Γατο-τροφές: κριτική και αξιολόγηση No3
+73
grosper
nontask
selefa
Nontas
βερικοκακι 17
psipsa
Mauros Gatos
Stella M.
Nelly@Virginia
purple penguin
gatoulis2009
gatisios
IrenePeace2
ECLAIR
Spiros82
Ταμαρα
purfect
Aigypti-cat
PiperMaru
Merinta
Bookie
LIZA_T
ExPer
Dreamer
YNL
Messy
Φυλλίτσα
florans
ChocolateCat
ΜαύροςΓάτος
Miss_Ψιψίνη
Serenata
μελινάκι
ZIZIKOS
Smokys
neomat
evol
nen
vaso
zoelev
joyinthesky
tia
πατουσακια
Zaxy
Coney-
marina289
Antilkmene
xorxe
Cat Daddy
spyroid
Belatrix Orionis
alex..niaou
Constant1ne
Mary-Fish
purina
kat-cats
tania g
nikos_x
Gatoplikti
astralel
Karamela
maktoumpis
kouix
LAROGATA
f.m123
cyberkill
Ηρακλένια
Τζούλι το Κατσούλι
manolis_oik
rouli726
Μαυρογατος
houlieta
koneko
77 απαντήσεις
Σελίδα 14 από 30
Σελίδα 14 από 30 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 22 ... 30
Απ: Γατο-τροφές: κριτική και αξιολόγηση No3
Δημήτρη δεν ξέρω τι εννοείς αλλά εδώ η Royal Canin έχει γύρω στα 24? τα 2 κιλά και η Orijen 28? τα 2,27 κιλά. Το Σάββατο ήμουν στο πετ και τις κοίταζα...
Εμείς παραγγέλνουμε σχεδόν πάντα από internet και πάντα ποσότητες για τουλάχιστον 2-3 μήνες, αλλιώς με 3 γατιά δε συμφέρει καθόλου. Για να καταλάβετε παίρνουμε την Orijen (όλες τις γεύσεις) 56? τα 6,8 κιλά και χωρίς χρέωση εξόδων αποστολής. Αλλά το πρόβλημα δεν είναι μόνο αν στέλνουν Ελλάδα, αλλά τα έξοδα αποστολής που χρεώνουν που είναι υπερβολικά.
Εμείς παραγγέλνουμε σχεδόν πάντα από internet και πάντα ποσότητες για τουλάχιστον 2-3 μήνες, αλλιώς με 3 γατιά δε συμφέρει καθόλου. Για να καταλάβετε παίρνουμε την Orijen (όλες τις γεύσεις) 56? τα 6,8 κιλά και χωρίς χρέωση εξόδων αποστολής. Αλλά το πρόβλημα δεν είναι μόνο αν στέλνουν Ελλάδα, αλλά τα έξοδα αποστολής που χρεώνουν που είναι υπερβολικά.
Ηρακλένια- Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος
-
Τόπος : δώθε, κείθε, πέρα...
Αριθμός γατουνίων : 3: τον Ηρακλή τον άρχοντα το μοσχοαναθρεμένο, τη Μελίτα τη χαδιάρα την πρώην αλανιάρα και τη Ρίτα, το Ριτάκι - κανέναν δε φοβάσαι!
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : είμαστε γατός καιρού!
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : οποιοδήποτε τετράποδο, γουνιστό, που κάνει μάου
Motto : Cats do care! For example they know instinctively what time we have to be at work in the morning and they wake us up twenty minutes before the alarm goes off...
Ημερομηνία Εγγραφής : 07/07/2012
Mood :
Πρόσφατα, είχα ένα θέμα με το ενυδρείο μου σε ανταλλακτικά, και κατέληξα να ψάχνω σε Γερμανικό μαγαζί, τελικά βρήκα ότι ήθελα, και το εντυπωσιακό ήταν, ότι κοίταξα τιμές για τροφές, φάρμακα κλπ, και ήταν φτηνότερα σχεδόν στο 60% της Ελλάδας. και τα μεταφορικά ήταν μόλις 9 ευρώ.
Η αλήθεια είναι ότι δεν κοίταξα επι τούτου για γατοτροφές, αλλά αν στα ενυδρεία είχαν τέτοια διαφορά, θέλω να πιστεύω ότι μάλλον και στα άλλα είδη θα έχουν ανάλογη διαφορά, θα το κοιτάξω και θα επανέλθω.
Η αλήθεια είναι ότι δεν κοίταξα επι τούτου για γατοτροφές, αλλά αν στα ενυδρεία είχαν τέτοια διαφορά, θέλω να πιστεύω ότι μάλλον και στα άλλα είδη θα έχουν ανάλογη διαφορά, θα το κοιτάξω και θα επανέλθω.
___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___
- Σπόιλερ:
Διαβάσατε τους όρους χρήσης και συμπεριφοράς του ΓΑΤΟΣΠΙΤΟΥ ;.
Smokys- Moderator/Πρωτερ-γάτα
-
Τόπος : Αθήνα
Αριθμός γατουνίων : 4
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Φθινόπωρο - Άνοιξη
Ημερομηνία Εγγραφής : 03/06/2009
Mood :
Ηρακλής grr έγραψε:Δημήτρη δεν ξέρω τι εννοείς αλλά εδώ η Royal Canin έχει γύρω στα 24? τα 2 κιλά και η Orijen 28? τα 2,27 κιλά. Το Σάββατο ήμουν στο πετ και τις κοίταζα...
Αχά! εγώ παίρνω την ακάνα wild prairie 48 ευρώ/6,8 κιλά!! μου κάνει έκπτωση ο πετσποάς!! την δε orijen 54 ευρώ/6,8 κιλά! Αρα εδώ είμαστε καλύτερα και χωρίς έξοδα αποστολής εεεε;;;;
kat-cats- Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος
-
Τόπος : Αγ. Παρασκευή, Αθήνα
Αριθμός γατουνίων : 2 & 1 αγγελάκι
Ημερομηνία Εγγραφής : 27/03/2011
Πιστεύω πως θέλει ψάξιμο. Σίγουρα υπάρχουν προσφορές( τη Ρουαλ τη βρίσκεις και 16? το δικιλο, αλλά τα μεταφορικά?) Με την Όριζεν Κατερίνα είστε καλύτερα από εμάς, γιατί η τιμή που λέω είναι ό,τι φθηνότερο έχουμε βρει.
9? κοστίζει το μικρό πακέτο μέχρι1 κιλό 2 κιλά αλλά περιορισμένες διαστάσεις (μηκος+πλάτος+ύψος μέχρι 90εκ.) προς εξωτερικό. Μεγάλα πακέτα δε θες να ξέρεις!
9? κοστίζει το μικρό πακέτο μέχρι
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Ηρακλής grr στις Πεμ Μάης 07, 2015 4:42 pm, 1 φορά
-
Αριθμός γατουνίων : 3: τον Ηρακλή τον άρχοντα το μοσχοαναθρεμένο, τη Μελίτα τη χαδιάρα την πρώην αλανιάρα και τη Ρίτα, το Ριτάκι - κανέναν δε φοβάσαι!
