αποψεις περι υιοθεσιας
+9
nosyparker
vaso
koneko
Smokys
Μαριάννα
ZIZIKOS
pyramid
kouix
psipsa
13 απαντήσεις
gatospito :: ΓΑΤΟΣΠΙΤΕΣ, ΣΠΙΤΟΓΑΤΕΣ & ΑΛΛΕΣ ΓΑΤΕΣ :: Αναζητούνται γατογονείς! Ή και (σκυλο)γονείς...
Σελίδα 2 από 2
Σελίδα 2 από 2 • 1, 2
Απ: αποψεις περι υιοθεσιας
9milli έγραψε:Επειδή πχ αναφέρεις στειρώσεις εμένα δε μου τυχε ποτέ να χρειαστεί να το τσεκαρω γιατί μου μίλαγαν για τις ανησυχίες και τα θέματα τους πρίν και μετά τη στείρωση από μόνοι τους. (Έτυχε οι πιο πολλές μου υιοθεσίες να είναι σε άτομα που δεν είχαν ζώο πρίν οπότε ως πιο έμπειρη με συμβουλεύονταν).
και ΑΝ σε παρω εγω τηλεφωνο και σου πω: "εχω ενα αγχος που θα στειρωσω αυριο το γατακι...!!! ουυυ! πολυ αγχος... και τι θα γινει μετα...? και τι πρεπει να κανω...? και τι αυτο... ? και πως το αλλο....?
ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ειναι ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ οτι ΘΑ στειρωσω την γατουλα... και οχι ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.
Αποδείξεις ΑΝ ΘΕΛΩ δεν σου δειχνω ποτέ.... και το γατακι δεν θα στειρωθει και ποτέ...
γιατι μπορω να σου φλομώσω στο ψέμα με χιλιες δυο δικαιολογιες προκειμενου να μας επισκεφτεις μεν, αλλα ενα χρόνο ΜΕΤΑ.
(που δεν θα δεις τομη)
ΓΙ' αυτο ΞΑΝΑΛΕΩ.
οι όροι οπως συνηθως αναφερονται, ειναι "εκφοβηστικοί" και σε καμια περιπτωση "αποτρεπτικοί".
Για να πεις οτι εισαι ΣΙΓΟΥΡΗ πως η γατουλα θα στειρωθει, θα πρεπει να αναγραφεται ορος οτι θα προσκομήσει ο αναδοχος, ενυπογραφη βεβαιωση του κτηνιατρου οτι την στειρωσε, και μαζι μ' αυτην θα ειναι και υποχρεωμενος να προσκομήσει και φωτό του ζώου που θα φαινεται η ΤΟΜΗ.
Οταν οι όροι ειναι "χαλαροι", χαλαρά κάνει και ο καθενας οτι γουσταρει ΑΝ ΘΕΛΕΙ.
___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___
kouix- Εφτάψυχος-η M^o-o^derator
-
Αριθμός γατουνίων : 5 νιάου, 2 γαβ, 1 τσίου
Ημερομηνία Εγγραφής : 28/04/2013
Mood :
9milli έγραψε:Έβγαλες όρους του συμβολαίου απ το μυαλό σου ή έχεις δει συμβόλαια να γράφουν τέτοια; Γιατί αυτά που έχω εγώ που είναι επίσημες φόρμες του δήμου, ούτε θα παθεις το να θα πάθεις τ άλλο λέει ,ούτε να επισκέπτομαι να κρίνω αν είναι καλά. Ότι θα το στειρώσεις υπογράφεις και για ελέγχους. Κανείς δε σε εκφοβίζει. Αν πραγματικά έχεις δει τέτοια συμβόλαια τα χούνε γράψει μόνοι τους δεν είναι τα "κανονικά" και δε ξέρω κι αν είναι και νόμιμο...
Δεν υπάρχει κανόνας για τους όρους που θα περιέχει ένα συμβόλαιο. Μπορείς να βάλεις σε όρους ότι θέλεις, από εκεί και πέρα, τα δικαστήρια είναι αυτά που μπορούν να κρίνουν αν κάποιοι όροι είναι καταχρηστικοί ή όχι, αν έχουν ισχύ ή όχι κ.ο.κ. Για αυτό και ένα συμβόλαιο συντάσσεται από δικηγόρο, προκειμένου να γνωρίζει τι να βάλει και τι όχι, για να έχει πραγματική ισχύ.
Οπότε ναι !, οι όροι βγαίνουν από το μυαλό του καθενός και τους βάζει σε ένα συμβόλαιο προκειμένου να συμφωνήσει ο άλλος.
___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___
- Σπόιλερ:
Διαβάσατε τους όρους χρήσης και συμπεριφοράς του ΓΑΤΟΣΠΙΤΟΥ ;.
Smokys- Moderator/Πρωτερ-γάτα
-
Τόπος : Αθήνα
Αριθμός γατουνίων : 4
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Φθινόπωρο - Άνοιξη
Ημερομηνία Εγγραφής : 03/06/2009
Mood :
Επειδή είμαι άχρηστη με τη τεχνολογία και δεν έχω μάθει ακόμα πως να χρησιμοποιώ το multi-quote θα απαντήσω με αυτόν τον τρόπο!!!
