ως προς την υπερβολη. Ηταν "αυτοσαρκαστικά" γιατι ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ, την ίδια υπερβολή επιδεικνύουμε πολλές φορές!
Σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν ειχαμε προθεση να ειρωνευτούμε την "υπερβολή σου" (ή του Κωνσταντίνου)
και πάλι, καλή σου μέρα
___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___
kouix- Εφτάψυχος-η M^o-o^derator
-
Αριθμός γατουνίων : 5 νιάου, 2 γαβ, 1 τσίου
Ημερομηνία Εγγραφής : 28/04/2013
Mood :
Ωραια λοιπον κοριτσια, ισως εγω επειδη δεν γραφω συχνα, λογω οικογενειακων υποχρεωσεων και δεν σας γνωριζω καλα, να παρεξηγησα το χιουμορ σας και να θεωρησα οτι με ειρωνευεστε.
Το θεμα ξεκαθαριστηκε οποτε λεω να λαβει τελος η παρεξηγηση!
Επειδη λοιπον ξεφυγαμε απο το θεμα που ειναι η αξιολογηση και η κριτικη της διατροφης, θα ηθελα να μου πειτε την γνωμη σας για τα κονσερβακια Sheba με φιλετο κοτοπουλο ειναι ποιοτικος καλα να τα παρω να τα δοκιμασουν τα γατουλινια μου η να μην κανω το κοπο;
Το θεμα ξεκαθαριστηκε οποτε λεω να λαβει τελος η παρεξηγηση!
Επειδη λοιπον ξεφυγαμε απο το θεμα που ειναι η αξιολογηση και η κριτικη της διατροφης, θα ηθελα να μου πειτε την γνωμη σας για τα κονσερβακια Sheba με φιλετο κοτοπουλο ειναι ποιοτικος καλα να τα παρω να τα δοκιμασουν τα γατουλινια μου η να μην κανω το κοπο;
florans- Mature Cat
-
Mood :
Αν δεν κανω λαθος περιεχουν συντηρητηκο οποτε εγω δεν θα το εδυνα συχνα στα δικια μου....και απο τιμη δεν ειναι και πολυ καλητερη σε σχεση με την schesir.
πατουσακια- Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος
-
Τόπος : Βολος
Αριθμός γατουνίων : 4 στο σπιτι, 7 στο κτημα 1 στο γατοπαραδεισο και μερικα αδεσποτακια
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : γατανοιξη
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Ολλες της φουντοτες
Ημερομηνία Εγγραφής : 01/05/2014
Mood :
Εμεις πριν λιγες μερες ξεκινησαμε διατροφη με περισσοτερο κονσερβα και λιγοτερο κροκετα.Πηρα απ΄το zooplus τις μεγαλες κονσερβες της Animonda και ενα δεκακιλο ξηρα PORTA 21 GRAIN FREE.Καλα τους εκατσε μ΄εξαιρεση τον Απολλωνα που εχει μια ευαισθησια στην αλλαγη τροφης και μου εκανε διαρροια.Η Porta 21 εχει την ιδια υφη και μυρωδια με την ΑCANA.
LAROGATA- Γατοκαβατζώστρα
-
Τόπος : ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Αριθμός γατουνίων : Δώδεκα τη φτιάξαμε την ομάδα!!
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Παντός καιρού,φτάνει να μην ξεπερνά τους 32 βαθμούς
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Ότι μαύρο και λιλά κυκλοφορεί!
Motto : Πότε θα κάνει ξαστεριά?
Ημερομηνία Εγγραφής : 21/07/2010
Mood :
Εμενα εχουν αρχισει τα μικρα και δεν τρωνε τιποτα απο κονσερβες μονο τονο θελουν αλλα εγω δεν θελω να τους δινω συχνα γιατι δεν κανει καλο στην υγεια τους.
Αγορασα σημερα schesir κοτοπουλο-μηλο θα δουμε αυριο θα φανε τιποτα.Μου εγιναν και αυτα εκλεκτικα!!