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : οποιοδήποτε τετράποδο, γουνιστό, που κάνει μάου
Motto : Cats do care! For example they know instinctively what time we have to be at work in the morning and they wake us up twenty minutes before the alarm goes off...
Mood :
neomat έγραψε:Τελικά χτες του πήρα νέα τροφή και αποφάσισα να μείνω σε αυτή. Έψαξα για ακάνα εδώ στην φλωρινα αλλα οντας φοιτητρια αυτος να μου πουλαει 32 ευρω την τροφή φρίκαρα και αγόρασα τελικά την roayal cannin , αφού πρώτα τον ρώτησα και τον κτηνίατρο και μου ειπε χωρίς δεύτερη σκέψη την συγκεκριμένη τροφή.Πήρα την adult μια γαλάζια δυο κιλά στα 19 ευρώ. Πιστεύετε οτι την είχε ακριβά ?Επίσης εγώ αντί για 50 γραμμάρια τροφής του δίνω ημερισίως 60 που ειναι 5 κιλά γομάρι γιατί ακόμα ειναι 9 μηνών.. Πείτε μου την γνωμη σας..καλά κανω?
Να σημειώσω πως ο κτηνίατρος μου ειπε να παρω την adult , γιατι του ειπα οτι το καλοκαιρι θα στειρωθει κ θελω να τον εχω με μια καλη τροφη για να αποφυγω τα προβληματα
Λογικά πουλάει 32 ευρώ τα 2,3 κιλά. Νομίζω το έχει πιο τσιμπιμένο από ότι το βρίσκεις συνήθως. Αν κάνεις online παραγγελία μπορείς να την βρεις φθινότερα και ελάχιστα μεταφορικά. Επίσης, συμφέρει πολύ περισσότερο να πάρεις το 7κιλο που κάνει 50 ευρώ (δηλ 7.5 ευρώ περίπου το κιλό).
Όπως ειπε και η kat-cats η royal είναι Πανάκριβες και χειρότερης ποιότητας σε σχέση με Acana για παράδειγμα και όχι μόνο. Το 7κιλο της acana αν δίνει 50-60 γραμμάρια την μέρα θα σου κρατήσει 4-5 μήνες, δηλαδή σαν να δίνεις 10-12 ευρώ για την ξηρά τροφή της ανά μήνα!
Πολλοί κτηνίατροι (στην Ελλάδα) λένε για Royal Canin αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα (μερικοί τις πουλάνε κιόλας στα κτηνιατρεία τους οπότε έχουν και συμφέρον.) Και τα γατιά τις τρώνε και μερικά κολλάνε και μαζί τους επειδή βάζουν διάφορα απάνω για να τις κάνουν πιο νόστιμες.
Τέλος πάντων, αφού αποφάσισες να δώσεις αυτή δώσε αυτή. Αν θελήσεις να το ξανά σκεφτείς κάποια στιγμή πάντως εδώ ενδεικτικά μπορείς να δεις κάποια online pet shop που έχουν acana (και ένα σωρό άλλες καλύτερες στα συστατικά σε σχέση με RC):
http://www.petclick.gr/search.asp?searchfor=acana&catid=2&gclid=Cj0KEQjwmqyqBRC7zKnO_f6iodcBEiQA9T996IvXhFc4sMVhPdBYaJP3NA10w3jJRqT397DwUuLkGhUaAu4M8P8HAQ
http://www.pet4u.gr/gates/ksiri-trofi-gatas/acana-el/
Παιδιά γενικά μιλώντας θεωρώ ότι οι κτηνίατροι προτείνουν royal canin γιατί είναι ένα brand name που έχει πέραση, είναι σταθερό πολλά χρόνια, το γνωρίζει ο κόσμος και πάνω από όλα τους είναι πολύ γνωστό να προτείνουν κάτι που ακόμη και σήμερα διατηρεί το μονοπώλιο στις αγορές - τις κτηνιατρικές τροφές - στις οποίες όλοι ανατρέχουμε όταν υπάρχει πρόβλημα.
Επίσης με αυτή την τροφή έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές ζώων οπότε είναι κάτι που έχει μπει για τα καλά στη συνείδησή μας, αρέσει στα ζώα και όλα καλά.
Τα τελευταία χρόνια γίνεται προσπάθεια αλλαγής και έχουν μπει στη ζωή μας τροφές τύπου grain free, με όλα υποτίθεται τα απαραίτητα συστατικά, με αρνάκι φρέσκο, ψαράκι φρέσκο, βιταμίνες, ουσίες κοκ. όλα για το καλό των ζώων, ή μάλλον για το καλύτερο αυτών.
Τι να σας πω...δεν έχω πεισθεί απόλυτα με όλα αυτά τα μαρκετινίστικα τύπου φρέσκο αρνάκι του δάσους, του λιβαδιού, του κοτετσιού....χαχαχαχα
Απλά προσπαθώ όσο μπορώ να διαβάζω τα συστατικά και να κινούμαι σε όσον το δυνατόν "καλύτερες" τροφές γίνεται από το να έχουν παράγωγα των παραγώγων - αλευρο"κούλουρα" και τέτοια... χαχχχαχα
Επίσης με αυτή την τροφή έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές ζώων οπότε είναι κάτι που έχει μπει για τα καλά στη συνείδησή μας, αρέσει στα ζώα και όλα καλά.
Τα τελευταία χρόνια γίνεται προσπάθεια αλλαγής και έχουν μπει στη ζωή μας τροφές τύπου grain free, με όλα υποτίθεται τα απαραίτητα συστατικά, με αρνάκι φρέσκο, ψαράκι φρέσκο, βιταμίνες, ουσίες κοκ. όλα για το καλό των ζώων, ή μάλλον για το καλύτερο αυτών.
Τι να σας πω...δεν έχω πεισθεί απόλυτα με όλα αυτά τα μαρκετινίστικα τύπου φρέσκο αρνάκι του δάσους, του λιβαδιού, του κοτετσιού....χαχαχαχα
Απλά προσπαθώ όσο μπορώ να διαβάζω τα συστατικά και να κινούμαι σε όσον το δυνατόν "καλύτερες" τροφές γίνεται από το να έχουν παράγωγα των παραγώγων - αλευρο"κούλουρα" και τέτοια... χαχχχαχα
-
kat-cats έγραψε:Παιδιά γενικά μιλώντας θεωρώ ότι οι κτηνίατροι προτείνουν royal canin γιατί είναι ένα brand name που έχει πέραση, είναι σταθερό πολλά χρόνια, το γνωρίζει ο κόσμος και πάνω από όλα τους είναι πολύ γνωστό να προτείνουν κάτι που ακόμη και σήμερα διατηρεί το μονοπώλιο στις αγορές - τις κτηνιατρικές τροφές - στις οποίες όλοι ανατρέχουμε όταν υπάρχει πρόβλημα.
