Γατο-τροφές: κριτική και αξιολόγηση Νο2
+41
AngelNonh
Kiara!
.fofula.
Gatoplikti
ZACHARIAS
Αννα Μαρια
funambolo
tia
Osi
SophiCat
gigi&nala
purina
Maskotaki
69cats
Τζούλι το Κατσούλι
SuperCatz
Karamela
houlieta
MONDRIAN
Fotoula
Μαυρογατος
cyberkill
alexandrakicat
aporw
otz
Dreamer
vaso
Debbie4ever
mpoulaalekoula
ΒρουκοΜπετινόσπιτο
Дanae
kat-cats
natalouko
koneko
Anatoli
nikos_x
doremi
Gogo Valentinou
Δ²
f.m123
Mary-Fish
45 απαντήσεις
Σελίδα 11 από 29
Σελίδα 11 από 29 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 20 ... 29
Απ: Γατο-τροφές: κριτική και αξιολόγηση Νο2
Αυτα τα Animonda μόνο η Ασπα τα έχει όμως και εγω πολύ στεναχωριέμαι γιατι εδω που είμαστε, ειμαστε μακρυά της...
Μμμμ δεν ξερω να σου πω. Και εγω εκει τα γνωρισα και μου τα προτεινε. Μαλιστα ειχε ερθει και ο αντιπροσωπος που φερνει της Shesir και μονο καλα λογια ειχε να πει για της Animonda ( και ας μην τις εφερνε αυτος).
Αυτη με αυγο ορτικιου εχει ολοκληρο το αυγουλακι μεσα κομμενο στην μεση ( το οποιο φυσικα τσακισαμε δεοντος)
Αυτη με αυγο ορτικιου εχει ολοκληρο το αυγουλακι μεσα κομμενο στην μεση ( το οποιο φυσικα τσακισαμε δεοντος)
Maskotaki- Εφτάψυχος-η M^o-o^derator
-
Τόπος : Gatomorfosi
Αριθμός γατουνίων : 2 :) Την Σουρλη και τη νεοφερμενη Rain :)
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Χιονια, βροχουλες και ψυχρουλα :)
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Oλα τα αδεσποτακια του κοσμου :-)
Motto : Cats ALWAYS Rulez !!!!!
Ημερομηνία Εγγραφής : 09/05/2011
Mood :
Maskotaki έγραψε:Μμμμ δεν ξερω να σου πω. Και εγω εκει τα γνωρισα και μου τα προτεινε. Μαλιστα ειχε ερθει και ο αντιπροσωπος που φερνει της Shesir και μονο καλα λογια ειχε να πει για της Animonda ( και ας μην τις εφερνε αυτος).
Kι εμενα ο γατος μου επαθε την πλακα του με αυτη την κονσερβα.
Μολις την εφαγε ηταν ευτυχισμενος (το περιγραφω στην προηγουμενη σελιδα).
Το αυγουλακι βεβαια μου ηρθε να το φαω κι εγω.
Σα μεζεδακι ητανε.
69cats- Junior Cat
-
Τόπος : Aθηνα
Αριθμός γατουνίων : 1
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Σήμερα
Motto : Ζήσε με τέχνη
Ημερομηνία Εγγραφής : 27/03/2012
Mood :
Αμα βρειτε δοκιμαστε και την Αnimonda Carny με κρεας και οχι με ψαρι. Βγαινει σε 5-6 διαφορετικες γευσεις (kItten, 3-4 adult &senior) και ειναι τρομερη! Οταν βλεπει το κουτι η φαγανα μου κανει σαν δαιμονισμενη! Ειναι σκετο κρεας και μοιαζει υπερβολικα με ανθρωπινη κονσερβα,συγκεκριμενα με εκεινες τις στρογγυλες Kaiser που ειναι χοιρινο η μοσχαρι! Και ειναι και σχετικα φτηνες. Αυτη των 200 γρμ εχει περιπου 1 ευρω και η 400αρα 1,60!
Μαυρογατος- Senior Cat
-
Αριθμός γατουνίων : 2 ζωη να'χουν!
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Την τρελη και τις Χιονατες!
Ημερομηνία Εγγραφής : 06/01/2012
Mood :
Μαυρογατος έγραψε:Αμα βρειτε δοκιμαστε και την Αnimonda Carny με κρεας και οχι με ψαρι. Βγαινει σε 5-6 διαφορετικες γευσεις (kItten, 3-4 adult &senior) και ειναι τρομερη! Οταν βλεπει το κουτι η φαγανα μου κανει σαν δαιμονισμενη! Ειναι σκετο κρεας και μοιαζει υπερβολικα με ανθρωπινη κονσερβα,συγκεκριμενα με εκεινες τις στρογγυλες Kaiser που ειναι χοιρινο η μοσχαρι! Και ειναι και σχετικα φτηνες. Αυτη των 200 γρμ εχει περιπου 1 ευρω και η 400αρα 1,60!
Πολύ ωραίες! Τις τελευταίες μέρες δεν τις βρίσκω, έχουν τελειώσει εκεί που ψωνίζω. Αυτές έχουν και ταυρίνη απ' ό,τι γράφει στην κονσέρβα.
otz- Καλλιτεχνό-γατα
-
Τόπος : Χίος
Αριθμός γατουνίων : 2
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Καλοκαίρι
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Dexter και Ninja
Motto : Καλύτερα να είσαι αισιόδοξος και να έχεις άδικο, παρά να είσαι απαισιόδοξος και να έχεις δίκιο.
Ημερομηνία Εγγραφής : 24/07/2011
Mood :
Nαι,ειναι πληρης τροφη και οχι συμπληρωματικη οπως οι Applaws για παραδειγμα. Επισης εχω παρατηρησει οτι τουλαχιστον το δικο μου αρκουδι τρωει λιγοτερη απο την μιση ποσοτητα σε σχεση με αλλες κονσερβες. Ειναι πολυ μεγαλη η ποσοτητα του κρεατος,100% για την ακριβεια! Εχει και υποπροιοντα αλλα πραγματικα δεν εχει καμια σχεση με κονσερβες τυπου Gourmet. Eιδικα για οσους εχουν απο 2 γατες και πανω ειναι ιδανικες. Με μια των 400 γρμ μπορουν να φανε αριστη ποιοτητα με την ιδια τιμη που εχουν οι απλες κονσερβες,ισως και πιο φτηνα.