psipsa το τι γέλασα με το σκηνικό που σας έκανε η Τουλούζ δε φαντάζεσαι, γέλασα τόσο που ένιωσα άσχημα
Το ότι δε σας τσεκάρανε δε μου κάνει εντύπωση γιατί προφανώς κερδίσατε την εμπιστοσύνη τους (ή απλά δε τους νοιάζει,πράγμα που δε θέλω να θεωρήσω δεδομένο). Για παράδειγμα η 1η μου υιοθεσία που την έκανα το 2011 (η 2η είναι βασικά αλλά τη 1η δε θέλω να τη θυμάμαι πήγε κατά διαόλου), ήταν ένα ζευγάρι που πήραν τα 2 μαυράκια μου (2 μαύρα γατάκια που τα μεγαλώσαμε με τη μαμά μου από 2 ημερών με μπιμπερό, τα χαμε βρει στα σκουπίδια).Στην αρχή λοιπόν κάναμε τα συμβόλαια και τα πήγαμε στο σπίτι και ξαναπήγα μετά από κάποιους μήνες να τα δω (μένουν και κοντά μας τα παιδιά).Αυτή η κοπέλα λοιπόν μου στέλνει συνέχεια μόνη της να μου πει τα νέα να μου στείλει φωτογραφίες, με είχε πάρει τηλ. όταν είχαν στειρωθεί γιατί έγιναν λίγο επιθετικά μεταξύ τους κι είχε ανησυχήσει κι ακόμα και τώρα πρόσφατα είχαν ένα ατύχημα, άνοιξε μια τρύπα στο περίφραγμα που χαν βάλει στο μπαλκόνι κι έπεσε η Amelie και με πήρε κατευθείαν τηλ. να με ενημερώσει και να τη βοηθήσω. Ευτυχώς τη βρήκε σ ένα θάμνο ακριβώς από κάτω σχεδόν αμέσως και μετά κατευθείαν ξαναέφτιαξε περίφραξη. Ε αυτή τη κοπέλα δε θα μπω στη διαδικασία να την "ελέγξω".Μάλιστα η συγκεκριμένη κοπέλα μου χει πει άπειρες φορές να πάω από κει για καφέ να δω και τα μικρά κι ενώ θέλω να πάω δεν έχω καμία ανησυχία οπότε απλά το αφήνουμε συνέχεια για αργότερα... Μη νομίζεις και το να είσαι από τη πλευρά του "υπεύθυνου υιοθεσίας" δεν είναι βολικό. Εγώ αφήνω ας πούμε πάντα να ναι Χριστούγεννα ή Πάσχα ή καλοκαίρι για να πάρω να τους ευχηθώ καλές γιορτές ή καλό καλοκαίρι και να ρωτήσω και για τα γατούνια-σκυλούνια επειδή κι εγώ νιώθω άβολα να παίζω το ρόλο του "μπάτσου" και δεν είναι καν μπάτσος απλά θέλω να μάθω τι κάνουν τα ζωάκια.
kouix δε μπορώ να βγάλω φωτογραφία γιατί τα συμβόλαιά μου είναι συμπληρωμένα και θα φανούν τα στοιχεία των ανθρώπων που έχουν υπογράψει Έχει η μαμά μου όμως τις φόρμες σε mail και μόλις ξυπνήσει θα της πω να μου της στείλει κι εμένα να τις ανεβάσω εδώ! Όσο για την απόσταση εγώ που είμαι ένα άτομο δε μπορώ να το κάνω είμαι απόλυτη στο μόνο Αττική αλλά τα σωματεία-φιλοζωικές έχω δει στο internet και στο facebook ότι έχουν τρόπο να ελέγχουν και τις εκεί υιοθεσίες ή τουλάχιστον έτσι ισχυρίζονται.Εγώ σαν ένα άτομο μόνη μου δε θα μπορούσα να τα δώσω αλλού εκτός και αν ήξερα το άτομο με το οποίο έχω να κάνω...
Τώρα στο θέμα της στείρωσης συγνώμη κιόλας αλλά αν ένας άνθρωπος μπει στη διαδικασία να το κάνει όλο αυτό μιλάμε για ψυχοπαθή ή στη καλύτερη άνθρωπο με κάποια παθολογία.Νορμαλ άνθρωποι δε θα κάνανε ολόκληρο ταινιάκι απλά για να πείσουν ότι κάναν μια στείρωση.Η λέξη "εκφοβιστικό" για μένα δεν ισχύει.Κανένα συμβόλαιο δε σου λέει "αν δε το κάνεις θα πάθεις αυτό εκείνο το άλλο" το συμβόλαιο απλά σου λέει ότι υπογράφοντας το θα πάρεις την ευθύνη να κάνεις αυτά που λέει το συμφωνητικό. Θα το δεις και στη φόρμα που θα ανεβάσω.
dgriman Ναι αλλά αν κάποιος χρησιμοποιεί το συμβόλαιο για να σε εκβιάσει, δηλαδή όπως είπε η kouix αν δε κάνεις αυτό θα πάθεις αυτό, εκείνο το άλλο δεν είναι παράνομο? Εάν όχι παράνομο είναι σίγουρα απαράδεκτο και σίγουρα κατάχρηση...
psipsa το τι γέλασα με το σκηνικό που σας έκανε η Τουλούζ δε φαντάζεσαι, γέλασα τόσο που ένιωσα άσχημα
Το ότι δε σας τσεκάρανε δε μου κάνει εντύπωση γιατί προφανώς κερδίσατε την εμπιστοσύνη τους (ή απλά δε τους νοιάζει,πράγμα που δε θέλω να θεωρήσω δεδομένο). Για παράδειγμα η 1η μου υιοθεσία που την έκανα το 2011 (η 2η είναι βασικά αλλά τη 1η δε θέλω να τη θυμάμαι πήγε κατά διαόλου), ήταν ένα ζευγάρι που πήραν τα 2 μαυράκια μου (2 μαύρα γατάκια που τα μεγαλώσαμε με τη μαμά μου από 2 ημερών με μπιμπερό, τα χαμε βρει στα σκουπίδια).Στην αρχή λοιπόν κάναμε τα συμβόλαια και τα πήγαμε στο σπίτι και ξαναπήγα μετά από κάποιους μήνες να τα δω (μένουν και κοντά μας τα παιδιά).Αυτή η κοπέλα λοιπόν μου στέλνει συνέχεια μόνη της να μου πει τα νέα να μου στείλει φωτογραφίες, με είχε πάρει τηλ. όταν είχαν στειρωθεί γιατί έγιναν λίγο επιθετικά μεταξύ τους κι είχε ανησυχήσει κι ακόμα και τώρα πρόσφατα είχαν ένα ατύχημα, άνοιξε μια τρύπα στο περίφραγμα που χαν βάλει στο μπαλκόνι κι έπεσε η Amelie και με πήρε κατευθείαν τηλ. να με ενημερώσει και να τη βοηθήσω. Ευτυχώς τη βρήκε σ ένα θάμνο ακριβώς από κάτω σχεδόν αμέσως και μετά κατευθείαν ξαναέφτιαξε περίφραξη. Ε αυτή τη κοπέλα δε θα μπω στη διαδικασία να την "ελέγξω".Μάλιστα η συγκεκριμένη κοπέλα μου χει πει άπειρες φορές να πάω από κει για καφέ να δω και τα μικρά κι ενώ θέλω να πάω δεν έχω καμία ανησυχία οπότε απλά το αφήνουμε συνέχεια για αργότερα... Μη νομίζεις και το να είσαι από τη πλευρά του "υπεύθυνου υιοθεσίας" δεν είναι βολικό. Εγώ αφήνω ας πούμε πάντα να ναι Χριστούγεννα ή Πάσχα ή καλοκαίρι για να πάρω να τους ευχηθώ καλές γιορτές ή καλό καλοκαίρι και να ρωτήσω και για τα γατούνια-σκυλούνια επειδή κι εγώ νιώθω άβολα να παίζω το ρόλο του "μπάτσου" και δεν είναι καν μπάτσος απλά θέλω να μάθω τι κάνουν τα ζωάκια.
