Γατο-τροφές: κριτική και αξιολόγηση Νο1
+54
alex..niaou
Debbie4ever
vaso
Smokys
Mary-Fish
Δ²
funambolo
Karamela
otz
nikos_x
marea
Λιλούκι
f.m123
Naerdiel
kat-cats
Μαυρογατος
Bijoux743
mpoulaalekoula
zaharitsa
houlieta
polina4smile
koneko
Dreamer
my kristi
marsy-mona
Maskotaki
Sisy
flokatoula
za(cat)istas
LAROGATA
Πούπσυ
tralala
lamprini
uptight
vickypop
Kikiriki
nelly 's mother
alexia54
Λιαννα
kounelaki
alexandrakicat
aiorasky
doremi
Chouzouris
aporw
crescent_moon
NiaR
Anatoli
XIONIS
moukelis
natalouko
dianna.claudia
SuperCatz
Φωτεινή
58 απαντήσεις
Σελίδα 17 από 29
Σελίδα 17 από 29 • 1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 23 ... 29
Απ: Γατο-τροφές: κριτική και αξιολόγηση Νο1
Μου συγκρινεις το αγγουρι με το αντζουρι τωρα......Νίκο να αλλάζεις φωτογραφίες αβαταρ δε βαριέσαι αλλά να ανεβάσεις στο θέμα βαριέσαι! .
nikos_x- Επίλεκτος Ομάδος Γ.Α.Τ.
-
Αριθμός γατουνίων : 1 + 1 που γαυγίζει
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Χειμώνας
Motto : The dog did it!
Ημερομηνία Εγγραφής : 02/07/2009
Mood :
Τι είναι το αντζούριnikos_x έγραψε:Μου συγκρινεις το αγγουρι με το αντζουρι τωρα......Νίκο να αλλάζεις φωτογραφίες αβαταρ δε βαριέσαι αλλά να ανεβάσεις στο θέμα βαριέσαι! .
f.m123- Catastro(f)ika Catλογού
-
Αριθμός γατουνίων : 2
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : γατοκατακαλόκαιρο
Ημερομηνία Εγγραφής : 03/04/2012
Mood :
Ατζουρι ,σορυ.
http://www.antemisaris.gr/Uploads/images/739/%CE%91%CF%84%CE%B6%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B9-%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CF%81%CF%8D-enlarge.jpg
http://www.antemisaris.gr/Uploads/images/739/%CE%91%CF%84%CE%B6%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B9-%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CF%81%CF%8D-enlarge.jpg
-
Mood :
nikos_x έγραψε:Ατζουρι ,σορυ.
Το ξυλάγγουρο που λέμε?
Mary-Fish- Γατοσπιτόγατα Gatacus-Gatacus
-
Αριθμός γατουνίων : 1
Ημερομηνία Εγγραφής : 15/05/2012
Mood :
Οχι,αυτο ειναι χαρακτηρισμος ακομψης γυναικας.....
-
Mood :
Ναι αλλά πρόσφατα έμαθα ότι υπάρχει!!nikos_x έγραψε:Οχι,αυτο ειναι χαρακτηρισμος ακομψης γυναικας.....
-
Mood :
Υπάρχει το ξυλάγκουρο, από εκεί βγήκε ο χαρακτηρισμός
-
Mood :
...εσεις ξερετε.....
-
Mood :
Άσχετε!nikos_x έγραψε:...εσεις ξερετε.....
-
Mood :
- Σπόιλερ:
- Με έπιασε το bitch μου
-
Mood :
nikos_x έγραψε:...εσεις ξερετε.....
-
Mood :
Ασχετο: Νίκο, πού είναι το θέμα του γάτου σου να χαζέψω φωτογραφίες; Λατρεύω τα πατουσάκια του!!
Δ²- Εφτάψυχος-η M^o-o^derator
-
Ημερομηνία Εγγραφής : 02/04/2012
Mood :
Ενω εγω τοση ωρα ολο μελι σταζω....
Simba the cat king ειναι Δημητρα!
-
Mood :
nikos_x έγραψε:Ενω εγω τοση ωρα ολο μελι σταζω....