Μαυρογατος- Senior Cat
-
Mood :
http://www.purinaveterinarydiets.com/Product/OMOverweightManagementCatFood.aspx
Δειτε πρωτεινη και λιπος!
Μια κτηνιατρος εδω μου προτεινε να ταιζω τον γατο αυτην
http://www.purinaveterinarydiets.com/Product/URUrinaryStOxCatFood.aspx
Ασκοπο το βρισκω....Σε υγιες(φτου μας) ζωο....
Δειτε πρωτεινη και λιπος!
nikos_x- Επίλεκτος Ομάδος Γ.Α.Τ.
-
Αριθμός γατουνίων : 1 + 1 που γαυγίζει
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Χειμώνας
Motto : The dog did it!
Ημερομηνία Εγγραφής : 02/07/2009
Mood :
50% πρωτεινη με τα 3 πρωτα συστατικα να ειναι φυτικα... δηλαδη το μεγαλυτερο ποσοστο της πρωτεινης προερχεται απο φυτα. Με τιποτα δεν θα εδινα τετοια τροφη σε σαρκοφαγο ζωο.
koneko- Γατο-gourmeδιά
-
Τόπος : Β. Αμερικη
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Όλες!!!
Ημερομηνία Εγγραφής : 26/03/2012
Mood :
Σαρκοφαγο η οχι,φυτικη προελευση η οχι ,αυτες οι διαιτες στην πραξη κανουν δουλεια. Δεν ειναι για υγιη ζωα.
Γι αυτο ειναι κτηνιατρικες κ οχι regular που αγοραζουμε οπουδηποτε.
Ειναι αξιοσημειωτο να παρατηρησει καποιος τις διαφορες στα συστατικα απο τις κοινες τροφες ωστε να επιτευχθει ο στοχος της διατροφης σε καθε κλινικη περιπτωση.
Ειναι αξιοσημειωτο να παρατηρησει καποιος τις διαφορες στα συστατικα απο τις κοινες τροφες ωστε να επιτευχθει ο στοχος της διατροφης σε καθε κλινικη περιπτωση.
-
Mood :
Kι εμένα μου χει πει αν θέλω να του πάρω αυτή και ότι κάνει και για πρόληψη.. Αλλά οποιαδήποτε για στειρωμένα να δίνω κάνει τη δουλειά της ειπε. Χου νοους. Δε αρχίζω κτηνιατρική πάντως..Δεν έχω φτάσει σε τέτοιο βαθμό υστερίαςnikos_x έγραψε:
Mary-Fish- Γατοσπιτόγατα Gatacus-Gatacus
-
Αριθμός γατουνίων : 1
Ημερομηνία Εγγραφής : 15/05/2012
Mood :
Eιναι του ματσ.
Δηλαδη ΑΝ (που να μην!) παθει ενα ζωο κατι τετοιο,τι τροφη θα φαει μετα αν τρωει ηδη την κτηνιατρικη?Πφφ.
Δηλαδη ΑΝ (που να μην!) παθει ενα ζωο κατι τετοιο,τι τροφη θα φαει μετα αν τρωει ηδη την κτηνιατρικη?Πφφ.
-
Mood :
Οταν ειχα ρωτησει το γιατρο μας εαν θα ηταν καλο για τον Μικυ να τρωει για παντα Urinary μου ειπε οτι δεν κανει για πανω απο 6 συνεχεις μηνες. Ισως να επιβαλλεται σε ενα ζωο με σοβαρο προβλημα, αλλα οχι σε ενα υγιες . Αλοιμονο δλδ εαν απο τον φοβο μας μην παθει νεφρικη ανεπαρκεα ενα ζωο (χωρις να εχει καποιο προβλημα/προδιαθεση) ταιζαμε την εξειδικευμενη κλινικη τροφη.
Anatoli- Gata Antipathiticus
-
Τόπος : Γαληφάδα City
Αριθμός γατουνίων : 2 λουκουμάδες
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Στην Αλάσκα αδελφές μου, στην Αλάσκα!
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Τον Φιόγκο και τον Σάγκυ
Motto : If you are racist, sexist, homophobic or just basically an asshole, I donʼt care if you like me, or not. I fucking hate you. - Kurt Cobain
Ημερομηνία Εγγραφής : 21/08/2008
Mood :
nikos_x έγραψε:Eιναι του ματσ.
Μα εάν τρώει αυτή την τροφή, δεν πρόκειται να πάθει ουρολιθιάσεις κτλ γιατί με τον τρόπο αυτό αποτρέπονται..
Μόνο που είχα διαβάσει ότι η χρόνια κατανάλωση τέτοιων τροφών, που δημιουργούν όξινα ούρα (ή βασικά ανάλογα την τροφή και τον λίθο που θες να αντιμετωπίσεις) προκαλεί τη δημιουργία του "αντίθετου" τύπου ουρόλιθων. Δεν ξέρω εάν το εξήγησα καλά!
Οπότε δεν ξέρω τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση..
Και εγώ κτηνιατρική Urinary δίνω στην Αλέκα και όποτε τη σταματάει, παθαίνει ουρολοίμωξη! Παρ'ότι της δίνω πολλά υγρά καθημερινά, το πρόβλημα είναι μόνιμο δυστυχώς Και είναι μόνο 3 χρονών!
Αφήστε στην άκρη τις κτηνιατρικές όσο δεν τις έχετε ανάγκη και όταν (εύχομαι ποτέ) χρειαστεί, τότε αρχίστε να ξοδεύετε μια περιουσία
mpoulaalekoula- Καλλιτεχνό-γατα
-
Τόπος : Αθήνα
Αριθμός γατουνίων : 3
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Άνοιξη
Motto : Fly free...
Ημερομηνία Εγγραφής : 16/03/2012
Mood :
Στην ιατρικη δεν υπαρχει το 100%.Μα εάν τρώει αυτή την τροφή, δεν πρόκειται να πάθει ουρολιθιάσεις κτλ γιατί με τον τρόπο αυτό αποτρέπονται..