Συμφωνώ. Έχω την εντύπωση όμως ότι για αυτόν τον λόγο περισσότερο πληρώνεις το "brand name" παρά την ποιότητα της τροφής αυτής.
kat-cats έγραψε:
Ούτε εγώ ξέρω αν όντως είναι πιο φρέσκα και πιο καλά. Στο κάτω κάτω η ξηρά τροφή παραμένει ξηρά τροφή και χάνει πολλά πλεονεκτήματα που έχει μια διατροφή με υγρή τροφή είτε είναι κονσέρβα είτε μαγειρευτό είτε ωμή. Αλλά τουλάχιστον αυτές οι ξηρές τροφές τύπου Acana, δεν είναι τίγκα στα καλαμπόκια και έχουν λιγότερα χρωστικά ή παράγοντες που τις κάνουν πιο γευστικές και αυτό για εμένα είναι σημαντικό.
Ναι συμφωνώ το έγραψα και παραπάνω ότι εγώ δεν δίνω royal γιατί εκτός από πανάκριβη θεωρώ πως δεν είναι τόσο ποιοτική. Και γι αυτό και δίνω άλλου τύπου τροφές. Αλλά τελικά ο καθένας εκτιμά με δικά του κριτήρια (οικονομικά, ή άλλα) και αγοράζει αυτό που νομίζει καλύτερα.
-
kat-cats έγραψε:Ναι συμφωνώ το έγραψα και παραπάνω ότι εγώ δεν δίνω royal γιατί εκτός από πανάκριβη θεωρώ πως δεν είναι τόσο ποιοτική. Και γι αυτό και δίνω άλλου τύπου τροφές. Αλλά τελικά ο καθένας εκτιμά με δικά του κριτήρια (οικονομικά, ή άλλα) και αγοράζει αυτό που νομίζει καλύτερα.
Ναι έτσι πάει
Τι να σας πω... θεωρω πως θα μπορουσα να βρω καποια καλυτερη αλλα ειμαι φοιτητρια στην φλωρινα και εδω περα ουτε πολλες μαρκες εχουν , τα εχουν κιολας μονοπωλειο , και εγω απο λεφτα δεν ειμαι κ ο ωνασης , μακαρι να χα τα λεφτα να αγοραζω στον ματ ακανα αλλα δυστυχως δεν...!
neomat- Prime Cat
-
Τόπος : Φλώρινα
Αριθμός γατουνίων : 1
Motto : ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!
Ημερομηνία Εγγραφής : 04/10/2014
Mood :
Παιδιά τις Carny από που τις παίρνετε? Το pet4you έχει μόνο με ψαρικά.. Ο δικός μου αποφάσισε να σταματήσει να τρώει τις Bozita Kitten που έτρωγε για κανά 4μηνο- 5μηνο (παίζει να τις βαρέθηκε?) όπως επίσης και τις άλλες γεύσεις που δοκίμασα.. Του πήρα αυτά τα ταψάκια τις animonda και του άρεσαν. Άλλες προτάσεις για κονσέρβα?? Μου φαίνεται ότι πρέπει να πάρω συμπληρώματα να αρχίσω να μαγειρεύω.
Και ερώτηση: Τώρα που θα τον στειρώσω πρέπει να αρχίσω να του παίρνω ειδικές ή να προσέξω στις κανονικές την ποσότητα?
Και ερώτηση: Τώρα που θα τον στειρώσω πρέπει να αρχίσω να του παίρνω ειδικές ή να προσέξω στις κανονικές την ποσότητα?
joyinthesky- Junior Cat
-
Ημερομηνία Εγγραφής : 15/10/2014
nen έγραψε:
Κάποιοι αφήνουν τους γάτους τους να χρονίσουν πριν τους στειρώσουν για να μην διακινδυνεύσουν να τους πειράξουν την ανάπτυξη και για να αναπτύξουν και τα δευτερογενή χαρακτηριστικά που αποκτούν τα αρσενικά
Αυτό παιδιά τελικά ισχύει? Η λογική μου λέει ότι και να αναπτύξουν δευτερογενή μετά σταδιακά θα τα χάσουν, αφού δε θα παράγονται πια οι αρσενικές ορμόνες.
joyinthesky- Junior Cat
-
joyinthesky έγραψε:Παιδιά τις Carny από που τις παίρνετε? Το pet4you έχει μόνο με ψαρικά.. Ο δικός μου αποφάσισε να σταματήσει να τρώει τις Bozita Kitten που έτρωγε για κανά 4μηνο- 5μηνο (παίζει να τις βαρέθηκε?) όπως επίσης και τις άλλες γεύσεις που δοκίμασα.. Του πήρα αυτά τα ταψάκια τις animonda και του άρεσαν. Άλλες προτάσεις για κονσέρβα?? Μου φαίνεται ότι πρέπει να πάρω συμπληρώματα να αρχίσω να μαγειρεύω.
Εγώ τις πήρα από εδώ: http://www.pets-friends.gr/index.php?route=product/category&path=301_333_336
Και υπάρχουν και σε αυτό: http://petshop-gr.eu/gr/category/9287
Από κονσέρβες δίνω Carny, Leonardo, Simpsons, Bozita, Applaws και shezir (οι δύο τελευταίες είναι συμπληρωματικές και όχι πλήρεις.) και θέλω να δοκιμάσω και τις stuzzy και τις animonda von feinsten. Μου τις τρώει όλες.
Για μαγειρευτό μπορείς και τώρα να του δίνεις κάποια γεύματα κρεατάκι χωρίς συμπληρώματα. Αρκεί να μην είναι πάρα πολλά. Μέσα σε ένα μήνα μπορεί να του δώσω πχ 6 γεύματα 50 γρ κοτόπουλο και 4 γεύματα 50 γρ μοσχάρι. Για να τρώει και μαγειρευτό και να έχει ποικιλία.
Τον ταίζεις μόνο κονσέρβα; Εγώ δεν του δίνω για στειρωμένα, αλλά προσέχω πολύ τις ποσότητες. Κοιτάω ο συνδυασμός υγρής και ξηράς να είναι στάνταρ θερμίδες καθημερινά (150-160 kcal). Ξεκίνησα να του δίνω κάποια ποσότητα και μείωνα μέχρι να δω ότι μου μένει στα 4.5 κιλά με αυτά που τρώει.