-
Mood :
f.m123 έγραψε:nikos_x έγραψε:Και αν το δουμε σε στροφη 180 μοιρων.....Τα ζωα μας επαψαν να ειναι οι αγριοι κυνηγοι που ετρωγαν μεχρι κ σαπιο κρεας....Οποτε,την διατροφη τους στο περασμα των χρονων την διαμορφωσαμε στο 100% εμεις....
Ευλογησον.Θα κανω εναν καφε ,βαρυ,ελληνικο με 5 φουσκαλες να συνελθω.
Εγώ έκαμα έναν φραπέ για να μη σκάσω από τα βρασμένα.
Δε θεωρώ ότι έχουν αλλάξει ακόμα οι διατροφικές τους ανάγκες, εξάλλου για να γίνει αυτό πρέπει να περάσουν αιώνες!
Για αυτό να αρχίσουμε όλοι να τους δίνουμε ποντίκια να τελειώνουμε. Γμτ! Τόσο καιρό όλο και κανά ποντίκι χωνόταν στο υπόγειο και το κυνηγούσαμε. Τώρα που έχω γάτες, τίποτα δε χώνεται
το εχω σκεφτει και εγω αυτο με τα ποντικια... πολλα pet stores που πουλανε κατοικιδια φιδια, πουλανε και τροφη για τα φιδια αυτα... ποντικια δηλαδη. Εχω σκεφτει να παρω και να του τα δινω ολοκληρα αλλα τα πουλανε κατεψυγμενα σε μεγαλες ποσοτητες και φοβαμαι πως αν δεν τα φαει θα μεινω με 50 ποντικια στην καταψυξη
f.m123 έγραψε:Γιατί, παλιά που κολλούσαν τοξόπλασμα πάθαινε κανείς τίποτα; Απλά έχουμε γίνει μυγιάγγιχτοι και φοβόμαστε ακόμα και τη σκιά μας!nikos_x έγραψε:Ναι και να κολλησουν τοξοπλασμα κ δεν ξερω τι αλλο,να τις αγκαλιαζεις να τις φιλας εσυ και μετα....παπαλα Φλωρα!
Ποτε εξημερωθηκαν οι γατες κ οι σκυλοι? Περασαν οι αιωνες,παει...Εδω εμεις γκριζαραμε
Άλλο εξημέρωση, άλλο αλαγή διατροφικών αναγκών! Κι εμείς μετά από πολλούςςςςς αιώνες γίναμε παμφάγα! Αν το σκεφτείς, πριν πόσα, 50, 100 χρόνια βγήκαν οι γατοτροφές; Δε μου φαίνεται και πολύς καιρός...
οτι εχουμε γινει μυγιαγγιχτοι ειναι γεγονος Ο μπαμπας μου οταν ηταν μικρος ειχαν γατα στο σπιτι που μπαινοεβγαινε, γεννουσε μεσα, κτλ και δεν ειχε εμβολιαστει ποτε, δεν ειχε κανει αποπαρασιτωση και ετρωγε ποντικια και αλλα. Κανεις απο την οικογενεια του δεν επαθε κατι. Ο αδερφος μου ετρωγε χωμα με κοπρια και λιπασμα απο τις γλαστρες. Τιποτα δεν επαθε. Οταν εβγαινα στην υπαιθρο μικρη, επινα νερο απο οπου εβρισκα. Απο μικρα ποταμακια, απο πηγες και απο οπου αλλου μου φαινοταν καθαρο. Δεν αρρωστησα ποτε. Καλο ειναι να προσεχουμε, αλλα πιστευω πως τα τελευταια χρονια μας εχουν τρομοκρατησει και εχουμε γινει υπερβολικοι.
dimitroula έγραψε:Η σαλμονέλλα είναι παντού, όμως είναι σχετικά "εύκολη" λόγω της ευαισθησίας της στη θέρμανση. Αλλοι μικροοργανισμοί είναι πολύ πιο επικίνδυνοι. Βλέπε listeria, clostridium botulinum (bottox), Bartonella, E-coli...