kouix δε μπορώ να βγάλω φωτογραφία γιατί τα συμβόλαιά μου είναι συμπληρωμένα και θα φανούν τα στοιχεία των ανθρώπων που έχουν υπογράψει Έχει η μαμά μου όμως τις φόρμες σε mail και μόλις ξυπνήσει θα της πω να μου της στείλει κι εμένα να τις ανεβάσω εδώ! Όσο για την απόσταση εγώ που είμαι ένα άτομο δε μπορώ να το κάνω είμαι απόλυτη στο μόνο Αττική αλλά τα σωματεία-φιλοζωικές έχω δει στο internet και στο facebook ότι έχουν τρόπο να ελέγχουν και τις εκεί υιοθεσίες ή τουλάχιστον έτσι ισχυρίζονται.Εγώ σαν ένα άτομο μόνη μου δε θα μπορούσα να τα δώσω αλλού εκτός και αν ήξερα το άτομο με το οποίο έχω να κάνω...
Τώρα στο θέμα της στείρωσης συγνώμη κιόλας αλλά αν ένας άνθρωπος μπει στη διαδικασία να το κάνει όλο αυτό μιλάμε για ψυχοπαθή ή στη καλύτερη άνθρωπο με κάποια παθολογία.Νορμαλ άνθρωποι δε θα κάνανε ολόκληρο ταινιάκι απλά για να πείσουν ότι κάναν μια στείρωση.Η λέξη "εκφοβιστικό" για μένα δεν ισχύει.Κανένα συμβόλαιο δε σου λέει "αν δε το κάνεις θα πάθεις αυτό εκείνο το άλλο" το συμβόλαιο απλά σου λέει ότι υπογράφοντας το θα πάρεις την ευθύνη να κάνεις αυτά που λέει το συμφωνητικό. Θα το δεις και στη φόρμα που θα ανεβάσω.
dgriman Ναι αλλά αν κάποιος χρησιμοποιεί το συμβόλαιο για να σε εκβιάσει, δηλαδή όπως είπε η kouix αν δε κάνεις αυτό θα πάθεις αυτό, εκείνο το άλλο δεν είναι παράνομο? Εάν όχι παράνομο είναι σίγουρα απαράδεκτο και σίγουρα κατάχρηση...
Μαριάννα- Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος
-
Τόπος : Αθήνα, Ελλάδα.
Αριθμός γατουνίων : Περισσότερα.
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Γάνοιξη, Γατοκαίρι, Γατόπωρο, Γειτώνας...
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Κάθε γατεργάρης στον γάτο του..
Motto : Το σύμπαν συνουσιάζεται.
Ημερομηνία Εγγραφής : 12/06/2011
Mood :
9milli έγραψε:Επειδή είμαι άχρηστη με τη τεχνολογία και δεν έχω μάθει ακόμα πως να χρησιμοποιώ το multi-quote θα απαντήσω με αυτόν τον τρόπο!!!
.....
Το να κάνεις χρήση των όρων ενός συμβολαίου δεν είναι εκβιασμός, και για αυτό ακριβώς υπογράφεις ένα συμβόλαιο, ώστε να δεσμευτεί ό άλλος στους όρους που θέτεις. το απαράδεκτο που είναι ?
Αν εσύ υπογράψεις ένα συμβόλαιο με μία τράπεζα για ένα δάνειο, και μπει εγγυητής με υπογραφή του ένας φίλος σου, και εσύ δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις στις υποχρεώσεις σου, η τράπεζα θα κυνηγήσει αυτόν που υπόγραψε σαν εγγυητής σου, διότι συμφώνησε με το συμβόλαιο που υπόγραψε, ότι θα πληρώσει αντί εσού σε περίπτωση που δεν μπορείς, όπως καταλαβαίνεις αυτό δεν είναι ούτε εκβιασμός, ούτε παράνομο, είναι απλά συμφωνημένο και από τα 2 μέρη. ;-)
Αυτή είναι και η λογική του υπογράφουμε ένα συμβόλαιο ;-)
- Σπόιλερ:
-
Mood :
Εγώ πάντως υπέγραψα συμβόλαιο όταν πήρα το γάτο μου ότι θα τον επιστρέψω στην κοπέλα αν συμβεί κάτι και ότι θα τον τσιπάρω (δεν το έχω κάνει ακόμη). Κατάλαβα και από εκείνη όμως ότι ήταν περισσότερο για να νιώσει μια ασφάλεια. Έκτοτε δεν μου έχει ζητήσει τίποτα, και από μόνη μου της έστειλα κάποια στιγμή φωτογραφίες και χάρηκε πολύ, θέλω να της ξαναστείλω σύντομα. Αν απαιτούσε επισκέψεις και επικοινωνία θα μου κακοφαινόταν πολύ, και ίσως μόνο και μόνο από αντίδραση δεν θα το έκανα. Τώρα απλώς αισθάνομαι ότι είναι ένα φιλικό πρόσωπο που ενδιαφέρεται για το γάτο μου και είναι εκεί αν θέλω να της πω κάτι σχετικό, γι αυτό και από μόνη επιλέγω μια στο τόσο να της στέλνω να βλέπει πως μεγαλώνει!