Μέχρι τώρα που είναι 9 μηνών δεν έχω προσέξει τις ποσότητες καθόλου, από τη στιγμή που σκεφτόμουν ότι αναπτύσσεται και τον έβλεπα να μην παχαίνει. Του έχω ελεύθερα orijen και κάθε μέρα γύρω στα 80γρ κονσέρβας! Του παρήγγειλα τώρα πάλι διάφορες von feinsten, λίγες carny και stuzzy. Και μένα όλα τα τρώει, κονσέρβα να ναι και ότι να ναι, το θέμα είναι ποια είναι η καλύτερη επιλογή... Αφού πλέον δεν τρώει ΤΙΠΟΤΑ από κανονικό φαγητό (παλιά έτσι και μύριζε κοτόπουλο χάλαγε όλο το σπίτι. Στην αρχή του έδωσα από το ψάρι μου και δεν το έφαγε, έτσι πίστεψα ότι δεν του αρέσει το ψάρι. Όταν όμως είδα να τρώει σαρδέλα από ανθρώπινη κονσέρβα συνειδητοποίησα ότι ίσως έχει εθιστεί στη μυρωδιά/αίσθηση του κονσερβοποιημένου)
joyinthesky- Junior Cat
-
joyinthesky έγραψε:Μέχρι τώρα που είναι 9 μηνών δεν έχω προσέξει τις ποσότητες καθόλου, από τη στιγμή που σκεφτόμουν ότι αναπτύσσεται και τον έβλεπα να μην παχαίνει. Του έχω ελεύθερα orijen και κάθε μέρα γύρω στα 80γρ κονσέρβας! Του παρήγγειλα τώρα πάλι διάφορες von feinsten, λίγες carny και stuzzy. Και μένα όλα τα τρώει, κονσέρβα να ναι και ότι να ναι, το θέμα είναι ποια είναι η καλύτερη επιλογή... Αφού πλέον δεν τρώει ΤΙΠΟΤΑ από κανονικό φαγητό (παλιά έτσι και μύριζε κοτόπουλο χάλαγε όλο το σπίτι. Στην αρχή του έδωσα από το ψάρι μου και δεν το έφαγε, έτσι πίστεψα ότι δεν του αρέσει το ψάρι. Όταν όμως είδα να τρώει σαρδέλα από ανθρώπινη κονσέρβα συνειδητοποίησα ότι ίσως έχει εθιστεί στη μυρωδιά/αίσθηση του κονσερβοποιημένου)
Όλες αυτές που σου είπα και λες και εσύ, είναι σχετικής ποιότητας και αρκετά καλές. Αν θες κάτι πολύ καλύτερο θα πρέπει να παραγγείλεις πχ από Γερμανία ή Αμερική, αλλά βγαίνει πολύ ακριβά με τα μεταφορικά. Υπάρχει αυτή η σελίδα με κριτικές σε κάποιες από τις κονσέρβες αν θες να την χαζέψεις: (είναι στα Γερμανικά αλλά αν έχεις google chrome την μεταφράζει) http://www.katzen-fieber.de/vergleich-nassfutter.php
Δεν ξέρω αν έχει εθιστεί στην κονσέρβα. Δεν είναι απίθανο, αλλά μπορεί να ήταν και τυχαίο ότι δεν έφαγε εκείνη την μέρα από το ψάρι σου.
Κοριτσια οι carny ocean δεν ειναι πλήρεις , οι carny σκέτο 200 και 400γραμμάρια ειναι.
Επισης πληρεις ειναι και οι von feinsten
Gatoplikti- Γατόπληκτη
-
Αριθμός γατουνίων : 2
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : To Μαντολίνι!!
Motto : "THE STALKER"
Ημερομηνία Εγγραφής : 19/09/2012
Mood :
Gatoplikti έγραψε:Κοριτσια οι carny ocean δεν ειναι πλήρεις , οι carny σκέτο 200 και 400γραμμάρια ειναι.
Ρε παιδιά ερώτηση ασχέτου --- πως τις ξεχωρίζουμε ????
Δεν έχω φτάσει σε τόσο προχωρημένο στάδίο
animoda τρώμε & von feinstein τρώμε (γμ τη Γερμανία μου) και
stuzzy & smusy (τις λέω καλά ) ?????
Οι Βοζιτα είναι πλήρεις ?
Εμείς δίνουμε 2 γεύματα ξηράς και ότι υπόλοιπο σε κονσέρβα πλήρεις ή μη
Για ενημερώστε
ΚΑΙ
μη βαράτε
ZIZIKOS- Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος
-
Τόπος : ΑΘΗΝΑ
Αριθμός γατουνίων : 1 ΓΑΤΟΑΓΓΕΛΟΥΔΙ, 2 γουργουρόνια και 4 αδεσποτάκια
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΓΚΑΛΙΕΣ
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : ΠΟΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΛΑ
Motto : Η ΓΑΤΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΠΑΝΤΑ
Ημερομηνία Εγγραφής : 27/11/2013
Mood :
ZIZIKOS έγραψε:Gatoplikti έγραψε:Κοριτσια οι carny ocean δεν ειναι πλήρεις , οι carny σκέτο 200 και 400γραμμάρια ειναι.
Για ενημερώστε
ΚΑΙ
μη βαράτε
Τι εννοείς πώς τις ξεχωρίζουμε;
Δες εδώ http://www.pets-friends.gr/index.php?route=product/category&path=301_333_336
Τις έχει σε ξεχωριστές κατηγορίες, όλες τις γεύσεις με εικονίτσες.
Στο μεταξύ δεν ήξερα ότι οι ocean δεν είναι πλήρεις, αλλά δεν έχω πάρει ακόμα κιόλας. Μόνο carny του έχω δώσει.
Οι Bozita πλήρεις είναι.
Από περιέργεια. Τη ποσότητα ξηράς βάζεις σε κάθε γεύμα;
ZIZIKOS έγραψε:Gatoplikti έγραψε:Κοριτσια οι carny ocean δεν ειναι πλήρεις , οι carny σκέτο 200 και 400γραμμάρια ειναι.
Για ενημερώστε
ΚΑΙ
μη βαράτε
Αν εννοεις το πλήρεις ή οχι το γράφουν επάνω
Gatoplikti- Γατόπληκτη
-
Mood :
Στο μεταξύ εγώ κατάλαβα ότι η ερώτηση "πώς τις ξεχωρίζουμε" πήγαινε στο πώς ξεχωρίζουμε τις carny από τις ocean και όχι στο πώς ξεχωρίζουμε τις πλήρεις από τις συμπληρωματικές.
το γράφουν απάνω τι είναι.
Gatoplikti- Γατόπληκτη
-
Mood :
nen έγραψε:Στο μεταξύ εγώ κατάλαβα ότι η ερώτηση "πώς τις ξεχωρίζουμε" πήγαινε στο πώς ξεχωρίζουμε τις carny από τις ocean και όχι στο πώς ξεχωρίζουμε τις πλήρεις από τις συμπληρωματικές.
Δεν πειράζει το κατάλαβα ότι δεν το κατάλαβες αλλά μας πρόλαβε η γατοπληκτούλα.
Πειράζει λέτε που τους δίνω σε 2 γεύματα αυτές που δεν είναι πλήρεις ??
Τρελλαίνονται όμως ρε γμτ όπως και για τις applaws.
Δεν προλαβαίνουμε να τις ανοίξουμε
-
Mood :
ZIZIKOS έγραψε:
Δεν πειράζει το κατάλαβα ότι δεν το κατάλαβες αλλά μας πρόλαβε η γατοπληκτούλα.
Πειράζει λέτε που τους δίνω σε 2 γεύματα αυτές που δεν είναι πλήρεις ??
Τρελλαίνονται όμως ρε γμτ όπως και για τις applaws.