Ακομα κ αυτες οι τροφες ειναι ενα μεσω αντιμετωπισης του προβληματος -ΕΑΝ αυτο υπαρχει.
Αλοιμονο δλδ εαν απο τον φοβο μας μην παθει νεφρικη ανεπαρκεα ενα ζωο (χωρις να εχει καποιο προβλημα/προδιαθεση) ταιζαμε την εξειδικευμενη κλινικη τροφη..
+1
Και εγώ κτηνιατρική Urinary δίνω στην Αλέκα και όποτε τη σταματάει, παθαίνει ουρολοίμωξη! Παρ'ότι της δίνω πολλά υγρά καθημερινά, το πρόβλημα είναι μόνιμο δυστυχώς Και είναι μόνο 3 χρονών!
Διαβαζα οτι καποια ζωα ειναι καθαρα απο γενετικης αποψης επιρρεπεις σε ουρολιθιασεις.
-
Mood :
Eιμαι μεταξυ arden grange κ proplan για τον μικρο π@παρα.
Στην arden με προβληματιζει λιγο το λιπος(η Σιμωνη φταιει ) δεδομενου οτι ειναι πειναλακι το δικο μου. Η proplan δεν με προβληματιζει με κατι,ειναι proplan οκ.Εχω δηλαδη στο μυαλο μου οτι κ συνεχεια να γεμιζει το πιατο του το βαρος του θα "ρυθμιζεται" αυτοματως :p .
Η arden βγαινει σε 7,5κιλο και η proplan σε 10κιλο(στην τιμη της proplan αντιστοιχουν 13,5κιλα tonus χαχα).
Και με τις δυο τροφες ειχαμε εξαιρετικα αποτελεσματα.Δεν ειχα παραπονο.
Τι θα επιλεγατε?
Στην arden με προβληματιζει λιγο το λιπος(η Σιμωνη φταιει ) δεδομενου οτι ειναι πειναλακι το δικο μου. Η proplan δεν με προβληματιζει με κατι,ειναι proplan οκ.Εχω δηλαδη στο μυαλο μου οτι κ συνεχεια να γεμιζει το πιατο του το βαρος του θα "ρυθμιζεται" αυτοματως :p .
Η arden βγαινει σε 7,5κιλο και η proplan σε 10κιλο(στην τιμη της proplan αντιστοιχουν 13,5κιλα tonus χαχα).
Και με τις δυο τροφες ειχαμε εξαιρετικα αποτελεσματα.Δεν ειχα παραπονο.
Τι θα επιλεγατε?
-
Mood :
εμενα τα δικα μου με την arden πειναγαν ΣΥΝΕΧΕΙΑ!! αυτο το πραγμα δεν το εχω ξαναδει..
με τη προπλαν ειναι ολα κομπλε
με τη προπλαν ειναι ολα κομπλε
Karamela- Mature Cat
-
Αριθμός γατουνίων : 6
Ημερομηνία Εγγραφής : 29/06/2012
Mood :
I see your point....
-
Mood :
Βλέπω ξεκόλλησα εγώ με τις τροφές και κόλλησες εσύnikos_x έγραψε:I see your point....
Εγώ πήρα τη defu-πώς-τη-λένε από το plus4u και ο,τι γίνει. Με τη schezir μέχρι τώρα είμαστε μια χαρά και δεν τρώνε και σαν να μην υπάρχει αύριο. Περιττώματα κομπλέ, τρίχωμα κομπλέ, όρεξη κομπλέ.. Αν και θεωρείται premium, όχι super premium
f.m123- Catastro(f)ika Catλογού
-
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : γατοκατακαλόκαιρο
Ημερομηνία Εγγραφής : 03/04/2012
Mood :
nikos_x έγραψε:Σαρκοφαγο η οχι,φυτικη προελευση η οχι ,αυτες οι διαιτες στην πραξη κανουν δουλεια. Δεν ειναι για υγιη ζωα.
ειτε κανουν δουλεια ειτε οχι, εγω δεν θα του εδινα τετοια τροφη για πανω απο 2-4 εβδομαδες . Η φυτικη πρωτεινη ειναι πιο "βαρια" για τον οργανισμο τους και κυριως για το ουροποιητικο τους. Δεν θα επαιρνα τετοιο ρισκο για να αδυνατισω τον γατο μου νομιζω.
Anatoli έγραψε:Οταν ειχα ρωτησει το γιατρο μας εαν θα ηταν καλο για τον Μικυ να τρωει για παντα Urinary μου ειπε οτι δεν κανει για πανω απο 6 συνεχεις μηνες. Ισως να επιβαλλεται σε ενα ζωο με σοβαρο προβλημα, αλλα οχι σε ενα υγιες . Αλοιμονο δλδ εαν απο τον φοβο μας μην παθει νεφρικη ανεπαρκεα ενα ζωο (χωρις να εχει καποιο προβλημα/προδιαθεση) ταιζαμε την εξειδικευμενη κλινικη τροφη.
+100000000
εχω δει περιπτωσεις ανθρωπων (σε αλλο φορουμ) να εχουν υγιεστατα γατια, χωρις καμια προδιαθεση αλλα παρολα αυτα να ψαχνουν τροφες με πολυ χαμηλο μαγνησιο και να κοιτανε ακομα και το μαγνησιο στο εμφυαλωμενο νερο και φυσικα να επιλεγουν εμφυαλωμενο νερο με βαση την ποσοτητα του μαγνησιου (χωρις φυσικα να δινουν σημασια στις μοναδες μετρησης! Γιατι αλλη μοναδα μετρησης εχει το εμφυαλωμενο νερο και αλλη η τροφη!). Τα πραγματα σε αυτη την περιπτωση αγγιζουν τα ορια της υποχονδριασης. Εμενα παντως δεν μου φαινεται και τοσο φυσιολογικο να εχει καποιος τοσες εμμονες με το μαγνησιο, που στην τελικη ακομα και αν η γατα εχει προδιαθεση, το μαγνησιο ειναι το κερασακι στην τουρτα. Τα αλκαλικα και συμπυκνωμενα ουρα λογω ξηρας διατροφης, ειναι πιο επικινδυνα απο το μαγνησιο. Θα καταλαβαινα την εμμονη με το μαγνησιο αν η γατα ειχε εμφανισει εμφραξη ουρηθρας ή κρυσταλλους στα ουρα, οπως για παραδειγμα η περιπτωση της Εφης (που παρολο που εχει περιπτωση κρυσταλλοουριας, δεν εχει εμμονη με το μαγνησιο!), αλλα οταν βλεπεις καποιον με υγιεστατο γατι να ψαχνει τις τιμες του μαγνησιου στο νερο και στα treats, σου ερχεται να βαρεσεις το κεφαλι σου στον τοιχο
(για να μη παρεξηγηθω, δεν αναφερομαι σε κανεναν εδω με εμμονες στο μαγνησιο... αναφερομαι σε περιπτωση που εχω δει σε αλλο φορουμ )
koneko- Γατο-gourmeδιά
-
Mood :
koneko έγραψε:nikos_x έγραψε:Σαρκοφαγο η οχι,φυτικη προελευση η οχι ,αυτες οι διαιτες στην πραξη κανουν δουλεια. Δεν ειναι για υγιη ζωα.