joyinthesky- Junior Cat
-
Αριθμός γατουνίων : 1
Ημερομηνία Εγγραφής : 15/10/2014
Τα συμβόλαια, συμφωνητικά κλπ πάντως κρύβουν συχνά παγίδες και δεν αναφέρομαι συγκεκριμένα στα συμβόλαια υιοθεσίας αλλά γενικά. Καλό είναι να διαβάζουμε πολύ προσεκτικά τους όρους και να παίρνουμε το χρόνο μας να σκεφτούμε πριν υπογράψουμε. Εγώ παίρνω μαζί μου ΠΑΝΤΑ το συμβόλαιο ή ένα αντίγραφό του, το διαβάζω ήρεμα στο σπίτι και μετά αποφασίζω αν θέλω να το υπογράψω. Μια συνηθεια που μου έμεινε από τα 21 μου, όταν μικρό χαζό και άβγαλτο * * πήγα να ζήσω μόνη μου μακριά από το σπίτι...
Ηρακλένια- Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος
-
Τόπος : δώθε, κείθε, πέρα...
Αριθμός γατουνίων : 3: τον Ηρακλή τον άρχοντα το μοσχοαναθρεμένο, τη Μελίτα τη χαδιάρα την πρώην αλανιάρα και τη Ρίτα, το Ριτάκι - κανέναν δε φοβάσαι!
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : είμαστε γατός καιρού!
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : οποιοδήποτε τετράποδο, γουνιστό, που κάνει μάου
Motto : Cats do care! For example they know instinctively what time we have to be at work in the morning and they wake us up twenty minutes before the alarm goes off...
Ημερομηνία Εγγραφής : 07/07/2012
Mood :
dgriman έγραψε:
Απαράδεκτο, και αν αλλάξεις σπίτι ή σε διώξουν, ή σου απαγορεύουν να έχεις γατα οι ιδιοκτήτες τι θα γίνει ? και τι θα κληρονομήσει μετά ???
Ευτυχώς το σπίτι είναι ιδιόκτητο κι έτσι τα γατιά θα με κληρονομήσουν. Εξ αδιαιρέτου βέβαια.
Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με kouix.
Εγώ μέχρις ενός σημείου, επικοινωνούσα με μια κοπέλα που της ειχα δώσει γατί για να τσεκάρω ότι είναι καλά και μου είχε στείλει και φωτογραφίες κι είχε γίνει γάταρος με τα όλα του. Από κάποιο σημείο και μετά δεν την ενόχλησα. Αν τύχει και την πετύχω καμιά μέρα στο facebook θα την ρωτήσω τι κάνει ο γάτος, αλλά αν μου πει ότι το'σκασε και τον πάτησε αυτοκίνητο, δεν θα της κάνω και μήνυση.
Πάντως πριν δώσω τα γατιά, ειχα στείλει ένα ερωτηματολόγιο στους υποψήφιους γατογονείς κι είχα απορρίψει 2 επειδή απάντησαν ότι δεν υπάρχει λόγος να βάλουν πλέγμα στο μπαλκόνι για τη γάτα κι άλλη μια επειδή είχε μικρά παιδιά και ήθελε το γατί "για να χαίρονται". Αντιθετως χάρηκα πολυ όταν ένας γονιός μου ειπε ότι έχασαν την προηγούμενη γάτα τους απο βαθιά γεράματα κι ότι θέλουν μια μικρή για να μεγαλώσει μαζί με το παιδί τους, όπως μεγάλωσαν κι αυτοί με ζώα στο σπίτι τους. Είχα δώσει κι ένα γατί σε μια κυρία που μπήκε επί τούτου στο γατοσπιτο, κι αφού πήρε το γατί, μην την είδατε!!! Block κι απ το facebook, block και στο κινητο. Μπορεί βέβαια το γατί να ζει και να βασιλεύει, αλλά μια στεναχώρια την τράβηξα που δεν είχα νέα της, να πω την αλήθεια.
nosyparker- Εφτάψυχος-η M^o-o^derator
-
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Αριθμός γατουνίων : 2
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Λιακάδα
Ημερομηνία Εγγραφής : 29/01/2009
Mood :
Τα συμβολαια τα θεωρω απαραδεκτα, ομως ειμαι συμφωνη με τα ερωτηματολογια για να σκαναρεις ποιοι ειναι οι καλυτεροι να υιοθετησουν ζωακια. Αλλο να δωσεις σε καποιον να συμπληρωσει ενα απλο ερωτηματολογιο οπου θα ρωτας διαφορα, πχ αν συμφωνει με την στειρωση, αν εχει αλλεργια στις γατες, αν του επιτρεπεται να εχει ζωο στο σπιτι, αν εχει αλλα ζωακια, κτλ και αλλο να δεσμευεις καποιον με ενα σωρο πραγματα. Την υπογραφη μου προσεχω που την βαζω και τετοιου ειδους συμβολαια δεν θα υπεγραφα με καμια δυναμη.
Φανταστειτε το ενδεχομενο να μην κανετε αερα στην γατα σας με φτερα οταν θα καθεται στον αυτοκρατορικο θρονο τις ζεστες ημερες του καλοκαιριου και να ερθει καποιο μελος της φιλοζωικης και να σας την παρει επειδη δεν της φερεστε καλα. Ειναι ακραιο το παραδειγμα, αλλα εδω εχει συμβει. Πηγε η φιλοζωικη και πηρε τον σκυλο απο μια κοπελα επειδη τον ειχε στειλει στις διακοπες της σε ενα ξενοδοχειο ζωων το οποιο κακομεταχειριζοταν τα ζωα που προσεχε. Λες και ηξερε η κοπελα οτι συνεβαινε κατι τετοιο!