Αγορασα σημερα schesir κοτοπουλο-μηλο θα δουμε αυριο θα φανε τιποτα.Μου εγιναν και αυτα εκλεκτικα!!
florans- Mature Cat
-
Mood :
το κιτρινο τυρι ειναι mild ή medium cheddar και το λευκο aged cheddar. Αν βρεθει κιτρινο και λευκο, τοτε θα ειναι marble cheddar
Ευτυχως τα διατροφικα προβληματα των γατιων μου τα εχω λυμμενα χρονια τωρα.
Ευτυχως τα διατροφικα προβληματα των γατιων μου τα εχω λυμμενα χρονια τωρα.
koneko- Γατο-gourmeδιά
-
Τόπος : Β. Αμερικη
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Όλες!!!
Ημερομηνία Εγγραφής : 26/03/2012
Mood :
Και γω λυμενα νομιζα οτι τα ειχα, οταν ανακαλυψα τις διαφορετικες στο περιεχομενο κονσερβες Applaws που κυκλοφορουν στη δικη μας αγορα σε σχεση με το εξωτερικο!!
florans- Mature Cat
-
Mood :
Παιδιά η Acana τον τελευταίο καιρό δεν έρχεται σε μεγάλη συσκευασία και όπου πάω πρέπει να την παραγγέλνω και αργούν πολύ να μου τη φέρουνε..... Τι κάνω τώρα; Ψάχνω για εναλλακτική;;
μελινάκι- Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος
-
Αριθμός γατουνίων : 1
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Αγαπώ τα Χριστούγεννα <3
Motto : ο ηλιος λαμπει, το ενυδρειο ειναι καθαρο, κι εμεις θα φυγουμε απο εδω!!!
Ημερομηνία Εγγραφής : 14/11/2007
Mood :
μελινάκι έγραψε:Παιδιά η Acana τον τελευταίο καιρό δεν έρχεται σε μεγάλη συσκευασία και όπου πάω πρέπει να την παραγγέλνω και αργούν πολύ να μου τη φέρουνε..... Τι κάνω τώρα; Ψάχνω για εναλλακτική;;
Καλημέρα! έχεις κοιτάξει σε pet4u; http://www.pet4u.gr/gates/ksiri-trofi-gatas/acana-el/
Απ' όσο βλέπω υπάρχει διαθέσιμο...
kat-cats- Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος
-
Τόπος : Αγ. Παρασκευή, Αθήνα
Αριθμός γατουνίων : 2 & 1 αγγελάκι
Ημερομηνία Εγγραφής : 27/03/2011
Θα σου έλεγα απλά να φροντιζεις να την παραγγέλνεις λιγο πριν σου τελειώσει. Ενα μηνα πριν πχ.
Gatoplikti- Γατόπληκτη
-
Mood :
Σελίδα 22 από 30 • 1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 26 ... 30
Παρόμοια θέματα
» Γατο-τροφές: κριτική και αξιολόγηση Νο1
» Γατο-τροφές: κριτική και αξιολόγηση No3
» Γατο-τροφές: κριτική και αξιολόγηση Νο2
» Φθηνες καλες τροφες;
» Τροφές!
» Γατο-τροφές: κριτική και αξιολόγηση No3
» Γατο-τροφές: κριτική και αξιολόγηση Νο2
» Φθηνες καλες τροφες;
» Τροφές!
Σελίδα 22 από 30
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Πεμ Νοε 14, 2024 8:58 am από gatisios
» Ολική νάρκωση - ασφαλής;
Τετ Νοε 13, 2024 10:01 pm από gatisios
» Τριαδιτιδα διατροφη
Τρι Οκτ 15, 2024 6:58 pm από gatisios
» Χρόνια νεφρική ανεπάρκεια κι όλα τα καλά....
Παρ Οκτ 11, 2024 4:33 pm από marikaity
» Ερμηνεία εξετάσεων
Δευ Οκτ 07, 2024 4:58 pm από belezza
» Νόσος του Κατώτερου Ουροποιητικού της Γάτας (ΝοΚΟΓ)
Σαβ Σεπ 14, 2024 12:56 am από Sofiana
» Ο Τοσοδούλης ψάχνει σπίτι
Σαβ Αυγ 24, 2024 11:18 pm από annines
» Διάρροια σε γατάκι 2 μηνών περίπου
Σαβ Αυγ 10, 2024 5:59 pm από efikap
» Χαρίζεται μπόμπιρας.