ειτε κανουν δουλεια ειτε οχι, εγω δεν θα του εδινα τετοια τροφη για πανω απο 2-4 εβδομαδες . Η φυτικη πρωτεινη ειναι πιο "βαρια" για τον οργανισμο τους και κυριως για το ουροποιητικο τους. Δεν θα επαιρνα τετοιο ρισκο για να αδυνατισω τον γατο μου νομιζω.Anatoli έγραψε:Οταν ειχα ρωτησει το γιατρο μας εαν θα ηταν καλο για τον Μικυ να τρωει για παντα Urinary μου ειπε οτι δεν κανει για πανω απο 6 συνεχεις μηνες. Ισως να επιβαλλεται σε ενα ζωο με σοβαρο προβλημα, αλλα οχι σε ενα υγιες . Αλοιμονο δλδ εαν απο τον φοβο μας μην παθει νεφρικη ανεπαρκεα ενα ζωο (χωρις να εχει καποιο προβλημα/προδιαθεση) ταιζαμε την εξειδικευμενη κλινικη τροφη.
+100000000
εχω δει περιπτωσεις ανθρωπων (σε αλλο φορουμ) να εχουν υγιεστατα γατια, χωρις καμια προδιαθεση αλλα παρολα αυτα να ψαχνουν τροφες με πολυ χαμηλο μαγνησιο και να κοιτανε ακομα και το μαγνησιο στο εμφυαλωμενο νερο και φυσικα να επιλεγουν εμφυαλωμενο νερο με βαση την ποσοτητα του μαγνησιου (χωρις φυσικα να δινουν σημασια στις μοναδες μετρησης! Γιατι αλλη μοναδα μετρησης εχει το εμφυαλωμενο νερο και αλλη η τροφη!). Τα πραγματα σε αυτη την περιπτωση αγγιζουν τα ορια της υποχονδριασης. Εμενα παντως δεν μου φαινεται και τοσο φυσιολογικο να εχει καποιος τοσες εμμονες με το μαγνησιο, που στην τελικη ακομα και αν η γατα εχει προδιαθεση, το μαγνησιο ειναι το κερασακι στην τουρτα. Τα αλκαλικα και συμπυκνωμενα ουρα λογω ξηρας διατροφης, ειναι πιο επικινδυνα απο το μαγνησιο. Θα καταλαβαινα την εμμονη με το μαγνησιο αν η γατα ειχε εμφανισει εμφραξη ουρηθρας ή κρυσταλλους στα ουρα, οπως για παραδειγμα η περιπτωση της Εφης (που παρολο που εχει περιπτωση κρυσταλλοουριας, δεν εχει εμμονη με το μαγνησιο!), αλλα οταν βλεπεις καποιον με υγιεστατο γατι να ψαχνει τις τιμες του μαγνησιου στο νερο και στα treats, σου ερχεται να βαρεσεις το κεφαλι σου στον τοιχο
(για να μη παρεξηγηθω, δεν αναφερομαι σε κανεναν εδω με εμμονες στο μαγνησιο... αναφερομαι σε περιπτωση που εχω δει σε αλλο φορουμ )
Χαχαχαχα
Εγώ ξέρω πού αναφέρεσαι...
Λοιπόν, ακόμα δεν έχω καταλάβει κάτι..
Εάν μια γάτα έχει κρυστάλλους, πρέπει να τρώει κάποια τροφή με συγκεκριμένη οξύτητα(ανάλογα τους κρυστάλλους) Σωστά?
Αυτό πρέπει να γίνεται εφ'όρου ζωής ή για κάποιο χρονικό διάστημα?
Αυτή τη στιγμή τρώει 2 γεύματα Urinary και 1 γεύμα, 1 κουταλάκι κονσέρβας πολύ αραιωμένο...Για να παίρνει υγρά..Εντομεταξύ, πίνει αρκετά η γλυκούλα μου! Την βλέπω 2-3 φορές την ημέρα να είναι στο μπωλ καθημερινά..
Της αρέσει πολύ όταν βάζω μπωλάκια πάνω στα έπιπλα..Πάει και πίνει πιο πολύ! Τι άλλο να της κάνω?
Για αλλαγή σε κονσέρβα αποκλειστικά δε μου βγάνει οικονομικά ρε γμτ! Η μουσκεμένη κροκέτα έχει κάτι να σας πει??!?!?
mpoulaalekoula- Καλλιτεχνό-γατα
-
Τόπος : Αθήνα
Αριθμός γατουνίων : 3
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Άνοιξη
Motto : Fly free...
Ημερομηνία Εγγραφής : 16/03/2012
Mood :
mpoulaalekoula έγραψε:
Χαχαχαχα
Εγώ ξέρω πού αναφέρεσαι...
Λοιπόν, ακόμα δεν έχω καταλάβει κάτι..
Εάν μια γάτα έχει κρυστάλλους, πρέπει να τρώει κάποια τροφή με συγκεκριμένη οξύτητα(ανάλογα τους κρυστάλλους) Σωστά?
Αυτό πρέπει να γίνεται εφ'όρου ζωής ή για κάποιο χρονικό διάστημα?