Δεν προλαβαίνουμε να τις ανοίξουμε
Τι ποσότητα κροκέτας του δίνεις. Είναι αυτή που προτείνεται να τρώνε καθημερινά ή λιγότερη;
Κροκέτα τρώνε γύρω στα 30 με 40 γρ τη μέρα και το υπόλοιπο κονσέρβα
H κροκέτες είναι η acana wild prairie
-
Mood :
ZIZIKOS έγραψε:Κροκέτα τρώνε γύρω στα 30 με 40 γρ τη μέρα και το υπόλοιπο κονσέρβα
Πιστεύω ότι γύρω στα 40 γραμμάρια αν τρώνε κροκέτα καθημερινά τους καλύπτει αρκετά ώστε να παίρνουν τα περισσότερα στοιχεία που χρειάζονται. Είναι και καλή η ποιότητα της κροκέτας. Νομίζω ότι οι συμπληρωματικές κονσέρβες μπορεί να μην είναι 100% πλήρης τροφή, αλλά έχουν περισσότερα συστατικά σε σχέση με το μαγειρευτό για παράδειγμα. Πολλές έχουν πχ και προσθήκη ταυρίνης.
Για να είσαι σίγουρη πάντως το πολύ μην τους δίνεις καθημερινά από τις ocean. Δώσε πχ το 1/3 του μήνα ocean που δεν είναι πλήρεις και τον υπόλοιπο μήνα carny ή bozita ή οποιαδήποτε άλλη κονσέρβα, για να έχεις και εσύ το κεφάλι σου ήσυχο.
Δεν τους δίνω ποτέ καθημερινά την ίδια κονσέρβα για ν' αλλάζουν γεύσεις και να μη βαριούνται (ο μικρός περισσότερο)
Κάποιες μέρες τρώνε τις πλήρεις και κάποιες όχι άρα πιστεύω είμαστε καλυμμένοι.
Carny συνήθως δεν τους δίνω την Ocean αλλά την κανονική.
Μια φορά την εβδομάδα τρώνε και κοτοπουλάκι βραστό (για λίγο μαγειρεμένο)
Προτιμώ να τρώνε λίιιγο περισσότερη κονσέρβα για πιο πολλά στοιχεία (με τις πλήρεις εννοώ) και τώρα το καλοκαίρι για την υγρασία.
Πιστεύω ότι μέχρι στιγμής τρώνε καλά και ισορροπημένα.
Προτιμώ να τρώνε λίιιγο περισσότερη κονσέρβα για πιο πολλά στοιχεία (με τις πλήρεις εννοώ) και τώρα το καλοκαίρι για την υγρασία.
-
Mood :
ZIZIKOS έγραψε:Δεν τους δίνω ποτέ καθημερινά την ίδια κονσέρβα για ν' αλλάζουν γεύσεις και να μη βαριούνται (ο μικρός περισσότερο)
Μιά χαρά τρώνε τότε!!! Νόμιζα έτσι είπες πριν ότι τους δίνεις καθημερινά μη πλήρεις
Και εγώ κάπως έτσι τον ταίζω κονσέρβα πλήρης και συμπληρωματική, και μαγειρευτά κρέατα και κροκέτα
αυτά τρώνε σίγουρα πιο καλά από μένα
-
Mood :
ZIZIKOS έγραψε:
αυτά τρώνε σίγουρα πιο καλά από μένα
αυτό ξανά πες το!!!
Eγω παλι κοριτσια δινω συχνά μη πλήρεις κονσέρβες γιατι δεν τρώει και εύκολα η άτιμη. Ομως αν σκεφτούμε οτι η ξηρα ειναι πολύ πιο συμπυκνωμένη τροφη θεωρώ οτι μια χαρά ειναι καλυμμένα.
Gatoplikti- Γατόπληκτη
-
Mood :
Εγώ αυτό που βλέπω σε πρώτη φάση είναι ότι τα γατιά μας τρώνε ΣΙΓΟΥΡΑ καλύτερα.... Ούτε στην κόρη μου δεν πρόσεξα τόσο την διατροφή της, ούτε μωρό ούτε τώρα!!! χαχαχαχα απίστευτο!!!
Τα κορίτσια μου καλόμαθαν στα ωραία και .... δεν μου τρώνε bozita ποτέ!! με τίποτα....λίγο το ζουμάκι όταν την ανοίξω μετά τίποτα.... αντίθετα τρελαίνονται με applaws, schezir και μετά.... το χάος!!! χαχαχα κατά καιρούς προσπαθώ η γυναίκα παίρνω διάφορα εκεί ότι φαντάζεστε σε fonstein και ότι γερμανικό για την ποιότητα.... άλλοτε τρώνε άλλοτε δεν τρώνε....
Δύο φορές ξηρά, δύο κονσερβα! έτσι τις έχω μάθει και το απαιτούν...ειδικά η Μιλού αρχίζει πρίμα σιγόντο δεν με αφήνει σε χλωρό κλαρί...το απαιτεί!!!
Βέβαια εγώ φταίω γιατί κατά καιρούς τους αλλάζω και την ξηρά τροφή...τις έχω τρελάνει κι αυτές!! τώρα δίνω την GO grain free με σολωμό και τους έχει καθήσει καλά. Μόλις τελειώσει άλλη πάλι....
Οταν πάω στα πετ κοιτάζω με σπουδή τις κονσέρβες...και δωστου διαβάζω....και με κοιτάζουν οι υπάλληλοι
Τα κορίτσια μου καλόμαθαν στα ωραία και .... δεν μου τρώνε bozita ποτέ!! με τίποτα....λίγο το ζουμάκι όταν την ανοίξω μετά τίποτα.... αντίθετα τρελαίνονται με applaws, schezir και μετά.... το χάος!!! χαχαχα κατά καιρούς προσπαθώ η γυναίκα παίρνω διάφορα εκεί ότι φαντάζεστε σε fonstein και ότι γερμανικό για την ποιότητα.... άλλοτε τρώνε άλλοτε δεν τρώνε....
Δύο φορές ξηρά, δύο κονσερβα! έτσι τις έχω μάθει και το απαιτούν...ειδικά η Μιλού αρχίζει πρίμα σιγόντο δεν με αφήνει σε χλωρό κλαρί...το απαιτεί!!!
Βέβαια εγώ φταίω γιατί κατά καιρούς τους αλλάζω και την ξηρά τροφή...τις έχω τρελάνει κι αυτές!! τώρα δίνω την GO grain free με σολωμό και τους έχει καθήσει καλά. Μόλις τελειώσει άλλη πάλι....
Οταν πάω στα πετ κοιτάζω με σπουδή τις κονσέρβες...και δωστου διαβάζω....και με κοιτάζουν οι υπάλληλοι
-
Εγώ αυτό που έχω καταλάβει (και μου έχει επιβεβαιώσει και η κτηνίατρος) είναι ότι τα πάντα είναι σχετικά. Υπάρχουν γάτες που ζουν μέχρι τα γεράματα τρώγοντας αηδίες και γάτες που αρρωσταίνουν στα 8 τους έχοντας δεχτεί την καλύτερη διατροφή. Όχι βέβαια ότι πρέπει να το αφήσουμε στην τύχη το θέμα αυτό, αλλά σίγουρα δεν είμαστε μόνο ό,τι τρώμε, παίζουν και τα γονίδια το ρόλο τους και είναι σημαντικός.