Φανταστειτε το ενδεχομενο να μην κανετε αερα στην γατα σας με φτερα οταν θα καθεται στον αυτοκρατορικο θρονο τις ζεστες ημερες του καλοκαιριου και να ερθει καποιο μελος της φιλοζωικης και να σας την παρει επειδη δεν της φερεστε καλα. Ειναι ακραιο το παραδειγμα, αλλα εδω εχει συμβει. Πηγε η φιλοζωικη και πηρε τον σκυλο απο μια κοπελα επειδη τον ειχε στειλει στις διακοπες της σε ενα ξενοδοχειο ζωων το οποιο κακομεταχειριζοταν τα ζωα που προσεχε. Λες και ηξερε η κοπελα οτι συνεβαινε κατι τετοιο!
koneko- Γατο-gourmeδιά
-
Τόπος : Β. Αμερικη
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Όλες!!!
Ημερομηνία Εγγραφής : 26/03/2012
Mood :
koneko έγραψε:Τα συμβολαια τα θεωρω απαραδεκτα, ομως ειμαι συμφωνη με τα ερωτηματολογια για να σκαναρεις ποιοι ειναι οι καλυτεροι να υιοθετησουν ζωακια. Αλλο να δωσεις σε καποιον να συμπληρωσει ενα απλο ερωτηματολογιο οπου θα ρωτας διαφορα, πχ αν συμφωνει με την στειρωση, αν εχει αλλεργια στις γατες, αν του επιτρεπεται να εχει ζωο στο σπιτι, αν εχει αλλα ζωακια, κτλ και αλλο να δεσμευεις καποιον με ενα σωρο πραγματα. Την υπογραφη μου προσεχω που την βαζω και τετοιου ειδους συμβολαια δεν θα υπεγραφα με καμια δυναμη.
Ο καθένας έχει τη γνώμη του για τα συμβόλαια και είναι δικαίωμα του. Η 1η μου υιοθεσία πήγε κατά διαόλου γιατί δε μπορούσα να τη πάρω πίσω. Δε μου την έδινε και δεν είχα συμβόλαιο να κινηθώ αλλιώς. Λίγο πολύ το ζώο πέθανε ένα μήνα μετά. Ο καθένας κάνει ότι θέλει αλλά απ τα χέρια μου ζώο χωρίς συμβόλαιο δε φεύγει. Πάντως μου κάνε εντύπωση πως γίνεται ακόμα και η φιλοζωική να έμαθε ότι κακοποιούσαν το σκύλο εκεί που ήταν και η φίλη σου να μην το ξερε;
-
Mood :
εγινε μια στιγμη καταγγελια απο γειτονες οταν ακουσαν κατι και πηγε η ασφαλεια να το ερευνησει και ειδαν οτι κακοποιουσαν τα ζωα. Εσυ και εγω πως μπορεις να καταλαβεις οτι κατι δεν παει καλα οταν λειπεις διακοπες και οταν το ζωο δεν εχει εμφανη σημαδια κακοποιησης στο σωμα του; Θα ελεγες οτι το σκυλι συμπεριφερεται περιεργα επειδη το αφησες για λιγο σε ξενους και θα το προσπερνουσες.
Υπαρχουν πολλοι σαν και εμενα που δεν θα υπεγραφαν συμβολαιο. Αρα πολλα ζωα χανουν την ευκαιρια να βρουν καλα σπιτια. Εγω πχ αναγκαστηκα να παρω ζωο απο ιδιωτη επειδη η φιλοζωικη ζητουσε το τηλεφωνο του ιδιοκτητη του σπιτιου για να μαθει αν επιτρεπει ζωα. Ο ιδιοκτητης δεν επιτρεπει αλλα ο αντιπροσωπος του με αφηνει να εχω γατα εφοσον δεν την βλεπει να κανει βολτες στον διαδρομο ή να καταστρεφει το σπιτι. Αν λοιπον η φιλοζωικη δεν ζητουσε το τηλεφωνο, θα ειχε ενα λιγοτερο γατακι τωρα στα κλουβια της. Ποιος βγηκε χαμενος απο αυτη την υποθεση; Η φιλοζωικη φυσικα γιατι εχασε εναν καταπληκτικο γατογονιο. Με τους ιδιωτες δεν εχω επαφες πλεον αλλα στις αρχες τους εστελνα καπου καπου φωτο και τους ελεγα τι κανει. Μετα απο χρονια χαθηκε η επαφη. Αν ειχα υπογραψει συμβολαιο και με εψαχναν τι θα γινοταν; Θα μου εστελναν την αστυνομια επειδη εξαφανιστηκα και δεν τους λεω τι κανει το γατι;
Υπαρχουν πολλοι σαν και εμενα που δεν θα υπεγραφαν συμβολαιο. Αρα πολλα ζωα χανουν την ευκαιρια να βρουν καλα σπιτια. Εγω πχ αναγκαστηκα να παρω ζωο απο ιδιωτη επειδη η φιλοζωικη ζητουσε το τηλεφωνο του ιδιοκτητη του σπιτιου για να μαθει αν επιτρεπει ζωα. Ο ιδιοκτητης δεν επιτρεπει αλλα ο αντιπροσωπος του με αφηνει να εχω γατα εφοσον δεν την βλεπει να κανει βολτες στον διαδρομο ή να καταστρεφει το σπιτι. Αν λοιπον η φιλοζωικη δεν ζητουσε το τηλεφωνο, θα ειχε ενα λιγοτερο γατακι τωρα στα κλουβια της. Ποιος βγηκε χαμενος απο αυτη την υποθεση; Η φιλοζωικη φυσικα γιατι εχασε εναν καταπληκτικο γατογονιο. Με τους ιδιωτες δεν εχω επαφες πλεον αλλα στις αρχες τους εστελνα καπου καπου φωτο και τους ελεγα τι κανει. Μετα απο χρονια χαθηκε η επαφη. Αν ειχα υπογραψει συμβολαιο και με εψαχναν τι θα γινοταν; Θα μου εστελναν την αστυνομια επειδη εξαφανιστηκα και δεν τους λεω τι κανει το γατι;
koneko- Γατο-gourmeδιά
-
Mood :
koneko έγραψε:εγινε μια στιγμη καταγγελια απο γειτονες οταν ακουσαν κατι και πηγε η ασφαλεια να το ερευνησει και ειδαν οτι κακοποιουσαν τα ζωα. Εσυ και εγω πως μπορεις να καταλαβεις οτι κατι δεν παει καλα οταν λειπεις διακοπες και οταν το ζωο δεν εχει εμφανη σημαδια κακοποιησης στο σωμα του; Θα ελεγες οτι το σκυλι συμπεριφερεται περιεργα επειδη το αφησες για λιγο σε ξενους και θα το προσπερνουσες.