Αυτή τη στιγμή τρώει 2 γεύματα Urinary και 1 γεύμα, 1 κουταλάκι κονσέρβας πολύ αραιωμένο...Για να παίρνει υγρά..Εντομεταξύ, πίνει αρκετά η γλυκούλα μου! Την βλέπω 2-3 φορές την ημέρα να είναι στο μπωλ καθημερινά..
Της αρέσει πολύ όταν βάζω μπωλάκια πάνω στα έπιπλα..Πάει και πίνει πιο πολύ! Τι άλλο να της κάνω?
Για αλλαγή σε κονσέρβα αποκλειστικά δε μου βγάνει οικονομικά ρε γμτ! Η μουσκεμένη κροκέτα έχει κάτι να σας πει??!?!?
λογικα αν μια συγκεκριμενη τροφη της προκαλει κρυσταλλους, τοτε το προβλημα θα ειναι εφ´ ορου ζωης. Αν αλλαξεις τροφη και κανεις εξετασεις και δεις οτι παει καλα, τοτε μαλλον θα μπορει να τρωει διαφορετικη τροφη. Απο οτι ειδα στο site της rc λενε οτι πρεπει να δινεις την τροφη αυτη για 1 6μηνο και μετα να συνεχισεις με αλλες τροφες, οπως η skin young female νομιζω. Απο οτι καταλαβα η urinary διαλυει τους ηδη υπαρχοντες κρυσταλλους ωστε να αποφευχθει εμφραξη ουρηθρας. Να υποθεσω οτι μιλαμε για κρυσταλλους στρουβιτη; Αν ναι, τοτε θα χρειαστεις τροφη που να ριχνει την οξυτητα των ουρων. Οι τροφες που περιεχουν κρεας το ριχνουν με φυσικο τροπο γιατι περιεχουν περισσοτερη ποσοτητα απο το αμινοξυ μεθιονινη το οποιο ριχνει την οξυτητα. Οι τροφες που περιεχουν φυτικα συστατικα τεινουν να κανουν τα ουρα αλκαλικα οποτε πολλες τροφες τωρα περιεχουν ειτε επιπροσθετη μεθιονινη, ειτε εκχυλισμα απο cranberry, ειτε και απο τα 2 για να κανουν τα ουρα πιο οξινα. Αν δεις τα συστατικα της rc urinary, θα δεις οτι περιεχει μεθιονινη. Πιστευω οτι ο πιο αποτελεσματικος τροπος αποφυγης εμφραξης ουρηθρας ειναι η προσληψη νερου και η αποφυγη φυτικων συστατικων στην τροφη. Ακομα και οι τροφες που προτεινει η rc για την αποφυγη κρυσταλλων, λενε οτι αραιωνουν τα ουρα (συνηθως περιεχουν περισσοτερο αλατι απο το κανονικο ωστε να διψανε περισσοτερο και να πινουν περισσοτερο). Οι μουσκεμενες κροκετες ειναι καλη λυση (μπορεις να τις ανακατευεις με μια κουταλια κονσερβα και να προσθετεις 2-3 κουταλιες νερο), αλλα το προβλημα ειναι οτι οταν προσθετεις νερο ευννοειται η αναπτυξη μικροοργανισμων. Μουσκευε την αλλα μη την αφηνεις εξω για πανω απο μια ωρα.
koneko- Γατο-gourmeδιά
-
Mood :
Κτηνιατρικη θα εδινα κ εγω ΜΟΝΟ αν υπηρχε προβλημα.
Αυτο με το μαγνησιο μου το συζητησε η κτηνιατρος της petline-purina .
Oταν ρωτησα για το μαγνησιο στις tonus. Συγκεκριμενα μου ειπε πως ειναι κατι που λεγεται απο παλια ΑΛΛΑ δεν ειναι ο κυριος παραγοντας .Αρχικα ειναι η προδιαθεση του ζωου,μετα γενικα η ποιοτητα της τροφης,το ποσο καθαρη ειναι η αμμος,ποσο συχνα ουρει το ζωο,ποσο νερο καταναλωνει ημερισιως,αν ανακατευεται η ξηρα με κονσερβα κτλ....Δηλαδη καποιοι παραγοντες που "βαρανε"¨απο ολα τα μετωπα.
Τα ορια μαγνησιου για υγιη ζωα τα εχουμε ξαναπει... (0,06 εως 0,15)
Στο site του AAFCO αναφερει πως ΔΕΝ υπαρχει τετοιες διαιτες για προληψη. Εΐναι καθαρα ορισμος των εταιριων. Οι παθησεις αυτες ειναι "λαχεια".
Και το κυριοτερο που βρηκα πως ολα οδηγουν στην γενετικη προδιαθεση του ζωου.
Αυτο με το μαγνησιο μου το συζητησε η κτηνιατρος της petline-purina .
Oταν ρωτησα για το μαγνησιο στις tonus. Συγκεκριμενα μου ειπε πως ειναι κατι που λεγεται απο παλια ΑΛΛΑ δεν ειναι ο κυριος παραγοντας .Αρχικα ειναι η προδιαθεση του ζωου,μετα γενικα η ποιοτητα της τροφης,το ποσο καθαρη ειναι η αμμος,ποσο συχνα ουρει το ζωο,ποσο νερο καταναλωνει ημερισιως,αν ανακατευεται η ξηρα με κονσερβα κτλ....Δηλαδη καποιοι παραγοντες που "βαρανε"¨απο ολα τα μετωπα.
Τα ορια μαγνησιου για υγιη ζωα τα εχουμε ξαναπει... (0,06 εως 0,15)
Στο site του AAFCO αναφερει πως ΔΕΝ υπαρχει τετοιες διαιτες για προληψη. Εΐναι καθαρα ορισμος των εταιριων. Οι παθησεις αυτες ειναι "λαχεια".
Και το κυριοτερο που βρηκα πως ολα οδηγουν στην γενετικη προδιαθεση του ζωου.
-
Mood :
Φυσικά και σχετίζεται με την προδιάθεση του ζώου, όπως και πλήθως άλλων παθήσεων, για τις οποίες οι γιατροί λένε πάντα "αν υπάρχει ιστορικό, να προσέχεις"..
Δλδ...
Αν όλο σου το σόι έχει ζαχαρο σου λένε οι γιατροί ότι είσαι στη ζώνη υψηλου κινδύνου για αυτό πρέπει να προσέχεις από νωρις την διατροφή σου για να το αποφύγεις...