Τρι Ιουλ 09, 2024 8:29 pm από gatisios
» Επείγουσα φιλοξενία/υιοθεσία!!!
Κυρ Ιουν 30, 2024 4:57 pm από Mary0
» Τα εμβόλια της γάτας
Δευ Ιουν 24, 2024 5:01 pm από belezza
» επιπλοκες απο στειρωση αδεσπωτης.
Τετ Ιουν 05, 2024 10:53 am από gatisios
» Οδοντιατρική της γάτας: πώς μπορεί να βοηθήσει η φροντίδα στ
Τετ Μάης 15, 2024 11:21 am από gatisios
» Αρθρίτιδα
Σαβ Απρ 27, 2024 11:02 pm από gatoulis2009
» Το ερωτηματολόγιο του υποψήφιου γατο-γονιού
Τρι Απρ 16, 2024 11:45 am από gatisios
» Μελανιά μετά από στείρωση
Τετ Απρ 03, 2024 12:36 am από Thor
» Στειρωση
Σαβ Μαρ 30, 2024 11:22 am από belezza
» Παρουσίαση
Δευ Μαρ 25, 2024 10:06 am από psipsa
» Είμαστε ευαίσθητες!
Κυρ Μαρ 24, 2024 10:57 am από psipsa
» Μύκητας!
Κυρ Μαρ 03, 2024 10:35 am από psipsa
» βοηθεια για γατουλα
Πεμ Φεβ 29, 2024 1:03 pm από annines
» ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΣΤΑ ΟΥΛΑ
Τρι Φεβ 27, 2024 2:28 pm από xrysa
» Μόλυνση στο ματάκι/χλαμύδια
Παρ Φεβ 16, 2024 9:52 am από psipsa
» Επιληψια γάτας
Πεμ Φεβ 01, 2024 1:11 am από tozouzou
» Αντιβίωση σε υγρή μορφή
Κυρ Ιαν 14, 2024 6:13 pm από TeoCats
» Αδεσποτακι με κρανιο-εγκεφαλικες κακωσεις
Κυρ Ιαν 14, 2024 12:12 pm από psipsa
» M A DOLI N A
Κυρ Ιαν 14, 2024 12:07 pm από psipsa
» Προπτωση ορθου...
Δευ Ιαν 08, 2024 10:52 pm από πατουσακια
» Καρκίνος στη μύτη
Δευ Ιαν 01, 2024 9:32 pm από gatisios
» ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΗ
Τετ Δεκ 27, 2023 9:17 pm από gatisios
» Γατάκι 1,5 μηνων με ελκος στο ματι
Παρ Δεκ 08, 2023 12:30 am από feggaraki12
» Γατούλα με παράλυση
Τρι Δεκ 05, 2023 1:20 am από Cat mum
» ναρκωση με αεριο
Τετ Νοε 29, 2023 10:07 am από LIZA_T
» Εγχειρηση στο ματι και αποριες
Κυρ Νοε 26, 2023 6:02 pm από Ζιζάνης
» θολο ματι σε γατακι
Κυρ Νοε 26, 2023 6:01 pm από Ζιζάνης
» οφθαλμιατρος για γατακι με ζημια στο ματι??
Κυρ Νοε 26, 2023 6:00 pm από Ζιζάνης
» Κόκκινα ούλα
Σαβ Οκτ 14, 2023 1:39 pm από maria. K
» Ωτοδηκτικη ψωρα σε γατακι!
Πεμ Σεπ 28, 2023 10:24 pm από Iliakos
» Λοιμ. Λευχαιμία (FeLV)
Τρι Σεπ 12, 2023 6:28 pm από Tsoufis1989
» Μαλακές κροκέτες για ηλικιωμένες γάτες;
Τρι Σεπ 12, 2023 12:16 am από gatisios