Προφανώς για μένα τα ζώα που δίνω δεν είναι ένα "γατί". Και θέλω να μαθαίνω τι κάνουν γιατί μου μπιπ ο ποπός για να τα βοηθήσω. Κι ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν πρόβλημα κι έτσι έχω βρει εξαιρετικούς γατογονείς, κι ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι που δεν κάνουν συμβόλαια και βρίσκουν και αυτοί εξαιρετικούς γατογονείς κι είμαστε όλοι χαρούμενοι!
-
Mood :
αφου συζηταμε εδω για υιοθεσιες σημερα περιμενω ενα υποψηφιο γονιο για την ασπρουλα (την παρατημενη)... Στειλτε μας τη θετικη σας ενεργεια να στεριωσει η υιοθεσια και να γινει το καλυτερο για το γατακι!!!!
psipsa- Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος
-
Τόπος : δροσια
Αριθμός γατουνίων : 14
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : καλοκαιιρακι!!!
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : θα τα ηθελα ολα!!! και επειδη το συμπαν ακουει, ερχονται ολοενα και περισσοτερα..
Motto : keep purring...
Ημερομηνία Εγγραφής : 01/06/2012
Mood :
Όλη μας τη θετική ενέργεια!!!! Καλή τύχη στη μικρή!!!
-
Mood :
psipsa έγραψε: αφου συζηταμε εδω για υιοθεσιες σημερα περιμενω ενα υποψηφιο γονιο για την ασπρουλα (την παρατημενη)... Στειλτε μας τη θετικη σας ενεργεια να στεριωσει η υιοθεσια και να γινει το καλυτερο για το γατακι!!!!
Όλα να πάνε καλά!!!!
Lina- Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος
-
Τόπος : Πειραιάς
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : καλοκαίρι για πάντα
Ημερομηνία Εγγραφής : 29/10/2009
Mood :
psipsa έγραψε:αφου συζηταμε εδω για υιοθεσιες σημερα περιμενω ενα υποψηφιο γονιο για την ασπρουλα (την παρατημενη)... Στειλτε μας τη θετικη σας ενεργεια να στεριωσει η υιοθεσια και να γινει το καλυτερο για το γατακι!!!!
Εύχομαι να πάνε όλα καλά
ZIZIKOS- Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος
-
Τόπος : ΑΘΗΝΑ
Αριθμός γατουνίων : 1 ΓΑΤΟΑΓΓΕΛΟΥΔΙ, 2 γουργουρόνια και 4 αδεσποτάκια
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΓΚΑΛΙΕΣ
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : ΠΟΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΛΑ
Motto : Η ΓΑΤΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΠΑΝΤΑ
Ημερομηνία Εγγραφής : 27/11/2013
Mood :
- Σπόιλερ:
-
Mood :
koneko έγραψε:εγινε μια στιγμη καταγγελια απο γειτονες οταν ακουσαν κατι και πηγε η ασφαλεια να το ερευνησει και ειδαν οτι κακοποιουσαν τα ζωα. Εσυ και εγω πως μπορεις να καταλαβεις οτι κατι δεν παει καλα οταν λειπεις διακοπες και οταν το ζωο δεν εχει εμφανη σημαδια κακοποιησης στο σωμα του; Θα ελεγες οτι το σκυλι συμπεριφερεται περιεργα επειδη το αφησες για λιγο σε ξενους και θα το προσπερνουσες.
...και προπαντός μετριόφρων !!!
- Σπόιλερ:
-
Mood :
Με ένα Ναρούτο να κατουράει νυχθημερόν το σύμπαν ΠΡΕΠΕΙ να είσαι καταπληκτικός για να αντέξεις!!
-
Αριθμός γατουνίων : 3: τον Ηρακλή τον άρχοντα το μοσχοαναθρεμένο, τη Μελίτα τη χαδιάρα την πρώην αλανιάρα και τη Ρίτα, το Ριτάκι - κανέναν δε φοβάσαι!
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : οποιοδήποτε τετράποδο, γουνιστό, που κάνει μάου
Motto : Cats do care! For example they know instinctively what time we have to be at work in the morning and they wake us up twenty minutes before the alarm goes off...
Mood :
Ηρακλής grr έγραψε:Με ένα Ναρούτο να κατουράει νυχθημερόν το σύμπαν ΠΡΕΠΕΙ να είσαι καταπληκτικός για να αντέξεις!!
Ακριβώς !!! όπως και με έναν χουζούρη ....
- Σπόιλερ:
-
Mood :
Γεμίσαμε καταπληκτικους εδώ μέσα!!
Ευτυχώς εμείς δεν είμαστε!
-
Mood :
Ηρακλής grr έγραψε:Γεμίσαμε καταπληκτικους εδώ μέσα!!
δεν ξέρετε τι χάνεται !!!
- Σπόιλερ:
-
Mood :
σας διεφυγε κατι... εκτος απο το κατουρημα, κανει και την αλλη του αναγκη εκτος λεκανης
koneko- Γατο-gourmeδιά
-
Mood :
για να μη μπερδεύεσαι!