τα listeria νομιζω δεν ειναι επικινδυνα οταν εισαι υγιης. Επηρεαζει μονο τις εγκυες, τους ηλικιωμενους και αυτους που εχουν AIDS. Το C.botulinum ειναι επικινδυνο, γι' αυτο προσοχη στις κονσερβες. Τα βακτηρια σε γενικες γραμμες δεν με τρομαζουν τοσο οσο καποιοι ιοι και μυκητες. Με τα βακτηρια το παλευεις με μερικα αντιβιωτικα σε αρκετες περιπτωσεις, αλλα με τους ιους και τους μυκητες δεν εχεις πολλες επιλογες φαρμακων, ειδικα με τους ιους .
και ο δικος μουnikos_x έγραψε:Εμενα βγαζει το μεροκαματο. Τρωει οτι μυγα κ εντομο μπει μεσα. Αμε.
koneko- Γατο-gourmeδιά
-
Τόπος : Β. Αμερικη
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Όλες!!!
Ημερομηνία Εγγραφής : 26/03/2012
Mood :
δεν υπάρχει περίπτωση να διαβάσω 5 σελιδες σε μια μερα, δεν πάτε καλά....
Keep it simple. Eσεις το εχετε αναγάγει σε επιστημη λέμε, αντε και στη κροκέτα του Higgs το πάτε !!!
Keep it simple. Eσεις το εχετε αναγάγει σε επιστημη λέμε, αντε και στη κροκέτα του Higgs το πάτε !!!
___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___
- Σπόιλερ:
Διαβάσατε τους όρους χρήσης και συμπεριφοράς του ΓΑΤΟΣΠΙΤΟΥ ;.
Smokys- Moderator/Πρωτερ-γάτα
-
Τόπος : Αθήνα
Αριθμός γατουνίων : 4
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Φθινόπωρο - Άνοιξη
Ημερομηνία Εγγραφής : 03/06/2009
Mood :
dgriman έγραψε:δεν υπάρχει περίπτωση να διαβάσω 5 σελιδες σε μια μερα, δεν πάτε καλά....
Το ίδιο έπαθα κι εγώ! καλέεεεε
doremi- Γατού Fan Park
-
Τόπος : Aθήνα
Αριθμός γατουνίων : 3 τον Πίπη , τον Ορφέα και την Στέλλα
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Καλοκαίρι έως 32 βαθμούς όμως
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : πολλά , μα πάρα πολλά
Motto : είμαι γατομάνα τι να κάνουμε!!!!
Ημερομηνία Εγγραφής : 28/11/2010
Mood :
dgriman έγραψε:δεν υπάρχει περίπτωση να διαβάσω 5 σελιδες σε μια μερα, δεν πάτε καλά....
Λες οι τροφές Μποζίτα να προέκυψαν από το μποζόνιο?
funambolo- Γαταμυθού
-
Τόπος : Twilight Catzone
Αριθμός γατουνίων : τον Shaggy
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Τον Casanova. Τους απογόνους του Casanova. Τους προγόνους του Casanova. Μέχρι και την αμμολεκάνη του Casanova.
Motto : Garfield: I can.. but I won't
Ημερομηνία Εγγραφής : 22/01/2012
Mood :
-
Mood :
-
Mood :
dimitroula έγραψε:
Τί θέλει να πει ο ποιητής; ντεν καταλαβαίνω
doremi- Γατού Fan Park
-
Τόπος : Aθήνα
Αριθμός γατουνίων : 3 τον Πίπη , τον Ορφέα και την Στέλλα
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Καλοκαίρι έως 32 βαθμούς όμως
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : πολλά , μα πάρα πολλά
Motto : είμαι γατομάνα τι να κάνουμε!!!!
Ημερομηνία Εγγραφής : 28/11/2010
Mood :
doremi έγραψε:dimitroula έγραψε:
Τί θέλει να πει ο ποιητής; ντεν καταλαβαίνω
"This is what I think of the new cat food" - σε γλώσσα LOLcat.
Φλώρα εδώ συζητούσαμε για την Earthborn; (δε θυμάμαι ). Πώς πάει, την τρώνε;;
-
Mood :
Έτσι κι έτσι. Εννοείται ότι δεν τους πολυαρέσει, αλλά την ανακατεύω με ρουαγιάλ και τη τρώνε κι αυτή μαζί Τώρα το έχω μισό μισό, θα μειώνω σιγά σιγά τις ποσότητες να τη συνηθίσουν μόνη τους και μετά θα τους δίνω και κονσέρβα δυο γεύματα. Προς το παρόν αν τους δώσω κονσέρβα δε θα τη φάνε καθόλου την έρθμπορν, οπότε έχουμε καιρό ακόμα..