Αυτο ισχύει και με τα ζώα.
Επειδή ήταν μια ασθένεια που με τρόμαζε πολύ την είχα ψάξει πολύ πολύ... Οι γιατροί όλοι είχαν δώσει συγκεκριμένες οδηγίες, δίνοντας ο καθενας βαρυτητα σε κάτι άλλο αλλά πάντα από μια κοινή ομάδα.
Δλδ...
Στα στειρωμένα αρσενικά το ποσοστό υπερπολλαπλασιάζεται. Βασική αρχή.
Επειτα..
Ο ένας έλεγε ότι θέλει προσοχή το ποσοστό του μαγνησίου (να πω εδω ότι όταν ψάχνεις το μαγνήσιο στις τροφές ανακαλύπτεις ότι ΜΟΝΟ οι καλές τροφές το αναγραφουν στην συσκευασία, οι περισσότερες φτηνές δεν το γράφουν καν)...
Ο άλλος ελεγε ότι αν το ζώο τρέφεται με υγρή τροφή η πιθανότητα υποδιπλασιάζεται σημαντικά (με κινδυνο βεβαια να χάσει τα δόντια..)..
Η παχυσαρκία επιβαρύνει σημαντικά.
Το στρες επίσης.
Το πόσο νερό/υγρά πίνει το ζώο, σημαντικό και αυτό.
Η άσκηση.
Εσύ λοιπόν ξέρεις ότι υπάρχει μια ασθένεια που σχετίζεται με την προδιάθεση του ζώου, που επιβαρύνεται με την στείρωση και που εκδηλώνεται πιο εύκολα αν η διατροφή του δεν περιλαμβάνει αρκετά υγρά και το ζωο ζει σε αγχώδεις συνθήκες...
Ε, δεν κάνεις ότι μπορείς για να μειώσεις τις πιθανότητες;
Δεν λέω ότι αποκλέιεται να συμβεί, λέω όμως ότι δεν θα ενθαρρύνεις κιόλας την εμφάνιση μιας ασθένειας.
Νίκο μου, συζητησες με την κτηνίατρο/υπάλληλο μιας εταιρειας ενα θέμα που σε ανησυχεί. Τι περίμενες; Να σου πει "ορθά ανησυχείς, κόψε την tonus";
edit: Δεν εννοώ ότι η tonus ειναι κακή! Και εγω την έχω δώσει σε μια δύσκολη ωρα και μια χαρά ήμασταν. Απλά θεωρώ ότι δεν είναι η καλύτερη για ζώα στειρωμένα που ζουν αποκλειστικά μέσα στο σπίτι. Τα παχαίνει γρήγορα...
Δλδ...
Αν όλο σου το σόι έχει ζαχαρο σου λένε οι γιατροί ότι είσαι στη ζώνη υψηλου κινδύνου για αυτό πρέπει να προσέχεις από νωρις την διατροφή σου για να το αποφύγεις...
Επειδή ήταν μια ασθένεια που με τρόμαζε πολύ την είχα ψάξει πολύ πολύ... Οι γιατροί όλοι είχαν δώσει συγκεκριμένες οδηγίες, δίνοντας ο καθενας βαρυτητα σε κάτι άλλο αλλά πάντα από μια κοινή ομάδα.
Δλδ...
Επειτα..
Ο ένας έλεγε ότι θέλει προσοχή το ποσοστό του μαγνησίου (να πω εδω ότι όταν ψάχνεις το μαγνήσιο στις τροφές ανακαλύπτεις ότι ΜΟΝΟ οι καλές τροφές το αναγραφουν στην συσκευασία, οι περισσότερες φτηνές δεν το γράφουν καν)...
Ο άλλος ελεγε ότι αν το ζώο τρέφεται με υγρή τροφή η πιθανότητα υποδιπλασιάζεται σημαντικά (με κινδυνο βεβαια να χάσει τα δόντια..)..
Το στρες επίσης.
Η άσκηση.
Εσύ λοιπόν ξέρεις ότι υπάρχει μια ασθένεια που σχετίζεται με την προδιάθεση του ζώου, που επιβαρύνεται με την στείρωση και που εκδηλώνεται πιο εύκολα αν η διατροφή του δεν περιλαμβάνει αρκετά υγρά και το ζωο ζει σε αγχώδεις συνθήκες...
Δεν λέω ότι αποκλέιεται να συμβεί, λέω όμως ότι δεν θα ενθαρρύνεις κιόλας την εμφάνιση μιας ασθένειας.
Νίκο μου, συζητησες με την κτηνίατρο/υπάλληλο μιας εταιρειας ενα θέμα που σε ανησυχεί. Τι περίμενες; Να σου πει "ορθά ανησυχείς, κόψε την tonus";
edit: Δεν εννοώ ότι η tonus ειναι κακή! Και εγω την έχω δώσει σε μια δύσκολη ωρα και μια χαρά ήμασταν. Απλά θεωρώ ότι δεν είναι η καλύτερη για ζώα στειρωμένα που ζουν αποκλειστικά μέσα στο σπίτι. Τα παχαίνει γρήγορα...
Nαι ναι δεν περιμενα η γυναικα να μου θαψει την τροφη τους.Αλοιμονο. Οτι μου ειπε ομως δεν πεφτει μακρυα απο οτι μου ειπαν κ αλλοι συναδελφοι της (πολλοι μαλιστα!).Η γενικη ποιοτητα της τροφης ειναι πολυ σημαντικη.Δεν πρεπει να μενει καποιος μονο στο μαγνησιο.Αυτο ηθελε να μου δωσει να καταλαβω εκεινη.
Τωρα το τι ψαχνω/ψαχνουμε εμεις...Ειναι αλλο θεμα.
Γενικα εγω φοβαμαι τις ακροτητες.Προτιμω παντα την μεση λυση.
ΠΟΛΛΕΣ βιολογικες/ολιστικες τροφες ,κ οχι μονο, που εχω βρει ανα διαστηματα εχουν μαγνησιο και πανω απο 0,15. Αναφερουν ομως οτι προαγουν υγιες ουροποιητικο.