Στην αρχή που είχαμε τον Ηρακλή ήμουν παντελώς άσχετη από γατοτροφές και νόμιζα ότι αυτές του Σ/Μ είναι καλές. Έκλαιγα όταν συνειδητοποίησα τι τον τάιζα ένα+ χρόνο. Η κτηνίατρος δε μας συμβούλεψε να αλλάξουμε τροφή, μας έδωσε όμως ένα συμπλήρωμα διατροφής. Και ο Ηρακλάκος έγινε ένας γάταρος 8 κιλά!
Και ναι, νομίζω πως και αυτά βαριούνται συνέχεια την ίδια τροφή, φανταστείτε να τρώγατε κάθε μέρα κοτόπουλο ή κάθε μέρα μακαρόνια. Οπότε φροντίζουμε κι εμείς να διαφοροποιούμε τη διατροφή τους σε λογικά πλαίσια, προσπαθώντας η βασική τροφή τους όμως να είναι πλήρης (έχουμε κόψει φυσικά το συμπλήρωμα από τότε). Τα στομαχάκια τους νομίζω πως έχουν συνηθίσει πια, ούτε εμετούς έχουμε ούτε τίποτα.
Τα δικά μας γεύματα είναι 3+1 ή 2+1 (3 ή 2 κονσέρβα και 1 ξηρά, το βράδυ πριν πάμε για ύπνο για λόγους υγιεινής). Εναλλάσσουμε τη Μποζίτα με μαγειρευτό αν εχουμε κοτόπουλο ή χοιρινό, ωμό αν έχουμε μοσχαράκι, τόννο Μιαμόρ μια φορά την εβδομάδα και κανένα κροκετάκι σνακ ή ζαμπον μια στο τόσο (με το ζαμπόν έχω και βιντεάκι). Το καθένα άλλα τα τρώει, άλλα όχι. Ο Ηρακλής τα τρώει όλα το χρυσούλι μου!
Κατερίνα μου, αν σε παρηγορεί, κι η Μελίτα μόνο τη σάλτσα γλύφει πια από τις Μποζίτα, σπάνια θα φάει και λίγο κρεατάκι...Ας είναι καλά ο Ηρακλής που όλα τα χάφτει. Όταν οι άλλες τελειώνουν αυτός πάει και γυαλίζει τα πιατάκια. Γάτο τόσο καλοζωισμένο με κατοχικό σύνδρομο πρώτη φορά βλέπω. Η Μελίτα είναι αντιθέτως η πιο παράξενη στο φαγητό. Τρώει μόνο τόννο και κροκέτες. Και σάλτσες. Η Ρίτα για την ώρα είναι οκ, μόνο το ζαμπόν σνομπάρει (αλλά αυτό δε μας πειράζει).
Στην αρχή που είχαμε τον Ηρακλή ήμουν παντελώς άσχετη από γατοτροφές και νόμιζα ότι αυτές του Σ/Μ είναι καλές. Έκλαιγα όταν συνειδητοποίησα τι τον τάιζα ένα+ χρόνο. Η κτηνίατρος δε μας συμβούλεψε να αλλάξουμε τροφή, μας έδωσε όμως ένα συμπλήρωμα διατροφής. Και ο Ηρακλάκος έγινε ένας γάταρος 8 κιλά!
Και ναι, νομίζω πως και αυτά βαριούνται συνέχεια την ίδια τροφή, φανταστείτε να τρώγατε κάθε μέρα κοτόπουλο ή κάθε μέρα μακαρόνια. Οπότε φροντίζουμε κι εμείς να διαφοροποιούμε τη διατροφή τους σε λογικά πλαίσια, προσπαθώντας η βασική τροφή τους όμως να είναι πλήρης (έχουμε κόψει φυσικά το συμπλήρωμα από τότε). Τα στομαχάκια τους νομίζω πως έχουν συνηθίσει πια, ούτε εμετούς έχουμε ούτε τίποτα.
Τα δικά μας γεύματα είναι 3+1 ή 2+1 (3 ή 2 κονσέρβα και 1 ξηρά, το βράδυ πριν πάμε για ύπνο για λόγους υγιεινής). Εναλλάσσουμε τη Μποζίτα με μαγειρευτό αν εχουμε κοτόπουλο ή χοιρινό, ωμό αν έχουμε μοσχαράκι, τόννο Μιαμόρ μια φορά την εβδομάδα και κανένα κροκετάκι σνακ ή ζαμπον μια στο τόσο (με το ζαμπόν έχω και βιντεάκι). Το καθένα άλλα τα τρώει, άλλα όχι. Ο Ηρακλής τα τρώει όλα το χρυσούλι μου!
Κατερίνα μου, αν σε παρηγορεί, κι η Μελίτα μόνο τη σάλτσα γλύφει πια από τις Μποζίτα, σπάνια θα φάει και λίγο κρεατάκι...Ας είναι καλά ο Ηρακλής που όλα τα χάφτει. Όταν οι άλλες τελειώνουν αυτός πάει και γυαλίζει τα πιατάκια. Γάτο τόσο καλοζωισμένο με κατοχικό σύνδρομο πρώτη φορά βλέπω. Η Μελίτα είναι αντιθέτως η πιο παράξενη στο φαγητό. Τρώει μόνο τόννο και κροκέτες. Και σάλτσες. Η Ρίτα για την ώρα είναι οκ, μόνο το ζαμπόν σνομπάρει (αλλά αυτό δε μας πειράζει).
-
Mood :
Hρακλένια μου έχεις δίκιο απόλυτο.
Σίγουρα τα γονίδια παίζουν μεγάλο ρόλο όσο και η διατροφή.
Εγω με τον πρώτο γάτο μας δεν είχα ιδέα από γατοτροφές και όλα τα σχετικά και του έδινα κονσερβούλες από το Σ/Μ, τις golden gourmet φυσικά για τις οποίες τρελλαινότανε η οποία δεν ήταν όμως και καμμιά τροφή της προκοπής.
Από την άλλη δεν ξεχνώ πως τόσα χρόνια ημιαδέσποτος όσο κι αν τον ταίζανε στη γειτονιά (ασφαλώς δεν του δίνανε κάτι καλύτερο, μη πω πολύ χειρότερο,άσε που πολλές φορές θα έτρωγε σίγουρα κι απ τα σκουπίδια) άρα τελικά το ότι έφτασε 10 χρονών ήταν θέμα γονιδίων καθαρά και σίγουρα η αρρώστεια του και η απώλειά του δεν οφειλόταν στις τροφές.
Το Συλβεστράκι μου τώρα πρέπει να πώ τρώει τα ΠΑΝΤΑ
Είναι σαν τον Ηρακλή σου δεν μιρλίζει ποτέ, δεν είναι μίζερος και το φαγητό το απολαμβάνει πλήρως.
Ο μικρός πάλι έχει μια τάση για μιζέρια (αυτός ξεκίνησε να μη τρώει τη βοζιτα) και τις κόψαμε, γιατί πόσο να δώσω και στον άλλον τόσο μεγάλη που είναι.
Θα βαρεθεί να τρώει 3-4 μέρες το ίδιο φαί.
Κι εμείς κάνουμε εναλλαγές και δίνουμε συνήθως 2-2 κονσέρβα ξηρά την ημέρα και κοτοπουλάκι βραστό 1 φορά την εβδομάδα.