-
Mood :
Τι ωραία.. Χαιρόμουν που έτρωγαν από όλα και απέκτησα κι εγώ πρόβλημα. Τα κορίτσια, και ειδικά η Χιονάτη, αποφάσισαν ότι τελικά δεν τους αρέσει καθόλου η έρθμπορν και τρώνε όλη τη ρουαγιάλ και το 1/3 της έρθμπορν, και πολύ βάζω. Τι κάνω λοιπόν; Πηδάω τη μεταβατική περίοδο ρουαγιάλ με έρθμπορν και βάζω μόνο έρθμπορν; Ανακατέυω έρθμπορν με κονσέρβα μόνιμα και κόβω τη ρουαγιάλ εντελώς; Ξανακούω προτάσεις...
-
Mood :
Στην Ρογιαλ δε μπορει να αντισταθει καμια γατα. Εννοειται οτι μεταξυ των δυο θα επιλεξουν την Ρογιαλ. Μερα με τη μερα λιγοστευε την Κανιν και αυξανε τη Ερθμπορν.
Anatoli- Gata Antipathiticus
-
Τόπος : Γαληφάδα City
Αριθμός γατουνίων : 2 λουκουμάδες
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Στην Αλάσκα αδελφές μου, στην Αλάσκα!
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Τον Φιόγκο και τον Σάγκυ
Motto : If you are racist, sexist, homophobic or just basically an asshole, I donʼt care if you like me, or not. I fucking hate you. - Kurt Cobain
Ημερομηνία Εγγραφής : 21/08/2008
Mood :
Δε χρειάζεται να ανακατεύεις τις κροκέτες στο μπωλ. Δώσε πχ. το πρωί RC και μετά βάλε Earthborn. Θα πεινάσουν, θα γκρινιάξουν και θα φάνε. Εγώ έκανα το ΛΑΘΟΣ να ανακατέψω στο ίδιο μπωλ Hill's και Royal και τελικά η αλλαγή έγινε ακαριαία σε Royal... Eυτυχώς που είναι παρόμοιες τροφές και δεν μου έκανε εντερικά...
Οσο για ανακάτεμα κονσέρβας με κροκέτα, το έκανα μόνο στην ανάρρωση από τη στείρωση και δεν θα το ξανακάνω ποτέ.
Οσο για ανακάτεμα κονσέρβας με κροκέτα, το έκανα μόνο στην ανάρρωση από τη στείρωση και δεν θα το ξανακάνω ποτέ.
-
Mood :
funambolo έγραψε:dgriman έγραψε:δεν υπάρχει περίπτωση να διαβάσω 5 σελιδες σε μια μερα, δεν πάτε καλά....
Λες οι τροφές Μποζίτα να προέκυψαν από το μποζόνιο?
Λες !!!!
___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___
- Σπόιλερ:
Διαβάσατε τους όρους χρήσης και συμπεριφοράς του ΓΑΤΟΣΠΙΤΟΥ ;.
Smokys- Moderator/Πρωτερ-γάτα
-
Τόπος : Αθήνα
Αριθμός γατουνίων : 4
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Φθινόπωρο - Άνοιξη
Ημερομηνία Εγγραφής : 03/06/2009
Mood :
Τρώνε τη ρουαγιάλ και αφήνουν την έρθμπορν, με αποτέλεσμα να τρώνε ίσα ίσα για να χορτάσουν και να μη μπορώ να τις πάω σε αυτό το μεταβατικό στάδιο της αύξησης έρθμπορν, μείωσης ρουαγιάλ..Anatoli έγραψε:Στην Ρογιαλ δε μπορει να αντισταθει καμια γατα. Εννοειται οτι μεταξυ των δυο θα επιλεξουν την Ρογιαλ. Μερα με τη μερα λιγοστευε την Κανιν και αυξανε τη Ερθμπορν.