Ας πιασουμε εδω ολοι μαζι το αυγο κ ας το κουρεψουμε
Τωρα το τι ψαχνω/ψαχνουμε εμεις...Ειναι αλλο θεμα.
Γενικα εγω φοβαμαι τις ακροτητες.Προτιμω παντα την μεση λυση.
ΠΟΛΛΕΣ βιολογικες/ολιστικες τροφες ,κ οχι μονο, που εχω βρει ανα διαστηματα εχουν μαγνησιο και πανω απο 0,15. Αναφερουν ομως οτι προαγουν υγιες ουροποιητικο.
Ας πιασουμε εδω ολοι μαζι το αυγο κ ας το κουρεψουμε
-
Mood :
αγαπω κινοδοντα βρουκου που προεξεχει!!!!!αχχχχ
πηγα και πηρα σημερα τροφη για τα αδεσποτακια μου,και βρηκα σαλαμακι για γατες απο ελληνικη εταιρια doca και εχει πολυ καλη περιεκτικοτητα 55% ψαρι και εχει και κοτοπουλο και γαριδα και δεν θυμαμαι τι αλλο σε αρκετα καλες ποσοτητες.Δεν εδωσα ακομα στο ντινο αν και θα το μοιραστει με τα αλλα αδεσποτακια κατω γιατι δεν θελω να παχηνει,τωρα που γυναμε κομψες.
πηγα και πηρα σημερα τροφη για τα αδεσποτακια μου,και βρηκα σαλαμακι για γατες απο ελληνικη εταιρια doca και εχει πολυ καλη περιεκτικοτητα 55% ψαρι και εχει και κοτοπουλο και γαριδα και δεν θυμαμαι τι αλλο σε αρκετα καλες ποσοτητες.Δεν εδωσα ακομα στο ντινο αν και θα το μοιραστει με τα αλλα αδεσποτακια κατω γιατι δεν θελω να παχηνει,τωρα που γυναμε κομψες.
purina- Γατανιχνευτής-Γατανιχνεύτρια
-
Τόπος : gatohome
Αριθμός γατουνίων : ενα και μαυρο
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : ola
Motto : Who is the boss???
Ημερομηνία Εγγραφής : 16/11/2007
Mood :
houlieta έγραψε:Φυσικά και σχετίζεται με την προδιάθεση του ζώου, όπως και πλήθως άλλων παθήσεων, για τις οποίες οι γιατροί λένε πάντα "αν υπάρχει ιστορικό, να προσέχεις"..
Δλδ...
Δλδ...
Επειτα..
Το στρες επίσης.
Η άσκηση.
+10000000000000000000
Δ²- Εφτάψυχος-η M^o-o^derator
-
Ημερομηνία Εγγραφής : 02/04/2012
Mood :
Αυτο της Doca,ε? Πηρα και εγω ενα προχθες. Η επισημη αγαπημενη το δοκιμασε αλλα δεν ξετρελαθηκε. Ο λαος ομως την πυλωτης (η αλλιως ''οι πυλωτοι'') επαθαν παρακρουση! Ετρωγαν και μουρμουραγαν απο την χαρα τους!purina έγραψε:αγαπω κινοδοντα βρουκου που προεξεχει!!!!!αχχχχ
Μαυρογατος- Senior Cat
-
Mood :
Ανάμεσα σε Arden Grange και Equilibrio τις θα διαλέγατε;
Dreamer- Καλλιτεχνό-γατα
-
Τόπος : Κερατσίνι
Αριθμός γατουνίων : 5 (Μπέντζαμιν, Ρίκυ, Μελένια, Χάρυ, Νεφέλη)
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Άνοιξη, βέβαια! (ήλιος, πουλάκια, μυγάκια, λουλουδάκια...)
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Αγάπη, Χιονάτη, Χουρχουρίτσα, Shaggy, Ελίζα
Motto : Οι γυναίκες και οι γάτες θα κάνουν ό,τι τους αρέσει, και οι άντρες και οι σκύλοι θα πρέπει να χαλαρώσουν και να συνηθίσουν σʼ αυτήν την ιδέα.
Ημερομηνία Εγγραφής : 12/03/2012
Mood :
Arden δεν έχω πάρει ακόμα, αλλά η equilibrio εμένα μου άρεσε πολύ. Και σε τιμή και στις μικρές άρεσε και η ποιότητα της θεωρώ ότι είναι ικανοποιητική.Dreamer έγραψε:Ανάμεσα σε Arden Grange και Equilibrio τις θα διαλέγατε;
f.m123- Catastro(f)ika Catλογού
-
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : γατοκατακαλόκαιρο
Ημερομηνία Εγγραφής : 03/04/2012
Mood :
Μονο την αρντεν εχουμε δοκιμασει. Την ειχα παρει καποια στιγμη εν ελλειψει ακανα και την εφαγαν μια χαρα την 7μισακιλη. Ειχα παρει αυτη με τον σολωμο και τα χορταινε οπως και η Ακανα. Δεν ζητιανευαν συνεχεια.
Anatoli- Gata Antipathiticus
-
Τόπος : Γαληφάδα City
Αριθμός γατουνίων : 2 λουκουμάδες
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Στην Αλάσκα αδελφές μου, στην Αλάσκα!
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Τον Φιόγκο και τον Σάγκυ
Motto : If you are racist, sexist, homophobic or just basically an asshole, I donʼt care if you like me, or not. I fucking hate you. - Kurt Cobain
Ημερομηνία Εγγραφής : 21/08/2008
Mood :
Arden σαφως...
-
Mood :
Γιατί τόσο απόλυτος;;; Μου εξηγείς λίγο;
Dreamer- Καλλιτεχνό-γατα
-
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Άνοιξη, βέβαια! (ήλιος, πουλάκια, μυγάκια, λουλουδάκια...)
Motto : Οι γυναίκες και οι γάτες θα κάνουν ό,τι τους αρέσει, και οι άντρες και οι σκύλοι θα πρέπει να χαλαρώσουν και να συνηθίσουν σʼ αυτήν την ιδέα.
Mood :
Bεβαιως!
Την εχω δοκιμασει και εμεινα απολυτα ικανοποιημενος-μαλιστα αντιμετωπισαμε ελαφρια αλλεργια με την συγκεκριμενη,χωρα παραγωγης της τροφης,τιμη,γενικη εικονα σαν προιον,μεταξυ των δυο μου κανει πιο "οκ".