-
Mood :
ασε, τα 2 πρωτα του χρονια καθαριζα εμετους (καθημερινο φαινομενο), μετα μαρκαρισμα και κανονικο κατουρημα εκτος λεκανης (σε παπλωματα επειδη δεν του αρεζε η αμμος), και τωρα μαρκαρισμα και κακακια. Ευτυχως το μαρκαρισμα το εχει ελαττωσει Που αλλου θα εβρισκε η φιλοζωικη καλυτερο γατογονιο απο εμενα, ε;;;;
koneko- Γατο-gourmeδιά
-
Mood :
εισαι ηρωας το ομολογω!!!!
να ενημερωσω και για τη γατουλα την πηγαμε στο σπιτι του νεου της γονιου βγηκε απο τη γατοφορο αρχισε να τριβεται παντου και να χουρχουριζει... το παλικαρι τη λατρεψε μενει ομως να δουμε πως θα τα καταφερει με την ηδη υπαρχουσα κυρα του σπιτιου μια πανεμορφη συνομηλικη της ταρταρουγα ...Μακαρι να ταιριαξουν οι δυο τους γιατι ο νεος φαινεται πολυ υπευθυνος και γεματος αγαπη....
να ενημερωσω και για τη γατουλα την πηγαμε στο σπιτι του νεου της γονιου βγηκε απο τη γατοφορο αρχισε να τριβεται παντου και να χουρχουριζει... το παλικαρι τη λατρεψε μενει ομως να δουμε πως θα τα καταφερει με την ηδη υπαρχουσα κυρα του σπιτιου μια πανεμορφη συνομηλικη της ταρταρουγα ...Μακαρι να ταιριαξουν οι δυο τους γιατι ο νεος φαινεται πολυ υπευθυνος και γεματος αγαπη....
psipsa- Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος
-
Τόπος : δροσια
Αριθμός γατουνίων : 14
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : καλοκαιιρακι!!!
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : θα τα ηθελα ολα!!! και επειδη το συμπαν ακουει, ερχονται ολοενα και περισσοτερα..
Motto : keep purring...
Ημερομηνία Εγγραφής : 01/06/2012
Mood :
μακαρι!!!
koneko- Γατο-gourmeδιά
-
Mood :
psipsa έγραψε:εισαι ηρωας το ομολογω!!!!
Πολύ καλά τα νέα!!! Μακάρι να πάνε όλα καλά!
-
Mood :
koneko έγραψε:ασε, τα 2 πρωτα του χρονια καθαριζα εμετους (καθημερινο φαινομενο), μετα μαρκαρισμα και κανονικο κατουρημα εκτος λεκανης (σε παπλωματα επειδη δεν του αρεζε η αμμος), και τωρα μαρκαρισμα και κακακια. Ευτυχως το μαρκαρισμα το εχει ελαττωσει Που αλλου θα εβρισκε η φιλοζωικη καλυτερο γατογονιο απο εμενα, ε;;;;
Ok, εσυ έχεις 4 σε ένα, σε εμάς όλα όσα περιγράφεις είναι μοιρασμένα στα 4 από τα 7 ....
- Σπόιλερ:
-
Mood :
Προσπαθώ να ανεβάσω τις φόρμες από το συμβόλαιο υιοθεσίας (που μόλις το θυμήθηκα) και δε μπορώ να κάνω εισαγωγή εικόνας... Ξέρει κανείς πως να το φτιάξω? Πατάω το κουμπί "εισαγωγή εικόνας" και δε γίνεται τίποτα...
-
Mood :
Σε τι μορφή προσπαθείς να το ανεβάσεις; Σα φωτογραφία όπως .jpg και .png ή σαν αρχείο όπως .pdf και .doc ? Γιατί αρχεία δεν ανεβαίνουν! Βγάλε το μια φωτογραφία και ανέβασέ το σαν φωτογραφία.
(το δοκίμασα μόλις μήπως είχε κάποιο πρόβλημα αλλά ανεβάζει κανονικά τις φωτογραφίες)
(το δοκίμασα μόλις μήπως είχε κάποιο πρόβλημα αλλά ανεβάζει κανονικά τις φωτογραφίες)
-
Mood :
Είναι .jpg αλλά το πρόβλημα είναι ότι δε μου ανοίγει καν η επιλογή upload. Πατάω το κουμπί εισαγωγή εικόνας εδώ από πάνω που γράφω και είναι σα να μη το πατάω καν.
-
Mood :
9milli έγραψε:Είναι .jpg αλλά το πρόβλημα είναι ότι δε μου ανοίγει καν η επιλογή upload. Πατάω το κουμπί εισαγωγή εικόνας εδώ από πάνω που γράφω και είναι σα να μη το πατάω καν.
Mόλις δοκιμασα και μου ανοίγει κανονικά. Αν εξακολουθείς να έχεις πρόβλημα, στείλτη μου σε μέηλ να την ανεβάσω εγώ.
nosyparker- Εφτάψυχος-η M^o-o^derator
-
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Λιακάδα
Ημερομηνία Εγγραφής : 29/01/2009
Mood :
Έχω εγώ πρόβλημα με το forum μάλλον, ούτε να συνδεθώ δε με άφηνε πριν. Έπρεπε να πατήσω 100 φορές σύνδεση... Θα κάνω άλλη μία προσπάθεια να τα ανεβάσω.
Πριν όμως να ενημερώσω ότι δεν είναι φόρμες που έφτιαξα εγώ. Είναι φόρμες που έδωσε στη μαμά μου μια κοπέλα από τη φιλοζωική Φιλοθέης και μας είπε ότι είναι οι επίσημες φόρμες του Δήμου και τις έχουν προμηθευτεί από αυτόν.
Καλή μου τύχη λοιπόν!!!
Ερωτηματολόγιο:
Συμβόλαιο υιοθεσίας:
Πριν όμως να ενημερώσω ότι δεν είναι φόρμες που έφτιαξα εγώ. Είναι φόρμες που έδωσε στη μαμά μου μια κοπέλα από τη φιλοζωική Φιλοθέης και μας είπε ότι είναι οι επίσημες φόρμες του Δήμου και τις έχουν προμηθευτεί από αυτόν.