Λιχουδιές δεν τους δίνω ποτέ για να μη τα κακομάθω. Ο μικρός βέβαια πάντα όταν τρώω στον καναπέ θάρθει να μυρίσει ή να ζητιανέψει (το χειμώνα) και τούδινα στην άκρη του νυχιού μου λίγο βουτυράκι lurpak (που τρελλαίνεται και λίγο γιαούρτι)
Το Συλβεστράκι μου δεν αφήνει ποτέ στο πιάτο τίποτα. Ο μικρός παρότι πολύ λιχούδας τον πρώτο καιρό και λαίμαργος και πεινάλας, τώρα τελευταία αφήνει φαγητό και δεν κάνει σα παλαβός. Το έχω αποδώσει όμως στη ξαφνική ζέστη που έπιασε και τον έχει επηρεάσει γιατί εκτός αυτού ψάχνει και δροσερά μέρη να κρυφτεί την ημέρα (ακριβώς ότι έκανε κι ο Ζιζίκος μου)
Την acana έχουν περίπου 3 ή 4 μήνες που την τρώνε και είμαι πολύ ευχαριστημένη και από το βάρος τους και από τη κατάστασή τους γενικότερα (όπως και η κτηνίατρος)
Κονσερβούλες πάλι κάνω κι εγω ότι και η Κατερίνα (διαβάζω και ενημερώνονται ανελλιπώς) για νάχω πάντα εναλλακτικές και να μη βαριούνται.
Σίγουρα τα γονίδια παίζουν μεγάλο ρόλο όσο και η διατροφή.
Εγω με τον πρώτο γάτο μας δεν είχα ιδέα από γατοτροφές και όλα τα σχετικά και του έδινα κονσερβούλες από το Σ/Μ, τις golden gourmet φυσικά για τις οποίες τρελλαινότανε η οποία δεν ήταν όμως και καμμιά τροφή της προκοπής.
Από την άλλη δεν ξεχνώ πως τόσα χρόνια ημιαδέσποτος όσο κι αν τον ταίζανε στη γειτονιά (ασφαλώς δεν του δίνανε κάτι καλύτερο, μη πω πολύ χειρότερο,άσε που πολλές φορές θα έτρωγε σίγουρα κι απ τα σκουπίδια) άρα τελικά το ότι έφτασε 10 χρονών ήταν θέμα γονιδίων καθαρά και σίγουρα η αρρώστεια του και η απώλειά του δεν οφειλόταν στις τροφές.
Το Συλβεστράκι μου τώρα πρέπει να πώ τρώει τα ΠΑΝΤΑ
Είναι σαν τον Ηρακλή σου δεν μιρλίζει ποτέ, δεν είναι μίζερος και το φαγητό το απολαμβάνει πλήρως.
Ο μικρός πάλι έχει μια τάση για μιζέρια (αυτός ξεκίνησε να μη τρώει τη βοζιτα) και τις κόψαμε, γιατί πόσο να δώσω και στον άλλον τόσο μεγάλη που είναι.
Θα βαρεθεί να τρώει 3-4 μέρες το ίδιο φαί.
Κι εμείς κάνουμε εναλλαγές και δίνουμε συνήθως 2-2 κονσέρβα ξηρά την ημέρα και κοτοπουλάκι βραστό 1 φορά την εβδομάδα.
Λιχουδιές δεν τους δίνω ποτέ για να μη τα κακομάθω. Ο μικρός βέβαια πάντα όταν τρώω στον καναπέ θάρθει να μυρίσει ή να ζητιανέψει (το χειμώνα) και τούδινα στην άκρη του νυχιού μου λίγο βουτυράκι lurpak (που τρελλαίνεται και λίγο γιαούρτι)
Το Συλβεστράκι μου δεν αφήνει ποτέ στο πιάτο τίποτα. Ο μικρός παρότι πολύ λιχούδας τον πρώτο καιρό και λαίμαργος και πεινάλας, τώρα τελευταία αφήνει φαγητό και δεν κάνει σα παλαβός. Το έχω αποδώσει όμως στη ξαφνική ζέστη που έπιασε και τον έχει επηρεάσει γιατί εκτός αυτού ψάχνει και δροσερά μέρη να κρυφτεί την ημέρα (ακριβώς ότι έκανε κι ο Ζιζίκος μου)
Την acana έχουν περίπου 3 ή 4 μήνες που την τρώνε και είμαι πολύ ευχαριστημένη και από το βάρος τους και από τη κατάστασή τους γενικότερα (όπως και η κτηνίατρος)
Κονσερβούλες πάλι κάνω κι εγω ότι και η Κατερίνα (διαβάζω και ενημερώνονται ανελλιπώς) για νάχω πάντα εναλλακτικές και να μη βαριούνται.
-
Mood :
μου αρέσει που όλοι φροντίζουμε για τη διατροφή τους με τέτοια σπουδή!! ούτε τη δική μας!!!
Ο hoover του σπιτιού μας είναι ο Ιντεφίξ αν πέσει κάτι κάτω...το καθαρίζει στο λεπτό...εξ ου και το όνομα!!
Η Μιλού είναι γκουρμέ - πριν που ήταν έξω όλα τα έτρωγε - τώρα στο σπίτι μας θέλει ορισμένα. π.χ. δεν θα φάει bozita, ούτε κοτόπουλο πολύ....αλλά της αρέσει το χοιρινό ή οι applaws...τρελαίνεται και μουρμουράει μέχρι να ξυπνήσω να την ταίσω!!!
Η Κίρα δοκιμάζει πιο εύκολα....δεν υπάρχει περίπτωση να μην ζητιανέψει όταν τρώμε...θα ρθει και θα μου τραβάει το χέρι μέχρι να της δώσω από το πιάτο μου... π.χ. μπουκίτσα βουτηγμένη στο λαδάκι, ή κοτόπουλο που το λατρεύει, ή χοιρινό, ή τυράκι ότι τρώω γενικώς!!! μέχρι γάλα θέλει το ζαβό μου!!!
Πάντως συμφωνώ ότι είναι και θέμα γονιδιακό..... οπότε ας κάνουμε εμείς ότι μπορούμε χωρίς στρες και άγχος - γιατί πολλές φορές βλέπω την ανησυχία πολλών με το οικονομικό - και όλα καλά!!! Εξάλλου γι αυτό υπάρχουν πολλές επιλογές - τιμές πάνω - κάτω - για να μπορούν όλοι! Θέλει μόνο λίγο ψάξιμο και σύγκριση γιατί πολλές φορές μια τροφή καλύτερη σε συστατικά την αγοράζεις πιο φθηνά απ' ότι μια άλλη χειρότερων συστατικών. Αντε και καλή μας όρεξη!!!
Ο hoover του σπιτιού μας είναι ο Ιντεφίξ αν πέσει κάτι κάτω...το καθαρίζει στο λεπτό...εξ ου και το όνομα!!
Η Μιλού είναι γκουρμέ - πριν που ήταν έξω όλα τα έτρωγε - τώρα στο σπίτι μας θέλει ορισμένα. π.χ. δεν θα φάει bozita, ούτε κοτόπουλο πολύ....αλλά της αρέσει το χοιρινό ή οι applaws...τρελαίνεται και μουρμουράει μέχρι να ξυπνήσω να την ταίσω!!!