Προσωπικη προτιμηση ειναι αυτο ετσι....Τελικη αποφαση δικη σου εννοειται.
Και η equilibrio καλη φαινεται.
Την εχω δοκιμασει και εμεινα απολυτα ικανοποιημενος-μαλιστα αντιμετωπισαμε ελαφρια αλλεργια με την συγκεκριμενη,χωρα παραγωγης της τροφης,τιμη,γενικη εικονα σαν προιον,μεταξυ των δυο μου κανει πιο "οκ".
Προσωπικη προτιμηση ειναι αυτο ετσι....Τελικη αποφαση δικη σου εννοειται.
Και η equilibrio καλη φαινεται.
-
Mood :
Την Equilibrio tην έχεις δοκιμάσει;
Dreamer- Καλλιτεχνό-γατα
-
Mood :
Οχι ακομα..Το εχω κατα νου ομως.
-
Mood :
Σελίδα 11 από 29 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 20 ... 29
Παρόμοια θέματα
» Γατο-τροφές: κριτική και αξιολόγηση Νο1
» Γατο-τροφές: κριτική και αξιολόγηση No3
» Τροφές και συστατικά
» Τροφές!
» Τροφές και συστατικά
» Τροφές!
Σελίδα 11 από 29
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Πεμ Νοε 14, 2024 8:58 am από gatisios
» Ολική νάρκωση - ασφαλής;
Τετ Νοε 13, 2024 10:01 pm από gatisios
» Τριαδιτιδα διατροφη
Τρι Οκτ 15, 2024 6:58 pm από gatisios
» Χρόνια νεφρική ανεπάρκεια κι όλα τα καλά....
Παρ Οκτ 11, 2024 4:33 pm από marikaity
» Ερμηνεία εξετάσεων
Δευ Οκτ 07, 2024 4:58 pm από belezza
» Νόσος του Κατώτερου Ουροποιητικού της Γάτας (ΝοΚΟΓ)
Σαβ Σεπ 14, 2024 12:56 am από Sofiana
» Ο Τοσοδούλης ψάχνει σπίτι
Σαβ Αυγ 24, 2024 11:18 pm από annines
» Διάρροια σε γατάκι 2 μηνών περίπου
Σαβ Αυγ 10, 2024 5:59 pm από efikap
» Χαρίζεται μπόμπιρας.
Τρι Ιουλ 09, 2024 8:29 pm από gatisios
» Επείγουσα φιλοξενία/υιοθεσία!!!
Κυρ Ιουν 30, 2024 4:57 pm από Mary0
» Τα εμβόλια της γάτας
Δευ Ιουν 24, 2024 5:01 pm από belezza
» επιπλοκες απο στειρωση αδεσπωτης.
Τετ Ιουν 05, 2024 10:53 am από gatisios
» Οδοντιατρική της γάτας: πώς μπορεί να βοηθήσει η φροντίδα στ
Τετ Μάης 15, 2024 11:21 am από gatisios
» Αρθρίτιδα
Σαβ Απρ 27, 2024 11:02 pm από gatoulis2009
» Το ερωτηματολόγιο του υποψήφιου γατο-γονιού
Τρι Απρ 16, 2024 11:45 am από gatisios
» Μελανιά μετά από στείρωση
Τετ Απρ 03, 2024 12:36 am από Thor
» Στειρωση
Σαβ Μαρ 30, 2024 11:22 am από belezza
» Παρουσίαση
Δευ Μαρ 25, 2024 10:06 am από psipsa
» Είμαστε ευαίσθητες!
Κυρ Μαρ 24, 2024 10:57 am από psipsa
» Μύκητας!
Κυρ Μαρ 03, 2024 10:35 am από psipsa
» βοηθεια για γατουλα
Πεμ Φεβ 29, 2024 1:03 pm από annines
» ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΣΤΑ ΟΥΛΑ
Τρι Φεβ 27, 2024 2:28 pm από xrysa
» Μόλυνση στο ματάκι/χλαμύδια
Παρ Φεβ 16, 2024 9:52 am από psipsa
» Επιληψια γάτας
Πεμ Φεβ 01, 2024 1:11 am από tozouzou
» Αντιβίωση σε υγρή μορφή
Κυρ Ιαν 14, 2024 6:13 pm από TeoCats
» Αδεσποτακι με κρανιο-εγκεφαλικες κακωσεις
Κυρ Ιαν 14, 2024 12:12 pm από psipsa
» M A DOLI N A
Κυρ Ιαν 14, 2024 12:07 pm από psipsa
» Προπτωση ορθου...
Δευ Ιαν 08, 2024 10:52 pm από πατουσακια
» Καρκίνος στη μύτη
Δευ Ιαν 01, 2024 9:32 pm από gatisios
» ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΗ
Τετ Δεκ 27, 2023 9:17 pm από gatisios
» Γατάκι 1,5 μηνων με ελκος στο ματι
Παρ Δεκ 08, 2023 12:30 am από feggaraki12
» Γατούλα με παράλυση
Τρι Δεκ 05, 2023 1:20 am από Cat mum
» ναρκωση με αεριο
Τετ Νοε 29, 2023 10:07 am από LIZA_T
» Εγχειρηση στο ματι και αποριες
Κυρ Νοε 26, 2023 6:02 pm από Ζιζάνης
» θολο ματι σε γατακι
Κυρ Νοε 26, 2023 6:01 pm από Ζιζάνης
» οφθαλμιατρος για γατακι με ζημια στο ματι??
Κυρ Νοε 26, 2023 6:00 pm από Ζιζάνης
» Κόκκινα ούλα
Σαβ Οκτ 14, 2023 1:39 pm από maria. K
» Ωτοδηκτικη ψωρα σε γατακι!
Πεμ Σεπ 28, 2023 10:24 pm από Iliakos
» Λοιμ. Λευχαιμία (FeLV)
Τρι Σεπ 12, 2023 6:28 pm από Tsoufis1989
» Μαλακές κροκέτες για ηλικιωμένες γάτες;
Τρι Σεπ 12, 2023 12:16 am από gatisios