Καλή μου τύχη λοιπόν!!!
Ερωτηματολόγιο:
Συμβόλαιο υιοθεσίας:
-
Mood :
Σελίδα 2 από 2 • 1, 2
Παρόμοια θέματα
» Αναστροφή υιοθεσίας.
» ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ.
» Συμβόλαια υιοθεσίας
» Η καταρα μιας υιοθεσιας...
» Επείγουσα περίπτωση υιοθεσίας τυφλής γατούλας!!!
» ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ.
» Συμβόλαια υιοθεσίας
» Η καταρα μιας υιοθεσιας...
» Επείγουσα περίπτωση υιοθεσίας τυφλής γατούλας!!!
gatospito :: ΓΑΤΟΣΠΙΤΕΣ, ΣΠΙΤΟΓΑΤΕΣ & ΑΛΛΕΣ ΓΑΤΕΣ :: Αναζητούνται γατογονείς! Ή και (σκυλο)γονείς...
Σελίδα 2 από 2
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Πεμ Νοε 14, 2024 8:58 am από gatisios
» Ολική νάρκωση - ασφαλής;
Τετ Νοε 13, 2024 10:01 pm από gatisios
» Τριαδιτιδα διατροφη
Τρι Οκτ 15, 2024 6:58 pm από gatisios
» Χρόνια νεφρική ανεπάρκεια κι όλα τα καλά....
Παρ Οκτ 11, 2024 4:33 pm από marikaity
» Ερμηνεία εξετάσεων
Δευ Οκτ 07, 2024 4:58 pm από belezza
» Νόσος του Κατώτερου Ουροποιητικού της Γάτας (ΝοΚΟΓ)
Σαβ Σεπ 14, 2024 12:56 am από Sofiana
» Ο Τοσοδούλης ψάχνει σπίτι
Σαβ Αυγ 24, 2024 11:18 pm από annines
» Διάρροια σε γατάκι 2 μηνών περίπου
Σαβ Αυγ 10, 2024 5:59 pm από efikap
» Χαρίζεται μπόμπιρας.
Τρι Ιουλ 09, 2024 8:29 pm από gatisios
» Επείγουσα φιλοξενία/υιοθεσία!!!
Κυρ Ιουν 30, 2024 4:57 pm από Mary0
» Τα εμβόλια της γάτας
Δευ Ιουν 24, 2024 5:01 pm από belezza
» επιπλοκες απο στειρωση αδεσπωτης.
Τετ Ιουν 05, 2024 10:53 am από gatisios
» Οδοντιατρική της γάτας: πώς μπορεί να βοηθήσει η φροντίδα στ
Τετ Μάης 15, 2024 11:21 am από gatisios
» Αρθρίτιδα
Σαβ Απρ 27, 2024 11:02 pm από gatoulis2009
» Το ερωτηματολόγιο του υποψήφιου γατο-γονιού
Τρι Απρ 16, 2024 11:45 am από gatisios
» Μελανιά μετά από στείρωση
Τετ Απρ 03, 2024 12:36 am από Thor
» Στειρωση
Σαβ Μαρ 30, 2024 11:22 am από belezza
» Παρουσίαση
Δευ Μαρ 25, 2024 10:06 am από psipsa
» Είμαστε ευαίσθητες!
Κυρ Μαρ 24, 2024 10:57 am από psipsa
» Μύκητας!
Κυρ Μαρ 03, 2024 10:35 am από psipsa
» βοηθεια για γατουλα
Πεμ Φεβ 29, 2024 1:03 pm από annines
» ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΣΤΑ ΟΥΛΑ
Τρι Φεβ 27, 2024 2:28 pm από xrysa
» Μόλυνση στο ματάκι/χλαμύδια
Παρ Φεβ 16, 2024 9:52 am από psipsa
» Επιληψια γάτας
Πεμ Φεβ 01, 2024 1:11 am από tozouzou
» Αντιβίωση σε υγρή μορφή
Κυρ Ιαν 14, 2024 6:13 pm από TeoCats
» Αδεσποτακι με κρανιο-εγκεφαλικες κακωσεις
Κυρ Ιαν 14, 2024 12:12 pm από psipsa
» M A DOLI N A
Κυρ Ιαν 14, 2024 12:07 pm από psipsa
» Προπτωση ορθου...
Δευ Ιαν 08, 2024 10:52 pm από πατουσακια
» Καρκίνος στη μύτη
Δευ Ιαν 01, 2024 9:32 pm από gatisios
» ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΗ
Τετ Δεκ 27, 2023 9:17 pm από gatisios
» Γατάκι 1,5 μηνων με ελκος στο ματι
Παρ Δεκ 08, 2023 12:30 am από feggaraki12
» Γατούλα με παράλυση
Τρι Δεκ 05, 2023 1:20 am από Cat mum
» ναρκωση με αεριο
Τετ Νοε 29, 2023 10:07 am από LIZA_T
» Εγχειρηση στο ματι και αποριες
Κυρ Νοε 26, 2023 6:02 pm από Ζιζάνης
» θολο ματι σε γατακι
Κυρ Νοε 26, 2023 6:01 pm από Ζιζάνης
» οφθαλμιατρος για γατακι με ζημια στο ματι??
Κυρ Νοε 26, 2023 6:00 pm από Ζιζάνης
» Κόκκινα ούλα
Σαβ Οκτ 14, 2023 1:39 pm από maria. K
» Ωτοδηκτικη ψωρα σε γατακι!
Πεμ Σεπ 28, 2023 10:24 pm από Iliakos
» Λοιμ. Λευχαιμία (FeLV)
Τρι Σεπ 12, 2023 6:28 pm από Tsoufis1989
» Μαλακές κροκέτες για ηλικιωμένες γάτες;
Τρι Σεπ 12, 2023 12:16 am από gatisios