Το σκέφτηκα κι αυτό, να τους δίνω ένα γεύμα ρουαγιάλ αυστηρώς υπολογισμένο, 1 γεύμα έρθμπορν και άλλο 1 μικρό γεύμα ρουαγιάλ το βράδυ. Και μετά να το κάνω 2 γεύματα έρθμπορν-1 ρουαγιάλ, μετά να δίνω πιο λίγη ρουαγιάλ το πρωί και 2 γεμάτα γεύματα έρθμπορν , μετά ρουαγιάλ μόνο το πρωί και έρθμπορν γεμάτο συνεχώς το μπολ όλη την υπόλοιπη μέρα και μετά να κόψω εντελώς τις ρουαγιάλ και να το πάω 1 γεύμα έρθμπορν και 2 κονσέρβες, κανονικά. Τώρα δεν τους δίνω καθόλου κονσέρβα γιατί δε θα φάνε ποτέ την έρθμπορν, μέχρι να τη συνηθίσουν.dimitroula έγραψε:Δε χρειάζεται να ανακατεύεις τις κροκέτες στο μπωλ. Δώσε πχ. το πρωί RC και μετά βάλε Earthborn. Θα πεινάσουν, θα γκρινιάξουν και θα φάνε. Εγώ έκανα το ΛΑΘΟΣ να ανακατέψω στο ίδιο μπωλ Hill's και Royal και τελικά η αλλαγή έγινε ακαριαία σε Royal... Eυτυχώς που είναι παρόμοιες τροφές και δεν μου έκανε εντερικά...
Για βοηθήστε λίγο στους υπολογισμούς γιατί με τα μαθηματικά έχουμε μαλώσει εδώ και καιρό. Η ημερήσια δοσολογία της ρουαγιάλ για 4 μηνών γατάκια είναι 55 με 80 γρ. Στην έρθμπορν είναι 1/3 με 3/4 της κούπας. Άρα 1 γεύμα της ρουαγιάλ θα είναι περίπου 27 γρ και τα υπόλοιπα 2 της έρθμπορν θα είναι από πόσα γρ ανά γεύμα για να συμπληρώσουμε τα επόμενα δύογ γεύματα; Και έπειτα αυτές οι ποσότητες πόσο αντιστοιχούν σε φλιτζάνια ή κούπες;
-
Mood :
Οταν λένε κούπες "cup", οι τροφές συνήθως έχουν δικό τους δοσομετρητή-κυπελάκι. Οπως η RC, στη δική μου τα 45g είναι περίπου 4/8 cup. Αλλά το cup της Royal. Που στο cup της Hill's βγαίνει γύρω στα 60g αντίστοιχη τροφή για στειρωμένα. Αρα αν δεν έχεις cup της Earthborn, θα πρέπει να βρεις γραμμάρια. Αυτό γιατί δεν έχουν όλες οι κροκέτες την ίδια σύσταση και άρα το ίδιο ειδικό βάρος! Οπότε δεν μπορείς να τις μετράς στην ίδια κούπα!!
Στην Earthborn, που υποθέτω δεν έχεις δοσομετρητή, πόσα γραμμάρια λέει πάνω η συσκευασία ότι είναι το 1/3 με 3/4 cup?
Στην Earthborn, που υποθέτω δεν έχεις δοσομετρητή, πόσα γραμμάρια λέει πάνω η συσκευασία ότι είναι το 1/3 με 3/4 cup?
-
Mood :
Δε λέει!!!!
-
Mood :
f.m123 έγραψε:Δε λέει!!!!
Κατ'αρχήν μην κλαις εφόσον έχεις ίντερνετ.
Κατά δεύτερον, με ευχαριστείς αργότερα.
A standard 8 oz. measuring cup holds approximately 4.8 ounces of Earthborn Holistic® Feline Vantage™
του τέστειν 1 cup = 136 g.
Πόσα θέλεις να ταϊζεις ημερησίως; Ζυγαριά έχεις να ζυγίζεις;
-
Mood :
Όοοοχιι δεν έχω! Δήμητρα είσαι υπέροχη, στο χω πει; Είσαι υπέροχη λοιπόν!
Λοιπόοοοννν..