Η Κίρα δοκιμάζει πιο εύκολα....δεν υπάρχει περίπτωση να μην ζητιανέψει όταν τρώμε...θα ρθει και θα μου τραβάει το χέρι μέχρι να της δώσω από το πιάτο μου... π.χ. μπουκίτσα βουτηγμένη στο λαδάκι, ή κοτόπουλο που το λατρεύει, ή χοιρινό, ή τυράκι ότι τρώω γενικώς!!! μέχρι γάλα θέλει το ζαβό μου!!!
Πάντως συμφωνώ ότι είναι και θέμα γονιδιακό..... οπότε ας κάνουμε εμείς ότι μπορούμε χωρίς στρες και άγχος - γιατί πολλές φορές βλέπω την ανησυχία πολλών με το οικονομικό - και όλα καλά!!! Εξάλλου γι αυτό υπάρχουν πολλές επιλογές - τιμές πάνω - κάτω - για να μπορούν όλοι! Θέλει μόνο λίγο ψάξιμο και σύγκριση γιατί πολλές φορές μια τροφή καλύτερη σε συστατικά την αγοράζεις πιο φθηνά απ' ότι μια άλλη χειρότερων συστατικών. Αντε και καλή μας όρεξη!!!
-
Αν το χετε παρατηρησει τα γατια τρελαινονται για κονσερβες που δεν ειναι πληρεις (schesir, applaws) ενω τρωνε με το ζορι τις πληρεις!
Constant1ne- Kill Deal Cats
-
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Ημερομηνία Εγγραφής : 08/09/2014
Mood :
Σελίδα 14 από 30 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 22 ... 30
Παρόμοια θέματα
» Γατο-τροφές: κριτική και αξιολόγηση Νο1
» Γατο-τροφές: κριτική και αξιολόγηση No3
» Γατο-τροφές: κριτική και αξιολόγηση Νο2
» Φθηνες καλες τροφες;
» Τροφές!
» Γατο-τροφές: κριτική και αξιολόγηση No3
» Γατο-τροφές: κριτική και αξιολόγηση Νο2
» Φθηνες καλες τροφες;
» Τροφές!
Σελίδα 14 από 30
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Πεμ Νοε 14, 2024 8:58 am από gatisios
» Ολική νάρκωση - ασφαλής;
Τετ Νοε 13, 2024 10:01 pm από gatisios
» Τριαδιτιδα διατροφη
Τρι Οκτ 15, 2024 6:58 pm από gatisios
» Χρόνια νεφρική ανεπάρκεια κι όλα τα καλά....
Παρ Οκτ 11, 2024 4:33 pm από marikaity
» Ερμηνεία εξετάσεων
Δευ Οκτ 07, 2024 4:58 pm από belezza
» Νόσος του Κατώτερου Ουροποιητικού της Γάτας (ΝοΚΟΓ)
Σαβ Σεπ 14, 2024 12:56 am από Sofiana
» Ο Τοσοδούλης ψάχνει σπίτι
Σαβ Αυγ 24, 2024 11:18 pm από annines
» Διάρροια σε γατάκι 2 μηνών περίπου
Σαβ Αυγ 10, 2024 5:59 pm από efikap
» Χαρίζεται μπόμπιρας.
Τρι Ιουλ 09, 2024 8:29 pm από gatisios
» Επείγουσα φιλοξενία/υιοθεσία!!!
Κυρ Ιουν 30, 2024 4:57 pm από Mary0
» Τα εμβόλια της γάτας
Δευ Ιουν 24, 2024 5:01 pm από belezza
» επιπλοκες απο στειρωση αδεσπωτης.
Τετ Ιουν 05, 2024 10:53 am από gatisios
» Οδοντιατρική της γάτας: πώς μπορεί να βοηθήσει η φροντίδα στ
Τετ Μάης 15, 2024 11:21 am από gatisios
» Αρθρίτιδα
Σαβ Απρ 27, 2024 11:02 pm από gatoulis2009
» Το ερωτηματολόγιο του υποψήφιου γατο-γονιού
Τρι Απρ 16, 2024 11:45 am από gatisios
» Μελανιά μετά από στείρωση
Τετ Απρ 03, 2024 12:36 am από Thor
» Στειρωση
Σαβ Μαρ 30, 2024 11:22 am από belezza
» Παρουσίαση
Δευ Μαρ 25, 2024 10:06 am από psipsa
» Είμαστε ευαίσθητες!
Κυρ Μαρ 24, 2024 10:57 am από psipsa
» Μύκητας!
Κυρ Μαρ 03, 2024 10:35 am από psipsa
» βοηθεια για γατουλα
Πεμ Φεβ 29, 2024 1:03 pm από annines
» ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΣΤΑ ΟΥΛΑ
Τρι Φεβ 27, 2024 2:28 pm από xrysa
» Μόλυνση στο ματάκι/χλαμύδια
Παρ Φεβ 16, 2024 9:52 am από psipsa
» Επιληψια γάτας
Πεμ Φεβ 01, 2024 1:11 am από tozouzou
» Αντιβίωση σε υγρή μορφή
Κυρ Ιαν 14, 2024 6:13 pm από TeoCats
» Αδεσποτακι με κρανιο-εγκεφαλικες κακωσεις
Κυρ Ιαν 14, 2024 12:12 pm από psipsa
» M A DOLI N A
Κυρ Ιαν 14, 2024 12:07 pm από psipsa
» Προπτωση ορθου...
Δευ Ιαν 08, 2024 10:52 pm από πατουσακια
» Καρκίνος στη μύτη
Δευ Ιαν 01, 2024 9:32 pm από gatisios
» ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΗ
Τετ Δεκ 27, 2023 9:17 pm από gatisios
» Γατάκι 1,5 μηνων με ελκος στο ματι
Παρ Δεκ 08, 2023 12:30 am από feggaraki12
» Γατούλα με παράλυση
Τρι Δεκ 05, 2023 1:20 am από Cat mum
» ναρκωση με αεριο
Τετ Νοε 29, 2023 10:07 am από LIZA_T
» Εγχειρηση στο ματι και αποριες
Κυρ Νοε 26, 2023 6:02 pm από Ζιζάνης
» θολο ματι σε γατακι
Κυρ Νοε 26, 2023 6:01 pm από Ζιζάνης
» οφθαλμιατρος για γατακι με ζημια στο ματι??
Κυρ Νοε 26, 2023 6:00 pm από Ζιζάνης
» Κόκκινα ούλα
Σαβ Οκτ 14, 2023 1:39 pm από maria. K
» Ωτοδηκτικη ψωρα σε γατακι!
Πεμ Σεπ 28, 2023 10:24 pm από Iliakos
» Λοιμ. Λευχαιμία (FeLV)
Τρι Σεπ 12, 2023 6:28 pm από Tsoufis1989
» Μαλακές κροκέτες για ηλικιωμένες γάτες;
Τρι Σεπ 12, 2023 12:16 am από gatisios