Έτσι όπως τα λες τα 3/4 της κούπας είναι κανά 100 κάτι γρ περίπου, σωστά;
Ας βάλουμε τη μέγιστη ποσότητα στη ρουαγιάλ και στην έρθμπορν με μέσο υπολογισμό πολύ ατσούμπαλο τα 90 γρ σαν μέγιστη ποσότητα γιατί θα χορταίνουν και περισσότερο φαντάζομαι.Και μετά βλέπω ανάλογα με το πόσο θα τρώνε.
Λοιπόοοννν.. Άρα ξεκινάω με 25 γρ ρουαγιάλ το πρωί, 30γρ έρθμπορν το μεσημέρι και 30 γρ ρουαγιάλ το βράδυ. Και μετά πάω στα 20 ρουαγιάλ το πρωί, 35 έρθμπορν και ρουαγιάλ 25 γρ το βράδυ, μετά σιγά σιγά κόβω το βραδινό της ρουαγιάλ και βάζω 30 και 30 γρ έρθμπορν μεσημέρι- βράδυ, μετά μειώνω το πρωινό ρουαγιάλ και αυξάνω μεσημέρι βράδυ ώσπου κόβω εντελώς τις ρουαγιάλ και συνεχίζω με 30 γρ έρθμπορν το πρωί και 1 με μιάμιση κονσέρβα την υπόλοιπη μέρα (κονσέρβα τρώνε παραπάνω από ότι ξηρά). Για την καθεμία όλο αυτό, άρα πρέπει να τα υπολογίζω εις διπλούν. Καλά τα πάω βασικά ως εδώ ή λέω βλακείες;
Λοιπόοοοννν..
Έτσι όπως τα λες τα 3/4 της κούπας είναι κανά 100 κάτι γρ περίπου, σωστά;
Ας βάλουμε τη μέγιστη ποσότητα στη ρουαγιάλ και στην έρθμπορν με μέσο υπολογισμό πολύ ατσούμπαλο τα 90 γρ σαν μέγιστη ποσότητα γιατί θα χορταίνουν και περισσότερο φαντάζομαι.Και μετά βλέπω ανάλογα με το πόσο θα τρώνε.
Λοιπόοοννν.. Άρα ξεκινάω με 25 γρ ρουαγιάλ το πρωί, 30γρ έρθμπορν το μεσημέρι και 30 γρ ρουαγιάλ το βράδυ. Και μετά πάω στα 20 ρουαγιάλ το πρωί, 35 έρθμπορν και ρουαγιάλ 25 γρ το βράδυ, μετά σιγά σιγά κόβω το βραδινό της ρουαγιάλ και βάζω 30 και 30 γρ έρθμπορν μεσημέρι- βράδυ, μετά μειώνω το πρωινό ρουαγιάλ και αυξάνω μεσημέρι βράδυ ώσπου κόβω εντελώς τις ρουαγιάλ και συνεχίζω με 30 γρ έρθμπορν το πρωί και 1 με μιάμιση κονσέρβα την υπόλοιπη μέρα (κονσέρβα τρώνε παραπάνω από ότι ξηρά). Για την καθεμία όλο αυτό, άρα πρέπει να τα υπολογίζω εις διπλούν. Καλά τα πάω βασικά ως εδώ ή λέω βλακείες;
-
Mood :
Εγώ θα έφτιαχνα το εξής πλάνο:
1η & 2η ημέρα : 2/3 παλιάς τροφής + 1/3 νέας
3η & 4η : 1/2 παλιάς + 1/2 νέας
5η & 6η : 1/3 παλιάς + 2/3 νέας
7η - 9η : μόνο νέα τροφή
10η - .... : νέα + κονσέρβα
Με αυτή τη λογική, έχεις:
1η & 2η: 50 g RC (4/8 cup) + 30-35 g E/B
3η & 4η: 35-40 g RC (3/8 cup) + 50 g E/B
5η & 6η: 25 g RC (2/8 cup) + 65-70 g E/B
7η : 90-95 g E/B
(όπου E/B = Earthborn)
Το πώς μοιράζεις τις ποσότητες στη διάρκεια της ημέρας είναι δικό σου θέμα.
Θα πρέπει να βρεις τον δοσομετρητή της RC αν δεν τον έχεις και απαραιτήτως μια ζυγαριά για να ζυγίσεις αυτές τις ποσότητες της E/B, έστω μία φορά για να δεις πόσο αντιστοιχούν στο cup της RC (ή σε μια άλλη κούπα). Αν δεν μπορείς να δανειστείς ζυγαριά κουζίνας, μπορείς να βρεις μια οικονομική στα Jumbo, γύρω στα 10?.
1η & 2η ημέρα : 2/3 παλιάς τροφής + 1/3 νέας
3η & 4η : 1/2 παλιάς + 1/2 νέας
5η & 6η : 1/3 παλιάς + 2/3 νέας
7η - 9η : μόνο νέα τροφή
10η - .... : νέα + κονσέρβα
Με αυτή τη λογική, έχεις:
1η & 2η: 50 g RC (4/8 cup) + 30-35 g E/B
3η & 4η: 35-40 g RC (3/8 cup) + 50 g E/B
5η & 6η: 25 g RC (2/8 cup) + 65-70 g E/B
7η : 90-95 g E/B
(όπου E/B = Earthborn)
Το πώς μοιράζεις τις ποσότητες στη διάρκεια της ημέρας είναι δικό σου θέμα.
Θα πρέπει να βρεις τον δοσομετρητή της RC αν δεν τον έχεις και απαραιτήτως μια ζυγαριά για να ζυγίσεις αυτές τις ποσότητες της E/B, έστω μία φορά για να δεις πόσο αντιστοιχούν στο cup της RC (ή σε μια άλλη κούπα). Αν δεν μπορείς να δανειστείς ζυγαριά κουζίνας, μπορείς να βρεις μια οικονομική στα Jumbo, γύρω στα 10?.
-
Mood :
Σε μικρα γατακια που ειναι πανω στην αναπτυξη και δεν εχουν στειρωθει δεν χρειαζεται να ειμαστε τοσο αυστηροι με το ζυγισμα. Καλο ειναι να υπαρχει παντα διαθεσιμη τροφη στα μπωλακια τους. Οταν στειρωθουν και μεγαλωσουν λιγο τοτε ναι καλο ειναι να προσεχουμε γιατι μπορει να ξεφυγουνε πολυ.
Anatoli- Gata Antipathiticus
-
Τόπος : Γαληφάδα City
Αριθμός γατουνίων : 2 λουκουμάδες
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Στην Αλάσκα αδελφές μου, στην Αλάσκα!
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Τον Φιόγκο και τον Σάγκυ
Motto : If you are racist, sexist, homophobic or just basically an asshole, I donʼt care if you like me, or not. I fucking hate you. - Kurt Cobain
Ημερομηνία Εγγραφής : 21/08/2008
Mood :
Τέτα τα ζυγίσματα αναφέρονται για την αλλαγή τροφής. Καλό είναι να τηρούνται, γιατί οι συγκεκριμένες τροφές είναι πολύ διαφορετικές μεταξύ τους και ενδέχεται να διαταρράξουν το εντερικό...Επίσης η Φλώρα ανησυχεί γιατί η νέα τροφή έχει πολύ περισσότερη πρωτεϊνη από την παλιά. Σε αυτή την περίπτωση κι εγώ θα ζύγιζα για να μην τους κάνω καμιά ζημιά στα νεφρά και στο πάγκρεας...
-
Mood :
Σελίδα 17 από 29 • 1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 23 ... 29
Παρόμοια θέματα
» Γατο-τροφές: κριτική και αξιολόγηση Νο2
» Γατο-τροφές: κριτική και αξιολόγηση No3
» ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΩ ΤΡΟΦΕΣ BLUE;;
» Τροφές!
» ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΩ ΤΡΟΦΕΣ BLUE;;
» Τροφές!
Σελίδα 17 από 29
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Πεμ Νοε 14, 2024 8:58 am από gatisios
» Ολική νάρκωση - ασφαλής;
Τετ Νοε 13, 2024 10:01 pm από gatisios
» Τριαδιτιδα διατροφη
Τρι Οκτ 15, 2024 6:58 pm από gatisios
» Χρόνια νεφρική ανεπάρκεια κι όλα τα καλά....
Παρ Οκτ 11, 2024 4:33 pm από marikaity
» Ερμηνεία εξετάσεων
Δευ Οκτ 07, 2024 4:58 pm από belezza
» Νόσος του Κατώτερου Ουροποιητικού της Γάτας (ΝοΚΟΓ)
Σαβ Σεπ 14, 2024 12:56 am από Sofiana
» Ο Τοσοδούλης ψάχνει σπίτι
Σαβ Αυγ 24, 2024 11:18 pm από annines
» Διάρροια σε γατάκι 2 μηνών περίπου
Σαβ Αυγ 10, 2024 5:59 pm από efikap
» Χαρίζεται μπόμπιρας.
Τρι Ιουλ 09, 2024 8:29 pm από gatisios
» Επείγουσα φιλοξενία/υιοθεσία!!!
Κυρ Ιουν 30, 2024 4:57 pm από Mary0
» Τα εμβόλια της γάτας
Δευ Ιουν 24, 2024 5:01 pm από belezza
» επιπλοκες απο στειρωση αδεσπωτης.
Τετ Ιουν 05, 2024 10:53 am από gatisios
» Οδοντιατρική της γάτας: πώς μπορεί να βοηθήσει η φροντίδα στ
Τετ Μάης 15, 2024 11:21 am από gatisios
» Αρθρίτιδα
Σαβ Απρ 27, 2024 11:02 pm από gatoulis2009
» Το ερωτηματολόγιο του υποψήφιου γατο-γονιού
Τρι Απρ 16, 2024 11:45 am από gatisios
» Μελανιά μετά από στείρωση
Τετ Απρ 03, 2024 12:36 am από Thor
» Στειρωση
Σαβ Μαρ 30, 2024 11:22 am από belezza
» Παρουσίαση
Δευ Μαρ 25, 2024 10:06 am από psipsa
» Είμαστε ευαίσθητες!
Κυρ Μαρ 24, 2024 10:57 am από psipsa
» Μύκητας!
Κυρ Μαρ 03, 2024 10:35 am από psipsa
» βοηθεια για γατουλα
Πεμ Φεβ 29, 2024 1:03 pm από annines
» ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΣΤΑ ΟΥΛΑ
Τρι Φεβ 27, 2024 2:28 pm από xrysa
» Μόλυνση στο ματάκι/χλαμύδια
Παρ Φεβ 16, 2024 9:52 am από psipsa
» Επιληψια γάτας
Πεμ Φεβ 01, 2024 1:11 am από tozouzou
» Αντιβίωση σε υγρή μορφή
Κυρ Ιαν 14, 2024 6:13 pm από TeoCats
» Αδεσποτακι με κρανιο-εγκεφαλικες κακωσεις
Κυρ Ιαν 14, 2024 12:12 pm από psipsa
» M A DOLI N A
Κυρ Ιαν 14, 2024 12:07 pm από psipsa
» Προπτωση ορθου...
Δευ Ιαν 08, 2024 10:52 pm από πατουσακια
» Καρκίνος στη μύτη
Δευ Ιαν 01, 2024 9:32 pm από gatisios
» ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΗ
Τετ Δεκ 27, 2023 9:17 pm από gatisios
» Γατάκι 1,5 μηνων με ελκος στο ματι
Παρ Δεκ 08, 2023 12:30 am από feggaraki12
» Γατούλα με παράλυση
Τρι Δεκ 05, 2023 1:20 am από Cat mum
» ναρκωση με αεριο
Τετ Νοε 29, 2023 10:07 am από LIZA_T
» Εγχειρηση στο ματι και αποριες
Κυρ Νοε 26, 2023 6:02 pm από Ζιζάνης
» θολο ματι σε γατακι
Κυρ Νοε 26, 2023 6:01 pm από Ζιζάνης
» οφθαλμιατρος για γατακι με ζημια στο ματι??
Κυρ Νοε 26, 2023 6:00 pm από Ζιζάνης
» Κόκκινα ούλα
Σαβ Οκτ 14, 2023 1:39 pm από maria. K
» Ωτοδηκτικη ψωρα σε γατακι!
Πεμ Σεπ 28, 2023 10:24 pm από Iliakos
» Λοιμ. Λευχαιμία (FeLV)
Τρι Σεπ 12, 2023 6:28 pm από Tsoufis1989
» Μαλακές κροκέτες για ηλικιωμένες γάτες;
Τρι Σεπ 12, 2023 12:16 am από gatisios